Valute

Butoi cu pulbere de la Casa de Asigurări a Avocaţilor

5028
(reînnoit 11:32 17.11.2017)
Explodează sau nu butoiul cu pulbere în 21 noiembrie la Casa de Asigurări a Avocaţilor? Actuala conducere face eforturi pentru deturnarea voturilor confraţilor din filială, spun surse din interior

BUCUREȘTI, 17 nov — Sputnik, Georgiana Arsene. Casa de Asigurări a Avocaţilor se află în mijlocul unui conflict despre care nu se vorbeşte în exterior. Asta nu înseamnă, însă, că în interior nu se petrec lucruri de o gravitate care merită ca presa, în primul rând, să se aplece în mod deosebit asupra acestui subiect.

Articolul de faţă va continua cu reluări critice în zilele următoare. Deocamdată, eu voi face doar o introducere în temă, pentu o bună înţelegere a lucrurilor — oare va fi posibil acest fapt?— şi pentru ca orice cititor să îşi construiască propria privire de ansamblu.

Veţi afla cum pe această tablă de şah, câţiva "jucători" încearcă să menţină aceeaşi stare de fapt de peste două decenii. În spatele acestei situaţii se ascund, după cum precizează surse din interior, interese şi bani. Şi un egalitarism "a la" Grigore Alexandrescu: "vrem egalitate, dar nu pentru căţei".

Intriga începe în aprilie

În luna aprilie a anului curent, au loc alegeri pentru cele 4 comisii ale Casei de Asigurări a Avocaţilor. Detalii despre acest subiect găsiţi aici.

Ce nu apare pe site, însă, este faptul că la prima convocare nu a fost atins cvorumu lcerut pentru ca adunarea generală să fie legal şi statutar convocată. Adunarea generală a fost reconvocată pentru a doua oară.

Adunarea generală exprimă voinţa corpului profesional al avocaţilor. Cuprinde toţi avocaţii contributori la sistemul de asigurări al avocaţilor. În cazul de faţă, A.G.A. — Adunarea Generală a Avocaţilor — se referă numai la Filiala Bucureşti — Ilfov, deci este constituită din totalitatea avocaţilor din Barourile Bucureşti şi Ilfov.

La alegeri s-au înscris mai mulţi candidaţi, fie pentru demnitatea de consilier al consiliului de administraţie — organul executiv — fie pentru calitatea de cenzor. Printre candidaţi se numără atât demnitarii aflaţi în mandat, cât şi avocaţi care nu au ocupat vreodată o demnitate profesională. Trebuie menţionat faptul că nici la a doua convocare cvorumul cerut de legea aflată în vigoare la acea dată nu a fost satisfăcut. Din acest motiv, organele de conducere ale profesiei au simţit nevoia unei modificări legislative. Când? Păi, cam după două săptămâni de la prima adunare generală.

Modificarea legislativă a avut loc pentru că problema prezenţei la vot a avocaţilor a reprezentat un impediment major în cursul istoriei demografice după Revoluţiei a României. Modificarea legislativă a vizat coborârea cvorumului până la nivelul prezenţei medii istorice.

Din aprilie şi până acum, conducerea CAA a fost asigurată de interimari, reprezentaţi de fosta conducere, când a expirat mandatul de 4 ani. Se poate face până la noi alegeri, oricât ar dura.

Revin, însă, la cele două convocări din primăvara anului curent și la modificarea legislativă:

Modificarea legislativă vizând prezența unei zecimi din totalul membrilor filialei pentru filialele cu mai mult de 1000 de membri a avut drept scop ORGANIZAREA CELEI DE-A TREIA ADUNĂRI GENERALE A FILIALEI BUCUREȘTI-ILFOV

Și, în raport cu modificările legislative, să poată fi adoptată o hotărâre a adunării generale care să consacre un nou consiliu de administrație, legal ales și cu puteri depline.

