Earthquake

Alertă, România: Serie puternică de cutremure de suprafață!

356
Cutremurele de suprafață au efecte devastatoare la magnitudini mult mai mici decât ale celor de adâncime, exemple de acest gen înregistrându-se în anii trecuți în Italia.

BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un fenomen cu totul inedit s-a produs acum puțin timp – și nu se știe dacă s-a încheiat! O serie cuprinzând nu mai puțin de 6 cutremure – semnificative, ca magnitudine – s-a produs în Marea Neagră, în zona bulgară, dar la mică distanță de România.

Primul a avut loc la ora 05:42:32, având o magnitudine de 3.1 grade pe scara Richter, ultimul (deocamdată) a fost înregistrat la 6:41:43, și a fost înregistrat cu aceeași magnitudine 3.1 grade pe scara Richter.

(Urmăriți pe lista INFP – cu completările noastre ”Cutremur” și ”Replică”)

Lista cutremurelor în Marea Neagră
Lista cutremurelor în Marea Neagră

Cel mai puternic a avut loc la ora 05:51:02, când s-a înregistrat o magnitudine de 3.7 grade pe scara Richter.

Pericolul constă în faptul că adâncimea de producere a fost de numai 5 kilometri, specifică platformei balcanice. Seria aceasta este inedită – vorbim de mai multe cutremure, cel puțin 3 și probabil, 3 replici.

Cutremurele de suprafață au efecte devastatoare la magnitudini mult mai mici decât ale celor de adâncime, exemple de acest gem înregistrându-se în anii trecuți în Italia.

Așteptăm alte detalii de la specialiștii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremure în Marea Neagră. Harta
Cutremure în Marea Neagră. Harta
356
Tagurile:
Marea Neagră, Bulgaria, România, cutremur

Загрузка...