Exerciții militare ale trupelor de rachete din Flota Baltică folosind sistemul de rachete anti-nave Bastion de pe terenul de pregătire Hmelevka.

Cum au reacționat sistemele Bastion, Iskander și Flota Baltică la exercițiile BALTOPS-2020

353
(reînnoit 15:57 16.06.2020)
Moscova percepe apropierea de granițele Rusiei a forțelor SUA și NATO ca pe o amenințare la adresa securității naționale și își întărește în mod constant grupurile de trupe pe direcția strategică occidentală.

Editorial realizat de Aleksandr Hrolenko

Pe fundalul manevrelor extrem de agresive ale NATO în Marea Baltică, avioane de vânătoare și bombardiere, sisteme de rachete tactice Iskander (OTRK) și sistemele anti-nave ”Bastion”  din cadrul Flotei Baltice și a districtului militar occidental al Forțelor Armate Ruse au efectuat lansări electronice asupra navelor, avioanelor și bazelor potențialului inamic.

Exercițiile comune BALTOPS 2020 se desfășoară în Marea Baltică, în perioada 7-16 iunie, cu participarea forțelor și a echipamentelor din 17 țări membre NATO și două țări partenere. Sunt implicate aproximativ 30 de nave de război, până la 30 de avioane și elicoptere, 3 mii de militari din Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Olanda, Norvegia, SUA, Turcia, Finlanda, Franța, Suedia, Estonia.

Sunt exersate sarcinile de apărare aeriană, anti-submarine și de apărare anti-mină, precum și blocajul naval - forma operațiunilor de luptă reglementate de documentele internaționale pentru a submina economia inamicului, acte de agresiune directă. Grupul principal de țări membre NATO care participă la exercițiile militare desfășoară operațiuni la 120-180 de kilometri de granița maritimă a regiunii Kaliningrad.

Lovituri asupra aerodromurilor și posturilor de comandă

În timpul antrenamentelor din 14 iunie, unitățile militare ale Flotei Baltice ”Iskander” s-au deplasat în secret în zona de poziționare desemnată și au efectuat lansări electronice singulare și de grup asupra țintelor care simulează aerodromurile, posturile de comandă și sistemele de rachete ale potențialului inamic. Au fost implicate aproximativ 20 de unități de echipament militar și tehnică specială. În același timp, forțele și bunurile NATO, desfășurate în apropierea frontierelor rusești, au creat un context aproape de de unul operațional-militară real și o situație complicată.

Rachetele balistice și de croazieră ghidate ”Iskander” sunt capabile să lovească ținte la o distanță de până la 500 de kilometri, sunt echipate cu focoase convenționale, nucleare, cu clustere și cu impulsuri electromagnetice (pentru lovirea sistemelor radar). Timpul de lansare a primei rachete din marș este de doar câteva minute. Complexul este integrat cu sisteme de recunoaștere și control și este capabil să primească informații despre ținte prin satelit, de la aeronavele de recunoaștere sau de la avioane fără pilot. În ceea ce privește eficacitatea luptei, complexul operațional-tactic este superior tuturor omologilor săi existenți în străinătate (Lance, ATACMS, Pluton), iar capacitățile rachetelor cu focoase convenționale sunt echivalente cu munițiile nucleare.

Fiecare lansator este autonom, capabil să funcționeze fără a desemna ținta de sateliți sau aeronave de recunoaștere. În fazele inițiale și finale ale zborului, racheta 9M723K1 cu o masă de lansare de aproximativ 4 tone dezvoltă o viteză de peste 2000 m/sec, se deplasează pe o traiectorie cvasi-balistică la altitudini de până la 50 km, manevrează cu o supraîncărcare de până la 30 de unități.

Interceptarea unei astfel de rachete de către toate sistemele de apărare aeriană și de apărare împotriva rachetelor existente este imposibilă. Combinația dintre capacitățile de șoc ale ”Iskander” OTRK și cupola de apărare aeriană S-400 din regiunea baltică nu lasă nicio șansă de reușită, chiar și pentru un agresor care este cel mai bine dotat din punct de vedere tehnologic.

