Joe Biden

Joe Biden promite omoare economia americană

555
(reînnoit 13:56 25.08.2020)
Mass-media americană este încântată de principialitatea hotărâtă și nemiloasă pe care a demonstrat-o Joe Biden în cadrul unui interviu acordat pentru ABC.

Editorial reealizat de Ivan Danilov

Încântarea este determinată de faptul că Biden intenționează, dacă epidemia continuă, să introducă din nou o carantină aspră la nivel național, cu restricții totale asupra activităților economice, demonstrând astfel o abordare diametral opusă poziției președintelui Trump, scrie editorialistul Ivan Danilov pe site-ul RIA Novosti.

Pentru a înțelege consecințele acestei poziții, trebuie avut în vedere faptul că coronavirusul în Uniunea Europeană, Rusia, Bangladesh sau China este în primul rând o problemă epidemiologică și numai în Statele Unite, coronavirusul este o problemă pur politică.

Publicația Politico anunță:

„Candidatul la funcția de președinte din partea democraților, Joe Biden, a spus că va face ”orice” pentru a combate răspândirea coronavirusului în interiorul țării, inclusiv blocarea (economiei) Statelor Unite, dacă se va considera necesar”. ”Eu o voi opri (economia - Ed.). .). I-aș asculta pe oamenii de știință”, i-a spus Biden corespondentului ABC, David Muir, într-un interviu comun cu senatorul Kamala Harris (candidat la funcția de vicepreședinte). "Vom face tot posibilul pentru a salva vieți". Comentariile lui Biden indică asupra celor mai dure măsuri posibile pe care vreun candidat democrat la președinție le-a propus pentru a opri răspândirea virusului, care a ucis deja cel puțin 175.000 de oameni în Statele Unite".

Partidul Democrat în general și Biden în special încearcă să se „vândă” alegătorilor în calitate de luptători fără compromisuri împotriva coronavirusului, gata să ia cele mai drastice măsuri pentru a opri epidemia din Statele Unite. Sarcina este să-l facă pe președintele Trump să pară un om de afaceri cinic și un „ucigaș al bunicilor” pe fundalul lor, care are mâinile murdare de sângele celor care au murit din cauza nedorinței actualei administrații de a extinde restricțiile economice, de a le interzice americanilor să iasă din casele lor și să-i forțeze să poarte măști sub amenințarea de a fi arestați.

În regiunile Statelor Unite controlate de Partidul Democrat, paranoia autorităților capătă uneori un caracter grotesc. De exemplu, în Los Angeles primăria locală nu numai că a interzis petrecerile organizate în case (adică a limitat într-adevăr drepturile constituționale ale cetățenilor la adunare și circulație liberă), dar îi deconectează de la rețeaua electrică, alimentare cu apă și sisteme de canalizare pe cei care încalcă aceste restricții.

Acest nivel de psihoză este greu de înțeles pentru oamenii de pe glob care se află în afara câmpului informațional american, însă mass-media americană (care lucrează împotriva lui Trump și bagă oroare în mintea oamenilor obișnuiți prin intermediul „sedimentelor informaționale” la scară industrială) au obținut rezultate uimitoare. De exemplu, compania financiară Franklin Templeton a comandat un sondaj special de opinie publică cu privire la epidemie și a ajuns la următoarele concluzii:

”Am descoperit că proporția de oameni care sunt foarte îngrijorați, sau mai degrabă îngrijorați de consecințele grave ale infecției cu COVID-19 asupra sănătății, este aproape aceeași pentru toate vârstele, de la 25 la 64 de ani, și nu este cu mult mai mică decât cea a respondenților îngrijorați de peste 65 de ani. Decalajul datelor despre mortalitate este uluitor: în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, proporția celor preocupați de consecințe grave asupra sănătății este de 400 de ori mai mare decât ponderea deceselor totale cauzate de COVID; pentru cei de 25-34 de ani, este de 90 de ori mai mare”.

Acest lucru ar putea fi considerat doar o precauție normală, dar există o nuanță: tot acești cetățeni îngrijorați nu sunt susținători ai igienei și purtării măștilor, ci susținători ai închiderii școlilor, întreprinderilor, agențiilor guvernamentale și, în general, a restricționării interminabile a întregii vieți normale până la atingerea siguranței complete.

Apelând la această psihoză care, după cum au stabilit cei care au comandat sondajul Franklin Templeton, se răspândesc în principal printre utilizatorii activi ai rețelelor de socializare și consumatorii de mass-media dominantă (adică anti-Trump), Biden și-a anunțat disponibilitatea de a opri economia după câștigarea alegerilor.

