Specialiști militari ruși în Italia

Medicii și specialiștii PNBC ruși revin din Italia: Ce au realizat și ce mai urmează

385
Detașamentul consolidat rus de specialiști ai PNBC și medici militari și-au încheiat cu demnitate misiunea în epicentrul european al pandemiei de coronavirus, dând exemplul de acțiuni profesioniste, operative și eficiente în soluționarea unei probleme globale.

Editorial realizat de Aleksandr Hrolenko

"Experiența italiană" a specialiștilor Protecție NBC și medicilor militari în lupta cu infecția de coronavirus, odată cu revenirea în Rusia, cu siguranță va fi valorificată.

Al nouălea și al zecelea avion de transport militar Il-76, cu specialiști și echipamente din cadrul „forțelor speciale medicale” rusești, care au ajutat în lupta împotriva COVID-19 în Republica Italiană, au ajuns la aerodromul Cikalovski, de lângă Moscova. Sarcinile care le-au fost puse au fost îndeplinite.

Anterior, pentru a acorda ajutor nemijlocit poporului italian, Rusia a trimis în această țară europeană opt echipe mobile (aproximativ 100 de virusologi și medici militari de primă mărime), echipamente de diagnosticare, complexe auto pentru dezinfectarea cu aerosoli a transportului și teritoriului, unul dintre cele 15 laboratoare ale trupelor de Protecție Nucleară, Biologică și Chimică (PNBC), dar și alte echipamente medicale.

Avioanele Ministerului rus al Apărării au fost transferate prompt la baza aeriană din Pratica di Mare, situată la 30 de kilometri de Roma, personalul militar detașat și tot ceea ce era necesar pentru muncă.

Specialiștii ruși au început să vină în Italia în noaptea de 23 martie, iar în perioada de până pe 7 mai au desfășurat o serie de operațiuni complexe și responsabile: au dezinfectat complet mai multe cămine pentru vârstnici și alte obiective complexe din punct de vedere epidemiologic în 100 de localități din regiunea Lombardia și provincia Brescia. În total, 120 de clădiri și construcții, 1 milion 200 de mii de metri pătrați de spații închise, peste 500 de mii de metri pătrați de drumuri asfaltate au fost prelucrate în timpul misiunii.

Automobil cu utilaj medical pentru Italia
© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

De asemenea, odată cu începerea activității spitalului mobil din Bergamo (6 aprilie), medicii militari ruși au internat pentru tratament 115 pacienți cu COVID-19, iar 76 de pacienți s-au recuperat într-un termen foarte scurt. Spitalul dispunea de opt echipe medicale și de asistență medicală, peste 32 de specialiști medicali ai Ministerului Apărării din Rusia, 24 de ore din 24, în trei schimburi, au primit și tratat pacienții în cadrul secției terapie intensivă și în secțiile pentru tratamentul pacienților de gravitate medie și moderată. La întoarcerea în Rusia, detașamentul „forțelor speciale medicale” va fi supus măsurilor sanitar-epidemiologice. Iar apoi - din nou la luptă, pentru că pandemia nu a fost încă învinsă.

Șapte săptămâni de luptă

Aceasta a fost o experiență demonstrativă, informativă și foarte utilă atât pentru Italia, dar și pentru toată Europa de cooperarea internațională în lupta împotriva pandemiei coronavirusului. Președintele rus Vladimir Putin, într-o conversație telefonică cu premierul italian Giuseppe Conte, a confirmat, pe 21 martie, disponibilitatea de a acorda ajutor în lupta împotriva coronavirusului.

Imediat după aceea, Rusia fără ași pune în pericol propria sa securitate și, practic, în timp de două zile a transferat în Italia, cu ajutorul a cincisprezece avioane IL-76, o echipă medicală nu foarte numeroasă, dar extrem de profesionistă, eficientă, dotată cu tehnică de ultimă generație.

Cât face doar sistemul modular ”Sîci” folosit pentru analiza materialelor biologice patogene în situații de urgență biologică. Nu întâmplător, desantul de salvatori din Rusia a fost întâmpinat personal de ministrul italian de Externe, Luigi Di Mayo, și de șeful Statului Major General al Armatei italiene, Enzo Vicerelli. Iar Di Mayo, copleșit de emoții, a declarat în fața grupului de experți ruși că Ministerul italian al Apărării se află la dispoziția lor.

