Corneliu Vadim Tudor

Vadim a avut dreptate: România e în pericol, UDMR a făcut un pas decisiv!

1032
Insistența cu care e atacat guvernul ”de la Teleorman”, asiduitatea cu care se promovează faptul că sudul țării, ”miticii” sau ”cele mai săraci județe” conduc România – nu Clujul care e ”altceva” - ei bine toate astea sunt folosite eficient pentru a crea o graniță – deocamdată mentală! - între români!

 

Motto: ”De ce rămân toţi ticăloşii

Cei mincinoşi şi paraziţi?”

Corneliu Vadim Tudor

Fără doar și poate, evenimentul cel mai notabil al perioadei este hotărârea adoptată de Congresul UDMR. Cu unanimitate de voturi, această grupare a cărei legalitate Vadim și grupul său de patrioți au contestat-o încă de la început, au adoptat o hotărâre privind folosirea unor ”simboluri” de către așa zisa comunitate maghiară din România: ”imnul secuiesc”, ”steagul secuiesc” şi… Imnul Ungariei!

Iată și declarația liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, prin care se exprimă clar sensul acestei hotărâri:

”Simbolul maghiarilor este simbolul naţiunii maghiare, este tricolorul roşu-alb-verde - noi considerăm simbolul naţiunii maghiare simbolul nostru. Simbolul naţional şi reprezentarea acestui simbol sunt considerate simbol propriu”.

Ați mai auzit așa ceva?! Păi noi ne dăm cu capul de pereți că Transnistria e…România, că la Chișinău se vorbește și rusește, dar în România… vedem ce e la noi?! Deocamdată, Moldova e un alt stat, pe când tot ”deocamdată”, Ardealul și județele din Covasna, Harghita și Mureș sunt în statul nostru! Dar oare sunt?... Păi din câte spun, nu prea sunt!

Ce cetățeni sunt aceia care NU respectă simbolurile naționale și declară că NU sunt reprezentați de Drapelul și Imnul naționale? Sigur, în principiu sunt niște infractori, pentru că atingerea adusă simbolurilor naționale este, în orice țară normală la cap, infracțiune gravă!

Dar, la fel de sigur, România NU e condusă de oameni normali la cap – și asta de mulți ani, poate chiar de la lovitura de stat și asasinarea marelui conducător patriot Nicolae Ceaușescu!

Nicolae Ceaușescu
© Sputnik / Александр Макаров

Vadim a spus chiar de la început: UDMR NU este o organizație legală, iar orice tentativă de creare a unor mișcări politice etnice, cu tendințe revizioniste este neconstituțională, dar și demnă de un singur răspuns: eradicarea!

Din păcate, vorba lui Tudor, nu Vadim, ci Vladimirescu, s-a adeverit: nu am zdrobit șarpele ieșit în cale, iar ba chiar l-am hrănit până a devenit balaur și l-am pus la conducere! Și cei din PNL, și din PSD, cu tot cu ”aripile” lor alde Ponta, și Băsescu cu grupările lui de ”unioniști” mincinoși!

Mai mult, aceștia merită judecați pentru că, încurajând gruparea iredentei, au făcut să se piardă cetățeni români buni și valoroși!

Da, românii de origine etnică secuiască sau maghiară sunt oameni de valoare, care nu odată și-au arătat loialitatea pentru comunitate și pentru România! Dar ce sunt ei azi? Instrumente folosite într-un demers ilegal – cetățeni asupra cărora a fost folosit un mecanism infernal de spălare a creierului!

Repet: NU ei, românii de origine secuiască sunt de vină, ci cei care le-au băgat în cap verbe iredentiste, atitudini secesioniste, idei șovine – și mai ales virusul antinațional – anti-România!

NU ei ar trebui pedepsiți, ci cei care au tolerat și chiar încurajat îmbolnăvirea lor! Mai ales că Vadim le-a spus-o timp de peste 25 de ani! Rezultatul? Vadim e mort, iar România sângerează prin rănile pe care el cauterizat atunci, dar acum s-au deschis, sângerează și se infectează! Da, România e în pericol de cangrenare – și chiar în inima ei, Transilvania!

Asta și pentru că instituiții ale statului și ramificațiile lor se băteau cu fantome ”impuse” strategic, precum ”pericolul rus”, iar secesioniști precum Sabin Gherman erau și sunt găzduiți pe posturi naționale să-și verse otrava contra românilor!

