Nelu Bălăşoiu

Cazul morții celebrului Nelu Bălășoiu poate da peste cap toată strategia anti-Pandemie

2927
(reînnoit 09:30 22.04.2020)
Este prima persoană din România suficient de notorie pentru a nu fi aruncată la „groapa comună” a inventarului zilnic al decedaților ”de coronavirus”

Am afirmat în repetate rânduri că tensiunea indusă populației chiar de către autorități și amplificată în panică de mass media mainstream pune în pericol multe persoane – în primul rând pe cei cu afecțiuni cardiace sau care au suferit anterior atacuri vasculare cerebrale.

Tensiunea și panica se pot transforma pentru aceste persoane într-o adevărată teroare în condițiile celor mai mici simptome de răceală, altfel normale în această perioadă.

De fapt, aproape orice om trecut de 45 de ani suferă de hipertensiune, majoritatea sunt supraponderali și au depuneri de colesterol pe vasele de sânge. În plus, sedentarismul, starea de stres specifică nesiguranței ultimilor 30 de ani, toate acestea conduc la slăbirea inimii și sistemului circulator, dar și la șanse crescute de atac vascular cerebral.

La aceste condiții se adaugă perspectiva internării în spital – unde de ani de zile se face „promovare” infecțiilor nosocomiale! Bașca lipsurile și tratamentul prost din spitalele de stat – dar mai ales vecinătatea unor bolnavi în stare mai gravă.

Repet - oare ce efect au toate astea asupra unui om care își imaginează, după ce a răcit nițel, că e posibil să fie purtătorul ”virusului fără leac”? Un om care a trecut prin zeci de gripe până acum – și care se ghida după principiul ”trece în două săptămâni cu medicamente sau în 14 zile fără”. Iar acum a fost adus în prag de infarct sau de AVC prin „strategia panicii”!

Ce să mai spun de cazul în care un om, cu aceleași probleme de sănătate cronice sau specifice vârstei, e „pozitiv”, e luat de acasă și cărat la orizontală cu ”izoleta”,  ca un mort într-un ”coșciug”! Prin ce trece bietul cardiac?! Sau când, stând pe patul de spital, e vizitat doar de „astronauți”?...

Zăcăminte de petrol
© Sputnik / Всеволод Тарасевич

Cred că răspunsul la aceste întrebări stă chiar în numărul enorm de decedați cu așa zise ”comorbidități” precum afecțiuni cardiace și AVC. Este foarte posibil ca panica să fi fost cauza reală care să fi declanșat forme fatale ale acestor ”co” – care, de fapt, să fi fost cauzele principale! Iar virusul să-l fi omorât ”strategic”, nu prin acțiunea sa.

Altfel zis panica să-i fi băgat în pământ mai repede pe acești oameni! Panica rezultată din strategia autorităților, conștiente de amplificarea teribilă prim mass media!

Da, urmează întrebarea: e posibil ca autoritățile să fie vinovate de mulți dintre acești morți?

Cu siguranță da! În primul rând moral și politic: în loc să aloce bani pentru sănătate, au aruncat bani multe altele – cum ar fi inutila înarmare! Tot la acest punct ar fi pilele puse ca manageri de spitale sau la DSP, persoane necalificate, achizițiile făcute prin firme alese, la prețuri mari și calitate mică etc. Inconștiență, iresponsabilitate, nesimțire!

În al doilea rând, ar putea fi vorba de o tragere mai ”concretă„ la răspundere, pentru că OMS anunța încă de anul trecut că există posibilitatea unei pandemii. Tot aici să adăugăm că în momentul în care situația devenea alarmantă pe plan mondial, conducerea statului dorea anticipate și crea crize politice cu repetiție! Cu cinism, cu inconștiență și iresponsabilitate – atribute cu care nu mă repet, pentru că se referă la domenii diferite.

Ori, de toate astea ar trebui să se simtă responsabil Iohannis, cel care a girat PNL, plățile externe, bugetul mic al Sănătății în ciuda OMS – dar mai ales criza politică!

Ei bine, la toate astea trebuie adăugată  - și atent cercetată! – o acuzație mult mai gravă, pentru că e posibil să fie vorba de responsabilitate pentru moartea a zeci sau sute de români! Și anume, influența fatală a ”strategiei panicii”!

