Ion Cristoiu

Cristoiu: ”Cei care freacă cizmele NATO cu limba sunt un pericol național”

1889
Ion Cristoiu a comentat în stilul său inimitabil cazul ”spionului rus expulzat” vizându-i pe cei care au dat și pe cei care au primit misiunea de a scrie diversiuni/aberații pe această temă: ”Un cotcodăcit strașnic al serviciilor”

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Încă de la apariția primelor articole care ”completau” comunicatul MAE despre expulzarea adjunctului atașatului militar al Ambasadei Rusiei, Ion Cristoiu a reacționat subliniind ridicolul acestor ”informații pe surse”.

Aseară, Ion Cristoiu a comentat și apariția unei noi serii de articole, în care se afirmă că ”spionul rus” a fost oprit să își ducă la bun sfârșit ”misiunea” de a contacta și colecta informații vizând securitatea României, operațiuni NATO și alte povești. Cine l-a ”oprit”? Evident, serviciile, în speță probabil serviciile armatei. Ca ”probă” sunt prezentate fotografii cu respectivul ”spion” în ipostaze comune – în spații publice.

Paranteză – se probează deci ceea ce am intuit din ”scăparea” lui Chifu – că diplomații (probabil nu numai cei ruși) sunt filați și li se fac dosare. Întrebarea este – ce ar trebui să facă diplomații, în speță cei ruși, ca să nu fie speculate orice activitate normală, cum ar fi, de exemplu, mersul la o terasă? Să stea închiși în clădirea Ambasadei?!

Revenind, Ion Cristoiu remarcă un aspect esențial: cât de mult seamănă textele publicate de presa asociată îndeobște serviciilor!

Cristoiu intuiește că articolul i-a fost dat unei jurnaliste de la DIGI24, de la care au preluat și alte publicații – care, spune Cristoiu, sunt ”sub umbrela” serviciilor și slujesc intereselor NATO.

Aici, Ion Cristoiu a avut un comentariu extrem de dur, pe care îl reproducem – este, de fapt, un avertisment lansat de celebrul ziarist.

”Români, toți acești tipi care freacă cizmele generalilor de la NATO cu limba sunt un pericol național – pentru că ei vă conving, neavând pic de talent, pic de expertiză (…) ce mare e NATO și ce mică e Rusia”, spune Cristoiu.

Cristoiu subliniază: ”Am mai văzut în perioada interbelică niște pițifelnici… eu vă spun încă o dată, nu pentru că sunt admirator al Rusiei, fiți serioși - a minimaliza în fața poporului român rolul Rusiei este periculos. Ar trebuie să arătăm poporului român că e, totuși, putere nucleară…”.

”Nu-i chiar așa cum zice Chifu – care spune PROSTII! Eu cred că habar n-are de Rusia. Eu cred că el confundă Rusia cu Bulgaria!”, spune Crsitoiu, punând în contrapartidă opiniile unor ”oameni care se pricep”: ”Uitați-vă la Călin Marchievici, la Adrian Severin, Cozmin Gușă”.

Ion Cristoiu punctează, de fapt, ce se află în spatele acestei acțiuni, acestei diversiuni stupide și prea puțin responsabile – problemele prin care trec unele servicii, a căror activitate este pusă sub lupă în urma unor scandaluri.

”Informația din dosar au dat-o servicii – cred că DGIA, care era în dificultate – ei au dat textul”, spune Cristoiu, ridiculizând operațiunea – ”A fost un cotcodăcit al serviciilor pentru a arăta ce fac ele”.

Stupizenia apare și din comparația cu alte state în care au fost expulzați diplomați – ”În celelalte țări au dat afară spunând că rușii sunt periculoși”, pe când la noi s-a încercat umflarea meritelor serviciului român și minimalizarea Rusiei.  

”Avem de-a face cu o expulzare cu mare tărăboi - nu se face așa ceva în lume între servicii – că pot să facă și rușii, să-l expulzeze pe al nostru în pielea goală”, a spus Ion Cristoiu, încheind subiectul cu o luare peste picior: ”Cred că următoarea mișcare va fi să-l prindă pe COVID-19 ”.

Reamintim că, recent, au apărut în spațiul public mai multe informații scandaloase despre serviciile Armatei – inclusiv despre fonduri ”uitate” – iar în contrapartidă s-a încercat implicarea președintelui Iohannis într-un scandal legat de un ”cadou” – celebrul costum de schi.

Întreaga înregistrare din ”Jurnalul” lui Ion Cristoiu (”Un cotcodăcit strașnic al serviciilor”) o puteți urmări mai jos – și chiar merită:

1889
Tagurile:
Diplomat, Expulzare, Rusia, NATO, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu aruncă NUCLEARA: ”Sunt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid”
Raed Arafat, război total cu Ion Cristoiu – insulte grave!
Cristoiu: ”Aurescu–Trabucel e un fel de Titulescu pitic, ar putea fi omul rușilor”
Peter Tuchman, foreground right, works with fellow traders on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Aug. 24, 2015

Adevărata vulnerabilitate a României, e în pericol real!

345
(reînnoit 07:27 11.05.2021)
Date care arată imensa, reala vulnerabilitate României, care e în pericol real, dar nu militar sau ”pandemic”! Și despre care NU se vorbește!

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. De când au venit la putere, actualii guvernanți au făcut datorii enorme, în contextul unei balanțe comerciale (din ce în ce mai) negative și a unor împrumuturi uriașe, cu destinație cu totul altele decât investiții.

Ori, aici apare pericolul pentru țară: ”Prognozele avertizează că în patru ani de guvernare PNL-Plus-USR datoria publică va crește cu 500 de miliarde de lei, adică o jumătate de trilion!!!”, scrie fostul ministru al Finanțelor și Economiei, Varujan Vosganian.

