Vladimir Putin

Vladimir Putin simbolul și garanția NORMALITĂȚII

1121
Pentru ruși, este cel care le-a redat mândria națională și stabilitatea țării; pentru ceilalți, că recunosc sau nu, este garantul normalității și asigurarea împotriva crizelor mondiale ce se dezlănțuie în serie

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Scriam acum doi ani, după alegerile pentru președinția Federației Ruse, că Vladimir Putin este însăși ”normalitatea”. Acum spun din nou – Putin este un garant al normalității. Din toate punctele de vedere și la toate capitolele.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

Este un conducător care, într-o lume dominată de crize, reușește să mențină puternică și creatoare o țară imensă și o mare națiune, dar și să țină sus steagul normalității umanului în fața dezumanizării, a incitării la ură, a tensiunilor artificiale, a călcării în picioare a credințelor, culturii și istoriei, a moralității.

Pe plan național, Putin a redat rușilor și celorlalte popoare ale Federației mândria națională. A făcut-o prin înțelepciunea deciziilor, care de multe ori nu pot fi explicate tuturora, dar al căror efect s-a văzut: în ciuda tuturor gurilor strâmbe, Rusia nu a fost doborâtă de criza economică, deși a trebui să suporte injuste sancțiuni.

În ciuda stupizeniilor propagandiștilor occidentali, Rusia a rămas marea putere militară, vârf al științelor tehnice și al dezvoltării nucleare, dar și al cercetării medicale, agricole, istorice, în domeniul comunicațiilor, în construcții, petrochimie etc.

Ori, acesta este rezultatul unei conduceri înțelepte – care NU a făcut pași greșiți. Se poate spune că Rusia lui Putin, atacată din toate părțile, a făcut o demonstrație de virtuozitate, păstrând echilibrul în situații deloc simple.

Și, da, nu puțini au fost cei care au cerut reacții dure din partea Rusiei, mergând până la intervenții militare care să pună cu botul pe labe obrăznicia NATO. Dar Putin… a făcut cum a fost bine. Cum nimic din ceea ce nu vrea nu se poate citi pe fața lui Putin cel de toate zilele, la fel nimic nu se poate citi în privința mutărilor strategice pe care marele președinte le ia.

Dar, în orice situație, un fapt rămâne cert pentru ruși și popoarele Federației Ruse – și pentru tot mai mulți cetățeni ai lumii: că decizia lui Putin va fi cea corectă.

Ajungând aici repet ceea ce scriam acum doi ani despre prezența cu totul specială a lui Vladimir Putin la toate întâlnirile internaționale, acolo unde conducătorul de Kremlin strălucește pe lângă nevolnicii ”aleși” ai Occidentului, niște ființe destul de diforme moral și, uneori, fizic.

Da, Putin arată ca un Conducător prin fiecare gest al său – și nu știu dacă asta se datorează unei regii, a unei echipe uriașe, ori poate numai talentului și pregătirii sale. Rezultatul contează. Dar, atenție - nu echipa ci el, Putin, calcă pe covorul roșu, el vorbește, el zâmbește sau se încruntă - întotdeauna mimica sa relativ restrânsă fiind extrem de semnificativă și importantă pentru națiunea sa.

Și, da, apropo de mândrie națională, sub Putin rușii au reprimit o parte a țării care era de drept a lor – Crimeea – iar rezultatul nu a fost doar un act de reparație istorică, dar și un gest care a unit poporul în jurul conducătorului – mai ales atunci când perfida Americă, de unde a pornit lovitura de stat de la Kiev, a trecut la nedreptele sancțiuni.

Noi, românii, privim de multe ori greșit Rusia, mai ales că ne este prezentată de aproape 20 de ani prin prisma deformantă a NATO – că ar fi o dictatură și o societate înapoiată și săracă, de ”mujici”.

