România

Naționalismul este aur adevărat nu aurul proștilor!

1064
(reînnoit 12:17 30.12.2020)
Din păcate, aurul proștilor există, nu este doar o sintagmă metaforică - iar majoritatea începătorilor care caută aur, disperați să își schimbe viața dintr-o lovitură, sunt păcăliți de strălucirea-i falsă. I se mai spune și aurul nebunilor…

Motto:

”Puștiule, patriotismul e când îți iubești câinele,

naționalismul e când îi iubești și puricii”

(Corneliu Vadim Tudor, către Dan Negru)

Despre surpriza succesului grupării ”Alianța pentru Unirea Românilor” am mai scris, așa că voi repeta esențialul: aștept să văd o atitudine patriotică serioasă, nu doar ieșiri forțate și împrăștiate - care pot veni dintr-o intenție serioasă, dar pot fi și o diversiune, care să ducă la căderea în penibil și desuet a ideii de naționalism românesc.

Deocamdată mărturisesc că îmi plac majoritatea demersurilor charismaticei avocate – acum senator – Diana Șoșoacă; sper să văd și alte figuri care să inspire naționalism (cult), nu scandal de peluză și arțag multidirecționat, lipsă de gândire politică și, mai ales, declarații provocatoare, fără altă logică decât a știrilor de senzație.

E cazul să vedem în constă ”unirea” românilor, că până acum am asistat mai mult la declarații de tip ”singur contra tuturor”, mitralierea tuturor partidelor, implicit și a susținătorilor acestora – deci încă un element de radicalizare (implicit și dezbinare!), suplementar talibanilor de la USR.

Povești cu Călin Georgescu nu țin, pentru că nu poți veni cu figuri din afara cercului tău și să spui că este soluția ta - pe care, de fapt, nu o cunoști, la care nu ai contribuit cu nimic - și nu nici nu ai oamenii care să o aplice.

Iar Călin Georgescu e o ”poveste” bună pentru visători – de fapt, pentru amețit visătorii; un inginer agronom, susținut de Isărescu, care nu a pus în practică nimic – și al cărui „program”, un cumul de idei frumoase, a circulat și în alte zone, printre care și… PER. Plus prin zona Băsescu – de unde a fost plasat la PER, mult timp apropiat de PDL.

Remarc că, în momentul de față, AUR primește un ajutor extraordinar din partea celor care îi atacă, pentru că le ridică nivelul notorietății.

Dar, atenție, este o notorietate ca un balon… ce poate exploda la prima înțepătură în acul realității concrete.

Popularitatea din mediul cu nivel intelectual scăzut și pretenții mari, gen lumpenproletariatul marilor orașe, poate fi o capcană. Aceeași în care au căzut și legionarii – un fenomen mult mai amplu și cu un nucleu intelectual de o valoare mult, mult mai mare!

De asemenea, amestecul stupid și semidoct între naționalism și anticomunism naște o monstruozitate: preluarea, sub forma „naționalismului” a spălării pe creier făcută de ocupantul euro-atlantic – ștergerea din conștiința românilor a mărețelor realizări ale României sub Nicolae Ceaușescu și sub o parte a epocii Dej!

De aceea, în finalul editorialului voi reproduce câteva dintre rândurile rămase de la Petre Țuțea  despre Nicolae Ceaușescu. O lectură obligatorie pentru cei de la AUR  - și pentru oricine pretinde că este patriot!

Acum, o întrebare fundamentală: cum să te pretinzi ”naționalist” – sau măcar ”patriot” – dacă nu îți aperi trecutul?! Cum să nu respecți și să elogiezi realizările fără excepție ale națiunii tale – o națiune unită întru împliniri mărețe, pe toate planurile?!

Ce-i aia… ”sunt de dreapta”?! ”Suntem români – și punctum!”, spunea Eminescu – și cu această idee forță s-a ridicat România lui Ceaușescu, poate singura dată când nu s-a mai promovat dezbinarea românilor, indiferent de politică sau etnie! Epoca în care NU străinii și alogenii impuși au condus România, când legionarii sau țărăniștii NU au mai fost paria, ci li s-a recunoscut calitatea majoră – aceea de bun român!

