Drapelul României, Vf. Vișea Mare, poză simbol

Un simplu Referendum? Nu, este Armageddon-ul României!

1263
(reînnoit 16:28 04.10.2018)
Referendumul e o bătălie mult mai importantă chiar decât clipa în care se dă! Referendumul este șansa fiecăruia de a fi un soldat în Armata veacurilor și eroilor care au creat România!

Motto: "Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând:
Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi"
(Matei, 24, 4-5)

Peste doar câteva zile vom avea parte de un eveniment infinit mai important decât cred mulți — chiar dintre cei care se exprimă favorabil acestui demers. Unii pun accentul pe aspectul firescului, al naturalului care ar trebui să stea la baza oricăror inițiative legislative. În fond, legile conviețuirii sociale nu pot contraveni legilor naturii, e logic! Dar chestiunea actualului Referendum este mult mai amplă și poate fi chiar o (răs)cruce a destinului României — un moment în care țara noastră are de dus un război pentru independență și șansa de a deveni un izvor al revenirii la normalitate al lumii întregi.

În fapt, opinia mea este că Referendumul e o bătălie mult mai importantă chiar decât clipa în care se dă! Asta pentru că decizia generațiilor prezentului are efect pentru viitor și apără una dintre cele mai frumoase moșteniri și tradiții ale trecutului mai vechi decât memoria: căsătoria binecuvântată de misterul tuturor credințelor istoriei, întru perpetuarea speciei dominante a Pământului.

Da, pentru cine uită sau nu știe, căsătoria este mult mai mult decât un act civil, o formalitate la biserică și un grupaj de amintiri și poze — este o parte esențială a tuturor credințelor și religiilor, de la imemorialele tradiții ale șamanilor siberieni de acum zeci de mii de ani, până la marile religii revelate.

Căsătoria Soarelui — bărbat, cu Luna — fecioară este un mister, o căutare, povestită de acum mii de ani de sumerieni, apoi regăsită în misterioasele kurgane ale stepei, pentru a trece la tracii transcendentei Hekate, la arieni, la zoroastrienii, la magnificii celți sau la nemuritorii sciți… Iisus poruncește, Mahommed la fel — pentru că Dumnezeu, prin Moise, binecuvântează căsătoria dintre bărbat și femeie și condamnă total, radical, alte forme de "cuplu" de așa zisă comuniune cu pretenții de "familie".

Desigur, există o întreagă moștenire de învățături, de fapt de cuvinte transmise încă din trecutul îndepărtat cu limbă de moarte, care arată pericolul reversului, a călcării acestor porunci — ale Divinului și ale firescului: un întreg bestiar de monștri, ori un pandemonium generat de căderea în păcat a oamenilor…

De fapt, în prezent se încearcă să ne spună că trecutul induce plăsmuiri mincinoase, că mesajul Divinului e exact invers, că starea contra naturii trebuie ocrotită și binecuvântată! De fapt, trăim acum ceea ce ne anunța Hristos: "Vedeţi să nu vă amăgească cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi" (Matei, 24, 4-5).

Și este adevărat, amăgitorii au cucerit aproape întreaga lume — mai ales așa zisa "lume civilizată", cea care încearcă prin orice mijloace, de la forța distrugătoare și criminală a armelor ultramoderne, la presiunea persuasivă a unui întreg curent spiritual: televiziuni, cinematografie, literatură. Totul este finanțat din plin — și mai ales apărat cu strășnicie prin arma cea mai puternică a zilelor noastre: politica.

Orice împotrivire la asaltul așa zisului "progresism", motorul "libertății extinse" este călcat în picioarele grupărilor de interese, cu actanți politici de prim rang și figuri publice puternic susținute. "Orice persoană care îndrăznește să aibă alte opinii cu privire la subiect este de îndată înghesuită în colțul ringului de box (…) e musai să fii redus grabnic la tăcere prin năpustirea asupră-ți a unei cohorte de atacuri publice, injurii și dezaprobări agresiv-dezgustate", descria deputatul Liviu Pleșoianu felul în care reacționează propaganda "LGBT", așa cum sună neutrul acronim al unei înșiruiri de păcate contra lui Dumnezeu și a firii!

Ei bine, în această perioadă de veritabil asalt al acestei legiuni anti-fire, anti-istorie, anti-credință, deci până la urmă anti-om și anti-Dumnezeu, ei bine dintre români a renăscut curajul de a se opune, de a fi singura țară din UE care propune interzicerea, prin Legea Fundamentală, a denaturării firii și spiritului!

Din această cauză, susțin că nu am exagerat de fel prin asocierea cu Armaghedonul, câmpul bătăliei finale! Nu exagerez, pentru că țara noastră, zdrobită de manevrele ipocrite ale imperialismului neocolonialist occidental, pierduse parcă orice vigoare de a se opune, de a se apăra…

În fapt, Referendumul nu se referă numai la cele scrise în textul modificat, ci este o demonstrație că România profundă, a eroilor din legendele reale ale trecutului, ei bine acea Românie încă există!

