Ecaterina Andronescu

Titularizare 2019, rezultate. Tăcerea doamnei Andronescu

7632
(reînnoit 20:25 29.07.2019)
Georgiana Arsene
Demnitarul continuă să țină dascălii pe jar, după declarațiile de săptămâna trecută.

În urmă cu câteva zile, dascălii cu au participat la examenul de titularizare 2019 aflau rezultatele de la proba scrisă. Tot atunci, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, dădea vestea că profesorii care au părăsit examenul de titularizare 2019 nu vor avea dreptul să vină la catedră în anul școlar 2019-2020 nici măcar în calitate de suplinitori necalificați.

Declarația demnitarului este, însă, în contradicție cu legea care dă dreptul profesorilor să utilizeze notele din anii anteriori.

Andronescu, în schimb, a declarat că va căuta o modalitate legislativă prin care își va duce planul la îndeplinire.

Examen
© Sputnik / Александр Кряжев

Ei… de atunci și până acum, nici un cuvânt. Asta cu atât mai mult cu cât reacțiile în spațiul public nu doar că nu au întârziat să apară, dimpotrivă, au fost din belșug.

Mâine, potrivit calendarului examenului de titularizare 2019, se vor afișa rezultatele definitive la concurs, obținute în urma contestațiilor.

Întrebarea care se pune – și care ține pe jar dascălii – este: de ce tace ministrul Andronescu? Ce se va întâmpla mai departe?

Nu se poate face performanță în educație într-un climat marcat permanent de instabilitate și, pe cale de consecință, de absența stabilirii oricăror forme de predicție, de finalități ale educației, în cele din urmă.

Mișcările de personal, toată această incertitudine care domnește în sistem de vreo săptămână fac rău învățământului românesc, plin și așa de probleme, începând cu cele de personal și terminând cu lipsa de încredere de care ”se bucură” cadrele didactice din partea părinților.

Sistemul de educație din România are nevoie să fie previzibil.

7632
Tagurile:
Ministrul Educației, titularizare 2019, titularizarea
Тема:
Titularizarea 2019 (41)
Tematic
Titularizare 2019: discuții halucinante pe Facebook, după afișarea rezultatelor
Titularizare 2019. Profesorii, reacție puternică la declarațiile șefei MEN
Rezultate finale titularizare 2019. Când se afișează
Rezultate titularizare 2019. Andronescu: ”nu e important procentul de promovare”

Загрузка...