Da, șeful grupului de presă al lui Ceaușescu a scris în presa legionară; da, Radu Gyr a fost menționat în Istoria literaturii scrisă de Manolescu în acea perioadă (iar după 1990, același autor nu l-a mai menționat); da Aron Cotruș a fost publicat în perioada Ceaușescu, alături de impresionante studii despre el, scrise de Ion Dodu Bălan.

Da, Ceaușescu a dat o importanță extraordinară studiilor de daco-tracologie și istorie veche, dar și istoriei, în general. Este cel care îl readuce pe Mircea cel Mare pe piedestalul de figură marcantă a epocii sale – și de prim conducător român de importanță internațională. Și câte și câte figuri mari, despre care azi nu se mai vorbește decât în penibile broșurele cu povești „de alcov”!

Se reproșează acum marelui președinte că a „politizat” istoria – introducând în ea… naționalismul! Că a șters din cărți și studii aspecte mai puțin curate ale istoriei României – cum ar fi cele din perioada Antonescu - dar și că a exagerat dimensiunea unor figuri istorice. Că a redat numele dacice (sau daco-romane) unor orașe precum Cluj Napoca sau  Drobeta Turnu Severin!

Perioada Ceaușescu a redat marii literaturi române importanța – prin ediții  excepționale, prin studii critice de mare amploare, prin alocarea unor bugete impresionante (azi!) pentru Educație. Opera cinematografică din acea perioadă, muzica de calitate, investiții majore în instituții de cultură și educație.

Da, pentru toate astea, marele președinte și măreața sa operă merită să fie negate de naționaliștii de azi, nu-i așa?! Cât de absurd!...

Și, da, i se reproșează lui Ceaușescu că a transformat istoria și cultura română într-un mod de ridicare a nivelului conștiinței naționale! Da, rău a făcut Ceaușescu că ne-a transformat într-un neam de patrioți, da, rău a făcut că a construit țara și a așezat-o pe același rang cu puterile lumii!

Rău a făcut că ne-a învățat să fim patrioți pentru măreția figurilor istoriei, pentru cultura românească, pentru frumusețile patriei – și nu pentru ”raftul cu produse românești” de la supermarketul străin sau pentru ”participarea românească în teatrele de operațiuni” ale NATO. Rău a făcut că a preamărit România, nu ”spațiul NATO”, rău a făcut ridicând România și nu ”integrând-o în UE și NATO”!

Da, pentru toate astea, noii ”naționaliști” sau ”patrioți” ai zilelor noastre – inclusiv unii lideri AUR - trebuie să fie anticomuniști, pro UE și pro-NATO!

Vai de noi, dacă acesta este noul ”naționalism” – sau măcar noul „patriotism”!  Dar, așa cum am mai scris, săptămâna trecută, sper să fie doar o primă ieșire în public, stângace și repezită – o prostie de tinerețe. Altfel, dacă prostia persistă, vorbim fie de retard – fie de minciună și diversiune.

De aceea, pentru a ajuta la ridicare nivelului de cultură și conștiință al ”dreptei”, voi încheia cu pasaje rămase de la un apostol al gândirii naționaliste, Petre Țuțea – despre marele conducător al ”Epocii de aur”, sintagmă corectă a lui Octavian Paler.

Petre Țuțea dixit:

„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar  ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”

”Aţi văzut, domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”

”Ceaușescu a condus România timp de 24 de ani. Nu se poate spune că era „bine” pe vremea lui Ceaușescu, dar puțini știu cum era România înainte de Ceaușescu!” 

”Acest conducător a fost pentru țara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia și Abdul Nasser pentru Egipt :Tatăl Națiunii!”

”Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la întreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane…”

”Nu știu dacă, păstrând proporțiile, există performanțe asemănătoare  în istorie – poate Ramses cel Mare. Ceaușescu a dictat să se ridice școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si... autostrăzi. În 24 de ani amărâți a plătit datoriile și a dublat populația urbană”.

”De fapt este incredibil. Dacă știți despre ce vorbesc veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizează imposibilul. Și, peste asta, a păstrat demnitatea acestui popor de.....tâmpiți”.

Da, despre asta e vorba – deci cei care vor să fie naționaliști și patrioți, să lase prostiile în seama slugilor ocupanților! Naționalismul trebuie să fie aur – dar nu aurul proștilor!