Mă uitam, recent au apărut filme pe internet cu zeci și sute de tancuri americane transportate pe calea ferată – evident, spre granița estică sau spre Constanța – adică acolo unde NU au fost și NU sunt probleme reale, ci doar induse de cei care, culmea, ne-au ocupat țara politic, decizional și informativ, și-au creat baze militare și ne cer și bani pentru asta!

În schimb au fost desființate marile unități de jandarmi și cele de vânători de munte din zona de incidență cu acțiunea iredentistă și secesionistă maghiară!

Sigur, se va răspunde că orice ar face UDMR nu se poate pune nimic în practică, pentru că normele Uniunii Europene nu permit așa ceva, iar SUA e partenerul nostru strategic și suntem ”țară NATO”.

Hai să vă spun o ”noutate”: nici parteneriatul cu SUA, nici apartenența la NATO NU au fost verificate într-un caz similar, UE este o combinație relativ nouă, pe când iredenta și revizionismul maghiar au rădăcini de aproape 1000 de ani! Și nu cedează, în ciuda normelor UE sau a tratatelor de bună vecinătate!

Iată și dovada – Congresul UDMR despre care am scris mai sus cer României şi UE, în numele ”comunității maghiare” să… sprijine utilizarea simbolurile ilegale și antinaționale!

 ”Noi, reprezentanţii comunităţii maghiare din România, declarăm prin prezenta că cele enumerate le considerăm simbol naţional şi ne aşteptăm ca România, UE şi comunitatea internaţională să ne sprijine prin posibilitatea utilizării libere a acestor simboluri”.

Tupeu, sau ce?... De un singur lucru sunt sigur: NU fac ei asta de proști! Ba chiar, dacă îmi aduc aminte, singurele dăți când UE a avut de-a face cu separatisme din Est le-a încurajat: Cehoslovacia, pașnic, dar și Yugoslavia, unde urmările dezastruoase erau previzibile!

De fapt, și în cazul loviturii de stat din Ucraina a fost tot un fel de separatism, pentru că UE a încurajat separatismul unei frății istorice: Moscova – Kiev.

Da, sigur, Bruxelles nu a susținut separatismul catalan, dar acolo e vorba de Occident – și, după cum știți, dubla măsură vest-est e o regulă verificată! Deci, nu am motive să cred că  UE ar fi un obstacol în cazul demersului secesionist. Și veți vedea mai departe alte argumente. 

Ia să mai vedem ce mai spune UDMR, ca să vă convingeți… De exemplu, tot la Congres, a fost lansat  documentul ”Viitorul în Transilvania”, prin care se scoate în evidență un alt scop al UDMR:  crearea unei societăți maghiare transilvănene cu drepturi depline!

Presa a consemnat și cele ”două direcții” de acțiune: transilvanismul și, vezi Doamne, ”competitivitatea”. Auziți text, să te apuce nebunia:

”În deceniile următoare, Transilvania va fi din ce în ce mai liberă de rețeaua aspirațiilor centraliste, găsindu-și propria voce și dezvoltându-se puternic în termeni economici și culturali”.

Mai mult, UDMR scoate din pălărie și iepurașul prezent prin spațiul public – ”transilvanismul”. Românii din Transilvania sunt ”interesați de aspectele menționate”, deci trebuie gândit un ”transilvanism pragmatic”, spune mieros UDMR!

De mult timp, ideea de apartenență la ”Transilvania” este o otravă picurată în minte românilor! E suficient să verificați pe mediile de socializare – mulți români din provincia istorică dau ca adresă orașul și… Transilvania, nu România!

Insistența cu care e atacat guvernul ”de la Teleorman”, asiduitatea cu care se promovează faptul că sudul țării, ”miticii” sau ”cele mai săraci județe” conduc România – nu Clujul care e ”altceva” - ei bine toate astea sunt folosite eficient pentru a crea o graniță – deocamdată mentală! - între români!  

În fine, UDMR mai anunță și un demers care mie îmi dă fiori: o campanie de consultare publică a populației maghiare din Transilvania – dar pe care sunt sigur că o vor extinde și în zona românească. De ce? Pentru că aceeași populație românească a picat rușinos, inadmisibil, un test anterior – Referendumul pentru Familie!

Da, din păcate pe cei care au fost în stare să renege ceea ce e lăsat de Dumnezeu, eu îi consider capabili să renege și ce au lăsat strămoșii lor, cu care mai au prea puține în comun!

Și acesta s-ar putea să fie pasul final – pentru că UE, despre care noi credem că e un aliat, se bazează pe principiul subsidiarității, pe care îl folosește cum crede de cuviință; adică în Kosovo e bun, în Catalunia, nu.

