Donald Tramp

SUA își utilizează superarmele împotriva propriilor cetățeni: Ce a rezultat

624
(reînnoit 18:50 31.08.2020)
În SUA este în desfășurare un experiment unic, iar în rol de cobai se află toți alegătorii americani.

Editorial realizat de Ivan Danilov 

 Esența experimentului: alegătorilor li se oferă două versiuni ale realității politice.

Conform versiunii oficiale, oferită americanilor de jurnaliștii din mainstream media, politicienii Partidului Democrat, vedetele de la Hollywood și idolii sportivi ai NBA, în SUA au loc proteste pașnice împotriva violenței poliției și o luptă nu mai puțin pașnică împotriva rasismului și pentru echitatea socială.

Conform versiunii reale, care poate fi observată de americanii ce nu se informează exclusiv din mass-media și care nu au încredere deplină în actorii și jucătorii de baschet milionari, în Statele Unite au loc acum revolte în masă, la care „luptătorii pentru dreptate socială” incendiază magazinele, îi bat pe trecători, iar primarii și guvernatorii ce reprezintă Partidul Democrat îi cer poliției să nu se amestece.

Apoteoza discrepanței dintre aceste două versiuni ale realității a devenit un subiect al canalului de televiziune american CNN, în care corespondentul stătea pe fundalul unei clădiri în flăcări, iar pe ecran era afișată inscripția: „Cu flăcări, dar un protest în general pașnic”.

Logica Partidului Democrat în acest caz este următoarea: să ceri poliției să intervină și să disperseze participanții la acțiunile de vandalism și jafuri ale magazinelor nu se poate, deoarece „protestatarii pașnici” sunt unul dintre principalele active politice ale Partidului Democrat.

De ce SUA au trimis un submarin secret spre țărmul Norvegiei
© AP Photo / U.S. Navy / Mass Communication Specialist 2nd Class Jermaine Ralliford

În al doilea rând, „acțiunile de protest” sunt necesare pentru ca alegătorii lui Trump să se teamă să-l voteze de frica unor viitoare violențe fizice. Mai mult, Partidul Democrat și, în special, aripa sa radicală (și cea mai activă în mass-media) s-au încadrat pe deplin în strategia de acuzare a lui Trump și a polițiștilor americani de rasism sistemic, iar aceasta ar înseamnă că poliția nu poate fi sprijinită în niciun caz: Biden însuși va apărea într-o lumină proastă, iar primarii și guvernatorii care au redus deja bugetele sau chiar aproape că au dizolvat departamentele locale de poliție vor arăta și mai prost.

La urma urmei, sub controlul fiefului lui Biden se află cea mai puternică mașină mass-media de pe planetă (chiar aceiași oameni care au inventat termenul „protestatari pașnici” pentru a descrie neo-naziștii înarmați de pe maidanul din Kiev). Ea și-a îndeplinit misiunea în ceea ce privește convingerea societății ucrainene și, cu atât mai mult, are bune șanse să facă față unui obiectiv similar pe câmpul său propriu de informații.

Anume prin aceasta se explică, pe de o parte, abordarea absolut formală a condamnării violenței împotriva proprietarilor și angajaților magazinelor, pizzeriilor și benzinăriilor, a căror proprietate este distrusă cu deplina îngăduință a autorităților locale și, pe de altă parte, sprijinul deplin și profund emoțional pentru „protestele pașnice” din partea oficialilor antrenați în campania lui Biden. Din punctul lor de vedere, cei care controlează televiziunea și rețelele sociale își pot permite orice batjocură la adresa realității și bunului simț.

