Michele Obama

Falsul și minciunile ”Mișelei” Obama - făcături de prost gust, tipice ipocriziei americane

577
(reînnoit 18:08 18.08.2020)
Mișelismele Mișelei mi se par mișelești - iar acel ”Joe”, nu e decât o rușine - corupt și suficient de laș să fugă de anchete, indecent și necredincios, susține războaie cu zeci de mii de victime, un mincinos care și-a bătut joc de români

Punctul culminant al primei zile a Convenției Partidului Democrat din SUA a fost discursul fostei prime doamne a SUA, Michelle Obama. A așa spus presa. Mie mi s-a părut un moment de ipocrizie totală, de teatru de un prost gust total – și o dovadă că America de azi nu este decât o mare și penibilă ipocrizie. Deci mai curând ă se potrivește Mișela, decât Michelle.

Susținându-l pe ”Joe” (Biden), fosta primă doamnă a ciudatului prin președinte de culoare a interpretat o scenetă care s-a vrut ”de suflet”, dar a ieșit ceva fals și plângăcios, amintind de confuza reclamă  ”Hemoro-izii face bine!...”.

Ce a spus Mișela lui Barack Hussein? ”Îl cunosc pe Joe. Este un om profund decent, ghidat de credință. A fost un vicepreședinte grozav. Știe ce este nevoie pentru a salva o economie, pentru a învinge o pandemie și pentru conduce țara noastră. Și mai ales e un om care ascultă  și a promis poporului american că va spune adevărul” și va avea încredere în știința” .

Cum naiba poate fi un om ”profund decent” când ”progresiștii” SUA susțin cele mai sinistre și manifestări și manifestații contra naturii, militează contra familiei tradiționale – iar SUA este promotorul și diseminatorul pornografiei la nivel mondiale, al transformării producțiilor cinematografice în promovare LGBT?

Credință?... În ce? În bani, poate, dacă e să vedem istoricul familie Biden, cu un fiu implicat într-o escrocherie de tip piramidă Ponzi și un altul în spolierea resurselor ucrainene? Credință? Când valul „progresist” susținut de democrații americani blamează creștinismul, își bat joc și atacă preoțimea, chiar instituția bisericii? Credință? Niciodată, nici în evul mediu, Islamul nu a fost atât de blamat prin încercarea de asociere cu terorismul – da, o ”operă” de ”credință” a regimul din care Biden a făcut parte!

Empatie? Biden și empatia? Uită Mișela că regimul lor a dus la apogeu dezastrele din Orient și Africa, urmate de emigrația care a dat peste cap Europa?! Empatia… îmi aduc aminte de bancul – sinistru dar adevărat – în care Obama punea pariu că dacă anunță că bombardamentele SUA ar ucide 10.000 de sirieni și o blondă, lumea ar fi interesată cine e blonda? Sigur că uită… la fel cum a uitat că Barack Hussein e singurul deținător al premiului Nobel pentru pace care a dezlănțuit războaie în toată lumea!

Sau poate ați auzit-o spunând că pentru Joe Biden contrează viețile negrilor. BLM? Chiar așa? Voi care ați dezlănțuit războaie distrugătoare în Africa, voi care vindeți arme și provocați rebeliuni și conflicte armate în Mali, Nigeria… pentru voi viețile negrilor africani  nu contează?! Păi dacă sunteți atât de progresiști – nu vreți ca în loc de demolarea unor statui să despăgubiți țări ale căror popoare le-ați înrobit? Aiurea, BLM! Pentru voi, numai MM – adică Money Matters!

Biden e un om ”care spune adevărul”? Un om care fuge de anchetă, dar fugărește un procuror general care vrea să ancheteze golăniile fiului său?! Dar cu implicarea în cazul Michael Flynn, cum este? Poate e ”știință”?... Realitatea văzută de milioane de telespectatori e că Biden are un discurs plin gafe, șablonard – și mai degrabă incult decât ”științific”!

În fine, a spus Mișela că Joe e ”un Om care ascută?”… Vai, și ce patetic a rostit… Nici Maia Morgenstern nu e în stare de asemenea exagerări interpretative!  Ascultă Biden? Așa cum a ascultat pe cei 8 milioane de români care au dorit plecarea lui Băsescu, dar americanii au zis NU – iar Biden l-a îmbrățișat penibil de președintele hulit de majoritatea poporului? Sigur, dacă e ”opoziția” din Belarus – sau, ne amintim, ”opoziția” anti-Dragnea – contează, chiar dacă erau vreo 10%!...

