Ion Cristoiu

Cristoiu, reacție tăioasă despre ”Târgul secret” dintre Iohannis și Patriarhul Daniel

2102
Ion Cristoiu nu uită și nu trece cu vederea nimic din ceea ce este important – vine cu argumente care vor declanșa multe reacții, pentru că ating una dintre cele mai controversate episoade din ultimele luni

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Celebrul jurnalist Ion Cristoiu readuce în atenție un episod neobișnuit – întâlnirea ”de taină” între președintele Iohannis și patriarhul Daniel – reiterându-l contextul ”pascal” al vaccinării.

Din comentariul lui Ion Cristoiu – care merită citit integral pe blogul său – am extras câteva idei care te pun pe gânduri:

Prima ar fi deosebirea ”spectaculoasă”, cum o numește Cristoiu, între cum s-a desfășurat slujba de anul acesta de Înviere și cea de anul trecut, de Paști, ”dar mai ales față de cea din timpul pelerinajelor la Moaștele Sfîntului Andrei și la Moaștele Sfintei Parascheva”.

Evident, e vorba de restricții, în cazul cărora ”deosebirea sare în ochi”. Anul acesta ”nu numai că s-au permis slujbele de Înviere, dar mai mult, de vineri începând, românii au avut impresia că Pandemia a trecut”.

”Măsurile de purtare a măștii în chip obligatoriu, de distanțare fizică au rămas din punct de vedere oficial. Din punct de vedere neoficial însă, ele au fost împinse în plan secund”, scrie Cristoiu, observând că ”presa, pe cale de a fi Miluită, folosită de regim în Pandemie pe post de delatoare mizeră, s-a făcut că nu mai vede încălcările măsurilor”.

De asemenea, jurnalistul a văzut că din programele TV ”au lipsit avertismentele Apocaliptice”.

”Pînă și Marele Cioclu Apocaliptic, sinistrul Raed Arafat, a ieșit la una dintre televiziunile de casă nu pentru a zbiera la noi ca nu cumva să petrecem de Paști, că ne ia Mama Virusului mai ceva ca Mama Dracului, ci pentru a profeți, mai ceva decît comuniștii împlinirea Visului de aur al omenirii, că Pandemia e pe cale de a fi biruită”, scrie Ion Cristoiu.

Cum se explică aceste diferențe? Ei bine, Cristoiu spune pe șleau: ”(…) deosebirea poate fi pusă pe seama Noii politici a regimului Iohannis. Esența acestei politici e următoarea: Pandemia există doar cîtă vreme se dau la televizor cifre alarmante privind infectările și morții de Covid”.

Sau, altfel spus, ”Ca și în ultimii ani ai lui Ceaușescu, atmosfera depinde de raportări”, mai ales că, spune jurnalistul, cifrele privind infectările ”sînt ușor de falsificat: se fac tot mai puține testări”.

Dar, față de anul trecut, apare o deosebire mult mai ”spectaculoasă”. Și anume – ”în 2020, de la Paște începînd și terminînd cu Pelerinajele, Biserica a fost călcată în picioare de către regimul Iohannis”, fapt consemnat la vremea respectivă de presă, inclusiv de Ion Cristoiu.

Ei bine, anul acesta Cristoiu constată că ”presa regimului nu s-a mai năpustit să arate cu degetul acuzator slujbe unde nu s-au respectat măsurile de protecție”, iar ultima conferință de presă a lui Klaus Iohannis a fost ”o revărsare de șoapte dulci la adresa Bisericii și mai ales a drepturilor acesteia de a-și rostui ritualurile”.

Și, atenție la observația cheie a lui Ion Cristoiu: ”Din punct de vedere istoric, momentul de schimbare față de Biserică l-a constituit vizita făcută de Klaus Iohannis patriarhului Daniel în ziua de 16 februarie 2021”.

”Ne-am bucura să credem că vizita a fost semnul unei cedări a Statului în confruntarea cu Biserica”, scrie jurnalistul, rămânând însă în paradigma scepticismului: ”mai buni cunoscători ai șmecherilor politrucești, noi credem că vizita a fost momentul unui tîrg gen: Îți dau, îmi dai”.

