Georgiana Arsene

Sindicatele din Educaţie îşi bat joc de profesorii lihniţi

2624
Rezolvarea problemelor salariale este în continuare „în pom". Ministrul nu e interesat de problemă, e plecat din ţară, cică

BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Sindicatele din Educaţie fac ce ştiu mai bine: ameninţă cu greva, de parcă ar mai crede cineva la vreo mişcare de proporţii. Acum, acestea susţin că vor demara proteste dacă problemele salariale ale cadrelor didactice nu se vor rezolva.

În fapt, dascălii îşi primesc leafa cu întârziere şi spun că au ajuns la limita răbdării, fiind nevoiţi să se împrumute ca să poată supravieţui.

Dimineaţă, o delegaţie a angajaţilor din învăţământ a mers la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a avea o întâlnire cu ministrul Valentin Popa. Numai că acesta nu a fost de găsit şi se pare că e plecat din ţară. Evident, extrem de convenabil momentul…

Este a doua lună în care profesorii nu şi-au primit banii la timp. Doar în câteva unităţi şcolare, banii au intrat în această dimineaţă.

Încă de ieri, în unităţile şcolare din Bucureşti, discuţiile purtate pe acest subiect erau următoarele:

Proteste, poză simbol
© Sputnik / Miroslav Rotari

„Astăzi intră banii?"

„Nu. Mâine."

„Rugăciune şi răbdare. Eu am auzit că vineri", a spus un alt dascăl.

Cadrele didactice strânse azi în faţa Ministerului Educaţiei s-au plâns că o duc greu.

Este posibil ca situaţia să se repete şi în lunile viitoare fiindcă este evident că autorităţilor nu le pasă de oamenii din subordine. Atitudinea Ministrului Educaţiei este inacceptabilă şi arată felul în care va gestiona el pe parcursul mandatului relaţia cu profesorii.

Unica şansă de câştigare a respectului pentru profesori este o grevă generală, dar una sinceră, nu una în care „cozile de topor" să boicoteze protestul.

Prin declaraţiile făcute azi de dascălii aflaţi în faţa Ministerului Educaţiei, declaraţii sincere şi dureroase, orice urmă de respect din partea societăţii civile faţă de această categorie de bugetari se pierde iremediabil.

Sindicatele nu servesc interesul maselor, ci ale unor grupuri restrânse. Profesorii ar trebui să se gândească foarte bine dacă vor mai accepta umilinţa şi foamea sau dacă îşi vor lua destinul în mâini.

2624
Tagurile:
Grevă generală, protest, Disperare, poziție, sindicate, restanțe salariale, educație, România
Tematic
Deşi nu şi-au primit salariile, 360 profesori aşteaptă minuni
Profesorii români sunt disperaţi!
Участок магистрального газопровода Северный поток, архивное фото

"Nord Stream 2" va determina soarta relațiilor germano-americane

137
(reînnoit 17:21 20.01.2021)
Joe Biden a primit un cadou nu atât de plăcut din partea Germaniei – partenerul cheie al SUA. Cadoul reprezintă o chintesență, atent ambalată și legată cu panglică.

Editorial realizat de Irina Alksnis

La inaugurarea sa, Joe Biden a primit un cadou nu atât de plăcut din partea Germaniei – partenerul cheie al SUA. Cadoul reprezintă o chintesență, atent ambalată și legată cu panglică, a problemelor cu care noua administrație va trebui să se ocupe.

Statele Unite au impus sancțiuni navei rusești de instalare a țevilor "Fortuna", care este implicată în construcția gazoductului "Nord Stream – 2". De asemenea, potrivit presei germane, ambasada americană de la Berlin a notificat guvernul Republicii Federale Germania de planurile de a introduce noi măsuri restrictive.

Autoritățile germane au reacționat destul de nerespectuos grație comentariul lor relaxat că ei "au luat act de acest lucru cu regret", adică nu a existat nici măcar o expresie formală de îngrijorare.

Ceea ce s-a întâmplat a fost o continuare organică a unui alt incident important, care a avut loc cu câteva zile mai devreme.

Fostul secretar de stat adjunct american și consilier pentru politica externă al lui Joe Biden în timpul alegerilor, Nicholas Burns, a venit cu ideea de a îngheța simultan sancțiunile SUA împotriva conductei de gaz și de a suspenda construcția acesteia, astfel încât noua administrație să poată "avea o conversație confidențială și judicioasă cu guvernul Germaniei și cu alte țări participante".

Este evident că Burns nu a acționat din proprie inițiativă, ci a exprimat propunerea Washingtonului.

Cu toate acestea, nemții l-au ignorat pur și simplu. Șeful Comitetului pentru Energie al Bundestagului, Klaus Ernst, a considerat discuția politicii energetice germane cu Statele Unite "complet nepotrivită". El a subliniat că "construcția "Nord Stream – 2" este o afacere pur europeană, care are toate permisele necesare și, prin urmare, trebuie să fie finalizată rapid".