Amploarea Referendumului nu poate fi cuprinsă în cele câteva rânduri ce vor fi votate; este conștiință și credință, este istorie și viitor, este demnitate națională — este, într-un cuvânt, Națiune! Referendumul este prima probă adevărată că Națiunea pașoptiștilor și a lui Cuza, a regilor Ferdinand și Maria, a lui Nicolae Ceaușescu — Națiunea liberă și independentă încă mai există!

România nu este puternica Rusie, nu este nici bogatul și influentul Israel, să ducă o asemenea bătălie pentru credință și tradiție singură contra tuturor, ci e o țară asediată din exterior și, din păcate, din interior.

Așa cum era de așteptat, grupările din UE încearcă să lovească țara noastră; primul a acționat acel grup al "verzilor", care nu mai au nicio legătură cu ecologia, fiind, de fapt, principalul nucleu al celor "contra-naturii", prin susținerea "libertății extinse", adică a tot ceea ce calcă morala creștină. Dau semne de susținere a acțiunii anti-România și acei "populari", din care fac parte și partide cu titulatura „creștin" — ce blasfemie! Ori, în atari condiții, este cu atât mai meritorie atitudinea PSD, un partid cu mari păcate, dar care, iată, ține steagul acum sus, cel puțin prin Liviu Dragnea — atacat de un "întâmplător" puci intern — și prin surprinzătoarea femeie puternică din fruntea Guvernului, cea care a uimit zilele trecute Europa, punându-i la locul lor, sau chiar în corzi, pe cei obișnuiți să ne ia de sus…

Grav este că voci din spațiul public fac o mare confuzie — Referendumul nu este politic, ci este Național!

Nu este nicidecum anacronic, ci se referă la valori care transcend timpul!

În fine, nu este contra unor oameni, cu meritele și păcatele lor, de care vor da socoteală în altă parte, nu în fața oamenilor, ci este apărarea unor valori de dincolo de prezent și de generațiile de față.

Concluzia: Referendumul este șansa fiecăruia de a fi un soldat în Armata veacurilor și eroilor care au creat România! Mergeți la Referendum, e poate singura șansă de a păși în același flanc al spiritului cu Cei despre care ați citit în cărți — sau ați auzit în legende!

Ori, dacă Ei și EL sunt alături de noi, ce mai contează cine este împotrivă?

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

1263
Tagurile:
Bătălie, Constituție, Familie, Referendum, Sputnik România, Sputnik, Dragoș Dumitriu, România

Balamuc și disperare în învățământ: ”Înnebunim cu toții!”

3210
(reînnoit 11:01 18.09.2020)
Cu toate că nu a început bine noul an școlar, profesorii deja simt că nu mai rezistă, că se află la capătul puterilor și tot ce își doresc este ca acest vis urât să ia sfârșit.

Învățământul românesc fierbe, la nici o săptămână de când unitățile de învățământ – majoritatea – și-au deschis porțile pentru a primi elevii și profesorii.

Însă, în toate aceste zile, pe internet, circulă zeci de mesaje care arată că situația din Educație este una cum nu se poate mai dificilă, fiindcă școlile fie nu au ce le trebuie pentru învățământul online – sau hibrid, după caz – fie profesorii sunt deja excedați de tot ceea ce au de făcut. Elevii nu au mai simțit bucuria revederii, pentru că trebuie să păstreze distanța fizică față de alți copii și față de profesori.

Măștile de protecție au devenit parte din obiectele obligatorii pe care trebuie să le aibă fiecare – profesor, elev, personal auxiliar didactic sau nu.

Toți vorbesc despre chinul la care sunt supuși. Elevii se simt chinuiți de faptul că este sufocat de mască, înnebunit de un traseu stabilit, dar și de reguli cum ar fi cele referitoare la interdicția de a împrumuta diferite obiecte – pix, creion etc – deși autoritățile ne spuseseră că virusul nu se ia de pe suprafețe etc.

Profesorul, pe de altă parte, are vocea distorsionată de la purtatul măștii. Școlarul face eforturi să înțeleagă ce spune profesorul.

Strigătele de disperare ale profesorilor încep să apară tot mai mult în mediul online. Sunt vocile unor oameni care, ani la rând, au suportat umilințele și aberațiile unui sistem incapabil să gestioneze situația din sistemul de învățământ.

Acum, însă, nu se mai poate. Tensiunea atinge cote maxime, însă ministrul Educației și Cercetării nu pare să fie afectat. De altfel, gândind la rece, chiar dacă ar fi, rezultatul ar fi oricum nul, pentru că a dovedit că șefia instituției este o pălărie mult prea mare pentru domnia sa.