Realitatea e cu totul alta – și toți care ajung acolo rămân uimiți de eleganța și curățenia marilor orașe, de civilizație, de comportamentul binevoitor al rușilor. Și chiar de libertatea bunei creșteri care există acolo – un mod de viață demult uitat în Occident.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Așa cum spuneam, Rusia metropolitană are o societate ultramodernă, în care cercetarea, educația sau tehnologia sunt de prim rang mondial; în extremul Orient sau în nordul arctic se trăiește ca acum un mileniu. Pentru că așa vor acei oameni, pentru că așa se simt ei bine, ca personajele ”Nostalgiei” lui Tarkovski.

Dar peste tot există același fior unic – Rusia demnă, mândră și iubită, al cărei apărător și garant este Putin. De aceea Rusia este cea care îl vrea pe Putin, nu numai rușii!

Ceea ce NU au cum să înțeleagă occidentalii și est europenii, majoritatea văduviți de conducători vrednici, de prea mulți ani încoace. 

De aceea Occidentul - și, din păcate, și România – este afectat de demersuri imorale, de impunerea unor legi împotriva firii, de demența ”tensiunilor”, a ”terorismului” pe care tot Occidentul l-a declanșat!

Să amintesc și de celălalt Occident, cel conștient și demn! Celebrul conservator american Pat Buchanan, consilierul președinților Nixon, Ford și Ronald Reagan declara că ”În războiul cultural pentru viitorul omenirii, Putin a înfipt adânc și ferm steagul Rusiei lângă cel al creștinismului tradițional”.

“Mulțumită președintelui Rusiei, Vladimir Putin, oamenii din lumea întreagă au speranța și ocazia de a proteja valorile familiei”, declara europarlamentarul francez Aymeric Chauprade, iar Bryan Fischer, longevivul purtător de cuvânt al ”American Family Association”, îl numea pe Putin ”The Lion of Christianity”.

Leul Creștinătății! Ceea ce nu-l împiedică să fie respectat de marele număr de musulmani care trăiesc pe teritoriul Federației Ruse! Sau de evreii de origine rusă, piloni ai Israelului!

Apropo de morală, tradiție, credință și normalitate, îmi aduc aminte că, acum doi ani, chiar de ziua lui Putin – semnificativă coincidență! - în România a fost declanșat un ultim demers al demnității și normalității: Referendumul pentru Familie. Nu a reușit, pentru că România… deja nu mai era a românilor.

Și, da, acum scriu acest text chiar de ziua lui Vladimir Putin – și îmi dau seama că, din păcate, România nu a înțeles nimic din șansa de a avea în apropiere o Rusie normală, cu o dorință sinceră de dezvoltare a relațiilor. Cu un conducător adevărat și mare, poate singurul care merită să fie menționat, peste ani, în cărțile de istorie.

De asemenea, scriu aceste rânduri și după ce am participat la o manifestare organizată de Ambasada Rusiei, cu ocazia celebrării a 75 de ani de la înființarea ONU și de la finalul celui de-Al doilea război mondial – sau ”Marele război pentru apărare a Patriei”, cum îl numesc rușii cu mândria eroismului și pioasă amintire pentru zecile de milioane de jertfe ale popoarelor sovietice.

Президент РФ Владимир Путин
© Sputnik / Алексей Никольский

Conferința științifică internațională cu tema ”75 de ani de la Victoria Coaliției antihitleriste și crearea ONU: lecțiile istoriei și provocările contemporaneității” – acesta a fost evenimentul.

A fost o demonstrație de normalitate a relațiilor și a studiului pentru dezvoltarea comună – în care cercetători, istorici, jurnaliști, militari ruși și români (în rezervă), alte personalități din Rusia, Lituania, Polonia și Cehia au expus puncte de vedere, documente, mărturii, ipoteze și concluzii interesante.

Totul într-o deplină deschidere, respect și dorință de a afla și de a schimba idei. Fără învinovățiri, acuzații – adică fără ”amenințările”, ”pericolele”, „războaie hibride” și toate tensiunile pe care le auzim la orice întâlnire la care participă cineva de la NATO sau ambasada SUA! Și despre care nu greșesc dacă le condamn în numele generației mele! Ne-am săturat de ele, de toate aceste fețe ale anormalități!