Aici intervine cazul celebrului interpret Nelu Bălășoiu. Este prima vedetă, prima celebritate care moare ”cu coronavirus” -  și poate fi un început pentru o anchetă serioasă! Altfel spus,  avem prima persoană suficient de notorie pentru a nu fi aruncată la „groapa comună” a inventarului zilnic al decedaților ”de coronavirus”.

Să revedem câteva date:

Ionuț Bălășoiu, fiul regretatului interpret, anunța ieri la prânz: ”Din păcate tatăl meu a încetat din viața în această dimineață, în urma atacului vascular suferit săptămâna trecută!”.

Dar, atenție mare la mesajul transmis de Ionuț Bălășoiu la finele săptămânii trecute – sâmbătă 18 aprilie:

”Dragii noștri, veștile nu sunt bune. Din păcate tata a fost testat ieri (luni, n.n.) iar astăzi a venit confirmarea, este Covid-19 pozitiv. Medicii mi-au comunicat că a suferit și un accident vascular cerebral, iar acum se află în comă”.

Deci, ordinea a fost mai întâi testarea – apoi AVC care l-a băgat în stare de comă! Că doar nu l-au testat în comă fiind?!

Dar chiar și așa – ce putea să-i cauzeze atacul vascular cerebral? Un șoc, evident. Cum ar fi o mare spaimă!

Important: cu doar câteva zile mai devreme, Nelu Bălășoiu și fiul său, Ionuț, lansau o nouă piesă muzicală, iar celebrul rapsod arăta foarte bine și sănătos! 

Ipoteza mea e clară: Nelu Bălășoiu, ca și alți oameni ne-celebri, a fost cu siguranță înspăimântat de perspectiva descrisă mai sus – ”virus fără leac”, ”virusul care ucide”, ”val de morți”, ”țara în carantină” și alte minuni panicarde! (Ce să mai, dacă era și fan Radu Tudor… nici nu pot reproduce avalanșa!… ”SIDA, Ebola…, armă biologică” )

Pun punct deocamdată – dar voi reveni, pentru că e o chestiune foarte serioasă – care ar putea da peste cap întreaga strategie – cel puțin din punctul de vedere al exprimării oficiale. Pentru că presei – și mai ales Internetului – nu ai ce-i face. Darămite să-i mai dai și apă la moară: „Stați acasă sau vor fi înmormântări!”. Doamne ferește!

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2927
Tagurile:
coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Klaus Werner Iohannis la summitul Parteneriatului Estic

Nu-i ajunge România! Iohannis, nerușinare internațională!

911
(reînnoit 14:34 21.09.2020)
Un demers extern pe care Iohannis îl face în totala sfidare a ceea ce a făcut în România – și a situației în care a adus țara – o probă de maximă nerușinare la nivel internațional.

Acum puțin timp, Președinția României a publicat ”Declarația Președinților Lituaniei, Poloniei și României: Propunere pentru un Belarus Democratic”.

În ciudatul document, o inițiativă care frizează ridicolul prin conținut și încalcă grav principiul (ne)imixtiunii în treburile interne ale altui stat, se arată că Iohannis, alături de președinții Lituaniei și Poloniei, ”ca state membre ale Uniunii Europene”, propune un ”pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Și atenție la gogomăniile care vin una după alta:

De exemplu, se spune despre respectivii trei președinți că susțin ”ferm libertatea și promovarea principiilor democratice”; din câte știm, Polonia se află într-o procedură de infrigement pentru nerespectarea statului de drept și e dată mereu drept contraexemplu la Bruxelles; cât despre Iohannis…  

Să fie vorba de Iohannis, cel penalizat în două rânduri pentru discriminare, cel care calcă în picioare Constituția, cel care a susținut arestările abuzive și implicarea serviciilor în Justișie – și cel care s-a declarat singur ”Slugă a americanilor”?

Sau, scriu cei trei, că ”alegerile libere, corecte și transparente sunt un drept democratic fundamental al oricărei națiuni”. Pe bune? Iohannis spune asta, cel care a blocat guvernul legal ales, provocând manifestații antiguvernamentale?