Se poate părea că aceasta este o evaluare foarte cinică (mai ales atunci când este dată de „propaganda rusă”), dar chiar și unii jurnaliști americani care îl urăsc sincer pe Trump, exprimă aprecieri similare:

„Liderii democrați, de la aproape invizibilul primar din Kenosha (un oraș care a devenit locul luptelor de stradă și al revoltelor în masă cu victime - nota autorului) până la cei care participă la alegerile prezidențiale, nu vor să denigreze o cauză justă, să intensifice atacurile republicanilor sau să provoace furia bazei sale progresiste (electorale) (senatorul Chris Murphy din Connecticut a șters un tweet în care se afirma că atât împușcarea (afro-americanului) Blake (de către un polițist), cât și revolta au fost greșite, după ce comentatorii l-au acuzat că i-a pus pe aceeași treaptă.  Astfel, democrații continuă să atenueze reacția de violență și speră că aceasta se va diminua, chiar dacă aceasta a continuat pe tot parcursul verii. <...> Cu câteva excepții, mass-media a fost reticentă să reflecteze revoltele din vară și creșterea simultană a violenței. The New York Times a ignorat sau a minimalizat acest subiect vreme de săptămâni întregi ”.

Acum a apărut o problemă pentru establishment-ul american, care a mizat în general că aripa de putere a Partidului Democrat îi va putea speria pe alegătorii lui Trump cu metodele testate de „Sectorul de dreapta” și de organizațiile similare din Ucraina, iar sprijinul deplin al mass-media le va permite democraților să-și păstreze respectabilitatea. Experimentul de creare a unei realități media care s-o poată învinge pe cea reală poate învinge prezentul se apropie de un rezultat negativ pentru cei care cred în atotputernicia propagandei media și a violenței de stradă.

Potrivit portalului de știri Axios, „democrații din anturajul lui Joe Biden sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că jafurile și violența urbană l-ar putea ajuta pe președintele Trump, în special în rândul americanilor indeciși sau ezitanți. De ce contează acest fapt: este o poveste de amploare care ajută la explicarea stării competiției (electorale), în timp ce unii democrați au intrat în panică că Trump poate câștiga”.

Chiar și în condițiile în care mulți susținători ai lui Trump refuză să discute cu angajații companiilor sociologice, de teama dezanonimizării, a problemelor ulterioare la locul de muncă sau a amenințărilor de violență împotriva lor, grupurile de discuții și sondajele din statele-cheie arată că numărul simpatizanților săi crește. Tocmai aceasta provoacă „panica” de care se plâng jurnaliștii din mainstream media.

Deși prognozele mainstream și modelele matematice ale sociologilor care au prezis victoria lui Hillary Clinton în 2016 prezic în unanimitate victoria lui Joe Biden, se formează impresia că miza pe intimidarea puternică a societății și a manipulărilor mass-media se poate transforma într-o surpriză neplăcută pentru democrați.

Posibil, jurnaliștilor și experților desprinși de realitatea „de pe pământ” le este greu să creadă că fiecare mic magazin incendiat sau cafenea de familie este o campanie publicitară puternică în sprijinul lui Trump. Iar atunci când devastatorii distrug în mod intenționat afacerile aparținând minorităților etnice, nici chiar CNN, împreună cu toate vedetele NBA, nu-i vor putea convinge pe alegători că vandalii luptă pașnic pentru echitate socială și împotriva „rasismului alb”.

Proprietarul unui restaurant vietnamez distrus din Minneapolis, Yum Nguyen, și-a împărtășit emoțiile reporterilor:

"Este atât de sfâșietor să-i urmărești pe vandalii care distrug restaurantul nostru de familie. Ei fac aceasta râzând și rânjind. Nu voi minți, aproape că am împușcat un bărbat astăzi. El a aruncat cu această piatră ***** în fotografia mea de familie și s-a uitat direct la mine. Am spus: "***** ..." Lacrimile s-au cotilit imediat pe fața mea. Pur și simplu nu mai suport ... "

Poate fi invidiată reținerea proprietarului restaurantului, care probabil a înțeles că împușcarea unui devastator în Minneapolis - adică într-un oraș și un stat controlate de politicieni ai Partidului Democrat – înseamnă să te închizi în pușcărie fără nicio speranță la o justiție corectă. Dar, fără îndoială, de fiecare dată când se întâmplă așa ceva, într-un anumit segment al societății americane crește cel puțin determinarea de a-l vota pe Trump, iar dacă acest lucru va fi insuficient, atunci să-și apere dreptul la viață și proprietate cu armele în mâini pe străzile Washingtonului.