Deci, o sensibilă acordare a celebrului ”Do ut des” – îți dau ca să-mi dai – care s-ar traduce prin: ”Regimul Klaus Iohannis renunță la confruntarea de tip USRPLUS cu Biserica în perioada următoare”, iar contrapartidă: ”Biserica își asumă rolul de agent publicitar al regimului în campania de vaccinare„.

”Semnele tîrgului se văd deja„, consideră Cristoiu. ”Pe de o parte, în schimbarea de atmosferă oficială față de Biserică. Pe de alta, în graba Bisericii Ortodoxe Române de a deveni agent de propagandă și agitație în campania de vaccinare”.

Ion Cristoiu apreciază că tonul l-a dat chiar Patriarhul Daniel, „care a ținut o predică despre rolul vaccinării din Israel în pogorîrea Luminii sfinte și a aducerii ei cu aeroplanul la București”, iar după Preafericitul a urmat ”nefericitul” - purtătorul de cuvînt al BOR, Vasile Bănescu.

Și anume, e vorba de replica lui Bănescu la declarația ÎPS Teodosie ”Biserica are o autonomie a ei și în Biserică este locul cel mai prielnic unde, în Sfântul Altar, în Sfântul Potir, Sfânta Împărtășanie este lipsită de orice virus. Acolo e locul unde trebuie să ne concentrăm și să învingem virusul! Sfânta Împărtășanie e mai puternică decât orice vaccin și încrederea oamenilor în lupta lor pentru sănătate prin credință să știți că face foarte mult!”

Cristoiu subliniază reacția purtătorului de cuvânt al BOR – ”dînd fuga la Digi Tv, televiziunea fanion în hărțuirea Bisericii de către regimul Iohannis, Vasile Bănescu și-a exprimat indignarea față de aserțiunea că Sfânta Împărtășanie e mai puternică decât orice vaccin”.

Și, chiar dacă ÎPS Teodosie spune că Vasile Bănescu i-a fost elev – ceea înseamnă că, ”din punct de vedere al ștatului de plată, Vasile Bănescu e popă”, cum spune Cristoiu – ”declarația sa de la Digi 24 ni-l dezvăluie însă ca un brav activist de raion cu ateismul științific”.

”Preoții care susțin că Sfînta Împărtășanie e mai puternică decît orice vaccin nu s-au pronunțat împotriva vaccinării, cum i-a acuzat activistul cu ateismul științific - ei n-au făcut altceva decît să reafirme un adevăr de abecedar al Bisericii”, spune Cristoiu, subliniind ”Esența Bisericii e credința în Dumnezeu. Și această credință dacă e sinceră poate fi mai puternică pentru un om decît orice medicament”.

Celebrul ziarist subliniază și dihotomia fundamentală: ”Una e planul credinței și alta planul științei”, argumentând – ”Dacă n-ar fi așa, oamenii n-ar mai merge la Biserică. S-ar duce doar la Farmacie”.

”Dacă n-ar fi așa credincioșii n-ar mai rosti rugăciuni cînd sînt la ananghie și nu s-a mai închina la icoane”, atrage atenția Cristoiu punctând – ”Contestarea puterilor dumnezeiești ale credinței prin invocarea adevărurilor științifice a fost și este un instrument al ateismului științific” – iar de aici până la principala contestare anti-creștină: ”Nu contestă ateismul științific din punct de vedere medical Învierea?”.

Poate fi prea radicală/forțată apropierea de reacția capului BOR, prin purtătorul de cuvânt Bănescu, de… atitudinea ateismului științific? Poate că da… dar interpretările sunt firești, chiar logice, ca și dubiile, mai ales când există precedentele enumerate. Și altele nemenționate.

Concluzia lui Ion Cristoiu va stârni multe valuri: ”Tîrgul acceptat de BOR își arată roadele. Nu va trece mult și în icoanele din biserici locul Arhanghelului Mihail îl va lua Vaccinul Pfizer, iar preoții se vor alătura maneliștilor în a cînta, ieșind din altar, importanța vaccinării”.

