Irina Bazon

Gânduri în prag de Centenar. Ce se întâmplă cu România.Ce idealuri ne mai animă?

455
(reînnoit 15:08 19.12.2017)
S-au făcut destule jertfe pentru „valorile euro-atlantice" şi aderarea la UE, pentru a constata, în urma acestor sacrificii multe şi dureroase, că rezultatul acestora nu este o Românie puternică, demnă, respectată, liberă.

Editorial de Irina Bazon

Recent s-au împlinit 26 de ani de la trecerea la Domnul a marelui român Petre Ţuţea, care a spus „Definiţia mea este: Petre Ţutea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire şi suferinţă".

Totuşi, în amintirea marelui român, a cărui zi de comemorare a urmat Zilei Naţionale, nu s-a pomenit nimic în mass-media principală. Ziua Naţională este celebrată fastuos — deşi, an de an, discursurile politicienilor, paradele şi ospeţele în pieţele publice reuşesc tot mai puţin să consoleze sufletul românului îndurerat că a ajuns „străin în propria ţară" —, se rostesc discursuri sforăitoare, totuşi, se pare că se doreşte ca marii români, şi valorile pentru care s-au jertfit aceştia, să fie tot mai puţin prezenţi în memoria şi sufletul românilor. Mai mult, prin legea adoptată în 2015, nu mai avem voie să vorbim despre ei şi despre jertfa lor, a celor care au pătimit în temniţele comuniste, aceştia fiind condamnaţi a doua oară.

De Ziua Naţională, românii îşi mai pot aminti de idealurile care i-au animat pe înaintaşi, care, plini de elan naţional, nu au ezitat să meargă la luptă şi să-şi dea viaţa pentru neam, credinţă, unitatea românilor, libertate („Vom muri şi vom fi liberi!", au strigat românii la Revoluţia din ‘89), păstrarea limbii şi apărarea pământului strămoşesc şi pentru „acea Românie profundă, vie, întemeiată pe credinţa de veacuri a neamului nostru" (Părintele Galeriu). Însă în zilele obişnuite, mulţi români, apăsaţi de griji, debusolaţi sau demoralizaţi, nu mai au timp sau puterea de a reflecta la ceea ce ne mai poate uni şi ce importanţă mai au astăzi iubirea de patrie şi valorile care ne dau identitatea.

Deşi neamul, credinţa, limba, pământul strămoşesc au fost valorile invocate manifest şi apărate cu preţul vieţii de eroii şi martirii români, dacă analizăm discursurile de 1 decembrie a celor mai importanţi politicieni, constatăm că despre acestea nu s-a adus vorba. În schimb s-a vorbit despre necesitatea de a fi „liberi și uniți într-o Românie prosperă", de a construi „o Românie puternică și respectată în Europa", un singur politician a îndrăznit să pomenească despre suveranitate („idealul unei țări suverane și prospere, respectate în lume"), altul a recunoscut că „trăim într-o perioadă în care se pare că românii nu-și pot singuri decide viitorul", şi totuşi, s-au lăudat eforturile depuse „de toți românii" pentru aducerea României către „valorile euro-atlantice" şi aderarea la UE. Premierul României a declarat că, pentru dezvoltarea României, trebuie asigurate „servicii publice mai bune — asistență medicală de calitate, un sistem de educație performant, infrastructură adaptată nevoilor prezentului — și prosperitate fiecărui român".

Însă „idealurile" despre care s-a vorbit de Ziua Naţională dau bine în discursuri de politician, dar nu corespund cu situaţia reală în care a fost adusă România. În plus, s-au făcut destule jertfe pentru „valorile euro-atlantice" şi aderarea la UE, pentru a constata, în urma acestor sacrificii multe şi dureroase, că rezultatul acestora nu este o Românie puternică, demnă, respectată, liberă, ci, cum spunea Eminescu, o ţară transformată într-un „teren pentru colonii".

