Theresa May se adresează Parlamentului după votul asupra acordului Brexit

Ultima oră, Brexit: 71 de parlamentari britanici au semnat pentru un al 2-lea Referendum

2035
Un grup de 71 de deputați laburiști i-au scris liderului partidului, Jeremy Corbyn, îndemnându-l să renunțe la politica de redeschidere a discuțiilor cu UE, spunându-i, în schimb, să obțină un al doilea referendum pentru a trece de impasul Brexit din Parlament.

BUCUREȘTI, 16 ian - Sputnik. Deputații în cauză susțin că mai mulți deputați laburiști vor veni în sprijinul "votului poporului" dacă moțiunea de cenzură în Guvern, depusă de liderul laburist, eșuează miercuri seara.

Deputații scriu: "Ne confruntăm acum cu un moment de criză națională, în care faptele și opiniile multor oameni s-au schimbat - și continuă să se schimbe.

"Acum este clar că renegocierea nu este o perspectivă realistă".

​Politica oficială a laburiștilor privind Brexit menține opțiunea unui al doilea referendum pe masă dacă partidul nu poate asigura organizarea alegerilor generale. Cu toate acestea, se pare că unii parlamentari devin nerăbdători și vor ca Corbyn să se angajeze imediat în votul poporului.

2035
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Submarin, poză simbol

Amenințare cu bombă pe un submarin nuclear - evacuare în curs

643
Un șantier naval din nordul Angliei a fost evacuat după avertizarea cu privire la bombă pe un submarin nuclear. Complexul de construcții navale Devonshire Dock Hall, aparținând gigantului britanic de apărare BAE Systems, găzduiește instalațiile de producție a submarinelor cu motor nuclear de tip Astute.

BUCUREȘTI, 10 apr - Sputnik. Un purtător de cuvânt al BAE Systems a confirmat că unitatea sa de construcții navale de pe Insula Barrow din Barrow-in-Furness a fost evacuată miercuri, după ce a fost raportată prezența unei bombe pe un submarin nuclear.

"Ca măsură de precauție, complexul Devonshire Dock a fost închis", a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Reuters, citat de sputniknews.com. "Personalul, contractorii și rezidenții locali sunt informați", a adăugat ea.

Anterior, o sursă neidentificată a declarat ziarului local The Mail că personalul a fost evacuat din docul Devonshire, urmărind un avertisment despre o bombă la bordul unui submarin de atac nuclear de clasă Astute.

​Mass-media a scris că mai multe ambulanțe sunt la fața locului.

​Situat în nordul Angliei, la aproximativ 95 km nord-vest de Manchester, Devonshire Dock Hall este unul dintre cele mai mari spații de construcție a navelor de acest gen din Europa. Site-ul găzduiește construirea unui submarin de clasă Astute, un submarin de atac de 1,4 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde de dolari), în serviciul Royal Navy. Patru submarine din clasa Astute au fost finalizate, alte trei fiind în construcție și alte șapte planificate.

643

Загрузка...
Tudor Chirilă

Acum: Chirilă, bătaie în stradă, după jigniri și provocări - riscă 2 ani de pușcărie!

2105
Artistul a fost implicat, în urmă cu scurt timp, într-o bătaie și, potrivit primelor informații, Chirilă ar fi lovit un cetățean cunoscut.

BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. În urma altercației, cunoscutul lui Chirilă a depus plângere la Poliție. Motivul scandalului l-ar reprezenta divergențe pe teme politice.

Chirilă este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai mișcării #Rezist, fiind prezent la protestele din Piața Victoriei și chemând oamenii să i se alăture prin apeluri făcute pe pagina sa de Facebook.

Forțele de ordine spun că astăzi, în jurul orei 11.00, printr-un apel la 112, Secția 1 de Poliție a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că a avut o divergență cu un alt bărbat, pe care îl știe de mai mult timp.

„Bărbatul care a sesizat conflictul a refuzat sprijinul echipajului medical. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe", susține sursa citată, potrivit dcnews.ro

La rândul său, Chirilă spune că a fost provocat, în timp ce stătea la cafea. Mai exact, povestește artistul, tatăl său a fost făcut securist.

”Am avut un conflict bărbătesc cu un individ care m-a provocat timp de zece minute. Nu mi se pare normal să stau la masă și să fiu provocat și jignit”, a explicat Chirilă.

Desigur, nu este normal o asemenea atitudine, dar să nu uităm că mulți oameni politici au fost de-a dreptul hărțuiți de reprezentanții #Rezist – nu și de Chirilă, e drept –filmați și umiliți, fără ca aceștia să riposteze violent.

La momentul de față nu se poate spune care dintre părți a avut dreptate sau dacă putem vorbi despre dreptatea uneia dintre tabere.

Oamenii legii vor ancheta întreaga situație și vor lua măsurile care se impun. Potrivit Noului Cod Penal, Lovirea sau alte violențe. Infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății, art. 193, alin (1) prevede că:

”Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Deocamdată ancheta este în derulare și așteptăm verdictul oamenilor legii.

2105
Tagurile:
Tudor Chirilă

Загрузка...
Proteste în Minsk

În ce condiții Belarus poate cere ajutor militar de la OTSC

0
(reînnoit 21:55 15.08.2020)
În ce condiții Belarus ar putea solicita ajutorul Rusiei în conformitate cu Tratatul pentru Securitatea Colectivă.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Republica Belarus va putea solicita ajutorul Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectiv doar dacă apărarea acesteia este amenințată din afară, a declarat agenției RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al OTSC, Vladimir Zainetdinov.

“În cazul în care sistemul ei de apărare este amenințat din afară, în conformitate cu tratatul pentru securitatea colectivă, articolul 4, ea are dreptul să solicite ajutor”, a declarat el, fiind întrebam în ce caz Belarus se poate adresa OTSC.

Deocamdată, secretariatul OTSC nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Belarus, iar dacă o astfel de cere va veni, ea va fi examinată în ordinea stabilită. Toate deciziile sunt luate după consultarea tuturor statelor membre, a mai declarat reprezentatul OTSC.

Mai devreme, Sputnik Belarus a anunțat că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu liderul rus, Vladimir Putin, asupra acordării unui ajutor republicii la prima solicitare în cazul în care va fi pusă în pericol securitatea țării. Totodată, Lukașenko a făcut trimitere la acordurile celor două state în cadrul OTSC și a Uniunii Statale.

0
Tagurile:
OTSC, Aleksandr Lukașenko, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

Загрузка...