În cazul unui conflict militar real, sistemul ”Iskander” este capabil să distrugă elemente sistemul american de apărare a rachetelor din Europa în câteva minute și să asigure respingerea unui atac cu rachete balistice intercontinentale.

Voi aminti aici că unul dintre motivele pentru utilizarea armelor nucleare împotriva inamicului Rusia îl consideră acțiunile întreprinse asupra instalațiilor militare de stat sau de importanță extremă. Ministerul rus al Apărării a desfășurat sistemul ”Iskander” OTRK în Regiunea Kaliningrad în februarie 2018, pentru a răspunde amenințărilor militare în creștere pe direcția strategică occidentală.

Supremație Tenologică

Pentru a combate navele de suprafață ale unui potențial inamic, sistemele de rachete de coastă ”Bastion” (DBK) au fost rapid desfășurate în regiunea Kaliningrad. Conform condițiilor exercițiilor, „inamicul”, în data de 12 iunie a încercat să perturbe căile de comunicare pe mare și să lanseze un atac de rachete asupra navelor Flotei Baltice. După ce au primit datele privind țintele desemnate, echipajele de luptă ale ”Bastion” DBK au efectuat lansări electronice și convențional au distrus în mare grupul de atac naval al inamicului.

”Bastioanele” de coastă cu rachete anti-nave suppersonice P-800 ”Onyx” permit crearea de zone de acces și manevră în regiunea Baltică). Complexul oferă apărare de coastă cu o lungime de peste 600 de kilometri, iar desfășurarea sa în poziții de luptă durează cinci minute. O rachetă de croazieră autoghidată cu o greutate de 3 tone se deplasează spre țintă de 2,5 ori mai rapid decât viteza sunetului, aproape că nu poate fi detectată de sistemele moderne de apărare aeriană și este capabilă să dezactiveze o navă de război de orice deplasament - la o distanță de peste 300 de kilometri de coastă (conform altor surse - până la 500 km).

Diviziunea DBK „Bastion” include opt lansatoare, adică 16 rachete sunt gata în permanență pentru lansare. Muniția completă a diviziei este de până la 36 de rachete anti-nave de croazieră care pot atinge și obiective de contrast radio bazate pe sol.

Utilizarea în luptă a ”Bastioanelor” este posibilă pe timp de zi și de noapte, în orice condiții meteorologice, cu ghidare complet autonomă asupra țintei după lansare. Complexul nu necesită o desemnare precisă a țintei, principalul său avantaj este „inteligența” de la bord a rachetei, care este deosebit de eficientă când este lansată o salvă. În zbor, rachetele fac schimb continuu de informații, În mod automat distribuie între ele țintele (după importanță), fără a reacționa la cele false.

În memoria fiecărei rachete există „portrete electronice” ale tuturor navelor de război moderne ale unui potențial inamic, care îi permite să determine autonom tipul de grup de nave în punctul de întâlnire și să atace țintele principale.

Programul alege în mod independent tactica de atac, ține cont de capacitățile de apărare a sistemului antiaerian al inamicului și de cele de război electronic. Atunci când nava amiral este distrusă, restul rachetelor sunt redirecționate către alte ținte, este exclusă posibilitatea lovirii a două rachete în aceeași navă. ”Bastion”-ul a fost testat pentru prima dată în toamna anului 2016 într-o situație de luptă - un atac cu rachete asupra țintelor militanților din Siria a fost exactă și zdrobitoare.

Amenințările se transformă în ținte

Pe fundalul exercițiilor ”BALTOPS 2020”, bombardierele din prima linie Su-24 și avioanele de luptă Su-30SM din aviația navală a Flotei Baltice, în data de 11 iunie au exersat atacuri asupra țintelor de suprafață în zonele marine. Echipajele au efectuat zboruri în aria dată pentru a dezvălui situația de suprafață și atacurile de antrenament asupra țintelor care simulează grupurile de nave inamice. În antrenamente au fost implicate mai mult de 10 aeronave ale aviației navale din Flota Baltică.

