Herve Juvin

Mesaj din Franța: Jaful pădurilor din Carpați este un atentat la ființa însăși a României

2097
(reînnoit 14:15 06.04.2021)
Europarlamentarul francez Hervé Juvin vorbește într-un interviu adresat cititorilor de limba română ai Agenței Sputnik despre locul României în Uniunea Europeană, dar și despre greșelile enorme pe care le face Bruxelles-ul prin politicile sale.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Hervé Juvin este un mare eseist și scriitor francez, cu numeroase lucrări publicate de prestigioasa editură Gallimard, actualmente europarlamentar din partea partidului Adunarea Națională (fostul Front Național), formațiune condusă de Marine le Pen. Cărțile sale sunt dedicate transformărilor condiției umane, iar forța și succesul ideilor sale l-au propulsat în funcția de consilier al unor importanți lideri politici sau din mediul privat. În partea a doua a interviului acordat Agenției de Știri Sputnik, pentru cititorii de limba română, Hervé Juvin are un mesaj special pentru România, dar are și câteva opinii foarte dure la adresa Uniunii Europene

România a devenit membru al UE în 2007. Ce mesaj aveți pentru publicul nostru român în ceea ce privește constrângerile și modelele impuse de Bruxelles? Ce ar trebui să evităm?

Ca orice Națiune demnă de acest nume, le aparține românilor să știe ce este fundamental și ce ar trebui să păstreze, oricare ar fi prețul de plătit. Bruxelles-ul cumpără țările care aderă la Uniune, le cumpără identitatea, le cumpără independența, le cumpără valorile și credința. Polonia, Ungaria, Danemarca, Marea Britanie în felul său, toate au știut să spună că banii nu cumpără totul.

România trebuie încă să își consolideze forma politică, cea de Stat-Națiune european. Dacă există vreun patrimoniu pe care România își datorează ei însăși și îi datorează Europei să îl păstreze intact, acesta este pădurea Carpaților, un adevărat plămân verde al Europei. Că vin din Austria, din Suedia, de peste Atlantic sau că este fapta unor români corupți, jaful pădurilor din Carpați, inclusiv sub pretextul producerii de biocarburanți, este mai mult decât o greșeală, este un atentat la ființa însăși a României. Guvernele care ar fi complice intereselor internaționale pentru a ascunde despădurirea în masă sunt trădătoare ale interesului național.

Din aceeași perspectivă, România ar trebui să își folosească tradiția sa industrială bogată pentru a anticipa economia verde care va veni, și să își reconstruiască o industrie puternică, cu economie de CO2, hrănită de energie regenerabilă, cum ar fi cea nucleară, garanta capacității sale de a-și alege destinul. Liberă în Uniunea Europeană și liberă pentru Uniunea Europeană: aceasta este tot ce îi pot dori mai bun României care a avut întotdeauna legături privilegiate cu Franța, ca între surorile latine de la Est și de la Vest.

Recent, Parlamentul European, for al cărui membru sunteți și Dvs., a declarat UE drept zonă liberă LGBTQ. Ce îi reproșați acestei politici impuse de Bruxelles care deranjează, de altfel, numeroase țări și națiuni?

Ministrul francez al Afacerilor europene s-a deplasat recent în Polonia pentru a susține cauza militanților LGBTQ (în realitate, acum sunt LGBTQIA+, progresul nu încetează!). Această vizită a lui Clément Beaune în Polonia nu ridică probleme cu privire la cauza pe care el o apără, el are tot dreptul să o apere, ci este insuportabilă pentru că ea afirmă pretenția unui ministru francez de rangul doi de a impune legea în Polonia, ca și cum mișcarea LGBTQ  ar trebui să decreteze universalitatea moravurilor pe care le promovează! În Franța, căsătoria pentru toți nu pune nici o problemă, iar mișcarea ”Manif pour tous” nu a dat nici un rezultat politic. Dar alte Națiuni nu au aceeași istorie, același raport cu religia, cu tradiția, cu familia, și nu acceptă căsătoria pentru toți. În numele cărui adevăr superior să îi condamni și să vrei să le impui legi și obiceiuri care nu sunt ale lor? De dintotdeauna, colonialismul îmbrăcat în morală! Și mărturisesc că există o oarecare ironie să îi vedem pe cei care încurajează imigrația din țări dintre care unele practică pedeapsa cu moartea pentru homosexuali, cum apără cauza LGBTQ fără să simtă contradicția zdrobitoare dintre cele două atitudini!