Milioane de români (4-5 milioane, conform unor estimări), au fost nevoiţi să plece în bejenie, urmarea fiind numeroase familii destrămate, dezrădăcinarea, împuţinarea neamului românesc. Dacă se continuă această tendinţă, previziunile sunt foarte sumbre. O ştire apărută chiar de Ziua Naţională dezvăluie că, până în 2060, populația rezidentă a României se va reduce cu valori cuprinse între 3,6 și 8,8 milioane de persoane, arată un studiu al Institutului Național de Statistică (INS). Şi chiar dacă majoritatea celor care muncesc în străinătate îşi doresc să revină în ţară, nu sunt stimulaţi în acest sens, dimpotrivă, sunt încurajaţi să se obișnuiască cu ideea că trăiesc departe de țară, potrivit unui studiu prezentat de Romanian Business Leaders. După 10 ani de când România a intrat în UE, milioane de români şi-au părăsit ţara pentru a presta munci de jos şi prost plătite, foarte mulţi dintre aceştia fiind exploataţi şi umiliţi. Şi mai trist este că ţara noastră a devenit o furnizoare de forță de muncă pentru bordeluri. Iar de la an la an, populaţia României scade într-un ritm tot mai alarmant. Ce poate fi mai tragic pentru un neam decât transformarea a sute de mii de tinere femei din acesta în sclave sexuale în bordelurile unor ţări dezvoltate ale unui „club" din care se laudă că face parte? (Conform unei cercetări coordonate de Centrul Regional Timişoara din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, cele mai multe victime ale exploatării sexuale în Europa provin din România şi Nigeria). Însă cum este tratat el şi care îi este locul în acest „club select"? De asemenea, 250.000 de copii din România au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, potrivit unui studiu al organizaţiei Salvați Copiii. Înainte de a ţine discursuri care sună bine de Ziua Naţională, cei care au în mână soarta acestei ţări şi-au pus vreodată problema în legătură cu suferinţele şi dramele trăite de aceşti copii?

Marii duhovnici ai acestui neam au avertizat în repetate rânduri că distrugerea societătii începe cu decăderea femeii, iar războiul împotriva femeii este un război împotriva familiei şi a neamului, după cum se argumentează în acest editorial publicat pe Sputnik. „Educația mamei în duhul credinței și al dragostei de neam face mai mult decât instrucția unei armate", spunea Par. Iustin Pârvu. Politicienii care laudă, de Ziua Naţională, faptele de eroism şi jertfă ale înaintaşilor, ei înşişi spunând că e de datoria noastră să le urmăm exemplul, ar putea da ei înşişi dovadă de demnitate şi eroism promovând o astfel de educaţie, lucrând astfel în interesul neamului românesc?

Relativ la idealul „României prospere", acesta a tot fost invocat în ultimii 27 de ani, mai ales în ultimii 10, de la aderarea României la clubul european. Însă românii nu trebuie să fie experţi ca să constate că, după dezindustrializare, năruirea agriculturii (prin alungarea ţăranilor şi acapararea pământurilor) şi a capitalului autohton, ţara le-a devenit o piaţă de desfacere şi sursă de mână de lucru ieftină. Majoritatea românilor îşi doresc să consume alimente româneşti, produse în mod tradiţional şi sănătos, însetează după gustul legumelor şi fructelor româneşti, a produselor sănătoase, care pot ieşi doar din munca ţaranului lăsat să muncească cinstit în ţara sa şi pe cele câteva hectare de pământ ale sale. Ţăranul nu este însă lasat. Numai dacă este alungat de la vatra sa, jefuit şi înjosit, pot prospera marile lanţuri de supermarketuri şi reţele de magazine din Europa de Vest, vânzând în România produse de calitate inferioară