Vecinii din Armata Leningrad a Forțelor Aeriene și de Apărare Aeriană din districtul militar occidental - echipajele avioanelor de luptă Su-35S - au finalizat lansări de rachete asupra țintelor aeriene în timpul exercițiilor din Karelia cu o zi mai devreme. Piloții avioanelor de luptă au exersat aerobatica în perechi și în grupuri la altitudini minime și maxime, pe timp de zi și de noapte. Și acest episod planificat al antrenamentelor militare va servi cu siguranță drept semnal pentru Finlanda neutră - în cazul în care aceasta va fi în continuare inclusă în jocurile militare anti-ruse ale NATO de la Marea Baltică.

Pe poligonul de pregătire Kinghiseppski din regiunea Leningrad, echipajele de aviație ale armatei (elicoptere de atac Mi-35 și Mi-8MTSh polivalent) ale Armatei Leningrad din districtul militar occidental au lansat atacuri de bombardament cu rachete împotriva „inamicului” care înaintează.

Între timp, pe 12 iunie, cinci avioane americane de recunoaștere și o aeronavă de avertizare și control precoce din Franța au făcut multe ore de zboruri de recunoaștere în apropierea granițelor Rusiei în regiunea baltică. Timp de câteva ore, ofițerul de informații strategice ale SUA, RC-135W, a zburat de-a lungul graniței regiunii Kaliningrad în spațiul aerian polonez și peste Marea Baltică.

În același timp, două aeronave de recunoaștere radio-electronică ale armatei americane Beechcraft RC-12X Guardrail (din lituanian Šiauliai) au pus ținte de-a lungul nordului și nord-estului regiunii Kaliningrad în spațiul aerian lituanian - la o distanță de aproximativ 40 km de granița Federației Ruse. Spre vestul regiunii Kaliningrad, deasupra Mării Baltice, a zburat o aeronavă antisubmarină P-8A Poseidon care a patrulat Forțele Maritime ale SUA. În spațiul aerian al Poloniei, la sud-vestul regiunii Kaliningrad, a patrulat pentru o lungă perioadă de timp aeronava franceză E-3CF Sentry AWACS.

Mai târziu, peste apele internaționale ale Mării Baltice, au apărut un avion american de recunoaștere de mare altitudine U-2S, care se îndrepta spre granița maritimă a Rusiei. Această activitate militară nesănătoasă nu promite Țărilor Baltice nimic bun.

Moscova percepe apropierea de granițele Rusiei a forțelor SUA și NATO ca pe o amenințare la adresa securității naționale și își întărește în mod constant grupurile de trupe pe direcția strategică occidentală. Și, vom sublinia că Rusia își consolidează capacitățile de apărare pe teritoriul său, spre deosebire de Statele Unite și alte câteva țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

353
Tagurile:
NATO, Rusia, SUA, Flota, Iskander
Tematic
În pandemie, în Rusia s-a redus nivelul criminalității
Președintele Emmanuel Macron, așteptat în Rusia într-un viitor apropiat
Rusia: Rata mortalității în ianuarie-aprilie, mai mică decât anul trecut
Putin, despre protestele din SUA: Rusia se pronunță împotriva metodelor radicale
Un tribunal din Rusia l-a condamnat pe un fost pușcaș marin la închisoare pentru spionaj

"Lucrarea mâinilor NATO": Ce proces a demarat la hotarele Rusiei

542
(reînnoit 19:14 16.04.2021)
Spionaj aerian la frontierele Crimeii, nave NATO în Marea Neagră, pregătiri pentru exercițiile la scară largă și mărfuri misterioase pe care SUA le transferă în Ucraina – în ultimele zile, Alianța Atlanticului de Nord s-a activizat brusc în Europa de Est.