Din toată această poveste trebuie trase două concluzii importante. Prima: presa nu este atotputernică și încercările nesfârșite de a îmbrăca propaganda mediatică pe realitatea globului nu duce la o schimbare a realității, ci la faptul că încrederea în mass-media este sfâșiată în bucăți. Și a doua concluzie, mult mai importantă: dacă elitele americane își reglează conturile între ele cu utilizarea devastatorilor înarmați, care terorizează cetățenii de rând și dau foc cartierelor întregi (cu îngăduința completă a autorităților și a unei părți a celor din organele de drept), atunci nu mai avem în față o hegemonie mondială, ci un banal „bantustan”, care, din păcate, încă mai are arme nucleare și control asupra elementelor cheie ale sistemului financiar global.

Iar aceasta este deja o configurație destul de alarmantă, dacă o privești din punctul de vedere al riscurilor pe care Statele Unite le prezintă pentru întreg restul lumii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

624
Tagurile:
arme, Cetățeni, SUA
Tematic
Proteste în SUA împotriva vaccinării obligatorii a copiilor
SUA nu vor accepta rezultatele testării vaccinului rusesc anti-COVID-19
SUA au extins lista sancțiunilor antirusești: e vizat și vaccinul anti-COVID-19
Peste 180.000 de morți în SUA din cauza coronavirusului
SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
Trump a fost de acord oficial să candideze la președinția SUA

Balamuc și disperare în învățământ: ”Înnebunim cu toții!”

3192
(reînnoit 11:01 18.09.2020)
Cu toate că nu a început bine noul an școlar, profesorii deja simt că nu mai rezistă, că se află la capătul puterilor și tot ce își doresc este ca acest vis urât să ia sfârșit.

Învățământul românesc fierbe, la nici o săptămână de când unitățile de învățământ – majoritatea – și-au deschis porțile pentru a primi elevii și profesorii.

Însă, în toate aceste zile, pe internet, circulă zeci de mesaje care arată că situația din Educație este una cum nu se poate mai dificilă, fiindcă școlile fie nu au ce le trebuie pentru învățământul online – sau hibrid, după caz – fie profesorii sunt deja excedați de tot ceea ce au de făcut. Elevii nu au mai simțit bucuria revederii, pentru că trebuie să păstreze distanța fizică față de alți copii și față de profesori.

Măștile de protecție au devenit parte din obiectele obligatorii pe care trebuie să le aibă fiecare – profesor, elev, personal auxiliar didactic sau nu.

Toți vorbesc despre chinul la care sunt supuși. Elevii se simt chinuiți de faptul că este sufocat de mască, înnebunit de un traseu stabilit, dar și de reguli cum ar fi cele referitoare la interdicția de a împrumuta diferite obiecte – pix, creion etc – deși autoritățile ne spuseseră că virusul nu se ia de pe suprafețe etc.

Profesorul, pe de altă parte, are vocea distorsionată de la purtatul măștii. Școlarul face eforturi să înțeleagă ce spune profesorul.

Strigătele de disperare ale profesorilor încep să apară tot mai mult în mediul online. Sunt vocile unor oameni care, ani la rând, au suportat umilințele și aberațiile unui sistem incapabil să gestioneze situația din sistemul de învățământ.

Acum, însă, nu se mai poate. Tensiunea atinge cote maxime, însă ministrul Educației și Cercetării nu pare să fie afectat. De altfel, gândind la rece, chiar dacă ar fi, rezultatul ar fi oricum nul, pentru că a dovedit că șefia instituției este o pălărie mult prea mare pentru domnia sa.