În ceea ce priveşte dezideratul privind „servicii publice mai bune — asistență medicală de calitate, un sistem de educație performant, infrastructură adaptată nevoilor prezentului", un grafic prezentat de viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, la conferința „Measuring Development in Turbulent Times", grafic cu titlul „Locurile ocupate de România conform indicelui de competitivitate globală" (preluat dintr-un studiu al Forumului Economic Mondial), dezvăluie date îngrijorătoare. Potrivit graficului, avansăm puţin la infrastructură și mediu macroeconomic, adică tocmai la acei factori care vin în sprijinul marilor afaceri, favorizând marile corporaţii (merită adăugat aici şi faptul că, potrivit unui studiu efectuat de Creditinfo Romania, comerțul românesc este controlat, preponderent, de țări din afară, companiile străine cu o cotă-parte de 0,4% generând peste jumătate — 56 la sută — din profiturile din domeniul comerțului cu amănuntul, bani care ajung, evident, în țara de origine a retailerilor).

Însă graficul arată că în ceea ce priveşte sistemele publice de educaţie (în special educaţie primară) şi sănătate, România a regresat mult, pierzând 40 de locuri într-un deceniu. Iată cum se distruge o ţară! Dintre aceşti „stâlpi" care alcătuiesc temelia competitivităţii, „o ducem prost exact la resursa umană de producție, definită prin educație de bază și sănătate, adică la ceea ce creează sau surpă viitorul în mod elementar", scrie tolo.ro. Şi la capitolul „Educaţie superioară", România a coborât 16 locuri. Prin urmare, dacă România nu va investi în aceste domenii de bază, în educaţie şi sănătate, sunt slabe şanse să se ajungă la creşterea competitivităţii şi a calităţii vieţii şi la prosperitatea trâmbiţată în discursuri. Românii au obosit să muncească precum sclavii, iar continuarea politicii „competitivităţii prin salarii mici" nu poate decât să curme cu totul speranţa lor la o viaţă mai bună şi demnă.

În urma acestor date prezentate, putem să ne amintim de ceea ce spunea Petre Ţuţea în 1935: „Statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e statul naţional al Românilor, ci statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea — statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. Ca'n colonii. De aceea nu e tragere de inimă în ţara românească (…). Pentru că cu banii câştigaţi la noi, finanţa internaţională clădeşte oile la Amsterdam sau Stockholm, iar noi rămânem tot cum am fost, săraci şi ursuzi, narcotizându-ne amarul unei vieţi naţionale intrate în fundac cu doine melancolice şi chiolhanuri abrutizante. Aici e sursa adevărată a indolenţei româneşti: în exploatare." Par cuvinte scrise pentru România vremurilor noastre.

Astfel, conştientizând situaţia în care a ajuns ţara lor, în prag de Centenar, românii trebuie să nu abandoneze lupta. Credinţa în Dumnezeu, gândul la luptele şi jertfa înaintaşilor noştri şi la valorile care azi trebuie să ne unească, mai mult decât oricând, pentru a putea apăra fundamentele fiinţei noastre naţionale în faţa internaţionalismului globalist dizolvant, sunt motivele care trebuie să ne menţină uniţi ferm în luptă. „Înfrânt nu ești atunci când sângeri,/ nici ochii când în lacrimi ți-s./ Adevăratele înfrângeri/ sunt renunțările la vis" (Radu Gyr).

455
Tagurile:
Idealuri, Colonie, 1918, Independență, Suveranitate, Ziua Națională, Centenar, NATO, UE, România
БПЛА Орион-Э.

Forțele aerospațiale ruse vor primi drone de asalt cu o rază lungă de acțiune în 2021

122
(reînnoit 19:39 14.08.2020)
“Eficiența utilizării aviației fără pilot a fost confirmată în cadrul operațiunilor speciale în Republica Arabă Siriană”, a declarat adjunctul comandantului șefului al Forțelor Aerospațiale, Serghei Dronov.

