A wooden representation of the planned Karl Marx statue stands in Trier

Juncker inaugurează statuia lui Karl Marx împreună cu chinezii. Urmează cea a lui Lenin?

553
(reînnoit 08:43 19.04.2018)
Occidentul încă nu s-a vindecat de comunism și încearcă să ni-l impună din nou prin metode perverse venite acum nu de la Moscova roșie, ci din rândurile elitei de la Bruxelles, conduse de foști marxiști sau maoiști ca Junckers, Barroso sau Cohn Bendit.

Când m-am întors anul trecut de la o lansare de carte teologică din Paris am conversat pe avion cu un tânăr francez, care mergea spre Cluj-Napoca, unde era director adjunct la o fabrică mixtă. Din discuția cu el am înțeles că era ateu, ca majoritatea tinerilor francezi (!), și un militant al extremei stângi și radicale conduse de Melenchon, fapt ce intra cu funcția sa burgheză. Vorbea cu însuflețire despre instaurarea comunismului de tip Castro și idolul său suprem era Che Guevara. Am încercat cu date istorice să-i explic că regimul comunist a adus sărăcia, mizeria, tortura și gulagul pentru popoarele central și est-europene. I-am explicat că regimul comunist a ucis peste 25 de milioane de oameni nevinovați. Tânărul francez a încercat să mă convingă că noi central și est-europenii nu am știut să aplicăm adevăratul comunism și că ei francezii și occidentalii îl vor aplica ad litteram, conform preceptelor lui Karl Marx.

Nu am reușit să-l conving că regimul comunist e criminal și că acesta a fost la fel de ineficient și tiranic, atât în Europa cât și în URSS, Vietnam, Coreea de nord sau Cuba și că această maladie utopică se aplică prin teroare indiferent de națiune, pentru că încearcă să-l rupă pe om de Dumnezeu și de societatea democrată tradițională. Francezul îmi tot oferea exemple fericite cu comunismul din Venezuela și că ei prin mișcarea lui Melenchon vor reuși să instaureze "raiul" comunist la Paris. Când am văzut că nicio explicație logică nu-l convinge pe tânărul francez orbit de utopia comunistă am schimbat subiectul, oricum în 30 de ani din punct de vedere demografic, conform statisticii, Franța va fi stat islamic, iar utopia marxistă trecută la index de poliția Șaria?

Dezvelirea unei uriașe statui a lui Karl Marx la Trier

Occidentul încă nu s-a vindecat de comunism și încearcă să ni-l impună din nou prin metode perverse venite acum nu de la Moscova roșie, ci din rândurile elitei de la Bruxelles, conduse de foști marxiști sau maoiști ca Junckers, Barroso sau Cohn Bendit. Un pseudo-cult marxist încalcă libertățile, democrația constituțională și drepturile fundamentale ale europenilor. Zilele trecute am avut surpriza să vizionez pe cunoscutul canal Viasat History un elogiu adus "filosofului" Karl Marx, prezentat europenilor ca un bunicuț simpatic, ale căror idei "geniale", noi, central și est-europenii nu le înțelegem. La un moment dat moderatoarea îl descrie pe Marx ca un erou, uitând să spună că ideologia sa e vinovată de moartea a peste 25 de milioane de milioane de oameni nevinovați. Bineînțeles că CNA nu s-a sesizat să amendeze Viasat History pentru promovarea unei ideologii, care a dus la moartea a milioane de oameni.