Din păcate, aurul proștilor există, nu e doar o sintagmă metaforică: este pirita – și majoritatea începătorilor care căutau aur, disperați să își schimbe viața dintr-o lovitură, erau păcăliți de strălucirea-i falsă. I se mai spunea și aurul nebunilor…

Pe când Epoca de Aur nu a fost a nebunilor, ci a celor care au ridicat cu adevărat România – prin muncă și sacrificii, inteligență și respect pentru valori, patriotism și demnitate. Nu prin vorbe goale și atacuri, tupeu și improvizații, nu prin obediență față de străini – și în nici un caz prin discordia și șarlatania politică de care avem parte de 30 de ani.

Dar, din păcate, se pare că nu ne ajunge! Căutăm, în continuare, aurul proștilor.

1064
Tagurile:
Naționalism, aur
Tematic
Adevăratul “naționalism al vaccinului” în Israel și Ungaria
Noul Naționalism glorifică Viața și Persoana
Incredibil! Liderul maghiarilor îl acuză pe Klaus Iohannis de naționalism!
Воины миротворческих сил по урегулированию вооруженного конфликта в Приднестровье

Pe cine încurcă trupele ruse de menținere a păcii din Transnistria?

846
(reînnoit 15:23 02.03.2021)
Manevrele Marinei Alianței Atlanticului de Nord în Marea Neagră coincid în timp cu discuția obișnuită la nivelul guvernului Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria.

Moldova se îndreaptă spre blocul NATO, care aspiră la o expansiune distructivă spre est, ignorând interesele de securitate națională ale Federației Ruse. Când noile manevre ale Marinei Alianței Atlanticului de Nord în Marea Neagră coincid în timp cu discuția obișnuită la nivelul guvernului Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria și planurile de creare a axei militare Chișinău – Kiev – Tbilisi, acestea arată ca niște verigi dintr-un lanț de evenimente.

Manevrele NATO Poseidon-21 au început în Marea Neagră pe 27 februarie și vor continua până pe 6 martie. Cu două zile mai devreme, secretarul de stat al Ministerului de Externe al Republicii Moldova, Gheorghe Leucă, a ridicat din nou problema «retragerii trupelor rusești de pe malurile Nistrului și distrugerea completă a munițiilor de acolo». La începutul lunii februarie, la inițiativa Statelor Unite, în regiunea Mării Negre, a început o discuție cu privire la perspectivele blocului militar antirusesc Georgia – Moldova – Ucraina.

Alianța Atlanticului de Nord continuă să își intensifice activitatea militară în Marea Neagră, în aproprierea granițelor Federației Ruse.  Exercițiile Poseidon-21, cu participarea Marinelor din România, Grecia, Turcia, Spania, Franța și Statele Unite, au început pe 27 februarie în portul românesc Constanța – la 390 km de orașul rus Sevastopol. În total, sunt implicate 13 nave, 9 avioane (francezele Rafale, spaniolele Eurofighter Typhoon) și peste 700 de militari, inclusiv scafandri ai flotei americane.

Forțele și mijloacele Alianței practică respingerea atacurilor aviației, navelor de suprafață și submarinelor inamicului, detectarea și neutralizarea minelor maritime, precum și efectuarea recunoașterii hidrografice. Dragoarele maritime NATO din grupul permanent de deminare SNMCMG2 (nava-amiral – nava turcească de instruire Sokullu Mehmet Pasa) vor vizita portul ucrainean Odesa pentru a «obține înțelegere reciprocă, interoperabilitate și încredere cu aliații și partenerii». Forțele și mijloacele flotei Mării Negre a Rusiei au început să monitorizeze acțiunile «partenerilor».

În șenalul NATO

Scenariul exercițiilor Alianței Poseidon-21 presupune o luptă acerbă cu avioanele de atac, cu submarinele și dronele de luptă rusești în acvatoriul Mării Negre. Moldova, care nu are aviație de luptă și ambarcațiuni pe mare, pare să nu aibă nimic de-a face cu acesta. Cu toate acestea, din 2014, republica dezvoltă «compatibilitatea de parteneriat» cu NATO și pe o platformă comună pentru 23 de «parteneri selectați» participă activ la operațiunile Alianței. Având resurse și posibilități militare limitate, Chișinăul oficial, reprezentat de echipa președintelui Maia Sandu, încearcă să dea dovadă, măcar cumva, de solidaritate cu partenerii americani și europeni. De aici și continuarea unei serii de declarații privind necesitatea retragerii trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria în ajunul exercițiilor Poseidon-21.