Editorial realizat de Andrei Koț

Nimeni nu ascunde că aceasta este o reacție la transferul Kievului de unități și tehnică la linia de contact din Donbas, precum și la mișcarea trupelor rusești în interiorul țării. Sputnik a încercat să afle ce se întâmplă.

Drone deasupra frontului

Odată cu începutul unei noi escaladări în Donbas, aviația țărilor NATO apare aici din ce în ce mai des. Deasupra liniei de contact, practic în continuu, zboară dronele-spioane RQ-4 Global Hawk, care urmăresc pregătirile de apărare ale armatelor Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Luhansk. Desigur, imaginile făcute de drone ajung imediat pe mesele comandanților militari de la Kiev.

Forțele armate ale Ucrainei au activat și ele spionajul aerian – miliția populară a observat dronele de atac Bayraktar TB2, cumpărate în Turcia. Dronele nu au atacat obiective terestre: se pare că operatorii aeronavelor fără pilot (UAV) studiază deocamdată teatrul potențial de ostilități. Forțele armate ale Ucrainei dispun de șase drone de acest tip. După cum informează presa ucraineană, Kievul a semnat contractul de achiziție de UAV-uri suplimentare cu Ankara în timpul unei vizite recente a președintelui Vladimir Zelenskii în Turcia.

În plus, aviația occidentală aproape zilnic monitorizează coasta Crimeii. Deasupra apelor neutre ale Mării Negre, zboară regulat avioanele britanice și americane de spionaj radioelectronic Boeing RC135W и Lockheed P-3COrion, precum și avioanele anti-submarin P-8APoseidon. Sarcina lor principală este de a urmări acțiunile navelor Flotei Mării Negre și de a descoperi pozițiile sistemelor de apărare antiaeriană trupelor militare, desfășurate în peninsulă.

Mărfuri misterioase

NATO își consolidează prezența militaro-navală din regiune. Până la sfârșitul lunii aprilie, în Marea Neagră trebuie să intre două distrugătoare armate cu rachete ale Marinei SUA. Potrivit versiunii oficiale a Pentagonului, transferul navelor poartă "un caracter de rutină". Cu toate acestea, Kremlinul a reacționat brusc. Nu e de mirare – doar aceste distrugătoare transportă mai mult de cincizeci de rachete de croazieră "Tomahawk".

"În ceea ce privește activitatea militară a Statelor Unite, inclusiv trecerea navelor în Marea Neagră, acest lucru se întâmplă în mod regulat", a menționat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. "Acum, acest lucru se face într-un mod deosebit de insistent, care este însoțit de o retorică agresivă, se pun întrebări, ce face Federația Rusă la granița cu Ucraina. Răspunsul este foarte simplu: noi trăim acolo, aceasta este țara noastră. Dar ce fac Statele Unite sub forma navelor lor, personalului militar care organizează în mod constant unele evenimente pe linia NATO în Ucraina, la mii de kilometri de teritoriul lor – această întrebare rămâne, până când, fără răspuns".

Fără răspuns rămâne și o altă întrebare interesantă: ce fel de marfă livrează avioanele aviației militare de transport a Forțelor Aeriene americane la Kiev? Specialiștii au atras atenția asupra mărturiilor serviciului de internet FlightRadar: avioanele americane C-17 și C-130, care decolează din SUA, Germania și statele Baltice, aterizează pe aeroportul Borîspil, se descărcă și zboară înapoi.

Министр обороны РФ Сергей Шойгу
© Photo : Министерство обороны РФ

Potrivit expertului militar, Alexei Leonkov, Washingtonul transferă în Ucraina complexe de luptă radioelectronică, fapt care ar putea semnaliza ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei care ar urma să aibă loc curând. El a adus drept exemplu tactica Forțelor Armate ale SUA în operațiunea "Furtuna în deșert", când, chiar în primele zile ale conflictului, americanii au "orbit" complet armata lui Saddam Hussein. În favoarea acestei versiuni – declarația recentă a conducerii Republicii Populare Donețk despre faptul că rețelele de figuri influente ucrainești din rândul oligarhiei și al serviciilor secrete au început să blocheze dronelor misiei OSCE canalele de control și senzorii GPS pentru a ascunde sosirea la scară largă a echipamentelor militare în regiune. Cu toate acestea, nici Rusia nu intenționează să stea cu brațele încrucișate.