Editorial realizat de Alexandr Hrolenko

Forțele aerospațiale ale Rusiei vor primi în dotare drone de asalt multirol începând cu 2021, a declarat adjunctul comandantului șefului al Forțelor Aerospațiale, Serghei Dronov, într-un interviu oferit ziarului „Krasnaya Zvezda” (http://redstar.ru/pokoriteli-nebesnyh-prostorov/). Comandantul a menționat: “Eficiența utilizării aviației fără pilot a fost confirmată în cadrul operațiunilor speciale în Republica Arabă Siriană. Utilizarea aparatelor de zbor fără pilot a asigurat aplicarea unor lovituri cu precizie înaltă asupra obiectivelor grupărilor armate ilegale”.

Seturile de drone cu rază de acțiune scurtă și medie a forțelor aerospațiale ale Rusiei deocamdată servesc pe plan secund, doar pentru rezolvarea anumitor sarcini și extinderea capacităților aviației pilotate. Dronele sunt integrate într-o măsură tot mai mare într-un spațiu informațional unic cu piloții militar și, în perspectivă, dronele “smart” vor atinge o performanță tot mai mare. Dronele rusești multirol vor putea din 2021 să desfășoare operațiuni de recunoaștere și “să lovească obiectivele inamicului cu muniții de precizie înaltă într-o adâncime strategică”.

Generalul Dronov e evitat să dezvăluie „numele” dronelor care vor intra în curând în componența Forțelor Aerospațiale. Însă, se cunoaște că drona grea “Ohotnik” va deveni operațional în anul 2024, iar alte două drone rusești puternice, sunt “Altius” și „Orion”, pentru producerea cărora Ministerul Apărării al Rusiei a semnat contracte în 2019 și care se află la o etapă experimentală de luptă în cadrul Forțelor Aerospațiale după testările cu succes în Siria.

„Orion” de top

Drona „Orion” acționează la altitudini de până la 8 mii metri, are capacitatea de a se afla în aer fără realimentare peste 24 de ore, cu o capacitate de transportare de până la 250 de kilograme (masa aparatului este de 1100 kg). Are o lungime de 8 metri, anvergura aripilor – 16 metri. Este dotat cu un motor cu piston APD-110/120 cu o elice cu două lame AV-115 cu un diametru de 1,9 metri.

Raza de acțiune depinde de principiului de control (un operator pe pământ sau propriul soft). Aparatul este capabil să poarte rachete de precizie înaltă și să lovească țintele din adâncul teritoriului inamic. Dronele au pus în aplicare cu succes în Siria potențialul de asalt conceput de constructorii, unde, potrivit publicației chineze “Global Times”, se află permanent peste 80 de drone rusești de diverse modificări. În unul din video, drona de asalt Orion distruge o fortăreață a insurgenților orașul Al-Zakah, din nordul provinciei Hama.

Rachete și bombele din dotarea „Orion” (precum și în cazul altor drone grele rusești) sunt dezvăluite în sursele publice foarte modest. Totuși, în februarie, directorul general al corporației “Takticeskoe raketnoe voorujenie”, Boris Obnosov, a povestit jurnaliștilor despre dezvoltarea unui arsenal mai ușor pentru drone – muniții speciale de dimensiuni mici, cu o greutate între 50 și 100 kilograme, destinate pentru o gamă largă de ținte. Odată avansarea tehnicii de calcul și dezvoltarea unor algoritmi complicați ale inteligenței artificiale, în următorii ani ar putea spori eficiența armelor ușoare de precizie înaltă.

“Orion” a parcurs o cale semnificativă în studii și dezvoltări, fiind exploatat cu succes. Proiectul Orion a fost lansat la comanda Ministerului Apărării al Rusiei în anul 2011, testele de zbor au demarat în anul 2016, testele cu muniții au început din 2018.

Producția în serie a dronei de altitudini medii Orion a fost lansată în august 2019. Se planifică producția până la 30 de astfel de mașini (în componența fiecărui set sunt de la 3 la 6 drone, în dependența de sarcinile propuse – de recunoaștere sau de asalt).