Vrem NORMALITATE și stabilitate – și asta e ceea ce oferă și garantează, prin el însuși, președintele Rusiei, Vladimir Vladimirovici Putin.

1121
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Monica Anisie

De ce a prins fake-news-ul cu declarația Monicăi Anisie?

704
O declarație care ar fi putut scoate din minți și cel mai liniștit om a scos la iveală, de fapt, prăpastia dintre actuala conducere a Ministerului Educației și Cercetării și omul de rând.

Am urmărit și eu ieri, ca mulți – incredibil de mulți – români declarația ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, legată de situația copiilor care provin din familii fără curent electric.

De la bun început am simțit – sau, mai degrabă, am vrut să simt, să cred asta – că avem de-a face cu o scoatere din context, cu un fake-news… Nu îmi puteam imagina că un om, care, pe deasupra ete ministrul Educației și Cercetării, se arată a fi atât de lipsit de empatie față de oamenii cu adevărat nevoiași.

Era ca și cum le-ar fi spus: ”Dacă n-aveți pâine, mâncați cozonac!”

Și totuși… chiar dacă vorbim de o ”gafă” exagerată, accentuată până dincolo de limita bunului simț și a decenței, problema care apare este alta, reală și dureroasă. Iar Anisie pare să nu facă nimic pentru a o remedia.

Mă refer la prăpastia dintre Ministerul Educației și Cercetării și omul de rând. Distribuirea masivă a imaginii ministrului Educației și Cercetării, însoțită de textul ”Pentru școala online, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor” arată că s-a ajuns la saturație. Profesorii, elevii, părinții, toți au distribuit imaginea. Pentru că nu se mai poate. Pentru că, de luni de zile, de la MEC nu vin decât incertitudini și bâjbâieli.

Acest fake news nu a reprezentat decât picătura care a umplut paharul. Iar Anisie, în loc să arunce cu venin pe Facebook, să acuze fake-news-ul – uitând, evident, că funcția sa presupune alte îndeletniciri – ar trebui să își adune echipa și să se întrebe: ce e de făcut?

Pentru că, în mod absolut clar, nu mai merge așa. Iar Monica Anisie – vrem, nu vrem – și-a pierdut credibilitatea în fața românilor. Acesta este și motivul pentru care nimeni nu mai stă să citească întreaga declarație a demnitarului.

Românii au înțeles – și aici nu e vina lor – că ministrul Educației și Cercetării nu are credibilitate și că, mai grav de-atât, are ”potențial”. Adică omul poate citi un titlu și deja îl crede, pentru că se pliază pe imaginea pe care o are despre un personaj politic sau altul.

Mingea se află acum în terenul Monicăi Anisie.

704
Tagurile:
Monica Anisie

Загрузка...
Steagul UE

Europa va plăti scump pentru noile sancțiuni antirusești

340
(reînnoit 18:00 16.10.2020)
Acest episod a devenit cea de-a treia acutizare majoră a relațiilor dintre Occident și Rusia din ultimii ani.

Editorial realizat de Irina Alksnis

La summitul UE de la Bruxelles au fost anunțate sancțiuni împotriva Rusiei cu privire la cazul lui Alexei Navalnîi, scrie editorialistul Irina Alksnis pentru RIA Novosti.

În noua listă neagră au fost incluși șase reprezentanți de rang înalt ai serviciilor speciale rusești, ai Ministerului Apărării și ai Administrației Prezidențiale, precum și ai Institutului de Cercetare de Stat pentru Chimie Organică și Tehnologie. Sursele susțin că aceste persoane „ar fi putut ști despre otrăvire sau au fost implicate în planificarea acesteia”.

Astfel, potrivit Uniunii Europene, statul rus se angajează în asasinate politice (și atentate asupra lor), folosind arme chimice pentru aceasta în locuri aglomerate. Iar pedeapsa adecvată pentru aceasta, potrivit europenilor, este înghețarea activelor și interzicerea intrării mai multor oficiali ruși, posibil implicați.