"Dacă se va produce o exacerbare, noi, desigur, vom face tot posibilul pentru a ne asigura garantat propria siguranță și siguranța cetățenilor noștri, oriunde s-ar afla ei", a subliniat ministrul adjunct de Externe, Serghei Reabkov. "Responsabilitatea pentru consecințele unei astfel de exacerbări ipotetice va fi în întregime pe umerii Kievului și curatorilor acestuia din Occident. De asemenea, noi avertizăm Statele Unite că ar fi mai bine ca ele să stea mai departe de Crimeea, de coasta rusească a Mării Negre. Va fi pentru binele lor".

Pregătirea pentru exerciții

Un alt motiv pentru intensificarea activității trupelor țărilor occidentale în apropierea frontierelor rusești – pregătirea NATO pentru cele mai mari exerciții militare Defender Europe 2021, care încep la mijlocul lunii mai.

Conform legendei manevrelor, forțele NATO vor trebui să asalteze regiunea Kaliningrad, să blocheze regiunile vestice ale Rusiei și, de asemenea, să reflecte "ofensiva masivă a rușilor". Spre deosebire de anii precedenți, în 2021 o atenție specială va fi acordată nu Europei de Est, ci de Sud. Manevrele sunt planificate în Muntenegru, Kosovo și Albania. În Bulgaria și România vor avea loc exerciții de apărare antiaeriană și de lansare de rachete din clasa "sol – sol". Iar Ungaria va oferi mijloace și forțe pentru desfășurarea "războiului". La manevre vor participa și militarii ucraineni.

Americanii vor transfera forțe semnificative în Europa, inclusiv unități din Divizia 1 Cavalerie și Divizia 82 Airbone. Sute de unități de echipament militar în diverse scopuri vor fi transportate peste Atlantic. În plus, din statul Florida va fi adusă Brigada 53 Infanterie. Nu este exclus ca, după exerciții, americanii să "uite" din nou o parte din armamente în Europa, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori. Potrivit experților, în acest fel, Pentagonul, din an în an, își consolidează capacitățile ofensive în regiune.

Potrivit comunicatului de presă, publicat pe site-ul oficial al Forțelor terestre ale SUA în Europa, exercițiile "vizează sporirea gradului de pregătire strategic și operativ și gradului de interacțiune între SUA, aliații și partenerii NATO". Se subliniază faptul că manevrele nu reprezintă o amenințare pentru țările terțe. Cu toate acestea, agenda antirusească a exercițiilor Defender Rurope 2021 este evidentă. Astfel, speaker-ul Ucrainei în grupul de contact trilateral, Alexei Arestovici, a declarat direct: ideea este de a exersa războiul cu Rusia pe teritoriile de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

Nu este surprinzător faptul că, drept răspuns la Defender Europe 2021, Rusia și Belarus vor organiza manevrele "Zapad – 2021" în septembrie. După cum a declarat anterior ministrul Apărării al Republicii Belarus, Viktor Hrenin, "exercițiile comune vor permite testarea unor noi metode de acțiune comună a unităților de asalt combinate într-o zonă extrem de urbanizată", precum și "evaluarea eficacității armelor și echipamentelor noi și modernizate".

Între timp, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, la frontierele occidentale ale țării, ca parte a verificării pregătirii operative, au fost dislocate două armate și trei grupuri ale Forțelor Aeropurtate.