Compania producătoare (grupul “Kronstadt”), a declarat mai devreme că versiunea de export a dronei “Orion” va fi una de asalt. Aceasta informația deja a trezit interesul partenerilor Rusiei în domeniul cooperării tehnico-militare. Desigur, lansarea cu succes a “Orion”-ului nu a trecut neobservată de neprieteni.

Autonomul „Altius”

Drona grea fără pilot turbopropulsată cu o rază lungă de acțiune „Altius” și-a efectuat primul zbor în regim automat în august 2019. E un aparat cu o anvergură a aripilor de 28,5 metri și o lungime a corpului de 11,6 metri, care are o capacitate de a purta muniții de până la 2 tone, timp de 2 zile, cu o viteză de 250 de kilometri pe oră, la altitudini de până la 12 mii de metri, străbătând o distanță de până la 10 mii de kilometri. Greutatea dronei, construită cu utilizarea unor materiale compozite, potrivit diverselor informații, constituie de la cinci până la șase tone.

Sistemul de navigație inerțială SP-2 diminuează nivelul de detectare a aparatului în aer, asigură o rezistență suplimentară față de atacurile radioelectronice din partea inamicului. Fiind dotat cu inteligență artificială (toți „creierii” urmează să fie integrați până la sfârșitul anului 2020), drona „Altius” poate interacționa autonom cu avioanele pilotate, fără participarea operatorului. Spre exemplu, poate recepționa datele cu privire la țintă din partea unui radar mai puternic al avionului de luptă Su-57.

Astăzi drona de luptă este învățată să recepționeze de sine stătător informația din centrul de control cu privire la situația aeriană, să-și stabilească traseul cu ocolirea zonelor cu sisteme de apărare antiaerienă a inamicului (centre de control, noduri de comunicare, lansatoare de rachetă, nave) și altele. Așadar, drona inteligentă și grea „Altius” urmează să ajungă în dotarea Forțelor Aerospațiale și Marinei Militare a Rusiei.

Sursele din Statele Majore ale Marinei Militare și ale Forțelor Aerospațiale au anunțat mai devreme că versiunea “Altius”, destinată operațiunilor de recunoaștere, va fi dotată cu un radar ultra-lung și cel mai avantsat echipament optico-electronic, iar drona de asalt va putea purta rachete anti-nave. Probabil, este vorba de rachete de altitudine mică H-35 cu o rază de acțiune până la 260 de kilometri și o greutate de aproximativ 500 de kilograme, cu un sistem de navigare prin satelit și un vârf activ-pasiv de autoghidare prin radar (în acest caz Altius va putea să-și atașeze până la patru de rachete anti-navă).

Noua dronă este produsă în serie la uzina de aviație civilă din Ural (AO „UZGA”), cu care Ministerul Apărării al Rusiei a semnat un contract în decembrie 2019 pentru realizarea lucrărilor de construcție și testare pentru aparatul de zbor fără pilot „Altius-RU” (așa denumire a primit versiunea finală a dronei la care s-a ajuns în urma tuturor testărilor a prototipurilor “Altair”, produse anterior). În același timp este perfecționat sistemul de staționare a complexelor aeriene de perspectivă, fiind vorba de peste 100 de aerodromuri.

Avionul rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA
© Video : Sputnik / Минобороны РФ

Creșterea rolului în spațiul aerian a dronelor de altitudini mari, cu o rază de acțiune lungă și durabilitate înaltă a zborului, cu utilizare activă și a dronelor de recunoaștere și a celor de asalt dotate cu inteligență artificială, operațiunile comune ale specialiștilor militare și a roboților de luptă, devine o tendință ireversibilă.