Dar ce să ne mai mirăm de propagandă neo-comunistă oficializată dintr-o parte a UE, când la începutul lunii mai "elita subțire" cultural din Bruxelles va participa la dezvelirea unei uriașe statui a lui Karl Marx ridicată în orașul în care s-a născut Trier, cu ajutorul statului comunist chinez. Pe 5 mai vor fi celebrați 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx, în orașul său natal, Trier. Din programul jubileului spicuim ca să înțelegeți ce se întâmplă în vestul Europei: Jean-Claude Juncker, în prezența prim-ministrului landului, va deschide expoziția "Karl Marx. Viața. Opera. Timpul". Va fi inaugurată statuia de 4,5 m a lui Marx, primită cadou din partea Chinei, plasată nu departe de Porta Nigra — ruina romană, emblemă a orașului Trier. Vor participa 6 delegații din partea Chinei.O economistă va ține o expunere cu titlul "Marx, un economist genial". Teatrul și universitatea din Trier vor organiza un eveniment în care se va discuta dacă "gândirea comunistă" ar putea fi folosită ca armă împotriva extremismului de dreapta de astăzi. Nu vor fi uitați cei mici: Într-un muzeu va fi organizat un workshop pentru copii între 7-12 ani, cu titlul "Marx și șoriceii".

Singura notă discordantă este weekendul de proteste anunțat de către AfD, sub motto-ul: „Să nu uităm victimele comunismului — să-l luăm pe Marx de pe soclu". Se pare că prin ridicarea statuii lui Karl Marx cu prietenii chinezi Juncker vrea să transforme ideologic UE în RPP Chineză? Pe când liderii europeni vor dezveli o statuie a lui VI. Lenin, ucenicul lui Marx? Se inspiră Juncker în politica europeană din Das Kapital? Se pare că la unii de pe la Bruxelles comunismul, dar mai ales lipsa bunului simț sau cinismul față de memoria victimelor ideologiei marxiste a învins?

Ionuț Țene este istoric, publicist și scriitor român.

Sursa: NapocaNews.ro

553
Tagurile:
Statuie, Jean Claude Juncker, Karl Marx, Trier
Raza de distrugere a tunurilor electromagnetice ruseşti a ajuns la 10 kilometri

Rusia a creat “asasinul perfect” al sistemelor de luptă pe o rază de 10 km

449
(reînnoit 13:51 07.07.2020)
Rusia testează cu succes drone de asalt şi tehnica blindată, dotate cu inteligenţă artificială, precum şi mijloace cu o rază lungă de acţiune de neutralizare a sistemelor de luptă şi a roboţilor potenţialului inamic.

Analiză de Alexandr Hrolenko

Surse din cadrul industriei de apărare ruseşti informează: raza garantată de distrugere a ţintelor de către modelele experimentale ale tunurilor electromagnetice ruseşti a ajuns la 10 kilometri. Acest lucru presupune că în zona directă de observare toate armele de o tehnologie înaltă, aeriene şi terestre, pot fi transformate într-o clipă într-un morman de fier uzat, din contul arderii prin impulsurile electromagnetice a dispozitivelor de control şi orientare.

Împuşcătura  silențioasă durează câteva milisecunde, fără foc, fum sau un recul. Detectarea zonei de poziţionare a tunului electromagnetic prin mijloace standard de radiolocaţie sau de recunoaştere prin satelit este imposibilă.

Anterior, raza de acţiune ale tunului electromagnetic atingea trei kilometri. Testele de poligon al noii arme se desfăşoară începând cu 2015, tunul „arde” cu succes dronele din aer şi diverse dispozitive terestre. Pe de altă parte, este prevăzută şi o protecţie a sistemelor electronice ruseşti de o eventuală acţiune a tunului electromagnetic al inamicului. Astfel, specialiştii holdingului “Roselectronika” au creat o fibră de ferită, capabilă să protejeze dispozitivele electronice ale tehnicii blindate, sistemele antiaeriene şi avioanele de orice acţiune a mijloacelor de luptă radioelectronică ale inamicului.

Deocamdată nu au fost stabilite termenele în care nou armă va intra în dotarea forţelor armate, însă Rusia este foarte aproape de aceasta, succesul este evident. Astăzi modelele experimentale au capacitatea de a distruge de la o distanţă mare dronele, elicopterele şi rachetele de croazieră ale inamicului. Anume în calitate de mijloc de apărare antiaeriană noul tun a stabilit un record – „a ars” o ţintă aeriană, aflată la o distanţă de 10 kilometri. În cazul în care se va reuşi extinderea razei până la 20 kilometri, atunci în lista potenţialelor ţinte vor ajunge şi avioanele moderne de luptă (după altitudinea de zbor). Presupun că noile realizări ale industriei de apărare în acest domeniu nu se vor lăsa aşteptate. Arma radioelectronică, elaborată pe noi principii fizice, deja se află în exploatarea armatei ruse, iar Sputnik a scris recent despre maşina de dezamorsare la distanţă “Listva”.