Culmea, Iohannis admite ”explicit că nimeni altcineva decât Poporul Belarusului are dreptul de a decide destinul pentru țara sa” – în condițiile în care așa zisul lider al partidului său, Orban, a recunoscut că a răsturnat guvernul României, rezultat din alegerea poporului, pentru că acesta era interesul Partidului popular European? Destinul îl alege poporul? În condițiile în care ambasadele SUA și cele Occidentale intervin brutal atunci când nu ele convine ceva. Ca de exemplu demiterea președintelui Băsescu?

Altă gogomănie: Iohannis și ceilalți doi președinți înțeleg că ”un Belarus prosper, construit pe încredere socială și o viziune comună, este esențial pentru o Europă mai stabilă și mai sigură”. Pe bune?! Adică Belarusul lui Lukașenko a fost de vină pentru criza din 2008 – sau SUA? Dar pentru criza migranților, tot Belarusul o fi de vină – sau SUA și Occidentul, care au năvălit peste Orientul apropiat?!

”Ne declarăm voința să susținem Poporul Belarusului în construirea unui parcurs democratic, printr-o conducere de stat aleasă democratic, o societate civilă liberă, prin economie de piață și prin statul de drept”, se scrie în mesaj – iar președintele coloniei România semnează țanțoș, precum capra care-și marchează râia prin coada băț!

Auzi banc prost: ”Oferim expertiza noastră și know-how-ul pentru parcursul de reforme politice și economice, pentru construirea de instituții independente și pentru asigurarea unui mediu unde respectul pentru drepturile omului și libertatea de expresie sunt o normă fundamentală de neclintit a societății”.

Păi nu susține Iohannis că de zeci de ani PSD-ul ține în subdezvoltare România, nu suntem noi țara cea mai mare corupție?! Ce-o să facă Iohannis? O să le arate capătul de panglică de capătul de metrou inaugurat? Sau de kilometrul lui ”Șî Eu”?, singurul din Autostrada Unirii și a Moldovei? Sau să le-o trimită belarușilor pe Anisie, exemplul elocvent de ”România educată”?! (cine știe, poate se descurcă mai bine în belarusă…)

Și ia auzi minune: ”Credem că, în demersul de sprijinire a Poporului Belarusului, este util ca Uniunea Europeană - ca putere economică globală majoră - să propună un pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Alo, Iohannis – uiți că primul ”guvernul meu” a fost supranumit ”guvernul zero”, datorită gradului de absorbție a fondurilor europene? Uiți că ai blocat direct, sau prin reprezentanții PNL la PE tentativele guvernului PSD, legal ales, de a lucra cu Europa?!

Și comedia ”Pachetul” continuă: ar trebui să includă, ”inter alia”, adicătelea ”printre altele”.

-”facilitarea comerțului cu Uniunea Europeană și asistență pentru negocierile de aderare la Organizația Mondială a Comerțului” – tradus, restricțiile la exportul de produse în UE și invadarea pieței de produsele proaste din Occident!

-”un regim liberalizat de vize, atunci când vor fi întrunite condițiile necesare” – tradus, o metodă de șantaj și de obținere a unor noi sclavi pentru Occident, că românii s-au scumpit;

-”asistență pentru diversificarea sectorului energetic și pentru securitatea energetică a Belarusului” – adică să pună mâna Occidentul pe resursele Belarus, cum au făcut în România – și să le vândă sau să le intermedieze scump ce iau acum direct de la ruși, la preț mic!

-”acces la resursele financiare pentru restructurarea și lansarea economiei belaruse de tip liberal” – asta e chiar o gogoașă umflată, în condițiile în care România a devenit din țară fără datorii, țara ultra datoare, fără economie națională – și cu o societate bazată pe consum!

-”prezență și activitate sporite ale Instituțiilor Financiare Internaționale pentru reformarea economiei belaruse și pentru sporirea investițiilor” – adică preluarea băncilor belaruse de către bănci străine și de FMI, pe model românesc!

Deci, un ansamblu de ”propuneri” care nu subliniază decât nerușinarea și ipocrizia unui președinte care își bate joc de propria țară – și a transformat-o într-o colonie!

