Iulian Chifu

Iulian Chifu, făcut praf după obrăznicia față de ambasadorul Kuzmin

2962
(reînnoit 15:25 26.04.2021)
Fostul consilier al președintelui Traian Băsescu are o ieșire de o obrăznicie grosolană la agresa ambasadorului Federației Ruse, Valery Kuzmin

BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik. Pentru cei care urmăresc și se informează despre ceea ce se întâmplă în lume, așa zisele analize ale lui Iulian Chifu sunt total ridicole. Ca și personajul în sine, de altfel – și nu mă refer aici la aspectul său fizic.

Dar faptul că un asemenea ins a fost promovat până la înălțimea funcției de consilier prezidențial este dovada intereselor murdare ale lui Traian Băsescu, iar acceptarea acestui promotor al semidoctismului ca profesor la SNSPA probează atât decăderea învățământului românesc, cât și intențiile de a spăla pe creier noile generații.

În plină perioadă de sărbători și în condițiile în care Europa încearcă să revină în paradigma normalității relațiilor cu Rusia, încercând să uite tensiunile artificiale create și promovate de diverse interese obscure, ei bine acum Iulian Chifu transmite un mesaj de o obrăznicie agresivă la adresa ambasadorului Kuzmin!

Culmea este că însuși președintele Iohannis a avut o atitudine precaută, inteligentă în această perioadă, nedând curs unor demențe promovate de alde Radu Tudor sau acest… Chifu!

Ce spune Chifu? Iată mostră de obrăznicie și proastă creștere: ”Deși a fost foarte cuminte în ultima vreme, cu capul la cutie, cred că de acum Kuzmin trebuie trimis acasă”.

”A încălcat a nu-știu-câta-oară orice limita diplomatică și se pronunță aiurea în tramvai pe teme ce nu țin de competentele și activitățile sale în Romania”.

Realitatea e că ambasadorul Rusiei a dat un exemplu de neimplicare în treburile interne ale României, în total contrast cu cel al SUA, Marii Britanii, Olandei au al altor state din Occident, care și-au permis imixtiuni flagrante în treburile României, de o gravitate extremă în cazul SUA.

După această obrăznicie, Chifu face o sugestie, odată cu expulzarea ambasadorului rus – ”cu aceeași ocazie, poate ne uităm la asimetria Ambasadelor și numărului de diplomați și personal auxiliar din cele două capitale și negociem un număr maxim fix și acceptabil ambelor parți pentru simetrie”.

”Dacă nu, o să tot alergăm după sute de diplomați aiurea prin București și prin tara, oameni fără de treaba, dacă e să considerăm nivelul schimburilor comerciale, culturale, de limbă, etc.”, scrie Iulian Chifu.

Un mesaj de o rea voință evidentă – care îndeamnă, practic, la ruperea relațiilor de orice fel cu Rusia, în condițiile în care România este cea care ar avea numai de câștigat de pe urma Rusiei.

Dar, probabil că aceasta este misiunea unora precum Chifu, să slăbească România pentru a deveni dependentă de SUA și Occident – și să imbecilizeze noile generații, transformând românii în semidocți, în zombie ai Occidentului.

În fine, ața cum menționam, pentru mine, ca și pentru cei care urmăresc cu ochii deschiși și cu mintea trează ce se petrece, Iulian Chifu este un personaj ridicol, care nu merită replici, comentarii – și mai ales nu trebui luat în seamă ceea ce debitează.

Și asta cred și mulți români care nu sunt încă din categorica celor spălați pe creier. Iată, de exemplu reacțiile la cititorilor popularei agenții „Știri pe surse”. Menționez că NU am intervenit pe texte – și am dat integral reacțiile, până la ora redactării articolului. Și toate îl fac praf pe ridicolul Chifu. Despre asta e vorba. Poate înțeleg și televiziunile serioase care îl mai cheamă uneori pe acest personaj demn de evitat.

Gheorghe Dragan: ”mai rau decat ambasadorii unchiului sam? chifulica, unii au buzele tuguiate cat i-au pupat in c*r pe ambasadorii americani(care numai bine ne-au vrut! :( ).tu nu vezi cat de bine le-au facut ucrainienilor de i-au lasat, pe fata, la mana lui putin? macar ne vedem de necazurile noastre, spunem ca toti din ue dar facem ce trebuie”.