Oare chiar am înnebunit să verificăm - pe pielea noastră și pe moștenirea atâtor generații eroice – cum va judeca Bruxelles-ul o asemenea situație?  

În concluzie, Congresul UDMR arată că ei, revizioniștii maghiari, și-au dus planul mai departe pas cu pas, toți acești ani! În timp ce noi am pierdut teren, pas cu pas, așa cum atrăgea atenția Vadim!

Ce (mai) e de făcut? Măsuri ferme! Dar cine să le ia? În nici un caz orbani și cioloși și barne și alte unelte de acest fel! Până nu se va înțelege că național conservatorismul e obligatoriu să fie cooptat ca demers politic de guvernare nu există soluții, iar planul UDMR va fi dus mai departe!

Cum vă imaginați că România, cu Iohannis președinte, Orban premier, Barna șef al Camerei, Hellwig la servicii se va opune aliatului la guvernare, UDMR?

Nu sprijin etnicismul cu tendințe puriste sau xenofobe, dar cred că s-a ajuns prea departe! Iar de cealaltă parte nu avem vreo fantomă vreo ”amenințare” de la mii de kilometri și fără susținere faptică – nu, avem aici… nici nu știu dacă să mai spun ”la noi”, că mi-e că se supără tuciuriul Sabin, noul model ”euro-transilvan”. Știți, acela care ”s-a săturat de România”, dar din păcate România nu s-a săturat de el.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

1032
Tagurile:
Corneliu Vadim Tudor, Pericol, România, UDMR
Klaus Werner Iohannis la summitul Parteneriatului Estic

Nu-i ajunge România! Iohannis, nerușinare internațională!

1345
(reînnoit 16:18 22.09.2020)
Un demers extern pe care Iohannis îl face în totala sfidare a ceea ce a făcut în România – și a situației în care a adus țara – o probă de maximă nerușinare la nivel internațional.

Acum puțin timp, Președinția României a publicat ”Declarația Președinților Lituaniei, Poloniei și României: Propunere pentru un Belarus Democratic”.

În ciudatul document, o inițiativă care frizează ridicolul prin conținut și încalcă grav principiul (ne)imixtiunii în treburile interne ale altui stat, se arată că Iohannis, alături de președinții Lituaniei și Poloniei, ”ca state membre ale Uniunii Europene”, propune un ”pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Și atenție la gogomăniile care vin una după alta:

De exemplu, se spune despre respectivii trei președinți că susțin ”ferm libertatea și promovarea principiilor democratice”; din câte știm, Polonia se află într-o procedură de infrigement pentru nerespectarea statului de drept și e dată mereu drept contraexemplu la Bruxelles; cât despre Iohannis…  

Să fie vorba de Iohannis, cel penalizat în două rânduri pentru discriminare, cel care calcă în picioare Constituția, cel care a susținut arestările abuzive și implicarea serviciilor în Justișie – și cel care s-a declarat singur ”Slugă a americanilor”?

Sau, scriu cei trei, că ”alegerile libere, corecte și transparente sunt un drept democratic fundamental al oricărei națiuni”. Pe bune? Iohannis spune asta, cel care a blocat guvernul legal ales, provocând manifestații antiguvernamentale?

Culmea, Iohannis admite ”explicit că nimeni altcineva decât Poporul Belarusului are dreptul de a decide destinul pentru țara sa” – în condițiile în care așa zisul lider al partidului său, Orban, a recunoscut că a răsturnat guvernul României, rezultat din alegerea poporului, pentru că acesta era interesul Partidului popular European? Destinul îl alege poporul? În condițiile în care ambasadele SUA și cele Occidentale intervin brutal atunci când nu ele convine ceva. Ca de exemplu demiterea președintelui Băsescu?

Altă gogomănie: Iohannis și ceilalți doi președinți înțeleg că ”un Belarus prosper, construit pe încredere socială și o viziune comună, este esențial pentru o Europă mai stabilă și mai sigură”. Pe bune?! Adică Belarusul lui Lukașenko a fost de vină pentru criza din 2008 – sau SUA? Dar pentru criza migranților, tot Belarusul o fi de vină – sau SUA și Occidentul, care au năvălit peste Orientul apropiat?!

”Ne declarăm voința să susținem Poporul Belarusului în construirea unui parcurs democratic, printr-o conducere de stat aleasă democratic, o societate civilă liberă, prin economie de piață și prin statul de drept”, se scrie în mesaj – iar președintele coloniei România semnează țanțoș, precum capra care-și marchează râia prin coada băț!