Pe scurt, mișelismele Mișelei mi se par mișelești! Iar acel ”Joe”, nu e decât o rușine - corupt și suficient de laș să fugă de anchete, indecent și necredincios (o dovedesc ”ideile” susținute de el și de Democrații progresiști), care susține războaie cu zeci de mii de victime inocente și calcă în picioare valori naționale și legi internaționale – dar și un mincinos care și-a bătut joc de români și ucraineni.

Și încă o problemă: despre afacerile lui China… oare întâmplător nu se poate afla nimic? Oare chiar am ajuns să-l credem pe Soros, finanțator major al democraților și al lui Biden, când spune că și democrații i-au luat în colimator pe chinezi? Ia să vedem cum au preluat chinezii firmele americane în perioada Obama – Biden! Cam atât despre mișelisme.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik. 

577
Tagurile:
Michelle Obama
Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, acțiune jenantă: inaugurează o librărie

153
Alexandria devine, astăzi, epicentrul culturii din România, sub girul demnitarului Bogdan Gheorghiu. Mai e ceva de comentat?

România este țara mereu surprinzătoare, în care nu doar că nu ajungi să te plictisești, dar care, așa cum spunea Mircea Badea, ”ne ocupă tot timpul”.

Țara asta este locul în care fiecare român își regândește ideile despre o noțiune au alta.

Astăzi este rândul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să ne facă să privim dintr-o altă perspectivă termenul de cultură. De ce?

Simplu: omul participă la Alexandria la deschiderea oficială a singurei librării din oraș, dotată la standarde moderne.

Motivația lui Gheorghiu este mai mult decât înduioșătoare. Demnitarul afirmă că librăria va fi nu doar un spațiu de vânzare, ci și un spațiu ”cultural, elegant, dedicat literaturii şi altor arte moderne, un spaţiu deschis evenimentelor culturale şi artistice”.

Mă întreb, însă, cât de mult a decăzut cultura în România dacă ministrul însuți decide să facă un drum în Alexandria ca să inaugureze o librărie? Este, cumva, un proiect al Ministerului Culturii și noi nu știm?

Desigur, este de apreciat faptul că demnitarul susține o inițiativă privată, însă este jenant să facă din asta un eveniment național sau chiar o acțiune a instituției pe care o conduce.

Mai în glumă, mai în serios, aș întreba dacă librăria în cauză a acordat reduceri astăzi, cu prilejul vizitei lui Bogdan Gheorghiu.

A nu se înțelege că eu contest importanța și necesitatea unei librării în Alexandria. Spun, doar, că unele evenimente nu trebuie neapărat să ajungă de interes național…

153
Tagurile:
Bogdan Gheorghiu

Загрузка...
Klaus Werner Iohannis la summitul Parteneriatului Estic

Nu-i ajunge România! Iohannis, nerușinare internațională!

1615
(reînnoit 16:18 22.09.2020)
Un demers extern pe care Iohannis îl face în totala sfidare a ceea ce a făcut în România – și a situației în care a adus țara – o probă de maximă nerușinare la nivel internațional.

Acum puțin timp, Președinția României a publicat ”Declarația Președinților Lituaniei, Poloniei și României: Propunere pentru un Belarus Democratic”.

În ciudatul document, o inițiativă care frizează ridicolul prin conținut și încalcă grav principiul (ne)imixtiunii în treburile interne ale altui stat, se arată că Iohannis, alături de președinții Lituaniei și Poloniei, ”ca state membre ale Uniunii Europene”, propune un ”pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Și atenție la gogomăniile care vin una după alta:

De exemplu, se spune despre respectivii trei președinți că susțin ”ferm libertatea și promovarea principiilor democratice”; din câte știm, Polonia se află într-o procedură de infrigement pentru nerespectarea statului de drept și e dată mereu drept contraexemplu la Bruxelles; cât despre Iohannis…  

Să fie vorba de Iohannis, cel penalizat în două rânduri pentru discriminare, cel care calcă în picioare Constituția, cel care a susținut arestările abuzive și implicarea serviciilor în Justișie – și cel care s-a declarat singur ”Slugă a americanilor”?

Sau, scriu cei trei, că ”alegerile libere, corecte și transparente sunt un drept democratic fundamental al oricărei națiuni”. Pe bune? Iohannis spune asta, cel care a blocat guvernul legal ales, provocând manifestații antiguvernamentale?

Culmea, Iohannis admite ”explicit că nimeni altcineva decât Poporul Belarusului are dreptul de a decide destinul pentru țara sa” – în condițiile în care așa zisul lider al partidului său, Orban, a recunoscut că a răsturnat guvernul României, rezultat din alegerea poporului, pentru că acesta era interesul Partidului popular European? Destinul îl alege poporul? În condițiile în care ambasadele SUA și cele Occidentale intervin brutal atunci când nu ele convine ceva. Ca de exemplu demiterea președintelui Băsescu?