După președintele țării, Maia Sandu, și șeful MAEIE, Gheorghe Leucă, a vorbit despre retragerea contingentului rus de menținere a păcii. Secretarul de stat a declarat că Moldova «este foarte îngrijorată de prezența a 20 de mii de tone de muniții pe teritoriul necontrolat de autoritățile oficiale ale țării» și a subliniat necesitatea «soluționării problemei prin reluarea procesului de retragere a trupelor ruse și distrugerea munițiilor».

NATO
© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy

Lichidarea a zeci de mii de tone de muniții, netransportabile din cauza depozitării pe termen lung, în apropierea satului Cobasna necesită construirea unei întreprinderi specializate la fața locului, adică timp și investiții semnificative. Costul proiectului este de aproximativ 3 miliarde de dolari, iar mai devreme, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vorbit despre asistență în această chestiune. Nu există alți investitori la orizont.

Pe de altă parte, încă în 1992, Rusia a propus să trimită un contingent de menținere a păcii al ONU în Transnistria, dar Occidentul a decis că este prea scump. Așadar, atunci trupele ruse au primit statutul internațional de pacificatoare, iar în Transnistria au încetat să mai împușce. Atragem atenția la faptul că în istoria contemporană a omenirii, aceasta este singura experiență de succes în instaurarea păcii. Astăzi, forțele comune de menținere a păcii (402 de militari ruși, 492 de militari transnistreni, 355 de militari moldoveni și 10 observatori militari din Ucraina) asigură securitatea la 15 posturi fixe și puncte de control și trecere. Numai acestea nu permit politicienilor iresponsabili din Republica Moldova să transforme o regiune relativ prosperă, pașnică într-o regiune beligerantă, precum Afganistan, Libia, Siria sau Donbas.

Unirea sabiei și a plugului

Ideea americană de a forma o triplă alianță militară antiruseasă Georgia – Moldova – Ucraina pare serioasă, dar fără speranță. Implementarea oricărui proiect global depinde în mod natural de resurse și bani. Dacă economiile europene prospere sunt reticente în a investi în NATO și, până de curând, Statele Unite plăteau 22% din cheltuielile Alianței, adică peste 260 de milioane de dolari pe an, ne putem imagina cu ușurință puterea reală a noii alianțe. Partenerii mai mici sunt capabili să susțină proiectul militar-politic iluzoriu al Washingtonului, în principal, numai la nivel verbal.

De exemplu, Moldova cooperează cu Alianța de mai bine de 20 de ani în cadrul unui plan de parteneriat individual. În 2017, a fost deschis un birou de legătură NATO la Chișinău. Principalele direcții de cooperare sunt: ​​creșterea interoperabilității Forțelor armate moldovenești cu trupele Alianței, dezvoltarea documentelor strategice pentru reformare, planificarea militară și formarea bugetului de apărare al Moldovei. SUA și NATO și-au exprimat intenția de a consolida capacitatea de apărare a Republicii Moldova în cadrul planului de acțiune comun Building Integrity Programme. Cu toate acestea, astăzi, în clasamentul global al puterii militare Global Firepower, țara cu o armată de cinci mii de oameni și un buget de apărare de 25 de milioane de dolari ocupă un loc modest – 107. Și este foarte dificil să ne imaginăm creșterea interoperabilității Moldovei cu NATO – în republică nu există niciun tanc, niciun avion de luptă (bugetul nici nu implică apariția lor). În plus, constituția Republicii Moldova definește statutul neutru al republicii, iar majoritatea cetățenilor moldoveni se opun aderării țării la Alianță.

Moldova se află la o răscruce geopolitică. Activitatea militară a Alianței Atlanticului de Nord în regiunea Mării Negre contribuie la o creștere reală a tensiunii militaro-politice, creează riscuri de incidente periculoase pe mare și în aer, adică reduce obiectiv securitatea țărilor din regiunea Mării Negre. Chiar și complicitatea minimă (verbală) a Chișinăului în acest proces nu onorează vorbitorii miopi.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu poziția redacției

846
Tagurile:
Transnistria

Загрузка...
Vaccinare

„Noua normalitate” şi standardele duble

475
Prea orbiţi de panica ce ni se induce constant prin toate canalele media principale, riscăm să nu mai vedem contradicţiile care marchează această preocupare excesivă pentru siguranţă şi sănătate şi nici dublele standarde care se aplică de apostolii „noii normalităţi”.