Astfel, chiar înainte de a începe distrugerea infecției de coronavirus cu ajutorul noilor tehnologii și a tratarea celor mai gravi pacienți, Moscova a oferit speranța salvării, iar trupele rusești au determinat o revizuire a propriilor viziuni în mintea multor europeni. Acest exemplu elocvent răspunde cel mai bine la întrebarea dacă „Vor rușii război?”, vorbește despre principiile, capacitățile, mijloacele și obiectivele reale ale Rusiei (desigur, aceasta nu este o încercare de a scinda NATO și Uniunea Europeană, așa cum au scris unele mass-media din Occident).

Vă reamintesc că peste 31 de mii de oameni au murit din cauza infecției cu coronavirus în Italia (rata mortalității fiind de 14%), orașul Bergamo s-a transformat într-un „infern al coronavirusului” până la jumătatea lunii martie, iar crematoriul local nu a putut face față. Peste 4.800 de lucrători medicali au fost infectați în Italia - de două ori mai mulți decât în ​​China. În aceste condiții, convoiul Ministerului rus al Apărării a făcut un marș de 600 de kilometri de la Roma la Bergamo, iar experții au început imediat să lucreze. Este greu să reconsideri acest ajutor.

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

În data de 14 mai, 115 288 de persoane s-au vindecat de COVID-19 în Italia, 74 194 de persoane rămân în faza activă a bolii (este mult, dar ar fi putut fi de câteva ori mai mult). Există o contribuție demnă a Ministerului rus al Apărării în acest tablou încurajator al epidemiei care este pe cale să se stingă. Rezultatul logic al luptei dezinteresate de șapte săptămâni a specialiștilor ruși cu COVID-19 a fost recunoștința poporului italian, recunoștință sinceră și o declarație importantă cu privire la disponibilitatea unor măsuri de răspuns a ministrului Apărării Italiei, Lorenzo Guerini (pe 7 mai într-o discuție telefonică cu omologul rus Serghei Șoigu). Posibil, cooperarea militar-medicală dintre cele două țări va avea o continuare constructivă ți după pandemie.

Situația în Rusia

Da, în Italia a avu loc o „recunoaștere în luptă” . Trupele ruse ale PNBC au trimis în Peninsula Apenină doar unul dintre cele 15 laboratoare ale lor, 20 de mașini speciale pentru prelucrare din 2065 de unități și mai puțin de o sută de militari dintr-un total de 20 de mii. Acum, medicii militari și specialiștii PNBC știu mai bine cum să facă față unui inamic invizibil și cum să organizeze măsuri preventive și să trateze pacienții. În Rusia se menține o situație epidemiologică dificilă. Pe 15 mai, pentru prima dată începând cu data de 2 mai, au fost confirmate mai puțin de 10 mii de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Și totuși, statisticile generale privind morbiditatea (peste 252 de mii de persoane) plasează Federația Rusă pe locul trei în lume - după Statele Unite și Spania. Este multă muncă înainte.

Rusia va ajuta Italia în lupta împotriva coronavirusului
© Ruptly Ministerul rus al Apărării / twitter.com/luigidimaio

Pe lângă structurile medicale militare, în fiecare cartier militar de pe teritoriul Federației Ruse există o brigadă separată PNBC, în cadrul unui regiment regulat al PNBC. În această bază, începând cu luna aprilie sunt formate unitățile mobile care, dacă va fi necesar, vor efectua rapid prelucrarea specială a întreprinderilor industriale, a instalațiilor medicale și a altor obiective importante. Păstrând mecanismele de mobilizare a țării, specialiștii PNBC asigură, de asemenea, securitatea campaniei de recrutare de primăvară. Măsuri preventive - în fiecare regiune și la toate etapele înrolării.