Ticu Telit: ”De la atâta m**e de la BML ți a luat creierul foc”.

Ion Perianu: ”Bai pisalcosule papagalicios, tu ai responsabilitatea vorbelor tale de latrina diversionista ?”

Iulian Dumitrescu: ”La "mintea" d'alde asta, ar trebui sa declaram razboi Rusiei!”

Jurca Marcel: „Pe hoțomanul de Ghittenstein care făcea trafic de influenta (lobby penal pe legislația română) nu l-ai vazut basist ordinar ?”

Maria Luiza Galer: „Auzi ba satanist imbecil.. Nu mai bine ambasadorul Hienelor Americane?”

Dan Crasnic: „Kuzmin asta, referitor la "anexarea" Crimeei, care s-au făcut în mod democratic printr-un referendum, ne-a spus cu subiect și predicat sa facem și noi un referendum în Ucraina, pentru Bucovina de Nord. Bai Chifle, Ucraina e stat artificial creat de Stalin prin ruperea unor teritorii din Polonia, Romania, Ungaria și Rusia. Așa că taci dracului, că de Ghitenstein ai tăcut precum porcul in păpușoi!”

Sarbu Marian: „Dle Chifu, ar fi bine sa transmiteti acest mesaj in limba engleza, pe care o stapaniti perfect, rad si curcile de dv!”

Florin Vaida: ”Chifu trebuie expulzat în Congo....”

Viorel Radu: ”Eheee!! Se pare ca in unele "cercuri" se cam instaleaza disperarea, daca pana si un avortonul lu' Petrov isi da cu parerea.......!!”

2962
Tagurile:
Valerii Kuzmin, Iulian Chifu
Тема:
Relațiile româno-ruse (279)
NATO

Se confirmă - din 2022, România va fi încălecată total de NATO: ”E teritoriul nostru”

1480
(reînnoit 14:17 07.05.2021)
Va însemna control mai puternic asupra serviciilor speciale, a deciziei politice, economice și energetice – cu tot cu vectorii conecși: justiția, mass media, medii de socializare, administrație locală, comunicații. Plus cheltuieli mai mari din partea României.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. În contextul exercițiului Steadfast Defender 202, care se desfăşoară în zona Mării Negre, inclusiv pe teritoriul României, jurnalistul Radu Tudor a transmis o întrebare – de fapt, o ridicare la plasă – comandanților NATO pe Europa.

”Care este relevanța acestui exerciţiu pentru consolidarea flancului estic al NATO şi când va deveni operaţional Comandamentul Multinaţional din România?”, a întrebat principalul propagandist al Alianței în țara noastră, fiind completat de Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO: ”Presupun că se referă la Comandamentul Multinaţional Sud-Est”. 

Locotenent colonelul James Scott, purtătorul de cuvânt Comandamentul Suprem Aliat de la Norfolk, Virginia, a răspuns – ”Din câte ştiu, acest lucru se va întâmpla în 2022. Dacă greşesc, voi reveni cu informaţia corectă”.

Nesiguranța bizară a răspunsului denotă că, dacă pentru  rezultă că, dacă pentru Comandamentul Suprem Aliat de la Norfolk, Virginia, problema Comandamentul Multinaţional ”din România” nu este prioritară; în schimb, ea este pentru grupările de interese NATO din Europa. O dovedește o nouă completare a Oanei Lungescu:

”Permiteţi-mi să completez. Comandamentul Multinaţional Sud-Est a ajuns la nivelul operaţional iniţial şi acesta va fi vizibil în cursul Exerciţiului Steadfast Defender 2021, care va reprezenta un moment semnificativ pentru ei şi este de aşteptat să devină pe deplin operaţional în anii următori”, a spus Lungescu.

Ce înseamnă asta? Că România va fi încălecată și mai bine de NATO și SUA, asta însemnând control mai puternic asupra serviciilor speciale, a deciziei politice, economice și energetice – cu tot cu vectorii conecși: justiția, administrația locală în multe zone, infrastructura de comunicații.

Și, implicit, asta va însemna cheltuieli mai mari din partea României și reducere libertății de acceptare a unor investitori din state non-NATO, în primul rând din China și Rusia. Deja vedem această situație în cazul Cernavodă și al implementării 5G.