Altă gogomănie: Iohannis și ceilalți doi președinți înțeleg că ”un Belarus prosper, construit pe încredere socială și o viziune comună, este esențial pentru o Europă mai stabilă și mai sigură”. Pe bune?! Adică Belarusul lui Lukașenko a fost de vină pentru criza din 2008 – sau SUA? Dar pentru criza migranților, tot Belarusul o fi de vină – sau SUA și Occidentul, care au năvălit peste Orientul apropiat?!

”Ne declarăm voința să susținem Poporul Belarusului în construirea unui parcurs democratic, printr-o conducere de stat aleasă democratic, o societate civilă liberă, prin economie de piață și prin statul de drept”, se scrie în mesaj – iar președintele coloniei România semnează țanțoș, precum capra care-și marchează râia prin coada băț!

Auzi banc prost: ”Oferim expertiza noastră și know-how-ul pentru parcursul de reforme politice și economice, pentru construirea de instituții independente și pentru asigurarea unui mediu unde respectul pentru drepturile omului și libertatea de expresie sunt o normă fundamentală de neclintit a societății”.

Păi nu susține Iohannis că de zeci de ani PSD-ul ține în subdezvoltare România, nu suntem noi țara cea mai mare corupție?! Ce-o să facă Iohannis? O să le arate capătul de panglică de capătul de metrou inaugurat? Sau de kilometrul lui ”Șî Eu”?, singurul din Autostrada Unirii și a Moldovei? Sau să le-o trimită belarușilor pe Anisie, exemplul elocvent de ”România educată”?! (cine știe, poate se descurcă mai bine în belarusă…)

Și ia auzi minune: ”Credem că, în demersul de sprijinire a Poporului Belarusului, este util ca Uniunea Europeană - ca putere economică globală majoră - să propună un pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Alo, Iohannis – uiți că primul ”guvernul meu” a fost supranumit ”guvernul zero”, datorită gradului de absorbție a fondurilor europene? Uiți că ai blocat direct, sau prin reprezentanții PNL la PE tentativele guvernului PSD, legal ales, de a lucra cu Europa?!

Și comedia ”Pachetul” continuă: ar trebui să includă, ”inter alia”, adicătelea ”printre altele”.

-”facilitarea comerțului cu Uniunea Europeană și asistență pentru negocierile de aderare la Organizația Mondială a Comerțului” – tradus, restricțiile la exportul de produse în UE și invadarea pieței de produsele proaste din Occident!

-”un regim liberalizat de vize, atunci când vor fi întrunite condițiile necesare” – tradus, o metodă de șantaj și de obținere a unor noi sclavi pentru Occident, că românii s-au scumpit;

-”asistență pentru diversificarea sectorului energetic și pentru securitatea energetică a Belarusului” – adică să pună mâna Occidentul pe resursele Belarus, cum au făcut în România – și să le vândă sau să le intermedieze scump ce iau acum direct de la ruși, la preț mic!

-”acces la resursele financiare pentru restructurarea și lansarea economiei belaruse de tip liberal” – asta e chiar o gogoașă umflată, în condițiile în care România a devenit din țară fără datorii, țara ultra datoare, fără economie națională – și cu o societate bazată pe consum!

-”prezență și activitate sporite ale Instituțiilor Financiare Internaționale pentru reformarea economiei belaruse și pentru sporirea investițiilor” – adică preluarea băncilor belaruse de către bănci străine și de FMI, pe model românesc!

Deci, un ansamblu de ”propuneri” care nu subliniază decât nerușinarea și ipocrizia unui președinte care își bate joc de propria țară – și a transformat-o într-o colonie!

În final, semnatarii adresează ”un apel” către Comunitatea Internațională de a se alătura Uniunii Europene și Statelor sale Membre ”în demersul de a pregăti o agendă pozitivă pentru Belarus, împreună cu un pachet de sprijin pentru tranziția politică, economică și socială a țării”.

Nu am înțeles clar – ”tranziție”… către ce anume?! Către colonia Belarus? Către o introducere a ”moralei” minorităților și a demenței progresiste? Către un popor despre care să se spună că furnizează forță ieftină de muncă, bande de traficanți de minore și prostituție? Către o nouă piață de desfacere pentru Occident? Sau, cel mai important – să devină un bou teren de amplasare a bazelor americane? Și, implicit, bani de jumulit de către industria americană?

O concluzie: Iohannis nu are chiar niciun pic de rușine să trimită un asemenea mesaj! Privit de aici, de pe cociocul lui Sică-mangă-accident și Klaus-șase case-retrocedări-defrișări, ”Declarația” este o mare nerușinare. Atât – o mare și penibilă nerușinare!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1615
Tagurile:
Klaus Iohannis, România

Загрузка...
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

0
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...