Europa se pregătește pentru schimbări irevocabile

Europa se pregătește pentru schimbări irevocabile - iată ce se întâmplă

1036
(reînnoit 18:12 14.04.2020)
Criza provocată de răspândirea noului tip de coronavirus se pare că schimbă radical lumea. Editorialistul Irina Alksnis încearcă să scoată în prim plan schimbările irevocabile cu care se vor confrunta statele Europei chiar și după sfârșitul epidemiei.

Editorial de Irina Alksnis

Președintele Franței a prelungit până la data de 11 mai regimul de autoizolare și carantină - încă patru săptămâni care se adaugă celor patru care au trecut deja.

Această decizie a autorităților franceze nu a fost una neașteptată. Chestiunea fiind doar una de durată - fie că va fi vorba de o lună sau o lună și jumătate - și dacă ar fi trebuit să ne așteptăm la noi restricții sau, invers, la unele măsuri mai blânde.

Declarațiile recente ale lui Emmanuel Macron și ale altor oficiali europeni nu lasă nicio îndoială că cetățenii sunt încurajați în mod constant să conștientizeze schimbările sistemice aflate în curs de desfășurare și să-și modeleze propriile vieți în conformitate cu acestea.

Sâmbăta trecută, președintele francez a anunțat că granițele spațiului Schengen ar putea fi închise chiar până în septembrie. Până în prezent, interdicția călătoriilor opționale în UE este valabilă până pe 15 mai, dar, se pare, o prelungire a termenului este inevitabilă. De asemenea, ca un ecou la cele enunțate de Macron răsună și atenționarea președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a avertizat că cetățenii nici nu ar trebui să se gândească la planuri de călătorie pentru această vară pentru Europa.

Cu toate acestea, o altă declarație a șefului UE a fost și mai deprimantă: un regim strict de autoizolare pentru persoanele în vârstă ar putea fi prelungit până la sfârșitul anului (adică timp de opt luni și jumătate!). Această întrebare este legată de vaccinul COVID-19 - există speranță că până atunci aceasta va exista deja.

Von der Layen este oarecum nesincer

Acum, în multe țări, se lucrează activ la crearea unui vaccin. Experții ruși intenționează să intre în faza de testare pe oameni la începutul verii. În China, studiile clinice sunt în plină evoluție și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului. Iar britanicii, care încă nu au început testele pe oameni, promit să o obțină până în septembrie, dar optimismul lor pare să trezească dubii.

Protocoalele pentru crearea unor astfel de medicamente sunt extrem de stricte și necesită luni de testare mai întâi la animale și apoi la om. Potrivit experților, o perioadă realistă este de un an. Așadar, oamenii de știință britanici fie își înfrumusețează foarte mult perspectivele, fie vor încălca regulile concepute pentru a garanta siguranța produselor farmaceutice pentru oameni.

Fie că este posibil, dacă se dorește, autoritățile europene vor avea ocazia de a extinde regimul de autoizolare pentru cetățenii mai în vârstă, deoarece chiar și după crearea vaccinului va trebui să treacă printr-o mulțime de aprobări birocratice în Europa. Potrivit lui Macron, diferența de răspândire a infecției în întreaga lume creează riscul apariției de noi focare - și dacă da, unele măsuri restrictive pot fi ținute timp de un an sau doi, iar altele pot fi introduse, anulate și reintroduse - în funcție de situație.

Este greu de imaginat cât de deprimantă o ședere atât de lungă în cei patru ziduri va afecta mentalul, moralul și, ca urmare, bunăstarea fizică a cetățenilor mai în vârstă. Și putem fi siguri că va continua și panica a milioane de persoane și a multor întreprinderi care nu știu la ce să se aștepte.

Totuși, se pare că obiectivul principal al tuturor acestor dezvăluiri înfricoșătoare făcute de autorități nu este atât anunțarea preliminară al măsurilor inevitabile (există speranța că în realitate totul va fi mai bine), ci o informare treptată a societății privind noile realități a unei lumi aflate în radicală schimbare, în care Europa va trebui să trăiască - după sfârșitul epidemiei.