Auzi banc prost: ”Oferim expertiza noastră și know-how-ul pentru parcursul de reforme politice și economice, pentru construirea de instituții independente și pentru asigurarea unui mediu unde respectul pentru drepturile omului și libertatea de expresie sunt o normă fundamentală de neclintit a societății”.

Păi nu susține Iohannis că de zeci de ani PSD-ul ține în subdezvoltare România, nu suntem noi țara cea mai mare corupție?! Ce-o să facă Iohannis? O să le arate capătul de panglică de capătul de metrou inaugurat? Sau de kilometrul lui ”Șî Eu”?, singurul din Autostrada Unirii și a Moldovei? Sau să le-o trimită belarușilor pe Anisie, exemplul elocvent de ”România educată”?! (cine știe, poate se descurcă mai bine în belarusă…)

Și ia auzi minune: ”Credem că, în demersul de sprijinire a Poporului Belarusului, este util ca Uniunea Europeană - ca putere economică globală majoră - să propună un pachet de asistență pentru transformarea economică a Belarusului democratic”.

Alo, Iohannis – uiți că primul ”guvernul meu” a fost supranumit ”guvernul zero”, datorită gradului de absorbție a fondurilor europene? Uiți că ai blocat direct, sau prin reprezentanții PNL la PE tentativele guvernului PSD, legal ales, de a lucra cu Europa?!

Și comedia ”Pachetul” continuă: ar trebui să includă, ”inter alia”, adicătelea ”printre altele”.

-”facilitarea comerțului cu Uniunea Europeană și asistență pentru negocierile de aderare la Organizația Mondială a Comerțului” – tradus, restricțiile la exportul de produse în UE și invadarea pieței de produsele proaste din Occident!

-”un regim liberalizat de vize, atunci când vor fi întrunite condițiile necesare” – tradus, o metodă de șantaj și de obținere a unor noi sclavi pentru Occident, că românii s-au scumpit;

-”asistență pentru diversificarea sectorului energetic și pentru securitatea energetică a Belarusului” – adică să pună mâna Occidentul pe resursele Belarus, cum au făcut în România – și să le vândă sau să le intermedieze scump ce iau acum direct de la ruși, la preț mic!

-”acces la resursele financiare pentru restructurarea și lansarea economiei belaruse de tip liberal” – asta e chiar o gogoașă umflată, în condițiile în care România a devenit din țară fără datorii, țara ultra datoare, fără economie națională – și cu o societate bazată pe consum!

-”prezență și activitate sporite ale Instituțiilor Financiare Internaționale pentru reformarea economiei belaruse și pentru sporirea investițiilor” – adică preluarea băncilor belaruse de către bănci străine și de FMI, pe model românesc!

Deci, un ansamblu de ”propuneri” care nu subliniază decât nerușinarea și ipocrizia unui președinte care își bate joc de propria țară – și a transformat-o într-o colonie!

În final, semnatarii adresează ”un apel” către Comunitatea Internațională de a se alătura Uniunii Europene și Statelor sale Membre ”în demersul de a pregăti o agendă pozitivă pentru Belarus, împreună cu un pachet de sprijin pentru tranziția politică, economică și socială a țării”.

Nu am înțeles clar – ”tranziție”… către ce anume?! Către colonia Belarus? Către o introducere a ”moralei” minorităților și a demenței progresiste? Către un popor despre care să se spună că furnizează forță ieftină de muncă, bande de traficanți de minore și prostituție? Către o nouă piață de desfacere pentru Occident? Sau, cel mai important – să devină un bou teren de amplasare a bazelor americane? Și, implicit, bani de jumulit de către industria americană?

O concluzie: Iohannis nu are chiar niciun pic de rușine să trimită un asemenea mesaj! Privit de aici, de pe cociocul lui Sică-mangă-accident și Klaus-șase case-retrocedări-defrișări, ”Declarația” este o mare nerușinare. Atât – o mare și penibilă nerușinare!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1345
Tagurile:
Klaus Iohannis, România

Загрузка...

Balamuc și disperare în învățământ: ”Înnebunim cu toții!”

3477
(reînnoit 11:01 18.09.2020)
Cu toate că nu a început bine noul an școlar, profesorii deja simt că nu mai rezistă, că se află la capătul puterilor și tot ce își doresc este ca acest vis urât să ia sfârșit.

Învățământul românesc fierbe, la nici o săptămână de când unitățile de învățământ – majoritatea – și-au deschis porțile pentru a primi elevii și profesorii.