”Nu merge așa!!! Nu se poate așa! Asta nu e școală! Lăsați-i online pe toți sau înghețați anul... înnebunim cu toții! Dacă supraviețuim virusului, nu vom supraviețui balamucului ăstuia numit învățământ!”, este numai unul din strigătele disperate din online.

Cât vor mai rezista profesorii, elevii și părinții? Oare ce experiment sinistru se derulează acum, sub ochii tuturor, la care, vrem, nu vrem, suntem cu toții părtași? Unde vom ajunge?

Doamna Anisie, nu trebuie să răspundeți. Știm că nu aveți soluții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3192
Tagurile:
învățământ, Învățământ
Tematic
Unitățile de învățământ află azi ce scenariu aplică pentru începerea anului școlar
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar
Pensionarii încurcă treburile în învățământ: haos la început de an școlar

Загрузка...
Ecaterina Andronescu

PSD, gafă la început de școală! Au pierdut-o pe Ecaterina Andronescu!

1267
Ecaterina Andronescu, unul dintre cei mai buni oameni politici români, a fost pierdută de PSD! Rătăcită prin mendrele concretului de partid. La fel ca alți intelectuali de prim rang, care alcătuiau altădată nucleul central al partidului lui Iliescu și Năstase

Partidul Social Democrat, condus multă vreme de intelectuali de prim rang, precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase, sau de oameni cu școala la timp și preocupați de educație, precum Geoană sau Dragnea, e azi condus de Marcel Ciolacu, un personaj cu studii la apelul de seară, la o privată. Și nu e singurul, din actuala conducere a PSD.

Ori, azi, PSD, putea să trimită un mesaj printr-o voce recunoscută din domeniul Educației, cum ar fi Ecaterina Andronescu, fapt care le-ar fi adus un evident câștig în fața dascălilor și a elevilor. Dar, nu, distinsa profesoară, unul dintre cei mai buni oameni politici români, a fost pierdută de PSD! Rătăcită prin mendrele concretului de partid.

”Astăzi este un nou început. Un altfel de început”, transmite în schimb Marcel Ciolacu… noul început al PSD! Unii zic că și un posibil sfârșit… În orice caz, un început cu prea evident de puțină școală.  

Ciolacu spune că azi e un început ”pe un drum al responsabilității și al curajului! Pe un drum la sfârșitul căruia fiecare va fi mai puternic! Și mai înțelept!”.

Pe ce bază trage Ciolacu aceste concluzii? Evident, fără nici un argument! Dimpotrivă! Majoritatea celor care s-au pronunțat despre acest mode de a face școală au abstras atenția că efectele asupra copiilor ar putea fi dezastruoase.

Dar Ciolacu trebuia să spună niște vorbe pompoase, chiar dacă fără logică și conținut. Specific ”telectualilor” de talia sa – motorizați de alde Paul Stănescu.

”Sunt sigur că, în ciuda tuturor provocărilor, în ciuda tuturor lipsurilor, în ciuda haosului provocat de un guvern prea puțin preocupat de sistemul educațional, vom trece cu bine peste toate încercările”, spune Ciolacu – un mesaj banal, fără sens – nici politic, nici de vreun alt fel sau sens.

În schimb, Ciolacu o dă cu ”împreună”. „Împreună – elevi, părinți, profesori și autorități publice locale, vom reuși să trecem cu bine peste toate obstacolele!”.

Păi… alde Marcel Ciolacu nu a trecut școala cu bine nici în condiții normale,  deci cum o să treacă acum?!

”Mult succes în noul an școlar!”, încheie Marcel Ciolacu, ”asemenea și ție, în politică”, Marcele, îi urăm noi.