Totuși, majoritatea oamenilor percep evenimentele actuale ca pe o forță majoră de curtă durată, care va avea în final un cadru clar definit și la finalizarea căruia, să spunem peste câteva săptămâni, totul va începe să revină la normal. Businessul (în special mic și mijlociu), desigur, manifestă îngrijorare și nervozitate, dar contează pe ajutorul statului în speranța că își vor recupera pierderile atunci când toate acestea se vor termina.

Acum este din ce în ce mai clar că nu se va termina nimic. Da, treptat restricțiile și interdicțiile vor fi ridicate - probabil după modelele Austriei, care acum, pas cu pas, reduce măsurile restrictive impuse în perioada epidemiei. De astăzi, magazinele mici sunt deschise acolo (până la 400 de metri pătrați) - desigur, cu respectarea strictă a măsurilor de securitate. Dar sectoare întregi ale economiei (turism, transport aerian, divertisment și evenimente de masă - lista este foarte lungă) vor continua să rămână în interdicție totală sau parțială pentru o perioadă îndelungată de timp. Și acest lucru înseamnă faliment garantat al întreprinderilor respective și o masă imensă de șomeri, deoarece niciun sprijin de la stat nu va asigura supraviețuirea afacerilor care nu vor activa luni de zile și absența unor perspective clare.

Presa britanică informează că jucătorii clubului de fotbal Arsenal au respins propunerea conducerii privind o posibilă reducere de salariu din cauza pandemiei. Prin aceasta, se poate vedea un egoism și o viziune de scurtă durată a persoanelor care au refuzat să vină în întâmpinare și să ajute la depășirea perioadei dificile pentru care un angajator le plătește mulți bani. Sau, dimpotrivă, putem observa o adevărată înțelegere a situației.

Sportul mare, cu evenimentele sale de masă și câștigurile mari ale sportivilor, care sunt adesea sunt exagerate până la indecență, pare să devină una dintre victimele schimbărilor în curs. Așadar, nu există un motiv special pentru care jucătorii de fotbal să se încordeze și să se revolte într-o situație în care industria este pe punctul de a se prăbuși, dar li se pare corect să ia acum tot ce pot la maximum, iar apoi Dumnezeu știe ce va urma.

Singura problemă este aceea că această logică folosită de societate pe timp de crize severe garantează evoluția evenimentelor în conformitate cu cel mai prost și mai dificil scenariu. Aș dori să cred că, dacă nici jucători britanici de fotbal nu înțeleg asta, atunci măcar majoritatea europenilor ține minte acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1036
Tagurile:
Schimbări, Europa
Tematic
Europa va trece peste epidemie, dar oare va supraviețui UE?
OMS prevede creşterea accelerată a numărului de morţi din cauza coronavirusului în Europa
China și-a revenit: trenurile de marfă din Wuhan circulă din nou spre Europa
Scandalul ”Muncitori pentru Europa”. Un ministru spune nume de firme, ”pare coordonare”
WSJ: SUA și Europa refuză petrolul saudit
Klaus Iohannis și Carmen Iohannis

Sincer vorbind, Carmen Iohannis este sau nu un model pentru profesori?

229
(reînnoit 19:32 03.07.2020)
Recent, presa a dezvăluit care este salariul pe care îl încasează lunar soția președintelui Klaus Iohannis în calitate de profesor la Sibiu. Acest lucru readuce în prim plan întrebarea dacă se merită sau nu ca tinerii să lucreze în învățământ.

Carmen Iohannis, soția președintelui României, a decis să nu își părăsească postul de la Sibiu și să predea în continuare elevilor limba engleză.

Dorința soției lui Klaus Iohannis de a rămâne la Sibiu nu are vreo legătură cu situația financiară, pentru că salariul pe care aceasta îl câștigă este unul mic. De! Ca în învățământ, unde lumea te privește normal până spui unde lucrezi. După aia, vine invariabil replica: ”da, dar salariile sunt mici, nu? Vă plătesc prost, nu-i așa?”, și, evident, privirea plină de milă de parcă în fața omului s-ar afla milogul numărul 1 al planetei, deghizat în om cu carte.