Însă, în toate aceste zile, pe internet, circulă zeci de mesaje care arată că situația din Educație este una cum nu se poate mai dificilă, fiindcă școlile fie nu au ce le trebuie pentru învățământul online – sau hibrid, după caz – fie profesorii sunt deja excedați de tot ceea ce au de făcut. Elevii nu au mai simțit bucuria revederii, pentru că trebuie să păstreze distanța fizică față de alți copii și față de profesori.

Măștile de protecție au devenit parte din obiectele obligatorii pe care trebuie să le aibă fiecare – profesor, elev, personal auxiliar didactic sau nu.

Toți vorbesc despre chinul la care sunt supuși. Elevii se simt chinuiți de faptul că este sufocat de mască, înnebunit de un traseu stabilit, dar și de reguli cum ar fi cele referitoare la interdicția de a împrumuta diferite obiecte – pix, creion etc – deși autoritățile ne spuseseră că virusul nu se ia de pe suprafețe etc.

Profesorul, pe de altă parte, are vocea distorsionată de la purtatul măștii. Școlarul face eforturi să înțeleagă ce spune profesorul.

Strigătele de disperare ale profesorilor încep să apară tot mai mult în mediul online. Sunt vocile unor oameni care, ani la rând, au suportat umilințele și aberațiile unui sistem incapabil să gestioneze situația din sistemul de învățământ.

Acum, însă, nu se mai poate. Tensiunea atinge cote maxime, însă ministrul Educației și Cercetării nu pare să fie afectat. De altfel, gândind la rece, chiar dacă ar fi, rezultatul ar fi oricum nul, pentru că a dovedit că șefia instituției este o pălărie mult prea mare pentru domnia sa.

”Nu merge așa!!! Nu se poate așa! Asta nu e școală! Lăsați-i online pe toți sau înghețați anul... înnebunim cu toții! Dacă supraviețuim virusului, nu vom supraviețui balamucului ăstuia numit învățământ!”, este numai unul din strigătele disperate din online.

Cât vor mai rezista profesorii, elevii și părinții? Oare ce experiment sinistru se derulează acum, sub ochii tuturor, la care, vrem, nu vrem, suntem cu toții părtași? Unde vom ajunge?

Doamna Anisie, nu trebuie să răspundeți. Știm că nu aveți soluții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3477
Tagurile:
învățământ, Învățământ
Tematic
Unitățile de învățământ află azi ce scenariu aplică pentru începerea anului școlar
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar
Pensionarii încurcă treburile în învățământ: haos la început de an școlar

Загрузка...
Podul Ciurel

VIDEO - Podul Ciurel s-a blocat din prima zi

25
(reînnoit 19:05 22.09.2020)
Abia deschis circulației, Podul Ciurel s-a blocat la confruntarea cu traficul real din București, acesta reușește să descarce traficul în șoseaua Virtuții.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. Podul Ciurel nu reușește să descarce traficul în șoseaua Virtuții, timpii de așteptare fiind mai mari decât înainte, el blocându-se astfel din prima zi de confruntare cu traficul real din Capitală.

Deschis circulației sâmbătă dimineața, Podul Ciurel are menirea să asigure fluidizarea circulației pentru cei care vin dinspre centru pe Splaiul Independenței. Din cauză că intrarea pe Virtuții, în ambele sensuri, se face pe o bretea cu o singură bandă, unde șoferii trebuie să acorde prioritate, pe pod se produc blocaje la orele de vârf. Acest lucru s-a întâmplat luni după amiaza, în prima zi cu trafic normal în care a funcționat noul pod.

Fotografiile realizate de locatarii din preajmă arată noul pod de la Ciurel complet blocat de mașini.

În plus, locuitorii din zonă s-au plâns că petrec mai mult timp în trafic după inaugurarea noului pod de la Ciurel.

Pasajul face parte din străpungerea spre Autostrada A1, o alternativă la bd. Iuliu Maniu, dar restul proiectului nu a fost construit. Nu se poate merge înainte, pasajul oprindu-se în strada Amilcar Săndulescu care nu duce nicăieri. Pentru a fluidiza circulația pe Șoseaua Virtuții trebuie construită și bucata de drum între pod și Șoseaua de Centură. Proiectul a fost aprobat în Consiliul General, la fel și culoarul de exproprieri, dar exproprierile nu au fost făcute din lipsă de bani, fiind nevoie de 50 milioane lei.

25
Tagurile:
București, pod
Tematic
Rusia și China au terminat construcția primului pod rutier ce leagă cele două ţări - Video
Accident teribil: Pod prăbuşit în Italia în timp ce trecea o autoutilitară - VIDEO
Primul pod feroviar care leagă Rusia și China – când va fi pus în funcţiune -VIDEO

Загрузка...