Vaccinul AstraZeneca

Cum se leapădă UE de AstraZeneca

541
(reînnoit 17:27 25.04.2021)
UE are ca obiectiv lepădarea de vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare, un fapt stânjenitor pentru Bruxelles, care se preface a fi supărat pe companie pe motiv că a întârziat livrările

BRUXELLES, 26 apr – Sputnik. UE se pricepe foarte bine să ascundă gunoiul sub preș. Scandalul AstraZeneca este un asemenea exemplu. Primul lucru care îi vine în minte unui cetățean informat când aude AstraZeneca este scandalul efectelor secundare provocate de acest vaccin, situație care a făcut ca mai multe state UE să suspende la un moment dat utilizarea lui, iar o țară ca Danemarca să renunțe definitiv la serul controversat.

Dar UE și statele membre nu au curajul să recunoască faptul că au dat-o în bară cu vaccinul AstraZeneca. Și de aici a început baletul. De exemplu, Norvegia, unde există o recomandare a autorităţilor sanitare naţionale în vederea renunţării definitive la acest ser, s-a apucat să ”împrumute” dozele de AstraZeneca altor țări, în speță Suediei și Islandei.

România, unde vaccinarea cu AstraZeneca bate pasul pe loc pentru că românii evită acest ser, a găsit o altă soluție și mai generoasă: donează dozele respective Republicii Moldova!

De unde atâta generozitate pe țările europene care se băteau pe vaccin nu cu mult timp în urmă?

Шприц на фоне логотипа AstraZeneca
© Sputnik / Владимир Трефилов

Colac peste pupăză, țările europene nu recunosc că nu le mai trebuie acest vaccin, ci se prefac supărați că AstraZeneca a întârziat livrările. În fapt, cum cetățenii din Europa evită să mai folosească acest ser, dozele stau nefolosite. Dar cum să justifici oprirea contractului cu AstraZeneca fără să recunoști că vaccinul creează probleme grave, cum ar fi tromboze sau chiar hemoragii cerebrale? Dai vina pe ”întârzieri”, ca să păcălești naivii care nu știu că și Pfizer a avut întârzieri de livrare, dar acest lucru nu a dus la suspendarea colaborării.

Ipocrizia europeană

Așa că ipocrizia UE a câștigat: ambasadorii țărilor europene au convenit că vor sprijini acționarea în judecată a companiei AstraZeneca în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise! Despre continuarea contractului între UE și AstraZeneca nici nu mai poate fi vorba, în aceste condiții, ceea ce era și scopul agitației.

Între timp, experţii în vaccinuri de la OMS vor să fie colectate mai multe date despre incidenţa cheagurilor de sânge de la persoanele din afara Europei vaccinate cu AStraZeneca, încercând astfel să dea o șansă companiei AstraZeneca. Această ”șansă” va fi pe spatele țărilor sărace, pentru că cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax (vaccinuri pentru țările care nu își permit să cumpere vaccnuri anti-Covid) sunt de la această companie. La fel cum Norvegia ”împrumută” AstraZeneca la vecini, iar România ”donează” AstraZeneca Republicii Moldova, OMS vrea să folosească AstraZeneca pentru țările sărace! De aceea UE nu recunoaște că vaccinul are probleme, ci că a ”întârziat”!

"OMS continuă să susţină ideea că beneficiile acestor vaccinuri depăşesc riscurile," a declarat organizaţia într-un comunicat, la fel cum făcuse și Agenția Europeană a Medicamentului cu ceva timp în urmă.

Vaccinul e bun, se străduiesc oficialii să îi convingă pe oameni, iar dacă în Europa nu îi mai crede nimeni nu e nici o problemă, vaccinul va fi folosit ca ”donație”!

AstraZeneca merge la săraci

Până în prezent, peste 40,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca au fost trimise în 118 ţări din programul Covax. Cum să recunoști brusc că e riscant să vaccinezi populația cu acest ser?

Până și România, cel mai nevertebrat stat european, care în mod oficial folosește AstraZeneca, a făcut în așa fel încât campania de vaccinare prin medicii de familie care începe pe 4 mai să excludă AstraZeneca, păstrând doar Johnson&Johnson și Moderna.

”Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, s-a justificat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Altfel spus, medicii de familie nu riscă să folosească AstraZeneca. Nimeni nu mai riscă să folosească AstraZeneca. E timpul să fie trimis săracilor...

541
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, vaccin, Uniunea Europeană, UE, AstraZeneca
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1781)
Vladimir Putin

Aniversarea unei realizări excepționale a Rusiei cu Vladimir Putin în prim plan!

68
(reînnoit 16:52 15.05.2021)
Se împlinesc azi 3 ani de când Rusia, condusă de Vladimir Putin, a demonstrat lumii întregi, printr-o realizare de excepție, ce înseamnă seriozitate, putere de muncă și ingeniozitate științifică

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Nu, nu este o exagerare – fiind inginer constructor la bază, realizarea în timp record a uriașului pod peste strâmtoarea Kerch mi se pare o realizare de excepție – poate chiar cea mai frumoasă din lume, din ultimii ani.  