În „noua normalitate” în care se doreşte să trăim de-acum încolo se invocă deseori principiul precauţiei pentru a se justifica lockdown-urile prelungite, purtarea permanentă a măştilor (mai nou, a două măşti odată), izolarea şi reducerea sau evitarea contactelor sociale (chiar şi după primirea vaccinului!) etc. Totul de dragul protejării sănătăţii, principala obsesie a omenirii în aceste vremuri. Însă, prea orbiţi de panica ce ni se induce constant prin toate canalele media principale, riscăm să nu mai vedem contradicţiile care marchează această preocupare excesivă pentru siguranţă şi sănătate şi nici dublele standarde care se aplică de către apostolii „noii normalităţi”.

Cea mai evidentă contradicţie în ceea ce priveşte invocarea principiului precauţiei este graba introducerii unui vaccin experimental, despre care nu se știe ce efecte va avea în timp, fiind netestat în privinţa efectelor secundare la distanţă – şi care, potrivit prospectului vaccinului Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), „este posibil să nu le ofere protecție tuturor persoanelor vaccinate”, deci să nu oprească transmiterea comunitară –, dar blocarea unui medicament studiat şi utilizat de peste 25 de ani la sute de mii de pacienţi umani şi a cărui eficienţă împotriva Covid-19 a fost dovedită de mai multe studii încheiate până în prezent. Este vorba de Ivermectină, care, potrivit medicului Adina Alberts, este „considerată substanţa salvatoare de vieţi”, pentru care cercetătorii care au descoperit-o au fost laureați cu Premiul Nobel în 2015. Potrivit acesteia, „din punctul de vedere al siguranței administrării, adică al reacțiilor adverse, acest medicament este mult mai bine studiat decât vaccinurile ARN anticovid actuale”, este o substanţă practic „lipsită de reacţii adverse”, iar studiile arată că „inactivează virusul în 48 de ore”.

Nu mai vorbim despre faptul că e un medicament foarte ieftin. Având în vedere rezultatele îmbucurătoare ale studiilor de până în prezent privind eficienţa acestui medicament, ne gândim câte vieţi ar fi putut fi salvate dacă cei care au putere de decizie ar fi fost cu adevărat preocupaţi de protejarea sănătăţii! Nu mai vorbim de tratamentele scumpe cumpărate în grabă, precum remdesivirul, a cărui administrare nu mai este recomandată de OMS. Alte medicamente ieftine şi eficiente, precum hidroxiclorochina sau Agripavi (medicament naturist chinezesc dovedit a fi foarte eficient) nu se mai găsesc deloc pe piaţă!

Întrebat de un reporter NBC dacă cei care primesc vaccinul împotriva Covid-19 pot transmite în continuare virusul, CEO-ului gigantului farmaceutic Pfizer, Albert Bourla, a răspuns că „este un lucru care trebuie analizat. Nu suntem încă siguri din ceea ce știm până acum”.

De asemenea, în prospectul vaccinului AstraZeneca apar afirmaţii precum: „Frecvența posibilelor reacții alergice severe este necunoscută” („nu poate fi estimată din datele disponibile”), „Nu s-au efectuat studii de genotoxicitate [capacitatea de a cauza daune materialului genetic] sau de carcinogenitate [capacitatea de a induce cancer]”, „Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută și este încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare”, „sunt așteptate date suplimentare referitoare la acest medicament”.

Recent, mai multe spitale din Germania au decis să întrerupă vaccinarea personalului cu vaccinul AstraZeneca din cauză că prea mulţi angajaţi au suferit efecte secundare în urma administrării acestuia. De asemenea, guvernul din Suedia a oprit vaccinările, din cauza unei „creşteri surprinzătoare” a efectelor secundare în două clinici. Pe lângă reacţiile adverse, în întreaga lume s-au raportat decese care s-au produs imediat sau la scurt timp după administrarea vaccinului împotriva Covid-19, de exemplu, în Germania, sau Norvegia (vaccinul Pfizer).