2102
Tagurile:
Vaccinare, Ion Cristoiu, Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel
Peter Tuchman, foreground right, works with fellow traders on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Aug. 24, 2015

Adevărata vulnerabilitate a României, e în pericol real!

350
(reînnoit 07:27 11.05.2021)
Date care arată imensa, reala vulnerabilitate României, care e în pericol real, dar nu militar sau ”pandemic”! Și despre care NU se vorbește!

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. De când au venit la putere, actualii guvernanți au făcut datorii enorme, în contextul unei balanțe comerciale (din ce în ce mai) negative și a unor împrumuturi uriașe, cu destinație cu totul altele decât investiții.

Ori, aici apare pericolul pentru țară: ”Prognozele avertizează că în patru ani de guvernare PNL-Plus-USR datoria publică va crește cu 500 de miliarde de lei, adică o jumătate de trilion!!!”, scrie fostul ministru al Finanțelor și Economiei, Varujan Vosganian.

Și, subliniază Varujan Vosganian, ”Această veste, care ar fi trebuit să șocheze opinia publică românească, a trecut neobservată”.

Ironic dar realist, fostul ministru spune clar – ”Asta arată cât de mult ne-au sucit mințile Covidul și campania de vaccinare”. Eu aș mai adăuga și ”îngrijorările” privind ”amenințarea rusă” pentru care tot plătim bani de înarmare!

Varujan Vosganian arată că, într-un recent raport, Banca Mondială spune că datoria publică a României va ajunge în 2023 la 62,2% din PIB, de la 47% cât e azi și de la 35% cât era la începutul lui noiembrie 2019, ”când PNL a preluat guvernarea, pentru a o împărți apoi cu USR+”.

”Cifra, pe care guvernanții n-o neagă, este năucitoare”, scrie Varujan Vosganian, aducând aminte că Florin Cîțu spunea în noiembrie 2020: „Ne îndreptăm către media țărilor emergente” (care este aproape de 70% din PIB potrivit FMI))”.

De ce este cifra ”năucitoare”? Varujan Vosganian explică: în octombrie 2019 (ultima lună înaintea transferului de putere de la PSD la PNL) ”datoria publică de 35% din PIB reprezenta, pentru un PIB de cca 220 mld euro, cam 77 mld euro ( aprox. 365 mld lei)”.

În prezent (ianuarie), ”datoria publică de 47,8% din PIB înseamnă 103 mld euro, adică 504 mld lei. Pentru  sfârșitul anului 2023, Banca Mondială prognozează o datorie publică a României de 62,2% din PIB”.

”Cum Produsul intern brut se evaluează a fi la sfârșitul lui 2023 de cca 270 – 280 mld euro, înseamnă că datoria publică va urca la peste 170 mld euro, adică (cel puțin) 865 mld lei”, scrie Varujan Vosganian, deci, cu alte cuvinte, în patru ani, ”datoria publică a României urmează să se majoreze cu incredibila sumă de 500 000 000 000 lei (noi, nu vechi), adică jumătate de trilion de lei, echivalentul a cca 100 mld de euro!!!”.

Și, atenție, asta în condițiile în care ”de banii aceștia nu se construiește nimic, nici căi ferate rapide, nici autostrăzi, nici poduri, nici aeroporturi”, în condițiile în care utilizarea datoriei publice pentru modernizarea infrastructurii ”ar fi fost o resursă importantă - o resursă ce se va irosi”.

”O datorie publică de peste 170 mld de euro, la stadiul de capitalizare a piețelor financiare din România și la nivelul de colectare a veniturilor fiscale, se transformă din resursă într-o vulnerabilitate amenințătoare”, scrie Varujan Vosganian.

Iată deci care este adevăratul pericol pentru România – datoria uriașă, ce nu mai poate fi rambursată! Ori, își imaginează cineva că vom fi ”iertați”… sau ”executați”?