La a treia convocare cvorumul legal a fost atins. Dar, chestiunea de care "se agață" reprezentanții unor interese nedeslușite este următoarea, absurdă în sinea ei dar și potrivit normelor legale incidente în materia Dreptului administrativ: a fost a doua convocare sau a fost a treia convocare? Dreptul administrativ răspunde: în materie administrativă legea este de imediată aplicare.

Dincolo de aceste chestiuni tehnice, care, la prima vedere, nu ridică nici un semn de întrebare, se ascunde faptul că, pe mandat interimar, conducerea nu poate face acte de dispoziţie, ci numai ACTE DE ADMINISTRARE ŞI CONSERVARE.

Lucrurile se complică…

Persoanele aflate la conducere sunt în funcţii chiar de două decenii. „Presupun că pe o succesiune de mandate pot apărea situaţii financiar-contabile controversate, chiar dacă nu sunt şi ilegale sau nelegale", a declarat sursa care îşi păstrează, pentru moment, anonimaul.

Este vorba doar despre o suspiciune sau despre mai mult decât atât? Despre nişte informaţii care circulă în mediul avocăţesc, dar despre care se vorbeşte în spatele uşilor închise?

Se pare că nemulţumirile sunt covârşitoare în rândul avocaţilor, fie şi pentru că mandatele în demnităţile profesionale nu sunt limitate la un număr fix. Supiciunile pornesc de la lucrările şi documentele Congreselor avocaţilor organizate în 2016, 2017 şi chiar şi mai înainte. În ceea ce priveşte numărul mandatelor, trebuie menţionat că un demnitar poate fi ales perpetuu, în orice demnitate.

Concret, în ce constau aceste suspiciuni?

Suspiciunile sunt legate în primul rând de investiţii. Avocaţii susţin că nimeni nu a reuşit să aibă acces la totalitatea documentelor privind Sanatoriul de la Techirghiol, spre exemplu. Comisia actuală de Cenzori a reuşit să obţină nişte documente din care rezultă, potrivit sursei citate, „operaţiuni bizare". Şi anume vă respectiva Casă Centrală de Asigurări dă în folosinţă echipament medical propriu, adică Sanatoriului de la Techirghiol, fără nici o contraprestaţie, plată sau altceva. Mai mult, la respectivul sanatoriu, construit din efortul întregului corp al avocaţilor, avocaţii nu ar avea nici un drept: de deducere de cheltuieli, de preferinţă la rezervarea unor locuri de cazare sau orice alt beneficiu.

Important este că banii investiţi sau rezultaţi din afacerea „Techirghiol" nu pot fi urmăriţi, au subliniat sursele. Conducerea actuală este cea în mandatul căreia a fost iniţiată investiţia şi a fost încheiată. Şi, spun unii avocaţi, nu doar finalizată, ci şi exploatată…, chiar dacă investiţia a fost realizată cu sprijinul tuturor filialelor teritoriale. Vorbim despre o sumă ce ar depăşi un milion şi jumătate de euro.

În asemenea circumstanţe, nu este de mirare că anumiţi avocaţi consideră că unii dintre candidaţi sunt preferaţi în detrimentul altora de către actuala conducere şi sunt de părere că actuala conducere face tot ce se poate pentru „deturnarea votului confraţilor din filiale". Procedura este următoarea: potrivit dispoziţiilor art 68 din Statut, AGA este organul suprem de conducere al filialei. Chiar dacă nu este definită astfel expresis verbis în lege, Adunarea Generală şi-a exprimat votul. Dar, potrivit dispoziţiilor legale, votul organului suprem de conducere este cenzurat de consiliile Barourilor Bucureşti şi Ilfov.

Sursele susţin că votul este cenzurat în a treia treaptă, de către Consiliul de Administraţie al Casei Centrale de Asigurări care, pe baza avizelor barourilor, se pronunţă şi decide asupra legalităţii şi temeiniciei hotărârii Adunării Generale.