Politica americană externă din ultimele decenii, în care președinția lui Donald Trump a devenit un eșec și pe care democrații intenționează să o reînvie, este cel mai adesea descrisă ca fiind globalistă. Ea conține două elemente cheie la fel de importante – procesual-instituțională și ideologică.

Responsabil pentru partea ideologică este un complex voluminos din cele mai liberale și progresiste idei – de la progresul LGBT până la necesitatea umanității de a refuza consumul de carne din motive ecologice. Mai mult, radicalismul adepților, cerințele de aderare la o "singura doctrină corectă" și persecuția disidenților devin din ce în ce mai dure.

Partea instituțională este, de asemenea, bine cunoscută publicului și reprezintă un sistem de organizații, documente și proceduri supranaționale. Există o opinie populară (și nu este nerezonabilă) că, în acest mod, Statele Unite și-au consolidat timp de mai mulți ani propria dominanță pentru a impune lumii reguli de joc favorabile lor și pentru a-și stabili, în mod permanent, conducerea globală.

Faptul că ceva a mers prost a devenit clar deja de ceva timp. Un număr din ce în ce mai mare de țări au învățat să joace și să câștige într-un sistem, despre care se știe că este nedrept față de ele. Rusia și aplicarea cu succes, în avantajul său, a regulilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) sunt mai degrabă un exemplu clar decât o excepție. Acest lucru a fost repetat de Donald Trump în mod constant pe parcursul celor patru ani, retrăgând, fără ezitare, Statele din numeroase tratate și organizații internaționale: de fapt, ele nu sunt atât de profitabile pentru America pe cât se credea.

Nu este greu de ghicit că cei câțiva parteneri privilegiați ai Statelor Unite, unul dintre care este și Germania, au bonusuri speciale – și, așa cum a devenit deja evident, știu să le folosească foarte bine de ele.

Anume din acest motiv, Berlinului i-a fost atât de incomod Trump, care spunea adevărul, fără a analiza și distrugea schema consolidată a Germaniei de restabilire treptată și liniștită a suveranității sale și de a utiliza America în propriile sale interese.

Și anume din acest motiv, autoritățile Republicii Federale Germania l-au acceptat euforic pe Biden ca noul președinte al Statelor Unite: acest lucru promite întoarcerea unui format de relații mult mai confortabil pentru germani – cu o coincidență deplină a retoricii propagandistice și un proces politic de lobby pe îndelete în culise, sub masca căruia este posibilă promovarea cu succes a unei agende favorabile pentru Germania.

Asta se întâmplă cu "Nord Stream – 2". În ultimele luni, au fost luate măsuri pentru a maximiza siguranța construcției gazoductului față de presiunea sancțiunilor de peste ocean. Proprietarii aceleiași nave "Fortuna" au fost schimbați. Parlamentul landului Mecklenburg – Pomerania Occidentală a creat un fond pentru a sprijini activitățile operaționale ale proiectului.

Cel mai interesant lucru este că, cu ajutorul acestei structuri, autoritățile germane încearcă să omoare doi iepuri odată: pe lângă faptul că susțin construcția în sine, autoritățile oferă informații și sprijin ideologic, întrucât noua organizație se numește "Fondul pentru protecția climei și a mediului înconjurător al landului Mecklenburg-Pomerania Occidentală", iar obiectivul oficial este sprijinirea "realizării obiectivelor climatice ale Germaniei". Astfel, agenda de mediu este interceptată, deoarece anume "verzii" sunt cei mai utilizați pentru a torpila "Nord Stream – 2" în interiorul țării.

Echipa lui Joe Biden se afla într-o situație foarte dificilă. Ea nu poate – așa cum ar fi făcut Trump – să organizeze imediat un scandal, la nivel mondial, partenerului strategic, cu adoptarea unor măsuri extrem de dure împotriva lui. Acest lucru pur și simplu contrazice directivele restabilirii unității occidentale, cu care democrații revin la putere. Mai mult, în general, Berlinul arată Washingtonului un entuziasm loial și cea mai profundă alianță ideologică, fapt ce a fost demonstrat încă o dată prin intermediul reacției lor sincrono-indignate la detenția lui Alexei Navalnîi în Rusia.

Metodele obișnuite de lucru – petrecerile din culise și creșterea treptată a presiunii – amenință să se tergiverseze luni de zile: germanii sunt mari maeștri ai aranjării presiunilor și problemelor birocratice internaționale. Până în acel moment, "Nord Stream – 2" va fi pur și simplu finalizat, iar pentru americanii va fi prea târziu.

Drept urmare, din primele zile ale președinției lui Joe Biden, noua administrație va fi forțată să aleagă în munca sa între trumpismul categoric inacceptabil și globalismul liberal ideologic corect, dar ineficient.