În alte privințe, astfel de acțiuni, care se presupune că ar fi întreprinse de Rusia, nu reprezintă un motiv pentru ca Europa să transforme cumva cooperarea cu Rusia. Mai mult, Berlinul, ca inițiator și forță motrice a evenimentelor care au loc, este interesat de „relații bune sau cel puțin rezonabile” cu Moscova, întrucât, potrivit ministrului de Externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas, ceea ce s-a întâmplat „nu schimbă geografia”, iar țara sa trăiește „prin comerț și schimb științific".

Anume în totalitatea acestor fapte ar trebui să căutăm o explicație pentru retorica rusească, fără precedent de aspră din ultima vreme.

Poate părea ciudat la prima vedere, dar prin decizia sa de astăzi, UE a dat într-adevăr un caracter calitativ nou confruntării sale cu Rusia. Pentru a înțelege despre ce este vorba, este necesar să ne reamintim de trecutul recent.

Acest episod a fost cea de-a treia acutizare majoră a relațiilor dintre Occident și Rusia din ultimii ani. Primul a fost în 2014-2015 și este asociat cu evenimentele violente de atunci. Al doilea s-a întâmplat în 2018 în cazul Skripal. Și acum - incidentul cu Navalnîi.

Organizatori și conducători ai acestor procese au fost întotdeauna diferite puteri. La mijlocul anului 2010, Statele Unite au fost acea forță care a desfășurat o campanie grandioasă de exercitare a presiunii asupra Rusiei în acea perioadă. La rândul său, scandalul Skripal a fost în totalitate inspirat de Marea Britanie.

În ambele cazuri, Europa continentală a acționat ca o forță condusă din afară, de la care se aștepta, de asemenea, să facă principalele sacrificii în lupta împotriva Moscovei. Mai mult, americanii s-au descurcat destul de bine pentru prima dată: Uniunea Europeană a avut de suferit cele mai grele pierderi ca urmare a schimbului de sancțiuni sectoriale și contra-sancțiuni rusești. Cu toate acestea, acest lucru era destul de previzibil, deoarece Rusia este un partener economic mult mai semnificativ pentru UE decât pentru Statele Unite sau Regatul Unit.

Europa a învățat o lecție din experiența dureroasă și a emasculat destul de repede războiul sancțiunilor, care durează și astăzi, până la măsuri nedureroase din punct de vedere economic pentru toate părțile sub formă de completare a listelor nesfârșite și expulzare periodică a diplomaților.

Se poate presupune că retorica pacificatoare a politicii externe a Moscovei, care se manifesta anterior chiar și în perioadele celei mai acute ale campaniei anti-rusești din Occident, era și se adresa în primul rând ei - Europei continentale. Sarcina a fost de a răzbate la pragmatismul și buna chibzuială a capitalelor europene, astfel încât acestea să nu-și permită să fie transformate într-un instrument blând în mâinile Washingtonului și Londrei.

Și acest lucru s-a reușit.

Acum, Europa - și în special Germania - a decis să joace independent aceeași carte pe care au jucat-o camarazii săi din Occidentul colectiv: să umfle un grandios scandal rusofob pentru întreaga lume pentru a-și atinge unele dintre obiectivele sale.

Diferența constă în faptul că, dacă Statele Unite și Marea Britanie s-au bazat într-adevăr pe un efect sensibil anti-rusesc, atunci în acest caz scopul este evident unul diferit - pur și simplu pentru că „pedeapsa” anunțată a Rusiei are din nou un caracter absolut simbolic. Pe de altă parte, cel mai valoros și fragil obiect al relațiilor bilaterale din acest moment - ”Nord Stream - 2” - este atent păzit de germani și scos de sub atac.

Cel mai probabil, Berlinul și, în același timp, Parisul și Bruxelles-ul își rezolvă problemele interne cu această combinație, folosind tema „rusească” ca instrument convenabil familiar, iar Navalnîi ca pe un „neghiob” din Preferans.