Și, totuși – unde e Cati Andronescu? Unde a pierdut-o PSD? Poate pe acolo pe unde i-a regăsit pe Dâncu și Gușă?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1267
Tagurile:
PSD, Ecaterina Andronescu

Загрузка...
Весы

Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă

0
(reînnoit 07:27 20.09.2020)
Adriana Oros, medic - nutriționist, a declarat că este o modalitate ușoară și rapidă de a vă ajuta să aveti grijă de alimentație și să reglați greutatea.

BUCUREȘTI, 19 sep - Sputnik. Adriana Oros, nutriționistă la Clinica Alimmenta din Barcelona , a declarat că este o modalitate ușoară și rapidă de a vă ajuta să aveti grijă de alimentație și să reglați greutatea. Despre acest lucru anuță publicația ABC.

”Metoda farfuriei”, așa cum se menționează, ajută să înțelegem cât de multe alimente de un anumit tip pot fi incluse în dieta. Jumătate din farfurie trebuie să fie legume, crude sau fierte. Un sfert din farfurie conține proteine ​​biodisponibile, cum ar fi ouă, carne slabă, fructe de mare, pește sau leguminoase. Un alt sfert este destinat carbohidraților complexi - paste, orez, cartofi sau pâine integrală. De asemenea, nutriționistul a sugerat suplimentarea farfuriei cu o cantitate mică de grăsimi sănătoase - avocado, nuci sau semințe.

Девушка измеряет талию сантиметром
© Fotolia / ShutterDivision
Pentru a organiza ordinea mesei, Oros sugerează mai întâi să luați legume crude sau fierte, cu un conținut scăzut de calorii, dar care face luarea mesei mai consitentă. Apoi, ea a sugerat adăugarea de proteine ​​și carbohidrați - porția lor depinde de cheltuielile zilnice de energie și pentru a completa masa cu grăsimi sănătoase.

Cu toate acestea, nutriționistul Elisa Escorihuela a menționat că oamenii nu își amintesc întotdeauna recomandarea de a consuma carbohidrați complecși, de exemplu, să folosească pâine integrală. O altă greșeală este alegerea alimentelor greșite cu proteine, cum ar fi alimentele de convenție - sunt bogate în zahăr, sare și grăsimi saturate. Oros a mai menționat că este obișnuit ca oamenii să uite de diversitate: carnea este consumată mai des decât peștele, fructele de mare sau leguminoasele.

Ea a explicat că această metodă te poate ajuta să slăbești. Baza dietei sunt legumele, care contribuie la sațietate datorită fibrelor și apei, iar proteinele au o valoare biologică ridicată. De asemenea, sunt mai sănătoși și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate. Glucidele trebuie să se dizolve încet în apă și să fie complexe. Toate acestea le permit să fie mai satisfăcătoare.

Când calculați porțiile, trebuie să acordați atenție carbohidraților și grăsimilor: cantitatea lor depinde de nevoile și obiectivele persoanei. În plus, din cauza problemelor digestive sau a intoleranței la anumite alimente, trebuie să determinați cu exactitate dimensiunea de servire a legumelor. Oros a subliniat că dieta trebuie individualizată și bazată pe necesități. În plus, nu trebuie să uitați de exerciții fizice, de rata de aport de apă și să încercați să evitați stresul.

Pentru vegetarieni, așa cum a explicat Escorihuela, există două opțiuni de a lua masa în acest mod. În primul caz, jumătate din farfurie ar trebui să fie formată din legume și o cantitate mică de fructe, iar al doilea ar trebui să fie din proteine ​​vegetale. Alternativ, jumătate din farfurie ar trebui să fie și legume sau fructe, un sfert ar trebui să fie proteine, iar restul să fie carbohidrați complecși.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
greutate, Dietă
Tematic
Nutriționist: ”Nu cereți copiilor să mănânce totul din farfurie”
Cele mai periculoase băuturi fierbinţi – nutriționist rus
Nutriționist: de ce este bine să renunțam la sprat
Nutriționist: Iată cât de periculoasă este carnea pentru oameni
Nutriționist, despre pericolul mortal de pierdere rapidă în greutate

Загрузка...