Dotarea masivă a Forțelor Armate ale Rusiei cu aparate de zbor fără pilot va permite sporirea semnificativă a eficienței utilizării lor în luptă, va crea niște obstacole de nedepășit în calea agresorului – în aer, pe uscat și pe mare.

Între timp, Rusia planifică către anul 2022 „să instruiască” o altă dronă grea. E vorba de Sirius, capabil să se afle în aer până la 40 de ore, să parcurgă până la 10 mii de kilometri (cu o viteză de 295 de kilometri pe oră), la altitudini de până la 12 mii de metri, cu o încărcătură utilă la bord de o tonă.

Dezvoltarea prioritară a aviației de recunoaștere și asalt fără pilot a Forțelor Aerospațiale rusești va spori semnificativ eficiența mijloacelor existente și celor de perspectivă de atac, va diminua pierderile de personal.

Mersul și rezultatul războaielor în viitorul apropiat va depinde de eficiența roboților de luptă cu inteligență artificială, care astăzi sunt formați intensiv și perfecționați în toate sferele de activitate.

Dronele robotizate, invincibile și impasibile își vor asuma în firesc tot mai multe funcții ale aviației pilotate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

122
Tagurile:
Armata rusă, Rusia, Forțe militare, drone
Tematic
De ce SUA au dislocat în România drone strategice
În Rusia se va crea un radar care va detecta drone din lemn și plastic
Dezastru în zona arabă, zeci de morți! Atac combinat cu rachete și drone

Загрузка...
Klaus Iohannis

Sluga americanilor, președintele țării clanurilor

482
(reînnoit 23:22 12.08.2020)
Avem posibilitatea de a vedea clar prezentul și viitorul: țara clanurilor, cu președinte slugă a americanilor. Acum e Iohannis. Oare se pregătește Marcel, ca să se mai rotească românii de pe dreapta pe stânga, să nu amorțească în somn?

BUCUREȘTI – 12 aug – Sputnik. Jenantul schimb de replici îl definește încă de la începutul primului mandat: “Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!”, i-a spus în față un moldovean, în 2016. Cu rânjetul pe buze, Iohannis a răspuns: “Decât a rușilor, tot e mai bine așa”.

Ce să vezi, moldoveanul a avut dreptate, iar cu fiecare zi care a trecut de atunci, Iohannis a confirmat axa politicii sale: slugărnicia față de o ramură a puterii americane. Iar când poate,  servește Washingtonul integral – că doar nu o face pe banii lui!

Azi a repetat ca un papagal ce a zis Zuckerman acum două săptămâni: ”Lumea liberă are nevoie de tehnologie 5G sigură – nu de tehnologie care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă - tehnologia 5G sigură de la companii de renume, altele decât Huawei, este singura cale de urmat”, spusese Zuckerman, adăugând ”Suntem parteneri în combaterea actorilor răi din lumea cibernetică şi în protejarea infrastructurii critice”.

”Poziția României este cea exprimată în memorandumul semnat anul trecut, când am fost în vizită la președintele Trump”, a repetat și Iohannis azi. ”Noi ne dorim rețele sigure, rețele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese care nu sunt declarate (…) se lucrează pe o legislație specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piața 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni”, a explicat Klaus Iohannis.

Deci, copie la indigo – ce spus ambasadorul SUA, a repetat ca un ecou Iohannis! Mai mult, înțelegem că vrea să spurce și legislația cu modificări nedemocratice, prin care un competitor de top, prieten verificat de zeci de ani al României, e eliminat pentru că au zis americanii că e ”actor rău”! Noroc că e Iohannis o slugă bună!

Dar, repet, asta înseamnă că vrea să implice și legislativul! Oare va fi PSD la fel de slugă și va adopta o asemenea legislație absurdă, contra oricăror norme naționale și internaționale? Cu Marcel și ”echipa” sa, nu m-ar mira!

Pe de altă parte, sluga americanilor a făcut azi și dovada că e un actor suficient de bun să citească fără mască până și cele mai ridicole replici!