În plus, specialiștii Ministerului rus al Apărării au promis să pună în funcțiune încă opt centre medicale multifuncționale până la 15 mai, astfel încât departamentul va îndeplini sarcina de stat de a construi 16 centre medicale multidisciplinare în 15 regiuni ale țării. Poate că nu vor fi necesare în tr-un număr atât de mare și vor rămâne în rezervă, însă această experiență operațională în combaterea pandemiei este foarte importantă. Cine știe cu ce virusuri noi urmează să ne confruntăm de acum înainte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

385
Tagurile:
Ruși, Italia, Medici
Tematic
Italia: Reţea de exploatare a muncitorilor români în agricultură – cum acţiona
Românii din Italia: bonusuri între 400 și 600 de euro – cine beneficiază, condiţii
Italia va deschide școlile numai în septembrie și nu va primi turiști străini
Italia: cum arată prima zi de relaxare a măsurilor restrictive
Italia: decretul „Relansare” - până când durează starea de urgenţă –termenul se extinde
După Germania, Anglia și Austria, urmează exportul românilor în Italia
Georgiana Arsene

Domnule Iohannis, doamnă Anisie, de ce nu ați citit ceva copiilor azi?

582
De Ziua Internațională a Copilului, politicienii români s-au îngrămădit, ca de obicei, să spună nimic. Și totuși…

Încă de dimineață, politicienii țării, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, s-au grăbit să marcheze Ziua Internațională a Copilului, în stilul lor obtuz, anost și fără impact. Mai exact, au ieșit să spună ”La mulți ani” copiilor din România plus alte câteva bla-bla-uri. Adică nimic.

Eu aș fi apreciat dacă, măcar azi, în acest an nenorocit marcat de pandemie, cei aflați vremelnic la cârma țării ar fi procedat diferit. Și ieftin, adică nu ar fi trebuit să facă vreun act de generozitate cu iz electoral.

Mai exact, așa cum am scris și pe Facebook, aș fi apreciat dacă, astăzi, politicienii români, în loc să iasă să ne spună nimic, citeau un fragment scurt dintr-o carte ce le-a marcat copilăria. Sau o poezie.

Ar fi fost un exemplu grozav pentru copiii și tinerii României, iar pentru Orban un moment extraordinar să mai abată gândul românilor de la imaginea cu el și ceilalți membri ai Guvernului său chefuind în pandemie,

Mă întreb, oare, consilierii lor chiar nu au viziune sau nu le pasă decât să își ia banii?

Dacă de la Marcel Vela sau Ludovic Orban nu aveam așteptări în direcția enunțară mai sus – adică să iasă să citească un fragment dintr-o carte – de la Klaus Iohannis și de la Monica Anisie, da. Mai ales de la Monica Anisie. Și aceasta pentru că atât ministrul Educației Naționale, cât și președintele Klaus Iohannis sunt cadre didactice.

De ce am spus că mă așteptam în special ca Anisie să facă asta? Pentru că este profesor de limba și literatura română.

Mi-am amintit cum, în liceu, la o oră de Literatură pentru copii – am absolvit cursurile unui liceu pedagogic, iar precizarea aceasta este importantă, întrucât materia în cauză nu se studiază la alte licee – profesoara ne-a spus că, dacă vrem să stârnim copiilor interesul pentru lectură – era vorba de copiii de la ciclul primar – trebuie să le citim un pasaj semnificativ și să-i lăsăm apoi pe ei să descopere ce se mai întâmplă în poveste.

Oare nu ar fi fost frumos dacă politicienii făceau din ziua de azi, chiar și pentru scurt, una de poveste pentru copii? Întreb doar…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

582
Tagurile:
Copii, Monica Anisie, Klaus Iohannis

Загрузка...
Submarin. Imagine simbol

Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”

671
(reînnoit 18:32 27.05.2020)
Sistemul subacvatic unic rusesc fără pilot va garanta o reacție de răspuns în cazul unui atac inamic. Printre țările cele mai avansate din lume din punct de vedere tehnologic, doar Rusia dispune de o astfel de armă.

Editorial realizat de Aleksanr Hrolenko 

Potrivit unei surse RIA Novosti din cadrul complexului militar-industrial rus, prima lansare a aparatului subacvatic fără pilor ”Poseidon” a fost programată pentru toamna anului 2020, iar între timp au loc testări ale unor unități și module aparte ale celui mai nou sistem.