Deci, când mai auziți povești cu „amenințări la securitatea națională”, cu ”război hibrid”, cu ”îngrijorarea pe flancul estic” – priviți mai atent la ceea ce este cu adevărat periculos: groapa de aproape 1 TRILION de lei care se cască în fața noastră, pas cu pas, vorba lui Iohannis. Și fapta lui Iohannis, în bună măsură…

350
Tagurile:
Varujan Vosganian, Marea criză economică, PIB, România

Загрузка...
IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Replică unui cunoscut preot la atacul contra IPS Teodosie

320
(reînnoit 07:23 11.05.2021)
În urma atacurilor și criticilor aduse IPS Teodosie vine o excelentă replică, potrivită cu epoca „respectării drepturilor”

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Comentariile arhiepiscopului Teodosie bazate pe textele Vechi Testamentare au generat o adevărată furtună în opinia publică. Mai mulți ”apărători ai drepturilor omului”, evident necunoscători ai Scripturii l-au atacat pe înaltul prelat, inclusiv la Consiliul Discriminării. 

Acestora le răspunde inspirat preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

”Ce scandal pentru că IPS Teodosie a citat din Biblie. Dacă se apuca de satiră tip Charlie Hebdo era mai bine???”, scrie Eugen Tănăsescu.

Într-adevăr, preotul punctează excelent – pentru că revista în cauză a jignit în cel mai abject mod cele mai sacre figuri ale religiilor și cele mai înalte valori ale credințelor. Dar, în cazul lor, aceeași zonă progresistă a spus că e ”drept la opinie” și ”libertate a presei”.

Într-un sens apropiat, Eugen Tănăsescu a folosit o un joc de cuvinte: ”"Biserica e Evul Mediu" Așa crede cine trăiește în Evul Media”.

Pe de altă parte, în cazul declarației președintelui CNCD, Tănăsescu comentează: ”Șeful CNCD crede că și preoții trebuie să accepte directivele ideologice ale Statului”  - și apropie atitudinea lui Asztalos Csaba de aceea a unui ”#komisar” – evident, cu referire la comisarii poporului, din perioada de început al URSS.

De fapt, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a încercat să nuanțeze ideea verificării reclamațiilor depuse contra IPS Teodosie, dar înțelesul intențiilor sale este oricum ambiguu.

„Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat Asztalos Csaba, subliniind că ”nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinței”.

Da fapt, IPS Teodosie a explicat, conform Bibliei, de ce nu este discriminatorie interdicția femeilor de a ocupa funcțiile importante în Biserică: ”Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul”.

”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ’În dureri vei naşte fii’. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
320
Tagurile:
CNCD, Atac, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă”

0
(reînnoit 13:57 11.05.2021)
Președintele Iohannis a făcut o nouă declarație despre pregătirile pentru luptă ale militarilor români în contextul ”Justice Sword 21”.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional ”Justice Sword 21”.

Trecând peste numele ridicol al exercițiului, preluat probabil din lumea benzilor desenate Marvel, să menționăm că președintele a spus că românii și trupele NATO se pregătesc pentru… misiuni de luptă!

”Când vorbim de misiuni de luptă, noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, a spus Iohannis, subliniind – ”Este foarte important pentru noi să avem trupe foarte bine pregătite pentru apărare în flancul estic”.

Sigur, întrebarea oricărui om logic și informat este ”apărare”… contra cui și bazat pe ce considerente?!

Trecând peste declarațiile absurde marca NATO, nimeni nu neagă importanța pregătirii militare comune, mai ales alături de o armată atât de valoroasă cum este cea poloneză.

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții pentru a încuraja forțele noastre care lucrează împreună”, a spus Iohannis, menționând că ”Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională”.

Iohannis spune corect că ”este extrem de important să facem astfel de exerciții pentru a crește gradul de interoperabilitate, pentru a se cunoaște unii cu ceilalți”, și a adăugat sintagma cheie - pentru a fi pregătiți pentru ”misiuni de luptă”.

Întrebarea, pe care desigur că nu i-o pune nici un ziarist acreditat, este – când a participat NATO la vreo ”misiune de apărare”? Că despre misiuni de atac și invazie, cred că putem da destule exemple.

”Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți!”, a conchis președintele României.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...