Îndrăgostiți

Imbecilitate: angajații români vor liber de Valentine's Day

440
Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, este uitată, ba chiar trecută în umbră, ca o rudă pe care nu e bine să o vadă musafirii. Băștinașii noștri vor sărbători americane.

Radio Sputnik Moldova
© Sputnik / Miroslav Rotari
În periplul meu zilnic prin presa autohtonă, mi-au căzut ochii pe un articol care nu doar că nu m-a făcut să zâmbesc amar, ci mi-a arătat cât de mult a decăzut societatea românească.

Articolul, intitulat ”Angajații propun ca Valentine's Day să fie declarată zi liberă”, ne informează că, pentru trei din zece angajați români, Valentine's Day este ”o zi cu semnificație specială, suficient de importantă pentru a fi declarată zi liberă”.

Deci… cum ?!? Angajații români văd în Valentine's Day o zi importantă? Dragilor, dar avem și noi sărbătoarea noastră, a românilor: Dragobetele.

Sau nu e cool, trendy și așa mai departe? Nu puteți sărbători iubirea în stil românesc? Nu, desigur, pentru că filmele de propagandă ne arată că Valentine's Day este cu adevărat ziua iubirii. Și, în numele ideilor inoculate de filmele de duzină americane, care mai de care mai siropoase, mai infantile și cu replici jignitoare pentru inteligența oricui are mai mult de 2 neuroni neafectați de propaganda Unchiului Sam, angajații români s-au gândit ei, așa, că nu ar fi rău ca pe 14 februarie să aibă liber ”de la muncă” și să stea cu ”iuby”. Că, de! Nu poți să îi spui omului de lângă tine ”Te iubesc” decât pe 14 februarie, când îi mai și dai vreo felicitare cu ”Happy Valentine's Day !”.

Să fim serioși! Iubirea nu are nevoie de o zi specială, iar omul drag poate petrece momente deosebite cu noi oricând, cu condiția ca acel timp să fie unul de calitate.

Cu ce mă încălzește pe mine să merg la o cină romantică într-un restaurant alături de alte zeci de cupluri, adunate acolo în același scop?

Haideți să trăim românește. Să avem demnitatea și mândria identității naționale și să ne sărbătorim iubirea de Dragobete.

Dragi români, iubiți-vă ROMÂNEȘTE!

440
Tagurile:
Ziua îndrăgostiţilor, Români
Tematic
Ce e cu Ziua Îndrăgostiților? Trebuie neapărat să cunoști asta
Idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților: Iată cum poți să-ți surprinzi persoana iubită
Ce e cu Ziua Îndrăgostiților? Explicaţia unui preot ortodox

Загрузка...