Capital.ro scrie că soția lui Klaus Iohannis încasează lunar suma de 2800 de lei, ”o sumă extrem de mică dacă este să ținem cont de averea pe care o are Klaus Iohannis”.

Și de aici se poate porni la o adevărată discuție: este sau nu Carmen Iohannis un model pentru profesori? Depinde din ce unghi privim situația, pentru că multe cadre didactice și-ar fi dorit să fie în locul său și să lase locul la catedră oricui pentru a se muta alături de soțul lor, devenit președintele României, la București. Evident, gurile rele ar fi zis că e vorba de oportunism, celelalte că a făcut bine că și-a urmat soțul. Oricum o dai, nu poți mulțumi pe toată lumea.

Pe de altă parte, faptul că profesorul Carmen Iohannis nu a renunțat la munca sa de la Sibiu arată că este o fire independentă și că este dedicată activității didactice.

Evident, mulți ar putea spune că meseria de cadru didactic poate fi făcută cu plăcere atât timp cât nu există grija zilei de mâine. Este drept, numai că în România cred că procentul celor care fac cu bucurie și dăruire această profesie este majoritar.

Cunosc profesori dedicați, profesori care unt adevărate exemple pentru cei din jur, oameni care fac cinste profesiei de dascăl. Și pentru care este important copilul de la clasă, este importantă activitatea sa de formare.

Nu mă voi referi aici la cei care intră în categoria ”fiecare pădure are uscăturile ei”. Despre ei, voi scrie într-un material viitor…

Eu cred, totuși, că, dincolo de bani și de politică, ar trebui să vedem că profesorul Carmen Iohannis nu a întors spatele meseriei sale. Și că, probabil, i-au spus mulți că ar putea renunța la catedră pentru o viață în lumina reflectoarelor la București, numai că ea a ales școala.

Dincolo de simpatiile sau mai puțin simpatiile mele – nu sunt un fan al soției președintelui – apreciez profesorii dedicați. Pentru că România are nevoie de asemenea oameni care să pregătească generațiile viitoare.

Dacă profesorul Carmen Iohannis este sau nu un model judecați fiecare. Eu nu sunt în măsură să dau verdicte…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

229
Tagurile:
Profesor, Carmen Iohannis
Tematic
Bogdan Chirieac îl face praf pe Iohannis, îl lovește chiar în orgoliu… și în Carmen!
Un fotograf a căzut la picioarele lui Carmen Iohannis: Reacția primei doamne - VIDEO
Carmen Avram revine fulminant: ”Chiar nu vă e ruşine?! Are de gând Iohannis să iasă?”
Carmen Avram îl pune la punct pe Iohannis! Adevărul, fără drept la replică!
Carmen Avram: în câteva rânduri, TOT despre scandalul Iohannis – PSD și ceea ce nu se vede

Загрузка...
Adrian Năstase în vizită la Ambasada Rusiei în România

Parlamentul s-a anulat singur - a validat o rușine istorică, contra interesului național!

1732
(reînnoit 19:47 01.07.2020)
Ceea ce s-a întâmplat este o rușine națională, la bază a fost o trădare a intereselor naționale, la care noi am asistat neputincioși cum dronele la fel de neputincioase din Parlament au pătat istoria și, din păcate, viitorul României

Motto: ”Reaua-credință în politică este măsura cu care

se constată gradul de civilizație al unui popor”

Duiliu Zamfirescu

 Anul 2020 pare marcat de un destin cu totul aparte – pandemia, cu cea mai bizară reacție din istoria consemnată a omenirii, apoi mișcarea prin care se vrea demolarea istoriei, dar și un fel de impunere a unor idei bizare, contravenind logicii evoluției societății – pe scurt, o revoluție cu idei fără sens.

Peste toate astea, la orizontul lui 2020 apare și o criză economică, precum și a unei dorințe de realcătuire a unor alianțe, a unor colaborări, în vederea unei reechilibrări. Omenirea seamănă cu un luptător lovit, care face pași în toate direcțiile și îți mișcă trupul și membrele pentru a-și păstra echilibrul. 