Lansarea va avea loc la bordul submarinului nuclear multifuncțional Belgorod (proiectul 949A ”Antei”), care este primul transportator experimenta al celor mai noi aparate fără pilot. Nava experimentală a fost special concepută pentru Poseidon (proiectul 09852) și lansată în aprilie 2019 la Severodvinsk. Testarea însuși submarinului va dura până în 2021, iar dacă vor fi finalizate cu succes, ”Belgorod” și ”Poseidonii” vor intra în dotarea Marinei Ruse.

Primul transportator de aparate intercontinentale fără pilot va fi ulterior submarinul nuclear ”Habarovsk” (proiectul 098531), care urmează să fie lansat pe apă la începutul verii, după care testările vor dura aproximativ doi ani. Nici o țară din lume nu dispune de astfel de sisteme sau mijloace de protecție împotriva ”Poseidon”. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat despre dezvoltarea acestei arme într-un mesaj către Adunarea Federală din 2018. Sistemul oceanic multifuncțional Poseidon este răspunsul asimetric al Rusiei la concentrarea periculoasă a potențialului de atac al Pentagonului și NATO în Europa de Est, la formarea sistemului american antirachetă - care poate fi folosit pentru a distruge potențialul de apărare al Federației Ruse.

Prudența manifestată de Rusia nu a fost de prisos - în 2019, Statele Unite, sub un pretext inventat, s-au retras din Tratatul privind eliminarea rachetelor intermediare și cu rază scurtă, au stabilit un precedent pentru distrugerea Tratatului privind armele ofensive strategice și până în 2020 au ridicat bugetul militar până la 750 de miliarde de dolari (comparabil cu cheltuielile de apărare ale tuturor celorlalte țări ale lumii).

O aeronavă fără pilot incredibilă

Poseidon este un vehicul strategic intercontinental de mare adâncime, cu o centrală nucleară capabil să se deplaseze la o adâncime de 1000 de metri la o depărtare de până la 10 mii de kilometri, cu o viteză de 100 de noduri (185 km / h). Testările ”Poseidon” au confirmat caracteristicile unice și capacitatea de aproape nelimitată de navigație fără pilot.

Cosmos
© Photo : ESO/J. Emerson/VISTA. Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Dispozitivul cu o lungime de 24 de metri cu un diametru de aproximativ 1,6 metri poate fi echipat cu muniții obișnuite sau cu arme termonucleare convenționale și este proiectat pentru a distruge grupuri de portavioane, baze strategice de submarine și infrastructura de coastă a inamicului. Identificarea în ocean a unei astfel de „torpile” nu este o sarcină ușoară, la viteze mici practic nu se aude, dar chiar și în cazul contactului hidroacustic (detectarea), nu ai cum să te aperi. În regimul fără pilot, ”Poseidon” este capabil să se deplaseze la adâncimi și viteze care sunt inaccesibile pentru toate submarinele, torpilele și rachetele existente ale unui inamic potențial.

Sistemul de control autonom permite identificarea și depășirea liniei antisubmarin sau alte sisteme de apărare. Aceasta îi garantează invulnerabilitatea și un efect de distrugere incredibil. Un instrument foarte serios al politicii de îngrădire.

Proiectul rusesc a alarmat Comandamentul Strategic American (STRATCOM) încă de la etapa de testare. În cadrul unor audieri în Congresul american din februarie anul trecut, șeful STRATCOM, John Hayten, a menționat că ”Poseidon”, ca un sistem de arme fundamental nou, nu este supus limitărilor Tratatului START III, iar un proiect similar celui rusesc nu este dezvoltat în Statele Unite. Partea americană a manifestat interes pentru un nou acord care reglementează vehiculele submarine fără pilot dotate cu echipamente militare nucleare și alte sisteme.

Anterior, în SUA au apărut unele prognoze potrivit cărora s-ar presupune că, în cazul unui conflict global, un transportator subacvatic ar putea aduce în apropierea țărmului SUA o bombă termonucleară de 100 de megatone, ceea ce ar putea provoca un tsunami și va spăla întreaga infrastructură de coastă împreună cu transportatorii de aeronave, instalațiile de apărare și orașe întregi. Astfel, nava fără pilot ”Poseidon”, chiar înainte de a fi trecut în dotare, a afectat situația internațională și, în parte, deciziile conducerii militare a mai multor țări neprietenoase Rusiei. Însă fără un motiv întemeiat (de exemplu, un act de agresiune împotriva Federației Ruse), ”Poseidon” nu va acționa niciodată.