Tunurile electromagnetice, în prima linie

Arma are la bază tehnologia radiaţiei electromagnetice, potrivit principiului de acțiune fiind apropiată de sistemele de luptă radioelectronică. În locul prafului de puşcă şi metalului, tunul electromagnetic utilizează energia radiaţiei cu o frecvenţă înaltă. Radiaţia electromagnetică distructivă se extinde cu viteza luminii. Deocamdată, o problemă rămâne consumul înalt de resurse energetice pentru fiecare tragere, însă tehnologiile se dezvoltă. În perspectivă, tunurile electromagnetice vor putea fi amplasate pe avioanele de vânătoare fără pilot de generaţia a şasea, pe tehnica trupelor terestre şi navele Flotei Ruse. Dacă într-o bună zi avioanele şi elicopterele, dronele, rachete de croazieră, tancurile şi tehnica blindată a inamicului vor devenit brusc nefuncţionale, înseamnă că au intrat în vizorul noilor tehnologii de purtare a războiului.

Tunul electromagnetic este considerat o armă neletală care distruge tehnica electronică, însă cruţă oamenii. O radiaţie electromagnetică puternică este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, poate afecta sistemul nervos, imunitar etc. Totuşi, dacă impulsul tunului electromagnetic va „arde” microcipurile şi va stopa motoul aparatului de zbor, pilotul este condamnat – catapultarea nu va funcţiona.

Arma electromagnetică reprezintă o gamă largă de instrumente destinate unei activităţi în nişte sectoare concrete. Câmpul magnetic poate fi utilizat pentru a oferi o viteză iniţială proiectilului, ca o alternativă la praful de puşcă al armelor clasice. În Rusia a devenit prioritară dezvoltarea sistemelor de luptă radioelectronică, bombelor electromagnetice, capabile să scoată din uz toate dispozitivele radio şi electronice ale inamicului, aflate într-o rază de patru kilometri, adică să lipsească trupele de comunicare şi control, să transforme unităţile de luptă în nişte cete dezorganizate.

Este interesant că ideea tunului electromagnetic s-a născut în acelaşi timp în Rusia şi Franţa, în perioada primului război mondial.

La baza ei s-au aflat lucrările cercetătorului german Carl Friedrich Gauss, autorul teoriei electromagnetismului. Idea s-a dovedit prea avansată pentru acele timpuri şi nu a fost aplicată în tehnica militară: modelul francez a accelerat un proiectil de 50 de grame până la o viteză de 200 metri pe secundă şi ceda în faţa artileriei obişnuite. Renaşterea ideii armei electromagnetice a avut loc la începutul secolului XXI.

Tunul electromagnetic railgun a lui Lev Arțimovici a fost testat cu succes în 2011, în laboratorul filialei din Shatursk a Institutului Unificat al temperaturilor înalte din cadrul Academiei de Ştiinţe a Rusiei.

Tunul electromagnetic trăgea cu muniţii foarte mici, însă aceste “boabe” cu accelerare electromagnetică transformau în plasmă plăcile de oţel aflate în calea lor. Peste cinci ani, specialiştii ruşi au reuşit să accelereze materia până la prima viteză cosmică şi în prezent au înregistrat succese enorme.

Partenerii rămân în urmă

De proiectele tunurilor electromagnetice se ocupă SUA, Israelul, Turcia, Franţa, China. Totuşi, nici una din aceste ţări nu a reuşit să atingă o rază de 10 kilometri.

Spre exemplu, Forţele Navale ale SUA au testat vara trecută un tun electromagnetic railgun cu o viteză de lansare a proiectilului de peste 2041 de metri pe secundă, fără a reuşi să depăşească viteza artileriei moderne de 2500 metri pe secundă.Este o viteză insuficientă pentru războaiele viitorului.