Ei bine, țara noastră pare tot un luptător, dar care își dă pumni singur și își mai pune și piedică, acuzându-i pe alții că îl pun în pericol!

Ocolită de conflicte, prin voințe mai presus de noi, dar și prin munca de excepție a diplomației din trecut, România a reușit ca, prin alianța militară în ca a intrat pentru ”siguranță”, să se bage în conflicte care nu ne priveau de nici un fel și nu ne afectau.

Tot de când cu această ”alianță” am descoperit că suntem ”amenințați”, că sunt forțe ”ostile”… deși nu am avut vreo problemă din partea lor! Dimpotrivă!

De fapt, României i-a dat Dumnezeu resurse și Nicolae Ceaușescu economie și oameni calificați; prin tot felul de ”alianțe” și ”uniuni”, în 20 de ani am reușit să le pierdem pe toate trei!

Iar în anul de grație 2020, în care lumea caută să se echilibreze lovită fiind, România face o mutare pe care nu pot să o numesc decât o tentativă de sinucidere: declară una dintre marile puteri, cea mai apropiată și de care ne leagă mai toate marile realizări al istoriei… drept un fel de stat inamic!

Da, știu, personajul dubios de la Externe, Aurescu, a sărit imediat și a spus că nu e adevărat, prin Strategia Națională de Apărare Rusia NU e definită ca un stat inamic! Nu, nu e definită textual – dar când o nominalizezi în fiece capitol din Strategie ca ”risc” și/sau ”amenințare” pentru România… cum o consideri oare? Prieten? Nicidecum!

Sigur, Aurescu și alții ca el încearcă să ne convingă că albul e negru, iar negrul e alb. Asta vine din caracterul și meseria lor reală. Aceea de agenți ai transformării României într-o colonie, într-o țară dependentă și aservită.

Dar, ciudat – și dureros pentru mine, ca fost deputat PRM - este că Parlamentul NU a reacționat defel, cu foarte mici excepții,  ci a acceptat această aberație. De fapt, această afectare istorică a relațiilor cu Rusia și, implicit, această lovitură pe termen lung dată intereselor naționale ale României.

Pentru că despre asta e vorba când strici o relație cu o mare putere vecină - de lovirea intereselor tale naționale!

Nimeni nu spune să nu avem relații excelente, de parteneriat (chiar și ”strategic”) cu SUA – dar asta nu înseamnă că trebuie să ne implicăm în conflictele lor, mai toate declanșate chiar de americani! Și, e la mintea oricărui om normal, că nu avem de căuta nici în rivalitățile lor cu celelalte mari puteri, Rusia și China!

Dar ne-a întrebat oare cineva dacă vrem să ne aliem cu SUA pentru a avea trupele lor aici și a ne pune rău cu Rusia și China, dar și cu Turcia sau state arabe?...

Să răspundem sincer la trei simple întrebări și să le cerem și demnitarilor să spună ce cred:

-Ne-a pus vreodată Rusia lui Putin în pericol? Sau, altfel spus, a existat cel mai mic semn real de ”agresiune” sau chiar de ”amenințare” sau ”risc” din partea Rusiei direct pentru România?

-Ne ajută cu ceva concret înscrierea Rusiei ca ”amenințare” și ”risc” în Strategie”?

-Când e vorba să afectezi fundamental o relație de sute de ani, care a dus la evenimente istorice fundamentale (independență, marile victorii de la Mărăști, Mărășești, Oituz și multe altele), dar și o vecinătate de cea mai mare importanță, oare nu era cazul unei consultări cu minți luminate - inclusiv cu asociații ale diplomaților, cu istorici, cu Academia Română?

Aș mai adăuga o întrebare de bun simț: ne-a tratat vreodată Rusia lui Putin cu lipsă de respect, ne-a dat la o parte de undeva sau s-a băgat peste noi, ori măcar ne-a dat exemplu negativ?