542
Tagurile:
Rusia, NATO
Tematic
Stoltenberg: UE și NATO - incapabile să lupte singure cu Rusia
24 martie – ziua ticăloșiei NATO, o rușine pentru România
Ungaria pune NATO la punct: nu vede Rusia ca o ameninţare

Загрузка...
Dragoș Dumitriu

Rușine pentru Parlamentul României! A acceptat bătaia de joc impusă de Iohannis și SUA

702
”Spălătorul său rufe murdare al lui Iohannis”, un spălător al creierelor noilor generații a fost acceptat de Parlament pentru a reprezenta România în cea mai dificilă misiune diplomatică, deși nu are nicio legătură cu această profesie

BUCUREȘTI, 15 aprilie – Sputnik. Nimic nu mai e de mirare când vine vorba de decăderea României. Ieri, Andrei Muraru, un personaj fără nicio legătură cu diplomația, propus ca ambasador în SUA, a fost audiat în Parlament și avizat de Comisiile de specialitate.

Luat la ochi de ”patriarhul presei române”, Ion Cristoiu, care îl numește ”Spălătorul său rufe murdare al lui Iohannis”, Andrei Muraru a fost avizat fără nicio împotrivire, fără nici un comentariu negativ de parlamentarii din Comisiile de Politică Externă!

Culmea, dintre cei 6 viitori reprezentanți ai României audiați, Muraru a fost singurul care NU avea nicio legătură cu diplomația! Dar… va ocupa postul cel mai important și mai dificil! Iar parlamentarii au fost de acord cu asta!

Sigur, e un ins impus de Iohannis și SUA, care va face tot ceea e necesar pentru a se pune în aplicare politici străine de idealurile, istoria, tradițiile, credința românilor. Și, sigur, în mare SUA și în mic Iohannis impun tot și fac ce vor în fosta țară, actuala colonie România.

Dar, în nostalgia altor vremuri, nu pot să nu mă întreb cum e posibil ca parlamentarii PSD să fie de acord cu un ins care are la activ susținerea unor acuzații contra României și care este parte a unui sistem care a adus mari prejudicii țării, inclusiv în perioada ultimului mandat de premier PSD?

Uită PSD cum Iohannis atacă România, spunea că este nepregătită, chiar înaintea marelui examen – președinția Consiliului UE? Andrei Muraru era lângă Iohannis!

Uită Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, că a fost refuzat și tratat în mod jignitor de Iohannis când trebuia să fie numit ministru… și nu numai atunci? Andrei Muraru era lângă Iohannis!

Da, se pare că și PSD, dar și Titus Corlățean ”uită”! Sau, mai bine zis, ascultă de ordinul primit de peste ocean.

Presa a transmis că potrivit lui Corlăţean, ”au fost prestaţii bune, prestaţii solide ale ambasadorilor propuși, cu avize favorabile, cu misiuni importante, cu destinaţii importante”.

Vai de noi, dacă până și un om politic și un diplomat de calibrul fostului ministru de Externe, cel care a creat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, poate spune așa ceva! Îmi aduce aminte de predecesorul său, marele diplomat Grigore Gafencu, care, ca să fie reales în Parlament, trebuia să-și lase smokingul și să meargă prin sate, să asiste la ciomăgelile organizate de bătăușii profesioniști ai partidului.

Așa și Titus Corlățean și ceilalți oameni politici respectabili din Comisii – trebuie să asiste la ”ciomăgeala” verbală a ”spălătorului de rufe murdare al lui Iohannis” pentru a avea un viitor în politică.

Nu, părerea mea e că prin acest gest, prin această acceptare, parlamentarii și-au asigurat un trecut, nu un viitor! Da, pentru mine rămâne Titus Corlățean ministrul, diplomatul și omul politic de excepție pe care l-am cunoscut și îl admir sincer. Dar după isprava din Parlament mi se pare că acela și-a luat locul… în trecut! Acum îl văd pe omul PSD Ciolacu, care face ”ce trebuie” pentru a-și ”securiza” locul de parlamentar de Dâmbovița! De Potlogi, de Ciocănești, de Bezdead, de Răscăeți!...