Problema este că ”deconectarea” economiei despre care vorbește Biden va fi, în mare măsură, sacrificarea acesteia.

”Blocarea întregii țări <...> vă poate costa până la trei la sută din PIB pe lună, așa că chiar și cele mai bogate țări de pe planetă nu își pot permite încă două sau trei luni de blocare completă", a declarat pentru CNBC Hartmut Issel, șeful departamentului de acțiuni ale băncii elvețiene UBS din regiunea Asia Pacific.

În țările care nu au politizat subiectul combaterii epidemiei atât de mult și nu au transformat-o într-o problemă a campaniei electorale, situația este percepută fără echivoc: nu mai este posibil să se permită o înghețare completă a economiei. Acest lucru a fost discutat de politicieni și reprezentanți ai cercurilor de afaceri atât de diferiți, precum fostul premier britanic Tony Blair, CEO-ul Siemens, Joe Kaeser, și premierul francez Jean Casteks.

În acest sens, Statele Unite nu se deosebesc și sunt chiar într-o poziție mai proastă deoarece nici măcar nu s-a apropiat de recuperarea de la prima stopare a economiei. The New York Post relatează că locuitorii înfometați din „New York” fac cozi de un sfert de milă pentru a primi mâncare gratuită în Queens”.

Un economist proeminent, consilierul economic principal al gigantului de asigurări Allianz, Mohammed El-Erian, consideră că „distrugerea întreprinderilor mici din cauza coronavirusului amenință capitalismul din Statele Unite”.

Conform estimărilor oficiale ale guvernului, citat de canalul de televiziune financiară CNBC, „aproape jumătate din populația (adultă) din SUA este șomeră”.

Și în acest context, Joe Biden - mai precis, strategii săi politici - mizează pe faptul că trebuie să sperie mai mulți alegători cu coronavirusul și să le promită restricții economice mai dure (cu posibile deconectări ale energiei electrice și alimentării cu apă pentru cei care încalcă regimul) pentru a-i atrage de partea lor.

După cum a menționat pe bună dreptate proprietarul celei mai mari companii de consultanță politică internațională Eurasia Group, Jan Bremer, singura problemă în care electoratul are în general încredere în Trump mai mult decât în Biden este economia, iar o astfel de declarație a lui Biden poate oferi campaniei președintelui actual oportunități suplimentare.

Chiar ne-ar părea rău un pic dacă aceste oportunități vor fi realizate. Ar fi destul de interesant să vedem cum economia americană va supraviețui instituirii unei noi perioade de carantină totală (oricât de scurtă ar fi).

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a Redacției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

555
Tagurile:
Economie, Joe Biden
Tematic
În fine, Trump reacționează dur, îl distruge pe Biden cu propriile sale arme!
Scandalul ”Kovesi, agent străin” se agravează: Legătura cu Soros și… Joe Biden!
Joe Biden oferă dovada că uciderea lui George Floyd e folosită politic! Legătura cu Soros
Joe Biden, acuzații incendiare: dacă Trump câștigă alegerile, ”nu va mai exista NATO”
Michelle Obama, împinsă spre a deveni vicepreședintele lui Joe Biden
Trump a anunțat că este gata de dezbateri cu Biden
Joe Biden, decizia așteptată de toată America și de președintele Trump

Balamuc și disperare în învățământ: ”Înnebunim cu toții!”

2750
(reînnoit 11:01 18.09.2020)
Cu toate că nu a început bine noul an școlar, profesorii deja simt că nu mai rezistă, că se află la capătul puterilor și tot ce își doresc este ca acest vis urât să ia sfârșit.

Învățământul românesc fierbe, la nici o săptămână de când unitățile de învățământ – majoritatea – și-au deschis porțile pentru a primi elevii și profesorii.

Însă, în toate aceste zile, pe internet, circulă zeci de mesaje care arată că situația din Educație este una cum nu se poate mai dificilă, fiindcă școlile fie nu au ce le trebuie pentru învățământul online – sau hibrid, după caz – fie profesorii sunt deja excedați de tot ceea ce au de făcut. Elevii nu au mai simțit bucuria revederii, pentru că trebuie să păstreze distanța fizică față de alți copii și față de profesori.

Măștile de protecție au devenit parte din obiectele obligatorii pe care trebuie să le aibă fiecare – profesor, elev, personal auxiliar didactic sau nu.

Toți vorbesc despre chinul la care sunt supuși. Elevii se simt chinuiți de faptul că este sufocat de mască, înnebunit de un traseu stabilit, dar și de reguli cum ar fi cele referitoare la interdicția de a împrumuta diferite obiecte – pix, creion etc – deși autoritățile ne spuseseră că virusul nu se ia de pe suprafețe etc.