Întreb, pentru că noi am făcut-o de nenumărate ori de la preluarea puterii de către Băsescu și trecerea României sub NATO! Curg insultele și afirmațiile calomnioase la adresa lui Putin și a Rusiei pe toate posturile principale – și nici politicieni iresponsabili și inculți nu se dau în lături! Și da, curg acuzațiile la adresa Rusiei pentru probleme care nu ne privesc și despre care nu știm mai nimic – relațiile din Crimeea și Donbas, probleme din Ucraina sau din Caucaz. Singura ar fi Transnistria – dar și Republica Moldova e… alt stat, care NU ne-a cerut să ne băgăm!

Și da, cred că oamenii deștepți și pregătiți trebuie consultați când îți dă prin cap să faci un asemenea demers, nu apelezi la textele unor semidocți sau ale unor trompete NATO – ale căror exprimări și idei le regăsesc în „Strategie”. Apropo, poate se va face publică lista ”specialiștilor” care au lucrat la ”Strategie” – și chiar Parlamentul trebuia să o ceară!

De fapt, această trecere a Rusiei în zona ”amenințărilor” și a ostilului a fost pregătită – se dorește și se pregătește o nouă generație semidoctă, care va asculta numai pe cei care, ștergând istoria reală, vor impune ceva contrafactual, fals – că Rusia a fost și este cea mai mare amenințare pentru România, ba chiar pentru lumea întreagă!

Da, Rusia a avut în perioada țaristă politica unui imperiu, da, românii acuză URSS că a acaparat teritorii românești, dar le-a redat altele, iar asta e istorie! Turcia, Ungaria, Austria sau chiar Polonia nu ne-au invadat oare de nenumărate ori? Ce să mai vorbim de Germania, ”aliatul strategic” care ne-a ”ajutat” să pierdem teritorii imense și sute de mii de suflete, ne-a aruncat într-un război nimicitor și ne-a făcut să ajungem în topul ucigașilor de evrei!

Dar Germania de azi NU este cea din vremea lui Hitler, nici Ungaria nu e cea a lui Horthy sau Hatvani – și nici Rusia nu e URSS sau Imperiul de la 1812! Cum nici SUA nu e cea care masacra indigenii sau folosea sclavi pe plantații, decât în mintea psihozaților care dărâmă statui! Cu ei seamănă cei care spun azi că Rusia e inamicul României!

Reprezentanții lor sunt cei care au creat ”Strategia” – dar și cei care au votat-o! Atenție… au votat-o FĂRĂ măcar un amendament, practic fără să o dezbată! Acesta e Parlament, ăștia sunt parlamentari?!

Ceea ce s-a întâmplat pe lanțul Președinție - Parlament este o rușine națională, la bază a fost o trădare a intereselor naționale, iar ca rezultat este, deocamdată, o pată rușinoasă pentru istorie.  Mai încolo… Doamne păzește! Cine știe în ce ne bagă ”partenerul strategic”!

Pentru că, aduc din nou aminte, foștii ”parteneri strategici” ne-au impus o conducere, cum a făcut și actualul, cel puțin în cazul demiterii lui Băsescu; ne-au impus grupări politice și un anume ”stat de drept”, așa cum face și actualul; au intervenit în politica internă, așa cum face mereu și actualul; ne-au luat resursele, așa cum face și actualul; au pus mâna pe economie, mult mai puțin decât actualul; ne-au pus la plată, mult mai puțin decât actualul. Și ne-au băgat în conflictele lor!

Rezultatul ”parteneriatelor strategice”? Pete majore în istorie, pierderi uriașe de vieți, războaie, dependență... Sigur, acum ”ne apără”! Stați liniștiți, la fel spuneau și cei de atunci! Și ei aveau energumenii lor în presă, ”portavocile”, propagandiștii.

Sigur, acum ne aduc civilizație, democrația, prosperitatea, dreptatea și justiția! Ce să vezi – așa spuneau și aceia!