În limbaj „profan", asta se traduce prin aceea că decizia organului suprem de conducere este cenzurat de câţiva oameni prin aviz şi decizie.

Nemulţumirea majorităţii este că votul corpurilor profesionale nu mai valorează mare lucru, ci doar avizele şi deciziile elaborate de o mână de oameni. Avocaţii sunt nemulţimiţi şi de imposibilitatea de a avea acces la documentele care ar putea susţine sau nu datele oficiale. Zvonurile vehiculate în mediile profesionale arată că sunt şi alte Case de Asigurări ale Avocaţilor din ţară care solicită accesul la documente de la Casa Centrală, însă sunt refuzate, existând temerea că sistemul de pensii ar putea ceda.

Un conflict de interese şi din nou 21 noiembrie…

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Filialei Bucureşti, domnul Petroşel Florin Norocel este şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Centrale

Pe şleau fie spus, cel care are atribuţii de control este cel care este controlat. Un joc de cuvinte şi nu numai, dar se pare că în această profesie nu ar fi un caz singular, şi, după cum ştie toată lumea, „în unire stă puterea".

În data de 21 noiembrie, pe baza avizelor consiliilor Barourilor Bucureşti şi Ilfov, Consiliul de Administraţie se va pronunţa cu privire la legalitatea şi temeinicia alegerilor. Mai exact, 7 oameni vor decide dacă votul democraic al corpului avocaţilor din Bucureşti şi Ilfov este legal şi temeinic sau nu. Organul de execuţie va cenzura organul de conducere.

Pe surse, însă, se vorbeşte despre „forţa" avizului negativ al Baroului Bucureşti, care ar fi luat cu o oarecare majoritate — chiar dacă deliberările din consiliul baroului sunt, potrivit legii… secrete, dar cine se mai împiedică de asemenea detalii în ziua de azi?— pentru că au existat puncte de vedere ale consilierilor care au afirmat şi susţinut că alegerile sunt perfect legale.

De menţionat este faptul că Baroul Ilfov a dat aviz pozitiv, spre deosebire de Baroul București, care a emis aviz negativ cu privire la consiliul de administraţie nou ales, prin mijloace legale şi democratice. Din consiliul de administraţie nou ales fac parte avocaţii: Remus Justin Burciu, Petroşel Norocel Florin, Vasile Roman, Florin Ştiolică şi Dumitru Lupulescu.

Este posibil ca doar în data de 21 noiembrie 2017 să existe un deznodământ al poveştii. Decizia poate fi amânată în cadrul consiliului Casei Centrale. De altfel, în cadrul Baroului Bucureşti decizia privind avizul pozitiv sau negativ a fost amânată trei săptămâni.

„Toată dezvoltarea de resurse a actualelor conduceri — Bucureşti stârneşte suspiciuni. Care sunt, după cum se vede, rezonabile", a adăugat sursa.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik.

Sursa: inprimalinie.wordpress.com

5028
Tagurile:
Casa de Asigurări a Avocaților, Georgiana Arsene
Lansarea rachetei balistice intercontinentale de pe mare

Garanția rusească a răzbunării împotriva agresorului: Racheta intercontinentală ”Skiff”

342
(reînnoit 19:57 11.08.2020)
Rachetele balistice bazate pe mare sunt capabile să se afle în serviciul militar (în regim de așteptare) ani de zile pe fundul mării și apoi, la comandă, să lovească ținte terestre și maritime, scrie observatorul militar Alexandr Hrolenko.

Editorial realizat de Aleksandr Hrolenko

Rusia își va folosi potențialul nuclear în cazul oricărui atac cu rachetă asupra teritoriului său, deoarece în zbor este imposibil să se determine conținutul unui focos lansat. Acest lucru este menționat într-un articol pregătit de Statul Major General al Forțelor Armate ”Cu privire la fundamentele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul deteriorării nucleare”, publicat recent de ziarul ”Krasnaia Zvezda”.