Profesorul, pe de altă parte, are vocea distorsionată de la purtatul măștii. Școlarul face eforturi să înțeleagă ce spune profesorul.

Strigătele de disperare ale profesorilor încep să apară tot mai mult în mediul online. Sunt vocile unor oameni care, ani la rând, au suportat umilințele și aberațiile unui sistem incapabil să gestioneze situația din sistemul de învățământ.

Acum, însă, nu se mai poate. Tensiunea atinge cote maxime, însă ministrul Educației și Cercetării nu pare să fie afectat. De altfel, gândind la rece, chiar dacă ar fi, rezultatul ar fi oricum nul, pentru că a dovedit că șefia instituției este o pălărie mult prea mare pentru domnia sa.

”Nu merge așa!!! Nu se poate așa! Asta nu e școală! Lăsați-i online pe toți sau înghețați anul... înnebunim cu toții! Dacă supraviețuim virusului, nu vom supraviețui balamucului ăstuia numit învățământ!”, este numai unul din strigătele disperate din online.

Cât vor mai rezista profesorii, elevii și părinții? Oare ce experiment sinistru se derulează acum, sub ochii tuturor, la care, vrem, nu vrem, suntem cu toții părtași? Unde vom ajunge?

Doamna Anisie, nu trebuie să răspundeți. Știm că nu aveți soluții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2750
Tagurile:
învățământ, Învățământ
Tematic
Unitățile de învățământ află azi ce scenariu aplică pentru începerea anului școlar
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar
Pensionarii încurcă treburile în învățământ: haos la început de an școlar

Загрузка...
Ecaterina Andronescu

PSD, gafă la început de școală! Au pierdut-o pe Ecaterina Andronescu!

1260
Ecaterina Andronescu, unul dintre cei mai buni oameni politici români, a fost pierdută de PSD! Rătăcită prin mendrele concretului de partid. La fel ca alți intelectuali de prim rang, care alcătuiau altădată nucleul central al partidului lui Iliescu și Năstase

Partidul Social Democrat, condus multă vreme de intelectuali de prim rang, precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase, sau de oameni cu școala la timp și preocupați de educație, precum Geoană sau Dragnea, e azi condus de Marcel Ciolacu, un personaj cu studii la apelul de seară, la o privată. Și nu e singurul, din actuala conducere a PSD.

Ori, azi, PSD, putea să trimită un mesaj printr-o voce recunoscută din domeniul Educației, cum ar fi Ecaterina Andronescu, fapt care le-ar fi adus un evident câștig în fața dascălilor și a elevilor. Dar, nu, distinsa profesoară, unul dintre cei mai buni oameni politici români, a fost pierdută de PSD! Rătăcită prin mendrele concretului de partid.

”Astăzi este un nou început. Un altfel de început”, transmite în schimb Marcel Ciolacu… noul început al PSD! Unii zic că și un posibil sfârșit… În orice caz, un început cu prea evident de puțină școală.  

Ciolacu spune că azi e un început ”pe un drum al responsabilității și al curajului! Pe un drum la sfârșitul căruia fiecare va fi mai puternic! Și mai înțelept!”.

Pe ce bază trage Ciolacu aceste concluzii? Evident, fără nici un argument! Dimpotrivă! Majoritatea celor care s-au pronunțat despre acest mode de a face școală au abstras atenția că efectele asupra copiilor ar putea fi dezastruoase.

Dar Ciolacu trebuia să spună niște vorbe pompoase, chiar dacă fără logică și conținut. Specific ”telectualilor” de talia sa – motorizați de alde Paul Stănescu.

”Sunt sigur că, în ciuda tuturor provocărilor, în ciuda tuturor lipsurilor, în ciuda haosului provocat de un guvern prea puțin preocupat de sistemul educațional, vom trece cu bine peste toate încercările”, spune Ciolacu – un mesaj banal, fără sens – nici politic, nici de vreun alt fel sau sens.

În schimb, Ciolacu o dă cu ”împreună”. „Împreună – elevi, părinți, profesori și autorități publice locale, vom reuși să trecem cu bine peste toate obstacolele!”.

Păi… alde Marcel Ciolacu nu a trecut școala cu bine nici în condiții normale,  deci cum o să treacă acum?!

”Mult succes în noul an școlar!”, încheie Marcel Ciolacu, ”asemenea și ție, în politică”, Marcele, îi urăm noi.