Iohannis despre clanuri: ”Această chestiune necesită foarte multă implicare. Personal am discutat cu responsabilii despre aceste chestiuni și știu că se lucrează foarte serios pentru a se combate aceste clanuri. Sunt convins că ministerele și instituțiile implicate vor face ordine. Și da, este o problemă de siguranța cetățenilor”.

Oameni buni, ați mai auzit așa ceva? Luni de zile presa a urlat în cazul Caracal, Cumpănașu a declanșat un fenomen național, iar pe Iohannis l-a durut în cot! Poate pentru că era vorba de Caracal, lângă ograda stăpânilor americani? Iar acum, că unii s-au tăiat la barbut și au defilat la o înmormântare s-a trezit și sluga americanilor?

De aproape un an a ieșit la iveală că peste 2000 de femei au dispărut din România – deci câte 400 în fiecare an de mandat Iohannis. Sau… una pe zi, dar cu precum celebrele caricaturi ale lui Matty, ci conform tragediei interpretate de actorul de la Cotroceni, în rolul slugii americanilor.

Iohannis și ridicolii săi miniștri să pună capăt clanurilor? Hai să fim serioși! România este din ce în ce mai mult a clanurilor, iar pe americani nu-i deranjează – ci pe ei îi supăra Dragnea, care le-a dat peste nas, sau… ”10 august”!

”Consider că acest dosar este extrem de important pentru noi ca națiune”, a spus azi sluga americanilor. ”Și eu și noi, cei de aici, ne-am luptat ani de zile să creăm o justiție independentă, unde politicienii nu se amestecă în dosare, așa că mă rezum să spun că e bine că dosarul a fost redeschis și la final vom vedea”.

Ce să vezi, Iohannis fusese întrebat despre demiterea Giorgianei Hosu, pe motiv că a clasat o parte din ”dosarul unei națiuni”. Dar, sigur, sluga americanilor și președintele clanurilor a numit-o pe Hosu, titulara cazului Caracal – cea mai mare rușine din istoria DIICOT! Ba chiar a PÎCCJ. Da, știu, nu e Hosu de vină probabil – ci presiunile care s-au făcut asupra ei. De către cine? De singurii stăpâni de aici!

Întrebare  - câți interlopi din Diaspora au fost prezenți pe 10 august 2018 în București? Că pe net circulau tot felul de înregistrări cu ”bombardieri” care amenințau că vin spre ”casă” să facă ordine. Și derbedeii care spărgeau ușa ambasadei de la Haga erau simpli ”diasporeni”?

Deci, da, 10 august este procesul ”unei națiuni” - al unei ”națiuni” care a dat cu fecale în militarii care apărau un guvern ce încerca să fie independent față de ”stăpâni”.

Și, apropo de stăpâni – cine a înființat axa supunerii față de Washington? Nu tocmai acela a cărui familie s-a asociat cu clanurile și a luat bani de la ele? Ba chiar le-a ajutat să intre în structuri ”discrete”, ca ”naș din suflet”? Ați auzit ceva despre asta din parte Ambasadei? Nimic, treaba nu afectează relațiile noastre strategice. Și nici nu o va afecta.

Așa că avem posibilitatea de a vedea clar prezentul și viitorul: țara clanurilor, cu președinte sluga americanilor. Acum e Iohannis. Oare se pregătește Marcel, ca să se mai rotească românii de pe dreapta pe stânga, să nu amorțească în somn?

P.S. Știu, acordul din titlu trebuia să fie ”președinte la țara clanurilor”. Stați liniștiți, vine și asta cu timpul.

482
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Cristoiu, provocarea zilei pentru Iohannis: ”Pun pariu că la Cotroceni se cloceşte!”
Tăriceanu i-a prins pe Orban și Iohannis – caz clar de plângere penală
Iohannis refuză vaccinul din Rusia!

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

0
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...