Întrevederea premierului Ludovic Orban cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene

Guvernul Orban s-a comportat ca un adevărat comando al străinătății

2169
(reînnoit 17:23 05.02.2020)
Guvernul Orban a început, chiar din prima săptămână, cu o plată nejustificată în avans pentru americani și o acțiune contra produselor tradiționale românești – asta spune multe.

Așa cum s-a aflat, Guvernul Orban a fost demis. În cele trei luni de existență, guvernul liberal, susținut de USR, s-a comportat ca un adevărat comando al străinătății.

Pe scurt, guvernul Orban a început, chiar din prima săptămână, cu o plată nejustificată în avans pentru americani, pentru sistemele Patriot. O urmare a fost graba cu care s-a finalizat achiziția celor 5 avioane second hand din Portugalia, la care SUA ia comision uriaș.

A urmat desființarea OUG 114, care a scăpat de impozitare multinaționalele.

Încă din prima zi, Guvernul Orban a îndatorat țara, ajungând la cote uriașe ale mediei zilnice de împrumut.

Încă din prima săptămână, Cabinetul Orban a închis magazinele de produse tradiționale – dând un semnal grav în acest sens contra producției autohtone. 

Guvernul Orban a dat curs presiunilor SUA de imixtiune în treburile Justiției -  SUA a desemnat un reprezentant special care să se ocupe de corupție, spălare de bani și crimă organizată în România și Bulgaria… în baza cărui acord?

Guvernul Orban a obturat construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, ”Mie îmi este clar că nu o să meargă cu chinezii”, a aruncat premierul Ludovic Orban, iar ”Europa Liberă”, postul Congresului SUA (înființat de CIA) a reacționat imediat: parteneriatul cu China General Nuclear Power Corporation ”nu se va finaliza”.

Tot în Justiție, numirea semnatarei Protocolului cu SRI din 2009 în fruntea Parchetului General ”este semnul clar că au câștigat”, după cum spunea Dan Chitic, care comenta ”Au câștigat tot. Ei, securiștii”. Adică personajele din servicii susținute de străinătate.

În domeniul Sănătății, Guvernul Orban a deschis poarta clinicilor private către sumele alocate de stat – ori asta înseamnă că imediat rețelele medicale românești, câte mai sunt, vor fi preluate de companii străine. Asta poate aduce un plus de calitate, dar cu siguranță vor fi costuri mult mai mari pentru bolnavi – și, implicit, acces îngrădit pentru o mare parte din cetățeni.

În fine, împrumuturile uriașe – care, în absența unui program (coerent) de țară, nu înseamnă decât îndatorarea pe termen lung a României la entități financiare străine, în primul FMI, cu care s-au reluat discuțiile.

Per total, ”comandoul” Orban – Iohannis a făcut mutări clare, relativ precise, în favoarea străinătății, care a dovedit și acum ce fel de ”partener” este – gata să ne ia banii și să nu ne dea decât… ordine. Ori, pentru asta a fost bun ”guvernul meu”. Și, probabil, va mai bun în curând, pentru că românii nu se învață minte.

2169
Tagurile:
Guvernul Orban
Tematic
Marcel Ciolacu, acțiune la adresa Guvernului Orban după votarea OUG de marți noapte
S-a decis, Ludovic Orban mai are numai 18 ore
Sondaj DEZASTRU pentru Guvernul Orban – cifre fără drept de apel!
LIVE TEXT: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban – direct, de la Parlament
Știrea serii: Confirmare de ultimă oră, Guvernul Orban e ca și căzut!

Загрузка...