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă l-ar fi respins pe diletant, pe ”spălătorul de rufe murdare al lui Iohannis”? L-ar fi făcut praf Ciolacu? Simonis? Liderul ciomăgarilor de la Pucioasa? Păi dacă așa stă problema, atunci ce mai caută un om de valoarea lui Corlățean într-o asemenea alcătuire politică?

Bun, hai să zicem că au votat un reprezentant al României – că, vezi Doamne, românii trebuie să fie uniți! Chiar așa?! Păi tocmai au avizat pe unul care vrea să taie bucăți din istoria României, care susține aruncarea în flăcările damnării – sau chiar ale uitării! – personalități politice sau chiar culturale românești! Oameni care au comis greșeli ale timpului lor, ca alții milioane, valori ale culturii care s-au lăsat duse de un val european într-o direcție greșită! Dar și unii, și ceilalți, au ars pentru România și au lăsat în urmă atâtea pagini și momente naționale fundamentale!

Muraru este în prim planul celor care vor să anuleze o epocă de realizări uriașe, nu doar de greșeli – România Socialistă! E un spălător al creierelor noilor generații, unul dintre aceia care vor ca tinerii să nu își cunoască istoria, ci numai ”modelul” - de fapt, stăpânul!  - America! E venit din viitorul grotesc al lui Huxley și Orwell!

Parlamentul a avizat nu un român… ci mai degrabă un anti-român!

Și, un ins periculos, care declară sus și tare că are ca prioritate a mandatului său de ambasador ocuparea militară a României! Muraru vrea ”creșterea prezenței militare americane în România”, pe care o consideră „primordială” și că ”avem nevoie de mai multă prezență SUA în România: pe uscat, în aer și pe mare”! Și, musai, pe creierele din ce în ce mai netede ale românilor, aș adaugă eu.

Ecce homo pe care l-a votat Parlamentul, impus de Iohannis și SUA… și de alții, dar NU de români! Pe care NU îi va reprezenta niciodată un ins precum Muraru – aspect la care parlamentarii nu s-au gândit niciodată.

De aceea spun că nu de Muraru trebuie să ne fie rușine – ci celor care l-au avizat favorabil fără să crâcnească ar trebui să le fie rușine de fapta lor! Istoria ar trebui să îi judece, laolaltă cu cei care au permis transformarea țării într-o colonie.

702
Tagurile:
SUA, Klaus Iohannis
Tematic
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”
Ciolacu nu-i iartă pe Iohannis și pe Cîțu pentru că l-au protejat pe Voiculescu
SRS și Călin Georgescu trag semnalul de alarmă: România, trimisă la RĂZBOI de Iohannis?
Iohannis, acuzat în PREMIERĂ că fuge de răspundere, ia o decizie de ultimă oră
Știrea serii: Iohannis l-a desemnat pe Cîțu la Sănătate – strică planurile USR

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic, mesaj excepțional - al victoriei și continuării luptei!

0
(reînnoit 07:51 17.04.2021)
Unul dintre cele mai emoționante și în același timp aplicate mesaje ale avocatului Dan Chitic, emblematic pentru cei care înțeleg adevăratul sens al protestelor

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Avocatul Dan Chitic, cel mai consecvent apărător al bogățiilor și tradițiilor românești, lansează un mesaj emblematic pentru cei care înțeleg adevăratul sens al protestelor.

Dan Chitic este considerat un lider al protestelor – dar el este în primul rând un creștin adevărat, pentru care cămașa sacrificiului pentru binele comun este mai importantă de mantia sau laurii oferiți!

”Dragilor, Noi Poporul, am învins!”, spune Dan Chitic, subliniind formula concilierii pentru națiune – ”Noi, Poporul”. 

Și iată câteva dintre reușitele pentru care ”Poporul” merită felicitările lui Dan Chitic?

-”Am reușit să ne recăpătăm dreptul de a avea sărbători pascale normale!”