”Nu merge așa!!! Nu se poate așa! Asta nu e școală! Lăsați-i online pe toți sau înghețați anul... înnebunim cu toții! Dacă supraviețuim virusului, nu vom supraviețui balamucului ăstuia numit învățământ!”, este numai unul din strigătele disperate din online.

Cât vor mai rezista profesorii, elevii și părinții? Oare ce experiment sinistru se derulează acum, sub ochii tuturor, la care, vrem, nu vrem, suntem cu toții părtași? Unde vom ajunge?

Doamna Anisie, nu trebuie să răspundeți. Știm că nu aveți soluții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3210
Tagurile:
învățământ, Învățământ
Tematic
Unitățile de învățământ află azi ce scenariu aplică pentru începerea anului școlar
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar
Pensionarii încurcă treburile în învățământ: haos la început de an școlar

Загрузка...
Ecaterina Andronescu

PSD, gafă la început de școală! Au pierdut-o pe Ecaterina Andronescu!

1267
Ecaterina Andronescu, unul dintre cei mai buni oameni politici români, a fost pierdută de PSD! Rătăcită prin mendrele concretului de partid. La fel ca alți intelectuali de prim rang, care alcătuiau altădată nucleul central al partidului lui Iliescu și Năstase

Partidul Social Democrat, condus multă vreme de intelectuali de prim rang, precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase, sau de oameni cu școala la timp și preocupați de educație, precum Geoană sau Dragnea, e azi condus de Marcel Ciolacu, un personaj cu studii la apelul de seară, la o privată. Și nu e singurul, din actuala conducere a PSD.

Ori, azi, PSD, putea să trimită un mesaj printr-o voce recunoscută din domeniul Educației, cum ar fi Ecaterina Andronescu, fapt care le-ar fi adus un evident câștig în fața dascălilor și a elevilor. Dar, nu, distinsa profesoară, unul dintre cei mai buni oameni politici români, a fost pierdută de PSD! Rătăcită prin mendrele concretului de partid.

”Astăzi este un nou început. Un altfel de început”, transmite în schimb Marcel Ciolacu… noul început al PSD! Unii zic că și un posibil sfârșit… În orice caz, un început cu prea evident de puțină școală.  

Ciolacu spune că azi e un început ”pe un drum al responsabilității și al curajului! Pe un drum la sfârșitul căruia fiecare va fi mai puternic! Și mai înțelept!”.

Pe ce bază trage Ciolacu aceste concluzii? Evident, fără nici un argument! Dimpotrivă! Majoritatea celor care s-au pronunțat despre acest mode de a face școală au abstras atenția că efectele asupra copiilor ar putea fi dezastruoase.

Dar Ciolacu trebuia să spună niște vorbe pompoase, chiar dacă fără logică și conținut. Specific ”telectualilor” de talia sa – motorizați de alde Paul Stănescu.

”Sunt sigur că, în ciuda tuturor provocărilor, în ciuda tuturor lipsurilor, în ciuda haosului provocat de un guvern prea puțin preocupat de sistemul educațional, vom trece cu bine peste toate încercările”, spune Ciolacu – un mesaj banal, fără sens – nici politic, nici de vreun alt fel sau sens.

În schimb, Ciolacu o dă cu ”împreună”. „Împreună – elevi, părinți, profesori și autorități publice locale, vom reuși să trecem cu bine peste toate obstacolele!”.

Păi… alde Marcel Ciolacu nu a trecut școala cu bine nici în condiții normale,  deci cum o să treacă acum?!

”Mult succes în noul an școlar!”, încheie Marcel Ciolacu, ”asemenea și ție, în politică”, Marcele, îi urăm noi.

Și, totuși – unde e Cati Andronescu? Unde a pierdut-o PSD? Poate pe acolo pe unde i-a regăsit pe Dâncu și Gușă?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1267
Tagurile:
PSD, Ecaterina Andronescu

Загрузка...
Город

Vremea se schimbă iar: surpriza meteo din următoarele zile

39
(reînnoit 09:04 20.09.2020)
După un episod de vreme rece, meteorologii anunţă că, în următoarele zile, vremea se schimbă din nou. Astfel, vom avea parte iar de temperaturi de vară în ultima decadă a lunii septembrie. Unde va fi cel mai cald.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Meteorologii au o veste bună: de marţi vremea se încălzeşte iar, astfel că vom avea parte din nou de temperaturi de vară, în ultima decadă a lunii septembrie.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor, potrivit Romania TV . Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a 0 grade în cele din estul Transilvaniei, unde vor mai fi condiții de brumă.

Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și la munte (mai ales pe creste). Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 1 grad, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, cu totul izolat, se va forma ceață.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului, nordul Moldovei și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

De joi până sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă, însă pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, mai ales în jumătatea de vest a țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
prognoza meteo

Загрузка...