Railgun este o varietate a tunului electromagnetic, elementele fundamentale ale căruia sunt sursele de alimentare, echipamentele de comutare şi două şine electroconductoare de la 1-5 metri.

Tragerea are loc în momentul aplicării unei tensiuni înalte din contul interacţiunii energiei plasmei (arderea unui insert special) şi a câmpului electromagnetic. Americanii efectuează experimente de laborator cu un EM Railgun de 475 milimetri (dezvoltată de companiile General Atomics şi BAE Systems) la începutul anilor 2000, însă fără prea mari succese.

Proiectilul de 23 de kilograme este lansat din tun cu o viteză de 2200 de metri pe secundă şi poate provoca mari distrugeri. Nu se cunoaşte unde şi cât de departe zboară.

Un eşec a fost şi tunul Railgun al Forţelor Navale ale SUA. Din cauza perioada limitată de exploatare (de câteva zeci de trageri) şi a consumul enorm de energie, s-a renunţat la amplasarea lui pe distrugătorul american Zumwalt. Nava nu-şi poate permite să devină victima propriei arme, iar utilizarea tunului electromagnetic presupunea deconectarea unei bune părţi a sistemului electronic a distrugătorului, inclusive sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă.

Specialiştii institutului militar naval al SUA au propus în cele din urmă utilizarea unor “super-distrugători” de tip Zumwalt doar în calitate de nave de comandă. Cercetările continuă. În domeniul armelor de tehnologie înaltă, statele occidentale rămân în urma Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

449
Tagurile:
Rusia

Загрузка...
Klaus Iohannis și Carmen Iohannis

Sincer vorbind, Carmen Iohannis este sau nu un model pentru profesori?

239
(reînnoit 19:32 03.07.2020)
Recent, presa a dezvăluit care este salariul pe care îl încasează lunar soția președintelui Klaus Iohannis în calitate de profesor la Sibiu. Acest lucru readuce în prim plan întrebarea dacă se merită sau nu ca tinerii să lucreze în învățământ.

Carmen Iohannis, soția președintelui României, a decis să nu își părăsească postul de la Sibiu și să predea în continuare elevilor limba engleză.

Dorința soției lui Klaus Iohannis de a rămâne la Sibiu nu are vreo legătură cu situația financiară, pentru că salariul pe care aceasta îl câștigă este unul mic. De! Ca în învățământ, unde lumea te privește normal până spui unde lucrezi. După aia, vine invariabil replica: ”da, dar salariile sunt mici, nu? Vă plătesc prost, nu-i așa?”, și, evident, privirea plină de milă de parcă în fața omului s-ar afla milogul numărul 1 al planetei, deghizat în om cu carte.

Capital.ro scrie că soția lui Klaus Iohannis încasează lunar suma de 2800 de lei, ”o sumă extrem de mică dacă este să ținem cont de averea pe care o are Klaus Iohannis”.

Și de aici se poate porni la o adevărată discuție: este sau nu Carmen Iohannis un model pentru profesori? Depinde din ce unghi privim situația, pentru că multe cadre didactice și-ar fi dorit să fie în locul său și să lase locul la catedră oricui pentru a se muta alături de soțul lor, devenit președintele României, la București. Evident, gurile rele ar fi zis că e vorba de oportunism, celelalte că a făcut bine că și-a urmat soțul. Oricum o dai, nu poți mulțumi pe toată lumea.

Pe de altă parte, faptul că profesorul Carmen Iohannis nu a renunțat la munca sa de la Sibiu arată că este o fire independentă și că este dedicată activității didactice.

Evident, mulți ar putea spune că meseria de cadru didactic poate fi făcută cu plăcere atât timp cât nu există grija zilei de mâine. Este drept, numai că în România cred că procentul celor care fac cu bucurie și dăruire această profesie este majoritar.

Cunosc profesori dedicați, profesori care unt adevărate exemple pentru cei din jur, oameni care fac cinste profesiei de dascăl. Și pentru care este important copilul de la clasă, este importantă activitatea sa de formare.