Credeți că exagerez? Citiți ce răspunde general-locotenent Brice Houdet, şeful de stat major al Comandamentului Suprem Aliat din Europa:

”În acest an, ne concentrăm în special asupra Mării Negre. Însă totul funcţionează prin rotaţie, însă în alţi ani vom merge în zona Mării Baltice, putem fi în Europa Centrală, putem fi în Europa Occidentală, putem fi în Oceanul Atlantic. Prin urmare, mergem peste tot unde este teritoriul nostru”.

Cu alte cuvinte, generalul nu folosește termenul teritoriul României, nici măcar aliaților, ci ”al nostru”.

Repet – niciodată poporul român NU a fost întrebat dacă este de acord ca România să intre într-o alianță care declară inamici peste capul voinței românilor, nici dacă vrea să se pună baze militare străine pe teritoriul național, nici ”comandamente”.

Și, sub nicio formă, să se folosească sintagme ca ”spațiul aerian NATO”, ”teritoriul nostru” (al NATO) în loc de spațiul aerian și teritoriul românesc!

Ce înseamnă toate aceste decizii și formulări? Încălecarea României, ”teritoriul nostru”. De altfel, am avertizat în analize anterioare că asta e intenția SUA și NATO – aceea ce a transforma România din țară în ”teritoriu”, pe care să își amplaseze baze și să facă exerciții militare, pentru diverse interese și jocuri strategice – care NU sunt ale României.

Care sunt avantajele României? Exact ca ale celui care plătește taxă de protecție unei găști de ”bombardieri”. Crede bietul fraier că va fi liniștit pentru că a plătit? Aiurea, va fi tot mai încălecat – și i se vor cere tot mai mulți bani! Asta e legea nescrisă, dar universal valabilă.

Iar referitor la opinia românilor despre NATO?... E suficient să citiți comentariile la postprile de gen ale lui Radu Tudor.

1480
Tagurile:
România, NATO
Tematic
Șoigu: Acțiunile SUA și NATO sporesc amenințările militare în Europa
Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
Cristoiu: ”Cei care freacă cizmele NATO cu limba sunt un pericol național”

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, profesorii și sindromul ”gazetei imperialiste”

374
Ministrul Educației a anunțat, recent, că speră ca în două săptămâni, elevii să poată merge fizic la ore. Este, însă, o cursă contra timp și este evident că acest lucru nu va fi posibil.

Revenirea copiilor fizic la ore a devenit subiectul principal de discuție al miniștrilor Educației din România. De altfel, pandemia asta pare să le fi venit mănușă. Problemele majore ale sistemului de educație au trecut în plan secund, undeva, în umbră, nu mai vorbește nimeni despre ele și par că nici nu există.

În schimb, în fiecare intervenție pe care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, o are la televiziune, ne tot vorbește despre revenirea copiilor în format fizic la școală.

Recent, Sorin Cîmpeanu, a spus că speră ca în două săptămâni, toți elevii să poată veni fizic la clase.

Anul trecut, cred că tot prin luna mai – sau aprilie, fostul ministru al Educației, Monica Anisie, dădea asigurări că se lucrează la scenarii – care nu au fost niciodată făcute publice, dar, cine știe, or fi clasificate și le vom afla peste 50 de ani – și că se va reveni în bănci. A ieșit public președintele României Klaus Iohannis și a pus capăt acestei sarabande a declarațiilor fără acoperire.

Acum, Sorin Cîmpeanu iese și ne spune că, în scurt timp, se va putea merge la școală. Asta ar venit cam în săptămâna 17-23 mai 2021.

La jumătatea lunii iunie se intră în vacanța de vară.

Însă nu aici este problema. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că elevii au revenit prea devreme în bănci și că ei trebuiau să se întoarcă în clase numai atunci când incidența cazurilor de COVID-19 era una extrem de scăzută.

Deci, practic, aflăm că nu se va întâmpla nimic după aceste două săptămâni.

Ministrul Cîmpeanu nu este la prima declarație fără acoperire. După ce, o vacanță întreagă, ne-a tot vorbit de utilizarea testelor de salivă, a ieșit public și a anunțat renunțarea la ele.

Lipsa de consecvență va avea urmări tragice pentru sistemul de învățământ, și așa ros de probleme ca un organism aflat în plin proces de deteriorare. Atitudinea de tip ”gazetă imperialistă” afișată de Sorin Cîmpeanu nu face decât să arate că, la nivelul ministerului Educației, nu există un plan clar de trecere prin criză.

374
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...