Dacă, de un an de zile, preocuparea pentru sănătate constituie obsesia numărul 1 a omenirii, de ce nu se pune accent pe întărirea imunităţii, printr-o campanie susţinută de informare a populaţiei şi prin mai puţină panică propagată pe toate canalele media principale? De ce nu este permisă dezbaterea reală, iar cei care ridică probleme în mod argumentat şi aduc în atenţie şi alte soluţii sunt deseori cenzuraţi sau etichetaţi drept „adepţi ai teoriilor conspiraţiei” pentru a fi discreditaţi, chiar şi când este vorba de specialişti cu ani mulți de experiență și cu cercetări recunoscute? Într-un asemenea context dificil de pandemie, tocmai punându-se accent pe principiul precauţiei şi al protejării sănătăţii, posibilitatea dezbaterii și dialogului real este esenţială, cenzura şi blocarea nefăcând decât să amplifice suspiciunile şi chiar să favorizeze apariţia a tot soiul de teorii ale conspiraţiei bizare folosite însă ca „măciucă” şi pumn în gură pentru oricine deviază de la discursul unic acceptat.

Un alt dublu standard este aplicat şi în cazul introducerii lockdown-urilor. Nu există studii care să demonstreze că aceste măsuri dure, de blocare a economiei şi a întregii societăţi, ar fi eficiente, dimpotrivă, tot mai multe studii arată ineficienţa sau consecinţele devastatoare ale acestora. Organizaţii internaţionale precum ONU, UNICEF sau chiar OMS, ca şi numeroşi oameni de ştiinţă (a se vedea şi Science, The Lancet/fulltext, sau petiţia The Great Barrington Declaration) au avertizat că măsurile dure de carantină pot face mai mult rău decât virusul în sine.

Londra
© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

În Marea Britanie, după cum se arată într-un articol din The Telegraph, menţionat şi de Sputnik, intervenţiile chirurgicale la pacienţii non-Covid, dar care suferă de boli cronice sau de alte boli grave, au fost anulate, un preţ mult prea mare pe care l-au plătit pacienţii, se nota în publicaţia britanică. Astfel, în perioada primului lockdown, milioane de intervenții chirurgicale au fost anulate, iar numărul deceselor la domiciliu a trecut cu mult peste media din ultimii cinci ani, situaţie care se menţine de luni de zile. De asemenea, în timpul verii, un raport guvernamental a dezvăluit un scenariu sumbru cu 50.000 de decese legate de Covid-19 în primele șase luni ale pandemiei și cu cifra uluitoare de 200.000 de decese din cauza impactului avut de lockdown și a lipsei accesului la tratamente pentru alte boli.

De asemenea, măsurile dure de lockdown au efecte devastatoare asupra sănătăţii psihice, fapt asupra căruia au avertizat mai mulţi psihologi şi psihiatri din întreaga lume. Într-un interviu pentru Sputnik, un psihiatru din Franţa a atras atenţia că „dacă luăm măsuri prea drastice, nu vom muri de virus, ci de depresie și în urma sinuciderilor. […] Chiar dacă virusul trebuie eradicat, trebuie să ne menținem un minimum de bunăstare psihică, nu suntem obligați să rămânem izolați. A te deconecta de la viața socială este ceea ce te poate înnebuni”. În Franţa s-a semnalat o îmnulţire a situaţiilor de urgenţă psihiatrică. De asemenea, copiii, categoria cel mai puţin vulnerabilă la virus, sunt cel mai afectaţi de lockdown-uri şi de închiderea şcolilor sau de reducerea orelor cu prezenţă fizică în clasă. Astfel, potrivit unui studiu din Marea Britanie al organizaţiei guvernamentale de monitorizare a instituțiilor educaționale Ofsted, mai mulţi copii din această ţară au înregistrat un regres la competențele de bază ca urmare a închiderii școlilor și a restricțiilor de circulație: slăbirea capacităţii fizice, pierderea energiei pentru învăţare, afecţiuni psihice.

„Starea de stres în care menținem populația poate da naștere la mai multe probleme de sănătate sau să le agraveze decât covid. Sistemul imunitar este în mod special sensibil la frică (...) A-i împiedica pe oameni să acționeze, carantinându-i și spunându-le în mod repetat să aștepte, reprezintă o absență a acțiunii. Astfel că fricii i se adaugă cel mai rău lucru posibil, inhibarea acțiunii, ceea ce vă poate spune orice psiholog sau psihopatolog. Când cuiva îi este frică, acela poate accepta orice de la oricine”, spunea Dr. Pascal Sacre, medic belgian la terapie intensivă și reanimare.