”Într-o astfel de situație, obiectivul inamicului va fi perceput ca distrugerea Rusiei, iar „răspunsul va fi unul zdrobitor”.

Una dintre opțiunile pentru un astfel de răspuns ar putea fi lansarea unei salve a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) bazate pe fundul mării ”Skiff”, numărul, punctele de bazare, puterea de atac și căile de zbor ale cărora sunt cunoscute doar de un cerc restrâns de specialiști.

Teoretic, inamicul ar putea urmări și ataca în zona militară de patrulare submarinele strategice ale proiectului 955 ”Borei”, să efectueze un atac preventiv asupra celor 150 de sisteme de rachete ”Yars” cu unități hipersonice manevrabile ”Avangard”, să lovească o serie de bombardiere strategice rusești transportoare de rachete în apropierea liniilor de lansare. Și chiar și în acest caz (a unui noroc incredibil), va exista o lovitură de reacție din adâncurile oceanelor. Este imposibil din punct de vedere tehnologic să efectuezi un atac de dezarmare (preventiv) asupra ”Skiff”.

Componenta invizibilă a forțelor nucleare strategice ale Rusiei, rachetele balistice bazate pe fundul mării ”Skiff” sunt capabile să se afle în serviciul militar (în regim de așteptare) ani de zile pe fundul mării și apoi, la comandă, să lovească ținte terestre și maritime.

În sfera informațională, sunt foarte puține date despre această rachetă, care indică indirect asupra eficienței ridicate a dezvoltării Biroului Central de Proiect ”Rubin” și a Centrului de rachete ”Makeiev”. Probabil, ”SkifF” este o dezvoltare a celebrului ICBM bazat pe mare "Sineva", cu caracteristici de zbor îmbunătățite și dotat cu inteligență artificială.
Cele mai importante avantaje ale ”Skiff” sunt capacitatea ridicată de supraviețuire militară și costuri relativ mici de întreținere.

O taină în container

Racheta balistică intercontinentală ”Skiff” face parte din familia rachetelor cu rază lungă de acțiune pentru submarine, și se află într-un container de lansare, care este protejată de presiunea enormă și a mediului agresiv, dar și asigură legătura cu centrul de comandă al Forțelor Maritime.

Crearea unui „pachet” ermetic și inoxidabil capabil să protejeze racheta de pătrunderea apei sărate timp de mai mulți ani a fost principala problemă tehnică a proiectului. În schimb, în prezent este mai ușor să găsești un ac într-o căpiță de fân decât un ”Skiff” în mare.

Capacitatea înaltă de deghizare și capacitatea unică de luptă sunt obținute datorită instalării containerelor de lansare a rachetelor balistice intercontinentale la mare adâncime, inaccesibile pentru torpilele potențialului inamic, capabile să diminueze efectul chiar și al unui atac nuclear la suprafața mării. Un submarin special transportă racheta ”Skiff” la destinație. Locul instalării acestora nu poate fi urmărit cu mijloacele de cercetare existente sau de perspectivă.

În cazul utilizării militare, containerul, printr-un semnal, golește balastul (la fel ca la un submarin), se ridică la adâncimea potrivită, iar racheta pornește spre țintă conform programului său. Dacă raza de acțiune a ICBM ”Sineva” este mai mare de 8000 de km, se poate presupune că ”Skiff-ul”, care este mai avansat, poate zbura mai departe.

Vom sublinia faptul că serviciul militar în apele interne ale Rusiei nu încalcă „Tratatul despre fundul mării” (1970), care interzice plasarea armelor nucleare pe fundul mării în afara zonei de 12 mile adiacente țărmului. De exemplu, pe platoul continental arctic și în apele de coastă ale Oceanului Pacific, există numeroase puncte de adâncime convenabile pentru instalarea unor rachete balistice intercontinentale de adâncime - cât mai aproape de obiectivele de pe teritoriul unui potențial inamic. Și acesta nu este o „amenințare rusească”, ci un factor serios în îngrădire a aspirațiilor agresive ale Occidentului, pretențiile asupra căilor maritime din Marea Nordului și bogăția naturală a Arcticii rusești, Orientului îndepărtat și Insulelor Kurile.