Deschiderea oficială a podului Crimeea, care a conectat peninsula cu Rusia continentală peste strâmtoarea Kerch avut loc pe 15 mai 2018.

”Acest mare proiect de infrastructură a devenit un simbol al reunirii Crimeii cu Federația Rusă și a dat un impuls puternic dezvoltării socio-economice a peninsulei”, transmite Ambasada Rusiei la București.

Din punct de vedere istoric, proiectul construirii unui pod peste Strâmtoarea Kerch au fost gândite atât în Rusia imperială, cât și în timpul URSS.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, germanii au încercat să construiască podul, contând pe folosirea Crimeii ca un cap de pod pentru o ofensivă suplimentară în Caucaz.

”După eliberarea peninsulei de către Armata Roșie, inginerii sovietici au construit un pod feroviar în 150 zile, dar în 1945 a fost distrus în timpul unui mare îngheț, de un câmp de gheață în derivă.

Actuala construcție a podului Crimeea a început în 2016 fiind un eveniment cu adevărat istoric.

”Peste 10 de mii de omeni au participat la șantierul secolului  - vânători, ecologi, arheologi, oameni de știință, constructori, ingineri, muncitori”, scrie Ambasada Rusiei, arătând că ”Problema câmpurilor de gheață în derivă din Marea Azov a fost rezolvată datorită tehnologiilor unice dezvoltate de inginerii ruși”.

Un moment special a fost, la ceremonia de deschidere a podului, participarea președintelui rus Vladimir Putin care, la volanului unui KamAZ, a condus coloanele de camioane de mare tonaj cu care s-a făcut testarea podului.

”De fapt, toată țara a muncit pentru acest obiect - acesta este un rezultat minunat care face Crimeea și legendarul Sevastopol și mai puternic, iar pe noi toți mai aproape unul de celălalt”, a declarat președintele Vladimir Putin.

Alte date tehnice și statistice

Podul are 19 km lungime – fiind cel mai lung din Europa – și este format din calea ferată și zona rutieră.

În mai 2018 a fost pusă în funcțiune doar calea rutieră. Traficul de mărfuri pe pod a fost deschis în același an în toamnă, iar trenurile de călători au fost lansate pentru prima dată în decembrie 2019.

Până în prezent, pe pod au fost trecute 14 milioane de mașini (camioane și autocare) și 3,5 mii de garnituri de tren.

În martie 2020, peste pod a fost instalată o cale ferată urbană între Kerch și Anapa, extrem de apreciată de turiști.

Ușurarea accesului în Crimeea are un continuu impact pozitiv asupra dezvoltării turismului, transportului și comerțului - sfere economice cheie care furnizează o treime din produsul brut al țării.

Iată numai un exemplu: în vacanța din luna mai a anului trecut s-a înregistrat un număr record (pentru întreaga perioadă post-sovietică) de călătorii spre peninsulă a devenit record - 520 mii de persoane în 12 zile.

68
Tagurile:
Vladimir Putin, Rusia, pod, Crimeea

Загрузка...
Bogdan Duca

Teolog, concluzii grave și provocări ”după 1 an și 2 luni de isterie covid”

123
(reînnoit 15:38 15.05.2021)
Câteva concluzii trase de teologul și politologul Bogdan Duca după această perioadă de pandemie, atât în privința statului, câr și bisericii, dar și a influenței externe

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Apreciat pentru intervențiile sale în mass media dar și pentru inspiratele și incitantele sale postări, teologul și politologul Bogdan Duca scrie un text bazat pe întrebarea ”Ce am învățat eu după 1 an și 2 luni de isterie covid și 5 luni de vacciniadă?”.

Sunt 4 răspunsuri – sau concluzii – nu numai introspective, ci care reflectă poziția multor români care au adoptat o gândire liberă de impunerile oficiale.

Iată concluziile lui Bogdan Duca: 

1. ”Statul democratic este prizonierul corporațiilor multinaționale și practic politica e doar o anexa a intereselor acestor corporații”

2. ”Aceste corporații sunt conduse de oameni distruși psihic, lipsiți de cultură, cu viziuni totalitare, posesori ai unor averi enorme, periculos de mari”.

3. ”Creștinismul nu mai are energia să ofere o alternativă socială. Rămâne însă alternativa individuală, așa cum de fapt a lăsat Hristos”.

3. ”Nevoia de religios a oamenilor este suplinită de religia Științei, în expresia sa medicală. O religie ca toate religiile: doldora de fanatici și escroci”.

4. ”Dacă aveam unele speranțe și iluzii legate de capacitatea medicinei de a rezolva probleme, după anul acesta am o singură convingere legată de medicină: trebuie să mă feresc de spitale. Chiar și cu prețul vieții”.

Desigur, sunt concluzii grave dar, subliniem, sunt concluzii și opinii – nu sunt recomandări. Și, așa cum menționam în alte articole, Duca este un spirit constructiv, dar îi place polemica, provocarea cordială.

Ori, fiecare dintre concluzii este o provocare – adresată mai multor categorii de cititori, dar și unor instituții.

123
Tagurile:
Vaccinare, coronavirus, Bogdan Duca

Загрузка...