Nu în ultimul rând, un alt lucru care trezeşte un semn puternic de întrebare este de ce, în contextul în care omenirea a fost blocată din cauza Covid-19, sunt respinse toate îngrijorările privind 5G? Într-un studiu realizat de un eminent academician, John William Frank, profesor de medicină bazată pe dovezi la Universitatea din Edinburgh și membru al Royal Society, studiu publicat în Journal of Epidemiology & Community Health, acesta arată că nu există suficiente dovezi că 5G este sigur și că singurul motiv pentru care lansarea este grăbită indiferent de îngrijorări sunt interesele financiare.

Profesorului Frank argumentează că tehnologia 5G ar trebui să fie complet oprită (cel puțin temporar) pe baza „principiului precauției”. „Îndoielile semnificative legate de siguranța unei noi expuneri umane potențial răspândite ar trebui să constituie un motiv întemeiat pentru impunerea unui moratoriu asupra acestei expuneri, în așteptarea unei investigații științifice adecvate cu privire la efectele adverse suspectate asupra sănătății”, scrie omul de ştiinţă. Studiul profesorului citează un corp cuprinzător de lucrări, al căror număr a crescut tot mai mult în ultima vreme, care arată că undele EMF ale acestei tehnologii sunt dăunătoare pentru sănătatea umană. De exemplu, în 2011, Agenția Internațională pentru Cercetarea în domeniul Cancerului a constatat că EMF-urile sunt „posibil cancerigene pentru oameni”. Concluzia studiului este că pur şi simplu nu ştim impactul pe care îl va avea asupra populaţiei în ansamblu, fiindcă testele adecvate în acest sens nu au fost încă efectuate.

Cu toate acestea, planul lansării 5G merge înainte, fără a fi efectuate investigaţii adecvate şi fără a se mai ţine cont de principiul precauţiei şi în ciuda faptului că preocuparea pentru siguranţă a devenit caracteristica principală a vremurilor covid. Oare nu ar trebui ca, potrivit propriilor standarde, guvernele lumii care au introdus lockdown-uri dure în numele sănătăţii publice, să oprească urgent lansarea 5G în așteptarea investigaţiilor privind potențialele efecte secundare?

Se pare însă că principiul precauţiei şi preocuparea pentru siguranţa sănătăţii pot fi invocate doar atunci când le convine „apostolilor” noii normalităţi. Fiindcă „noua normalitate” altfel nu ar fi posibilă... Chiar există o preocupare sinceră pentru sănătate, sau această preocupare e doar un pretext pentru instaurarea unui control totalitar de proporţii nemaiîntâlnite în istorie, în care cenzura, discriminarea, încălcarea de drepturi şi libertăţi (introducerea certificatelor sanitare, vaccinarea forţată, închiderea conturilor clienţilor care nu se supun etc.) vor deveni, de fapt, „noua normalitate”?

475
Tagurile:
restrictii, coronavirus, Double standards, normalitate
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Luca Brand

Luca, cel mai tânăr motociclist de la capătul pământului

0
(reînnoit 09:31 04.03.2021)
Un băiețel român în vârstă de numai 11 ani, cuminte și talentat, are o pasiune mai puțin obișnuită pentru vârsta lui, care îi aduce numeroase satisfacții. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. La vârsta la care alți băieți de vârsta lui se joacă pe calculator, tabletă sau telefon, Luca Brand reușește nu doar să stăpânească, dar și să mânuiască o motocicletă.

Are numai 11 ani. Luca este un copil născut la Brașov, care acum locuiește împreună cu părinții și sora mai mică în Namibia, unde se și antrenează, alături de tatăl său, care îi este nu doar părinte, ci și mentor și prieten de nădejde.

Reprezentanții Consulatului General al României în Cape Town l-au felicitat pe copil pentru curajul, tenacitatea și determinarea de care dă dovadă la vârsta lui.

”O mândrie să te admirăm și să te susținem la probele de motocross, alături de profesioniști”, au scris diplomații.

De asemenea, aceștia subliniază că micul Luca nu își uită originile românești și poartă cu mândri tricolorul României la competiții.

Acest lucru se poate vedea și în galeria foto de mai jos. 

0
Tagurile:
Motociclist

Загрузка...