Avantajele ICBM ”Skiff” din punct de vedere economic sunt evidente. Submarinele nucleare care transportă rachete sunt extrem de costisitoare de fabricat și de exploatat, iar pregătirea echipajului este de asemenea costisitoare.

O rachetă de acest fel (bazată pe fund de mare) poate să supraviețuiască oricărui submarin în termeni de timp de serviciu, fără costuri suplimentare, și, în același timp, să-și păstreze potențialul de luptă inițial, capacitatea de a lansa și de a atinge cu precizie țintele. Acesta este răspunsul Rusiei la noua cursă a înarmărilor pe mare anunțată de Occident.

Se cunoaște că primul test al ”Skiff” a avut loc în 2008, testele fabricii au început în Marea Albă în vara lui 2013, iar în 2017, șeful Comitetului de Apărare și Securitate al Consiliului Federației, Viktor Bondarev, a spus că ICBM bazată pe fundul mării se afla deja „în doarea” Forțelor armatei Ruse. Prin urmare, noua rachetă a fost deja testată în timp și merită atenția noastră.

Victimele iluziilor

Pe 2 iunie, președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat ”Bazele politicii de stat în domeniul politicii de îngrădire nucleară”. Conform documentului, un potențial adversar ar trebui să fie conștient de inevitabilitatea unei reacții de răspuns în az de agresiune. Cu toate acestea, Rusia consideră armele nucleare doar ca un element de descurajare.

Permiteți-mi să vă reamintesc că în anii '70, Statele Unite au abandonat ideea de a plasa rachete pe fund de mare și au pornit pe direcția de desfășurare a rachetelor cu rază medie de acțiune în Europa. În documentele strategiei nucleare americane, a apărut o doctrină agresivă privind obținerea victoriei într-un război nuclear limitat, datorită câștigării timpului necesar de zbor și a unui sistem bazat în linia întâi în Europa de Vest.

Conform planurilor Washingtonului, peste 570 de rachete cu propulsie solidă ”Pershing-2” trebuiau să livreze monoblocuri nucleare cu o capacitate de 80 kilotone către ținte din URSS la o distanță de până la 1800 de km (până la Moscova - în 8 minute).

Adică, astăzi istoria se repeta la un nivel tehnologic diferit, iar sistemul bazat pe lina de înaintare (Forward Based System) se abate din Germania în Polonia în ochii noștri. Acțiunile SUA în domeniul armelor strategice au ca scop realizarea conceptului de „lovitură globală” cu utilizarea armelor nucleare.

SUA și activiștii NATO încearcă să folosească instrumente militare pentru a „descuraja” dezvoltarea economică și creșterea influenței internaționale a Rusiei, care a depășit cu mult Occidentul colectiv în dezvoltarea și producerea de rachete hipersonice, submarine nucleare, avioane de luptă de generația a 5-a, drone submarine din clasa Poseidon și alte tehnologii de înaltă clasă, arme care garantează înfrângerea oricărui agresor. O situație paradoxală apare atunci când consilierii militari se tem să sfătuiască politicieni americani nebuni, deoarece văd diferența dintre doctrină și realitate.

Timp de aproape două decenii, Pentagonul și aliații săi au desfășurat operațiuni militare costisitoare în Afganistan pentru a obține victoria asupra organizației teroriste slab armate talibane (organizație teroristă interzisă în Federația Rusă și în alte câteva țări). Drept urmare, SUA au încheiat un acord de pace cu inamicul, rușinos pentru armata americană și pleacă, lăsând statul slab existent - Republica Islamică Afganistan - în voia sorții.