În final, semnatarii adresează ”un apel” către Comunitatea Internațională de a se alătura Uniunii Europene și Statelor sale Membre ”în demersul de a pregăti o agendă pozitivă pentru Belarus, împreună cu un pachet de sprijin pentru tranziția politică, economică și socială a țării”.

Nu am înțeles clar – ”tranziție”… către ce anume?! Către colonia Belarus? Către o introducere a ”moralei” minorităților și a demenței progresiste? Către un popor despre care să se spună că furnizează forță ieftină de muncă, bande de traficanți de minore și prostituție? Către o nouă piață de desfacere pentru Occident? Sau, cel mai important – să devină un bou teren de amplasare a bazelor americane? Și, implicit, bani de jumulit de către industria americană?

O concluzie: Iohannis nu are chiar niciun pic de rușine să trimită un asemenea mesaj! Privit de aici, de pe cociocul lui Sică-mangă-accident și Klaus-șase case-retrocedări-defrișări, ”Declarația” este o mare nerușinare. Atât – o mare și penibilă nerușinare!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

911
Tagurile:
Klaus Iohannis, România

Загрузка...

Balamuc și disperare în învățământ: ”Înnebunim cu toții!”

3448
(reînnoit 11:01 18.09.2020)
Cu toate că nu a început bine noul an școlar, profesorii deja simt că nu mai rezistă, că se află la capătul puterilor și tot ce își doresc este ca acest vis urât să ia sfârșit.

Învățământul românesc fierbe, la nici o săptămână de când unitățile de învățământ – majoritatea – și-au deschis porțile pentru a primi elevii și profesorii.

Însă, în toate aceste zile, pe internet, circulă zeci de mesaje care arată că situația din Educație este una cum nu se poate mai dificilă, fiindcă școlile fie nu au ce le trebuie pentru învățământul online – sau hibrid, după caz – fie profesorii sunt deja excedați de tot ceea ce au de făcut. Elevii nu au mai simțit bucuria revederii, pentru că trebuie să păstreze distanța fizică față de alți copii și față de profesori.

Măștile de protecție au devenit parte din obiectele obligatorii pe care trebuie să le aibă fiecare – profesor, elev, personal auxiliar didactic sau nu.

Toți vorbesc despre chinul la care sunt supuși. Elevii se simt chinuiți de faptul că este sufocat de mască, înnebunit de un traseu stabilit, dar și de reguli cum ar fi cele referitoare la interdicția de a împrumuta diferite obiecte – pix, creion etc – deși autoritățile ne spuseseră că virusul nu se ia de pe suprafețe etc.

Profesorul, pe de altă parte, are vocea distorsionată de la purtatul măștii. Școlarul face eforturi să înțeleagă ce spune profesorul.

Strigătele de disperare ale profesorilor încep să apară tot mai mult în mediul online. Sunt vocile unor oameni care, ani la rând, au suportat umilințele și aberațiile unui sistem incapabil să gestioneze situația din sistemul de învățământ.

Acum, însă, nu se mai poate. Tensiunea atinge cote maxime, însă ministrul Educației și Cercetării nu pare să fie afectat. De altfel, gândind la rece, chiar dacă ar fi, rezultatul ar fi oricum nul, pentru că a dovedit că șefia instituției este o pălărie mult prea mare pentru domnia sa.

”Nu merge așa!!! Nu se poate așa! Asta nu e școală! Lăsați-i online pe toți sau înghețați anul... înnebunim cu toții! Dacă supraviețuim virusului, nu vom supraviețui balamucului ăstuia numit învățământ!”, este numai unul din strigătele disperate din online.

Cât vor mai rezista profesorii, elevii și părinții? Oare ce experiment sinistru se derulează acum, sub ochii tuturor, la care, vrem, nu vrem, suntem cu toții părtași? Unde vom ajunge?

Doamna Anisie, nu trebuie să răspundeți. Știm că nu aveți soluții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3448
Tagurile:
învățământ, Învățământ
Tematic
Unitățile de învățământ află azi ce scenariu aplică pentru începerea anului școlar
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar
Pensionarii încurcă treburile în învățământ: haos la început de an școlar

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...