Și, mai ales, toți ne spuneau că avem un ”inamic”, o ”amenințare”, de care doar alături de ei ne puteam păzi! Așa au fost evrei cu care trăiam bine de sute de ani, ”imperialiștii” Occidentului, de care eram legați prin secole de cultură și istorie, acum sunt rușii de care ne leagă istoria, dar și limba și chiar sângele!

Închei cu câteva rânduri scrise de Duiliu Zamfirescu în 1917, din două  articole - ”Ignoranții” și ”Suprema lex”– dedicate celor de atunci, dar atât de actuale pentru cei de azi:

”Oamenii (politici, n.n.) nu învață nimic. S-ar zice că nu numai nu învață nimic din experiența altora, dar nici din propria lor experiență și durere nu trag învățăminte”.

”Reaua-credință în politică este măsura cu care se constată gradul de civilizație al unui popor: cu cât ea este mai dezvoltată, cu atât poporul este mai înapoiat. În binecuvântata noastră țară reaua-credință este incomensurabilă”.

Despre asta vorbim în cazul acestei imense gafe și rușini istorice, la care suntem martori inerți, atenți fiind la ce mai face declarații inculte ale unor drone politice, la emisiuni cu bucătari și „vulpițe”, sau la ineptul buletin de ”infectați” care ne va asigura accesul la terase și în stațiuni.

Da, anul 2020 poartă o marcă nenorocită – și din păcate am ajuns să fim toți martori inerți, chiar dacă ne pierdem timpul și caracterul cu alte emisiuni.  Pe fond, am asistat neputincioși cum dronele la fel de neputincioase din Parlament au pătat istoria și, din păcate, viitorul României.

****
Explicație: am ales această fotografie de la Fundația Europeană Titulescu pentru multipla sa semnificație: bustul lui Titulescu, adevărata statuie a diplomației românești; prezența celui mai mare diplomat român modern, Adrian Năstase, artizanul aderărilor de după 1990 și cel care a insistat pentru buna relație cu Rusia; alăturarea din Năstase și un reprezentant al Ambasadei Rusiei cu prilejul celei de-a cincea conferințe în parteneriat FET cu Fondul Alexander Gorchakov pentru diplomație publică din Moscova.

Reuniunea avut loc pe 27 septembrie 2019 și a fost dedicată celei de-a 85 aniversări a semnării tratatului din 1934 privind reluarea relațiilor diplomatice dintre România și URSS.

Adrian Năstase a evocat o declarație a lui Nicolae Titulescu dată la Geneva, în ianuarie 1935: ”Consider reluarea raporturilor diplomatice între România și URSS ca unul dintre cele mai importante acte din viața mea politică”.

Tot cu acea ocazie, Titulescu a vorbit de lucrarea realizată împreună cu ambasadorul sovietic Maksim Litvinov - definiția ”agresorului”, una dintre cele mai importante din Dreptul internațional. Ce ar fi spus oare Titulescu de rușinea și gafa istorică petrecută zilele acestea? Dar Adrian Năstase… era greșit oare să fie consultat înainte de a o comite? Nu numai de Iohannis… ci de PSD. Fără alte comentarii.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacţiei Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1732
Tagurile:
Decizie, Parlament
Tematic
Iohannis comite o greșeală uriașă, chiar istorică! Parlamentul trebuie să-l oprească!
În Parlamentul European se va discuta despre respectarea drepturile omului în SUA
Parlamentul a votat: Au fost simplificate condițiile programului ”Prima casă”
Ultima oră: Parlamentul, decizie finală în cazul educației sexuale în școli!
Victorie pentru Justiție - Parlamentul nu a cedat presiunilor! Cine s-a făcut de râs

Загрузка...
Lucian Romașcanu

PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor nu mai atace instituțiile statului

0
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, le-a cerut liberalilor astăzi, de Ziua Justiției, să nu mai atace Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a dat o replică dură puterii de Ziua Justiției, cerându-le liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă”, a spus Romașcanu.

El a invocat derapajele flagrante ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

”Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu spune că astfel de atacuri reprezintă ceva extrem de grav și i-a somat pe liderii PNL să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării.

”Dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", le-a transmis el liberalilor.
0
Tematic
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

Загрузка...