Și, subliniază Varujan Vosganian, ”Această veste, care ar fi trebuit să șocheze opinia publică românească, a trecut neobservată”.

Ironic dar realist, fostul ministru spune clar – ”Asta arată cât de mult ne-au sucit mințile Covidul și campania de vaccinare”. Eu aș mai adăuga și ”îngrijorările” privind ”amenințarea rusă” pentru care tot plătim bani de înarmare!

Varujan Vosganian arată că, într-un recent raport, Banca Mondială spune că datoria publică a României va ajunge în 2023 la 62,2% din PIB, de la 47% cât e azi și de la 35% cât era la începutul lui noiembrie 2019, ”când PNL a preluat guvernarea, pentru a o împărți apoi cu USR+”.

”Cifra, pe care guvernanții n-o neagă, este năucitoare”, scrie Varujan Vosganian, aducând aminte că Florin Cîțu spunea în noiembrie 2020: „Ne îndreptăm către media țărilor emergente” (care este aproape de 70% din PIB potrivit FMI))”.

De ce este cifra ”năucitoare”? Varujan Vosganian explică: în octombrie 2019 (ultima lună înaintea transferului de putere de la PSD la PNL) ”datoria publică de 35% din PIB reprezenta, pentru un PIB de cca 220 mld euro, cam 77 mld euro ( aprox. 365 mld lei)”.

În prezent (ianuarie), ”datoria publică de 47,8% din PIB înseamnă 103 mld euro, adică 504 mld lei. Pentru  sfârșitul anului 2023, Banca Mondială prognozează o datorie publică a României de 62,2% din PIB”.

”Cum Produsul intern brut se evaluează a fi la sfârșitul lui 2023 de cca 270 – 280 mld euro, înseamnă că datoria publică va urca la peste 170 mld euro, adică (cel puțin) 865 mld lei”, scrie Varujan Vosganian, deci, cu alte cuvinte, în patru ani, ”datoria publică a României urmează să se majoreze cu incredibila sumă de 500 000 000 000 lei (noi, nu vechi), adică jumătate de trilion de lei, echivalentul a cca 100 mld de euro!!!”.

Și, atenție, asta în condițiile în care ”de banii aceștia nu se construiește nimic, nici căi ferate rapide, nici autostrăzi, nici poduri, nici aeroporturi”, în condițiile în care utilizarea datoriei publice pentru modernizarea infrastructurii ”ar fi fost o resursă importantă - o resursă ce se va irosi”.

”O datorie publică de peste 170 mld de euro, la stadiul de capitalizare a piețelor financiare din România și la nivelul de colectare a veniturilor fiscale, se transformă din resursă într-o vulnerabilitate amenințătoare”, scrie Varujan Vosganian.

Iată deci care este adevăratul pericol pentru România – datoria uriașă, ce nu mai poate fi rambursată! Ori, își imaginează cineva că vom fi ”iertați”… sau ”executați”?

Deci, când mai auziți povești cu „amenințări la securitatea națională”, cu ”război hibrid”, cu ”îngrijorarea pe flancul estic” – priviți mai atent la ceea ce este cu adevărat periculos: groapa de aproape 1 TRILION de lei care se cască în fața noastră, pas cu pas, vorba lui Iohannis. Și fapta lui Iohannis, în bună măsură…

345
Tagurile:
Varujan Vosganian, Marea criză economică, PIB, România

Загрузка...
IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Replică unui cunoscut preot la atacul contra IPS Teodosie

313
(reînnoit 07:23 11.05.2021)
În urma atacurilor și criticilor aduse IPS Teodosie vine o excelentă replică, potrivită cu epoca „respectării drepturilor”

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Comentariile arhiepiscopului Teodosie bazate pe textele Vechi Testamentare au generat o adevărată furtună în opinia publică. Mai mulți ”apărători ai drepturilor omului”, evident necunoscători ai Scripturii l-au atacat pe înaltul prelat, inclusiv la Consiliul Discriminării. 

Acestora le răspunde inspirat preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

”Ce scandal pentru că IPS Teodosie a citat din Biblie. Dacă se apuca de satiră tip Charlie Hebdo era mai bine???”, scrie Eugen Tănăsescu.

Într-adevăr, preotul punctează excelent – pentru că revista în cauză a jignit în cel mai abject mod cele mai sacre figuri ale religiilor și cele mai înalte valori ale credințelor. Dar, în cazul lor, aceeași zonă progresistă a spus că e ”drept la opinie” și ”libertate a presei”.

Într-un sens apropiat, Eugen Tănăsescu a folosit o un joc de cuvinte: ”"Biserica e Evul Mediu" Așa crede cine trăiește în Evul Media”.

Pe de altă parte, în cazul declarației președintelui CNCD, Tănăsescu comentează: ”Șeful CNCD crede că și preoții trebuie să accepte directivele ideologice ale Statului”  - și apropie atitudinea lui Asztalos Csaba de aceea a unui ”#komisar” – evident, cu referire la comisarii poporului, din perioada de început al URSS.

De fapt, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a încercat să nuanțeze ideea verificării reclamațiilor depuse contra IPS Teodosie, dar înțelesul intențiilor sale este oricum ambiguu.

„Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat Asztalos Csaba, subliniind că ”nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinței”.

Da fapt, IPS Teodosie a explicat, conform Bibliei, de ce nu este discriminatorie interdicția femeilor de a ocupa funcțiile importante în Biserică: ”Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul”.

”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ’În dureri vei naşte fii’. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
313
Tagurile:
CNCD, Atac, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...