Și, totuși – unde e Cati Andronescu? Unde a pierdut-o PSD? Poate pe acolo pe unde i-a regăsit pe Dâncu și Gușă?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1260
Tagurile:
PSD, Ecaterina Andronescu

Загрузка...
Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

Rachetele Patriot în România: Nu vor lupte, vor ruineze Rusia

50
(reînnoit 07:12 19.09.2020)
Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

CHUȘINĂU, 19 sept – Sputnik. De această părere este directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

El a fost solicitat de Sputnik Moldova să comenteze evenimentul care a avut loc ieri peste Prut și anume festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

Întrebat cu ce scop au întreprins acest pas americanii, Dmitri Juravliov a spus că în evident nu pentru a lupta cu rușii.

"Este evident că americanii nu au de gând să lupte, dar este o astfel de lege: cu cât mai aproape sunt armele de țara ta, cu atât de mai multe arme ai nevoie pentru a riposta. Cu cât mai mic este timpul de zbor, cu atât mai puternică trebuie să fie apărarea. Iată de ce apropiind complexele lor militare mai aproape de hotarele rusești, ei provoacă Federația Rusă la cursa înarmării. Ca rușii să răspundă la acest pas cu altul similar, care este extrem de costisitor, ca economia rusească să se prăbușească".

Americanii au reluat tactica din perioada războiului rece

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova afirmă că SUA a reluat tactica pe care a aplicat-o în perioada războiului rece.

"E aceeași tactică ca în timpul războiului rece. Această tactică a avut-o și Obama, chiar dacă acesta declara că este împotriva războiului rece. Dar și actualul președinte american, care reprezintă blocul militar american. Iată de ce încă atunci URSS cerea scoaterea rachetelor americane din Europa de vest și din același motiv NATO a intrat în fostele state ale Tratatului de la Varșovia. Și din același motiv SUA au declanșat o adevărată isterică când rachetele sovietice au fost instalate în Cuba: cu cât mai aproape este amplasat armamentul, cu atât mai multe eforturi sunt necesare pentru a te apăra de el".

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, spune că, din păcate, țările în care SUA își amplasează rachetele strategice nu înțeleg în ce joc periculos sunt implicate.

"Deci, este evident: nimeni nu vrea să lupte. Ei nu vor să lupte cu Rusia, ei vor să ruineze Rusia. De asta procedează astfel. Păcat că țările pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste complexe sunt antrenate în această contrapunere. Dacă rachetele americanilor sunt îndreptate împotriva noastră și sunt amplasate în România, atunci noi suntem nevoiți să îndreptăm rachetele noastre spre România. Și asta nu pentru că noi vrem să luptăm cu România, ci pentru că așa este acest mecanism tehnologic. Iată germanii și francezii au înțeles acest lucru și au cerut scoaterea rachetelor americane din Europa occidentală. Și asta nu pentru că îi iubesc pe ruși, ci pentru că ei se iubesc pe ei înșiși", a spus expertul.

El a precizat că, din păcate, acest lucru nu îl înțeleg țările din Europa de est.

Prezența armamentului american nu sporește, ci afectează securitatea

"Din păcate, țările Europei de est sunt atât de ahtiate de marea Americă, încât nu pot să înțeleagă acest lucru. Lor le pare că simpla prezență a armamentului american pe teritoriul lor le sporește securitatea. Aceasta este o mare iluzie. De fapt, lucrurile stau invers. Securitatea acestor țări este puternic afectată odată cu prezența armamentului american în ele, mai ales când este vorba de arme strategice", a menționat Juravliov.

"Asta înseamnă că ele singure, în mod conștient își revendică rolul de țintă într-un eventual război. Nu mă apuc acum să judec dacă ei fac acest lucru conștient sau nu pentru că nu mă apuc să judec care este nivelul de calificare al politicienilor români. Înțeleg ei, intuiesc ei cât este de periculos ceea ce fac ei? Nu știu", a mai precizat expertul rus.

Euforie în Europa de est

"Acum românii, polonezii sunt în euforie: a venit marea Americă și acum rușii au să-și închidă gura. Dar nu poți să iei decizii într-o stare euforică, euforia este mai curând o stare de beție. Trebuie ca ei să iasă din această beție și pe urmă să se gândească dacă le trebuie aceste rachete. Dar deocamdată acest lucru nu se întâmplă", a conchis directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

Amintim că după cinci ani de la semnarea contractului, ieri a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
Rusia, România, rachete Patriot
Tematic
S-a stins o lumină a Legii și Parlamentului României – avocatul patriot Lucian Bolcaș
Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
SUA nu au decis dacă oferă sisteme „Patriot” Turciei
Un nou eșec al sistemului american de apărare antiaerian ”Patriot”
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...