Doar după mai bine de câteva decenii în care a avut un rol geopolitic secundar, precum și concentrându-se pe economie, „comerț și schimb științific”, Europa și-a pierdut abilitățile în implementarea operațiunilor politice speciale și complexe. De aici și delirul din ce în ce mai uimitor al poveștii cu Navalnîi, unde s-a ajuns deja la acuzațiile de dublă otrăvire a bloggerului. În acest context, britanicii din cazul Skripal arată ca niște guru ai profesionalismului.

Iar degețelul amenințător, arătat de europeni în calitate de pedeapsă la adresa statului care este acuzat că a folosit arme chimice și a încercat o asasinarea politică, impresionează în mod deosebit.

Deci, dacă Europa decide să intre în joc cu mize atât de mari, trebuie să fie gata că va trebui să plătească scump.

Într-adevăr, în marea politică și imaginația adecvată a Moscovei (și puteți fi sigur de ea), gama de măsuri care sunt cu adevărat sensibile pentru partenerii europeni depășește cu mult restricțiile pur economice pe care aceasta le evită atât de sârguincios.

340
Tagurile:
UE, Rusia, Sancțiuni
Tematic
Premieră: primul transgender viceprim-ministru în Europa
Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
Europa luptă pentru uniformizare liberală și totalitarism democratic
Macron: cooperarea cu Rusia, necesară pentru pacea în Europa
Puși în fața faptului împlinit: Cum va plăti Europa pentru bazele SUA

Загрузка...

FOTO: Top 12 cele mai sexy femei din Rusia, potrivit MAXIM

0
(reînnoit 19:32 24.10.2020)
 • Anna Pletniova, membru trupei Vintaj
 • Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică Jara de la Moscova
 • Interpreta Nastea Kamrenskih
 • Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci
 • Interpreta Elena Temnikova
 • Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV
 • Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011
 • Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon
 • Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011
 • Modelul și interpreta Tatiana Kotova
 • Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris
 • Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King
Cititorii revistei ruse Maxim au selectat sute cele mai fermecătoare reprezentante ale showbizului rusesc. Cine sunt liderii topului.

Revista pentru bărbați Maxim a realizat un clasament al celor mai sexy 100 de femei din showbizul rusesc. Selecția a avut loc în două etape: inițial au votat cititorii, apoi juriul.

În prezent, este prezentat doar clasamentul format de cititori, iar cel final va fi prezentat în decembrie.

Pe primele locuri, conform simpatiilor cititorilor, sunt Anna Pletniova, Olga Sereabkina, Nastea Kamenskih, Liubov Novikova-Aksenova și Elena Temnikova.

0
 • Anna Pletniova, membru trupei Vintaj
  © Sputnik / Maksim Blinov

  Anna Pletniova, membru trupei "Vintaj"

 • Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică Jara de la Moscova
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Interpreta Olga Sereabkin (Molly) la pre-party a festivalului internațional de muzică "Jara" de la Moscova

 • Interpreta Nastea Kamrenskih
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Interpreta Nastea Kamrenskih

 • Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci
  © Sputnik / Nina Zotina

  Actrița Liubov Aksenova (Novikova) la festivalul de film Kinotavr de la Soci

 • Interpreta Elena Temnikova

  Interpreta Elena Temnikova

 • Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Actrița Natalia Rudova, la ceremonia înmânării premiilor RU.TV

 • Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011
  © Sputnik / Vladimir Pesnya

  Soția fotbalistului echipei Lokomotiv, Ján Ďurica, actrița Maria Gorban, 2011

 • Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon
  © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Actrița Iana Koșkina, la ceremonia de înmânare a premiilor Zolotoi Gramofon

 • Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011
  © Sputnik / Valeriy Melnikov

  Interpreta și actrița Vera Brejneva la înmânarea premiilor Muz-TV 2011

 • Modelul și interpreta Tatiana Kotova

  Modelul și interpreta Tatiana Kotova

 • Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris
  © AFP 2020 / Martin Bureau

  Modelul rus, Irina Șeik la prezentarea Victoria's Secret în Paris

 • Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King
  © Sputnik / Ekaterina Chesnokova

  Modelul și bloggerul Viktoria (Viki) Odințova, în ajunul premierei filmului Lion King

Tagurile:
Rusia, Femei

Загрузка...