Din păcate, Washingtonul nu a tras concluziile corecte și cu mult entuziasm a decis să se ocupe de „salvarea Europei” de inexistenta amenințare rusească. Cu toate acestea, „Skiff”-ii și alți garanți ai securității Federației Ruse veghează în permanență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

342
Tagurile:
Agresor, rachetă, Rusia, Graniță
Tematic
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia
Un senator american propune achiziționarea de către SUA a S-400 de la turci
Coreea de Nord dezvăluie ce tip de rachetă a testat pe 2 octombrie
SUA au testat o rachetă interzisă de INF
Expert rus, despre noile teste de rachetă ale SUA: O politică duplicitară
SUA lansează o nouă rachetă balistică pentru a contracara „amenințările secolului XXI”
Cale de întoarcere nu este: Turcia, a doua testare a S-400 împotriva avioanelor americane
Presa: Turcia testează eficiența S-400 împotriva avioanelor americane F-16

Загрузка...
Монахиня держит зажженную свечу во время праздничной Пасхальной службы в Кафедральном соборе Святой Троицы Самеба

Un mort și prea mulți imbecili!

492
Noroc că suntem NATO și avem rachete să ne păzim! Sincer, eu le-aș sugera celorlalți să se păzească de noi! Îi tâmpim și pe ei. De fapt, chiar asta vor cei care ne-au imbecilizat – să răspândească microbii imbecilității în țările din est!

 Azi a murit o personalitate, un om politic de prim rang și un intelectual – Oliviu Gherman. Câțiva oameni politici au reacționat, în primul rând, cei care au lucrat cu el – Iliescu, Năstase, Severin. Apoi atenta Viorica Dăncilă și, în final, posibilul moștenitor al muncii lui Gherman, Marcel Ciolacu.

Da, diferență uriașă între profesorul universitar și omul de carte Gherman și Ciolacu – dar… acesta, din păcate, nu e doar PSD, ci e România. E diferența de Radu Câmpeanu la Orban, de la Iliescu și Rațiu la ”plăcuța suedeză” de pe fruntea lui Iohannis. Și alte diferențe.

Dar mă uitam la reacțiile oamenilor ”simpli”. Citeam comentariile la postările care omagiau o personalitate. Sigur, a fost și Gherman generator de controverse – dar ce personalitate nu este izvor de controverse, cu bază reală sau motive inventate? Care personalitate nu e forfecată azi de presă sau de diverși internauți - sau chiar condamnați de nulități  transformate în repere ale ”societății civile”, ale ”opiniei publice”?

Insulte, înjurături, urări de moarte sau de pușcărie în cel mai ”fericit” caz! Toate fără nicio legătură argumentată cu răposatul și faptele acestuia, ci pur și simplu insulte! Asta e noua „societate”?! Ei sunt cei ce vor schimbarea?

Nu voi reproduce aici asemenea cretinisme, ci doar mă gândeam – de unde au apărut toți acești siniștri? Rectific – de unde a apărut un segment masiv al generației noi? Răspunsul e simplu: din ciocnirea cu așa zisa civilizație a libertății!

Nu a mai fost nici influența estului, nici a trecutului, ci doar a unui Occident în care insulta, injuria, obscenitățile de cea mai joasă speță, trivialitățile fac parte din creația culturală contemporană. Și asta dintr-un motiv simplu: totul în această ”libertate” are o componentă comercială. Sau cel puțin un segment important comercial.

Ori, cel mai bun cumpărător e prostul! Mai ales prostul căruia i se dă senzația că e deștept. Imbecilul care ”știe el mai bine”! Imbecilul setat, căruia îi poți oferi orice argument, orice teorie sau exemplu… dar nimic! El nu știe decât ce îi vine din setare – și să înjure! Azi, prostul, imbecilul, e obligatoriu și radical!