Nu mă voi referi aici la cei care intră în categoria ”fiecare pădure are uscăturile ei”. Despre ei, voi scrie într-un material viitor…

Eu cred, totuși, că, dincolo de bani și de politică, ar trebui să vedem că profesorul Carmen Iohannis nu a întors spatele meseriei sale. Și că, probabil, i-au spus mulți că ar putea renunța la catedră pentru o viață în lumina reflectoarelor la București, numai că ea a ales școala.

Dincolo de simpatiile sau mai puțin simpatiile mele – nu sunt un fan al soției președintelui – apreciez profesorii dedicați. Pentru că România are nevoie de asemenea oameni care să pregătească generațiile viitoare.

Dacă profesorul Carmen Iohannis este sau nu un model judecați fiecare. Eu nu sunt în măsură să dau verdicte…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

239
Tagurile:
Profesor, Carmen Iohannis
Tematic
Bogdan Chirieac îl face praf pe Iohannis, îl lovește chiar în orgoliu… și în Carmen!
Un fotograf a căzut la picioarele lui Carmen Iohannis: Reacția primei doamne - VIDEO
Carmen Avram revine fulminant: ”Chiar nu vă e ruşine?! Are de gând Iohannis să iasă?”
Carmen Avram îl pune la punct pe Iohannis! Adevărul, fără drept la replică!
Carmen Avram: în câteva rânduri, TOT despre scandalul Iohannis – PSD și ceea ce nu se vede

Загрузка...
János Áder

România și Ucraina, criticate la unison de Ungaria pentru poluează râurile

0
(reînnoit 19:37 07.07.2020)
Preşedintele Ungariei János Áder a criticat, printr-o scrisoare adresată preşedintelui României, Klaus Iohannis și preşedintelui Ucrainei Vladimir Zelenski, volumul mare de deşeuri care sosesc în Ungaria pe apele Tisei şi ale Someşului.

BUCUREȘTI, 7 iul - Sputnik, Marius Holdean. Potrivit agenției MTI, președintele Ungariei János Áder a cerut preşedinţilor celor două ţări vecine estice să-şi pună în valoare influenţa în vederea opririi poluării.

Scrisorile au fost publicate astăzi pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii și precizează că inundaţiile din ultima vreme au adus, contrar promisiunilor, o nouă cantitate imensă de PET-uri şi alte deşeuri pe teritoriul Ungariei, ceea ce reprezintă un pericol din punct de vedere epidemiologic, ceea ce împiedică pescuitul şi turismul și are un efect dăunător grav asupra naturii.

Preşedintele Ungariei s-a adresat cu același mesaj ambilor președinți ai României și Ucrainei amintind că guvernul ungar a cerut deja de mai multe ori ajutorul autorităţilor din cele două ţări vecine, însă reacţia acestora s-a manifestat în prea puţine măsuri eficiente, care au dus la şi mai puţine îmbunătăţiri.

Potrivit lui János Áder, cauza principală a poluării este faptul că populaţia îşi depune deşeurile în zona de inundaţie a râurilor.

Scrisorile arată că Tisa a transportat anul acesta circa 2258 metri cubi de deşeuri solide, iar din 13 iunie încoace au fost scoase din râu 938 metri cubi de aluviuni mixte, în timp ce din Someş au fost scoase 846 metri cubi de aluviuni mixte.

“Consider o mare decepţie faptul că poluarea cu deşeuri a râului Tisa nu a scăzut în pofida promisiunilor repetate şi a devenit în prezent o ameninţare permanentă pentru ecosistemul fragil al acestui râu”, a scris János Áder, precizând totodată că acest fenomen nu este demn de normele europene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Ucraina, Ungaria, România
Tematic
Iohannis contrează PSD pe relația cu Ungaria și cere intervenția CCR
Ludovic Orban recunoaște efectele benefice ale normalizării relației cu Ungaria
Diplomație la nivel înalt: Ungaria solicită un nou acord UE-Turcia pe tema migranților
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Orban: Sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia decât cele din Vest

Загрузка...