Misteriosul „Habarovsk”

Submarinul de ultimă generație ”Habarovsk” este în prezent poate unul dintre cele mai mari secrete militare ale Rusiei. Conform datelor din surse deschise, este cunoscut faptul că nava este dotată cu o centrală nucleară absolut nouă și este capabilă să transporte până la șase ”Poseidoni”, care în presa occidentală au fost numite „torpilele Apocalipsei”.

Are un deplasament de aproximativ 10 mii de tone, dezvoltă o viteză de până la 32 de noduri, adâncime de imersiune de 500 de metri, o autonomie de 120 de zile, și un echipaj de cel puțin 100 de persoane.

Corpul submarinului seamănă cu cel mai recent transportator de rachete strategice ”Borei”. Principalele caracteristici ale navei ”Habarovsk” sunt clasificate. Marina Rusă planifică să aibă în dotarea Flotei de Nord și din Pacific două transportatoare de navelor fără pilor ”Poseidon”.

Tu-95MS cu rachetele de croazieră HA-101
Пресс-служба Минобороны РФ

Aceasta este o generație principial nouă de sisteme de arme strategice subacvatice ale Rusiei. „Deghizarea dublă” a submarinelor nucleare și a torpilelor strategice ”ale Apocalipsei” garantează respingerea oricărui atac nuclear, chiar dacă pe termen lung SUA și NATO vor reuși să creeze un sistem de apărare antiaerian „impenetrabil” pe uscat, pe mare și în spațiu.

”Poseidon” nu este singura dovadă a superiorității tehnologice a Rusiei, însă una foarte impresionantă și în stare să-l ”aducă în simțiri” pe potențialul adversar. Federația Rusă nu încearcă însă să genereze amenințări în mod maniacal. Mai mult, pentru a consolida stabilitatea strategică în lume, Moscova este gata să discute cu partenerii occidentali obligațiuni contractuale corecte, pentru a atinge stabilitatea în lume, ținând cont de capacitățile celor mai recente sisteme strategice de arme rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

671
Tagurile:
torpilă, Testare
Tematic
În pragul unui război rece: SUA au testat o rachetă interzisă de INF
Expert rus, despre noile teste de rachetă ale SUA: O politică duplicitară
Un petrolier se scufundă în Marea Neagră, după ce a fost lovit de o torpilă. VIDEO
Sistemele de rachetă S-500 vor intra în dotarea armatei ruse în 2020
Sistemul anti-torpilă respinge atacul: Duel în Marea Baltică. VIDEO

Загрузка...
Ionuț Stroe

Prima reacție a ministrului acuzat a dat poza compromițătoare cu Orban 

105
Ministrul Ionuț Stroe părea că se așteaptă la întrebare – și parcă a intuit-o în momentul în care i-a fost pusă (video)

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Conform unei dezvăluiri publicate aseară de PS News, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, ar fi fost la originea apariției pozei compromițătoare în presă.

În știre se spunea că Stroe ar fi trimis poza unui amic din Craiova – iar acesta i-at fi transmis-o ziaristului Cristian Vasilcoiu, care a publicat-o.

Acum puțin timp, Ionuț Stroe a avut prima reacție – chiar în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului. Stroe a prezentat ultimele date cu privire la competiții, în contextul ”relaxării”  și a fost întrebat de presă despre incidentul cu fotografia.

Ministrul părea că se așteaptă la întrebare – și parcă a intuit și momentul în care i-a fost pusă. Stroe a precizat ferm: ”E prima și ultima oară când mă veți auzi vorbind de acest subiect”.

”Nu am nicio legătură și nici nu fac așa ceva”, a declarat Stroe. ”Eu am văzut acele aberații din spațiul public ale unora în legătură cu o posibilă implicare a mea în chestiunea aia – vă spun sincer că nu am ce comenta și nici nu mă voi lăsa atras în această mizerie”.

Concluzia ministrului a fost clară: ”Din punctul meu de vedere sunt minciuni și bârfe fără conținut”.

Desigur, ministrul nu a comentat și poziția sa față de încălcarea legilor de către Orban și miniștrii din poză. Și nici presa nu l-a întrebat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
Poză, Ludovic Orban

Загрузка...