-”Am reușit să ne redobândim dreptul de a ne îngropa morții cum se cuvine!”

-”Am reușit sa determinăm demiterea lui Vlad Voiculescu și Andreei Moldovan, doi dintre artizanii măsurilor aberante ale dictaturii medicale!”

-”Am reușit sa îl determinam pe Voiculescu să denunțe public falsurile și crimele comise de guvernările PeNaLe!”

-”Și, mai important, am reușit sa învrăjbim dușmanii și trădătorii acestui neam: Coaliția PeNaLo-uSRIstă e în moarte clinica!”

-”Am reușit și am șubrezit și scaunul PrimSinistrului Câțu: e o chestiune de zile până la căderea acestuia!”

Per total, da, se poate spune că ”Am reușit multe Împreună!”.

Și asta în condițiile unei permanente denigrări și a unor atacuri de toate felurile, a unor intoxicări din toate direcțiile, pe care Dan Chitic le expune acum:

”Așa, prea puțini, prea știrbi, prea inepți, prea mahalagii, prea dezbinați, prea nu la înălțimea pretențiilor unora sau altora dintre elitiștii / etiliștii erijați in criticii noștri, totuși am fost suficient de mulți și de buni pentru a face ce nu a reușit nici o-poziția parlamentară și nici parerologii cu aere de oracole coborâte din tabernacolele Serviciilor”.

Ori, în urma luptei – dar mai ales a unei treziri tot mai mult resimțită, se remarcă și alte câteva reușite:

-”Am reușit să redevenim demni, chiar dacă nu intru totul liberi!”

-”Am reușit să le arătăm că #NeAmTrezit și ca împreuna #SuntemPuternici, ca suntem Adevărații deținători ai Suveranității acestei Țări„.

-”Noi am reușit să avem o victorie importantă, deși doar parțială, asupra Sistemului”.

Cine sunt acești ”Noi”? Dan Chitic nu dă nume, așa cum ar vrea poate cei ce lucrează contra unității, ci spune clar: ”Noi, fiecare dintre noi cei care am riscat și am ieșit in strada, cei bătuți, cei amendați, cei înjurați, cei diabolizați, cei ridiculizați, cei umiliți și cei “blaim”-uiți”,

”Împreună! Nu uitați asta!” – spune Dan Chitic.

Iar lucrurile nu se opresc aici, ci continuă pentru atingerea unor obiective pe care Dan Chitic le definește clar: ”demiterea lui Arafat, abrogarea Legii 55/2020!”.

”Și mai ales: Demiterea lui Iohannis. Va veni și vremea aia”, transmite avocatul, arătând că ”Acum însă e timpul să se taie ei intre ei... să se bată pe viața și pe moarte aripile Securității care au împărțit puterea pana acum”.

De aceea, propunerea lui este una de introspecție, dar și de reculegere în ton cu perioada sfântă în care creștinii ortodocși au intrat: ”Vă propun sa ne tragem sufletul, să ne revenim, să ne împăcăm și să ne reorganizăm, asta cât ne uităm la dușmanii noștri cum se întretaie, cum se omoară unii pe alții!”.

Promisiunea lui Dan Chitic este fermă: ”Vom reveni cu forțe proaspete și ne vom năpusti asupra dușmanilor noștri, care vor fi mai slăbiți și mai dezbinați!”.

”Vă mulțumesc încă odată pentru tot: pentru curaj, pentru determinare, pentru demnitate, și mai ales pentru eroismul de care ați dat dovada fiecare dintre Dvs, oriunde ați fost in străzi sau piețe in oricare dintre cele 100 de orașe ale Țării!”, încheie Dan Chitic.

0
Tagurile:
Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic surprinde: ”Mă bazez pe cel mai bun vaccin contra Pandemiei”
Dan Chitic, incendiar: ”Singura noastră soluție este dispariția voastră!”
Manifestații în toată țara: ”Șoșoacă și Chitic le-au dat curaj!”

Загрузка...