Așa am ajuns și noi, românii! Ne uităm la cele mai idioate emisiuni, ascultăm cele mai stupidă ”muzică”, filmele de succes sunt bazate fie pe povești de copii tâmpiți, fie pe cazuri psihiatrice, fie, în cel mai bun caz, pe viața unor personaje din lumea infractorilor! Cărțile?... Ferească Dumnezeu! În România nu ești scriitor dacă nu apare obscenitatea, vulgaritatea, în textele tale!

Dar ce să mai vorbim – e suficient să vezi imbecilul de azi mândru că poartă niște pantaloni rupți, barbă ca Rasputin și pantofi de lac fără ciorapi, lăsând glezna să se vadă… precum chipul lui CTP la televizor. Și, evident, toate astea pe bani enorm de mulți, pentru că… imbecilitatea costă! Sau vezi femei serioase cu ținute, machiaj și mai ales operații estetice specifice curvelor! ”Lumea bună” din noua generație a fost prostită să poarte ”ținutele” cerșetorilor, ”interlopilor” și prostituatelor – și să se mândrească cu averile plătite pentru asta!  

Imbecililor li se dau clișee – incidente fabricate, vinovați declarați, caracterizări venite de la ”influenceri”, fără nici un argument! A zis vedeta! A zis partidul! Numai vorbe goale! Numai radicalizare, români contra români! Umilitoare degradare a omului, nu doar a românului!

Nu mai zic cât e de bine să ataci biserica, dar să lauzi ”toleranța”, să crezi gogomăniile unor șarlatani, dar să acuzi Academia că e ”naționalistă”.

În fine, sunt multe de spus – dar nu ai unde și nu ai cui! Și nu ai de ce! Ciolacu, Orban, Barna, ”Ceaușescu”, Anisie și alte figuri de Doamne păzește! Biden, Timmermans, Juncke… 

Noroc că suntem NATO și avem rachete să ne păzim! Sincer, eu le-aș sugera celorlalți să se păzească de noi! Îi tâmpim și pe ei. De fapt, chiar asta vor cei care ne-au imbecilizat – să răspândească microbii imbecilității în țările din est!

În 1989 eram o societate educată, politicoasă, cititoare de cărți bune și iubitoare de muzică aleasă. Acum suntem aici – scuipăm pe catafalcul unui om care a pus umărul să cedăm în fața Occidentului. Ironic, nu? Nu, curat progres democratic, coane Oliviule, că și matale și alții ați crezut în povești – și ne-ați făcut și pe noi să credem.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik.

492
Tagurile:
Mort

Загрузка...

Un simptom neobișnuit al cancerului

0
Nivelul ridicat de calciu în sânge ar putea fi un indicator al dezvoltării cancerului, spune medicul rus, Alexander Measnikov.

BUCUREȘTI, 13 aug - Sputnik. Nivelul ridicat al calciului în sânge poate poate fi un indicator al dezvoltării cancerului, spune medicul și prezentatorul TV Alexander Measnikov,  citat de RIA Novosti

"Dacă analizele arată un nivel ridicat al calciului, atunci aceasta este… fie o funcție crescută a glandelor paratiroide, fie oncologie", a spus el în emisie la canalul TV Russia 1.

Medicul a menționat că, în primul caz, această cifră este considerată moderată, cu un indicator de până la 13 mol per litru. Pentru cancer sunt caracteristice cifre mai mari.

Measnikov a recomandat ca la cea mai mică suspiciune să fie efectuat testul la hormonii paratiroidei.

"Dacă hormonii sunt în normă, atunci nu este vorba de oncologie. Poate fi o intoxicație cu vitamina D", a explicat specialistul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Pericolul mortal din apa de la robinet - mii de decese cauzate de cancer în Europa
Alimentele banale care duc la cancer și boli de inimă - iată „lista neagră”
Tehnologia de cancer: Asociația Pro-Consumatori avertizează, lumea iese în stradă
Bolnavii de cancer:”Opriți acest genocid și deschideți spitalele până nu e prea târziu!”
Opt produse care te feresc de cancer - detalii

Загрузка...