Cu toate acestea, Germania se confruntă cu propriile sale dificultăți. Ieri, "Gazprom" a avertizat asupra riscurilor conductei de gaz  "Nord Stream – 2" datorate presiunilor politice, care, în cele din urmă, ar putea duce la suspendarea sau chiar la anularea proiectului. Acesta este un avertisment, în primul rând, Berlinului, care, în căutarea independenței și consolidării geopolitice, a considerat o idee bună să joace o carte anti-rusă sfidătoare sub forma cazului de otrăvire al lui Navalnîi – și a uitat din nou cât de dureros Rusia poate să răspundă la așa ceva.

137
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
„Acționând cu fermitate”: ”Nord Stream-2” a ajuns la final
Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa
Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor

Загрузка...
Джо Байден

Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii

332
(reînnoit 16:09 20.01.2021)
Revenirea exponenților intervenționismului și imixtiunii în treburile altor state înseamnă reluarea strategiei care, sub semnul ”democrației” a însângerat lumea, aducând-o în haos. Un haos care nu s-a limitat doar la est, ci a afectat puternic și Europa Occidentală.

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik. Cu toate problemele sale și ciudatele manifestări mai puțin obișnuite la acest nivel, Donald Trump a însemnat o etapă de reașezare a lucrurilor în matca lor. Sau cel puțin o încercare.

De fapt, era greu chiar și pentru ”cel mai puternic om al lumii” să pună din nou trenul american pe liniile fiești, după ce, timp de 15 ani fusese deraiat în cea mai mare acțiune de destabilizare a lumii de la războiul mondial încoace. 

Administrațiile criminale Bush jr. și Obama au aruncat în aer Orientul și Europa de est, iar fără intervenția fermă a Rusiei, acolo unde s-a putut, haosul ar fi fost total. Ce s-ar fi întâmplat dacă puciul contra lui Erdogan, pus la cale în ultima perioadă Obama – Biden nu ar fi eșuat?

Donald Trump a dat semnale importante de relansare a dialogului mondial – chiar dacă i se pot reproșa câteva capitole – relația cu China dincolo de paradigma concurenței comerciale, relația cu Uniunea Europeană, pe poziții de forță. Dar, poate fi înțeasă atitudinea președintelui american chiar formația sa: este om de afaceri și naționalist american.

Important este că Trump NU a declanșat un război, precum predecesorii săi, și nici nu a creat premisele unuia, în ciuda declarațiilor dure în cazul Iran. Și, atenție – Donald Trump NU a patronat și NU a instigat nicio ”revoltă” sau „mișcare civică”.

Revin acum la putere democrații, revine Joe Biden, vicepreședintele celui care a patronat haosul în Orient și în Europa de est, în Ucraina. Și deja se ivesc zorii reluării strategiei destabilizării.

Scandalul regizat cu Navalnîi, reluarea unor declarații dure al Kievului și, mai nou, anunțul așa zisei șefe a opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia că se întoarce în țară, pe model Navalnîi.

Deși sunt deschise două dosare penale pe numele său, Svetlana Tihanovskaia. Probabil situația din Belarus se va agrava, vor urma manifestații, arestări și tot ce presupune o destabilizare – inclusiv sancțiuni internaționale sporite.

Venirea lui Joe Biden la putere înseamnă și reluarea relațiilor sale dubioase cu Ucraina – care în loc să-l ducă în boxa acuzaților, l-au ajutat să ajungă președinte!

După cum se știe, clanul Biden este unul dintre marii profitori de pe urma Maidanului. La fel, după cum s-a recunoscut, controversatul miliardar George Soros a susținut atât Maidanul, cât și Partidul Democrat american, fiind și un principal contribuitor la campania lui Joe Biden.

Revenirea acestor exponenți ai intervenționismului și imixtiunii în treburile altor state înseamnă reluarea strategiei care, sub semnul ”democrației” a însângerat lumea, aducând-o în haos.

Un haos care nu s-a limitat doar la est, ci a afectat puternic și Europa Occidentală, prin valul de migrație.

În plus, e clară și o nouă componentă a politicii reprezentate de Biden, pentru care Estul tradiționalist trebuie destabilizat: ideologia de gen. Darea peste cap a moralității tradiționale la nivel global pare a fi un obiectiv prioritar al noii administrații de la Washington – și asta se vede prin numirile în funcții cheie – în frunte chiar cu vicepreședinta SUA, o susținătoare vehementă a orientării. Sau chiar mai mult…

Ccredința, mai ales cea ortodoxă, tradiționalistă, va fi țintă, moralitatea tradițională, apoi naționalismul, ideile suverane și tot ceea ce se opune melanjului planetar pe care ”progresismul” vrea să îl impună – având acum și puterea de la Washington.

Deci, să e așteptăm la o perioadă de destabilizare mondială, de manipulare mediatică și mai ales prin ”socializare” – și, desigur, la o concentrare pe principalele puncte de rezistență ale ”lumii vechi” – Rusia și unele europene.

332
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE
Joe Biden vrea ca în primele 10 zile de mandat să schimbe total politicile lui Trump
Scandalul Navalnîi anunță cum va fi mandatul Joe Biden

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

0
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

0
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...