Dar atenție! Cei care se plâng de disoluția moravurilor trebuie să fie atenți la mișcările subterane, mult mai profunde, care ne conduc către un puritanism sufocant. Posibilitatea de a arăta totul devine repede obligativitatea de a arăta totul, și se termină în constrângerea de a mărturisi: cu cine, cum, de ce etc. Partea cea mai rea a Americii, ipocrizia puritană și moralismul înecăcios câștigă acum teren într-o Europă care se credea protejată: ieșirea din catolicism are și acest preț de plătit.

În spatele unei pretinse ”eliberări”, capcana se închide deasupra celor care au dorit în mod naiv să beneficieze de o instituționalizare a opțiunilor lor personale. Eu nu sunt sigur dacă nu cumva ”căsătoria” nu a fost o capcană: în comunitatea homosexuală a anilor 80, ideea însăși a căsătoriei ar fi stârnit hohote de râs. Și vom vedea în curând cuplurile ”gay” căsătorite deșirate din cauza infidelității? Legea nu decide asupra moravurilor, iar iluziile în această privință se vor plăti scump.

Care este viitorul Uniunii Europene și viitorul țărilor sale constitutive? Care este propunerea Dvs. pentru o Uniune ideală și cu privire la statul națiune?

Conferința asupra Viitorului Europei ar trebui să înceapă pe 9 mai, la Strasbourg. Ea va încerca să ascundă realitatea că Uniunea merge prost, ea nu și-a revenit după Brexit, după referendumurile furate din 2006 (în Franța, ca și în Olanda, popoarele au refuzat un proiect de Constituție care le-a fost impusă apoi pe alte căi) și după sistemul cavalerului singuratic al Comisiei care continuă pe calea sa fără ieșire, fără să învețe nimic, fără să audă nimic, fără să înțeleagă nimic.

UE a ratat numeroase ocazii de a câștiga în credibilitate și de a restaura încrederea popoarelor din Națiunile care îi sunt membre. Mai întâi, incapacitatea sa de a corecta efectele punerii în scenă a monedei unice euro, adică divergența constantă și crescândă dintre blocul mărcii, care beneficiază de subevaluarea monedei sale pentru a acumula excedente comerciale, și țările din Sud, din care face parte acum și Franța, unde euro supraevaluat prin raport cu performanțele economiei lor le condamnă la un deficit permanent.

Apoi, dublul faliment al pieței interne, măturate de o adeziune naivă la globalizare și la liberul schimb, la Spațiul Schengen, devenit o strecurătoare, ridiculizat de complicitatea dintre cei care trec și ONG-uri, și care plasează Națiunile în fața acestei alternative: fie frontierele exterioare ale Uniunii sunt menținute, iar Frontex este o forță armată care garantează că pe acolo nu se trece, fie Națiunile își reiau controlul asupra propriilor lor frontiere cu facilități pentru cetățenii Uniunii, așa cum propune Marine Le Pen.

În fine, și mai ales, Uniunea a eșuat în a reconcilia capitalismul liberal și progresul. Ocazia era pregătită, după criza bancară americană din 2008, de a face ordine în piețele financiare, de a pune băncile în slujba economiei – și câțiva escroci în închisoare. Ocazia a fost ratată, și complicitatea domnului Mario Draghi cu lumea bancară și financiară s-a tradus printr-un galop înainte al îndatorării, o creație monetară fără limite, bule fără precedent ale prețurilor acțiunilor, și mai devreme sau mai târziu, se va finaliza printr-o spoliere a economiilor populare și a patrimoniilor constituite.

Evidența se impune: Uniunea nu mai este europeană, ea nu mai este Europa, iar europenii nu mai sunt aici la ei acasă. Trebuie readusă Uniunea Europeană pe căile interesului Națiunilor, în interesul popoarelor Europei și al progresului pentru toți europenii. Trebuie să i se dea forma sa politică stabilă de Uniune a Națiunilor. Trebuie retrezit principiul subsidiarității și coborâte la nivel local deciziile care nu privesc Bruxelles-ul în nici un fel. Trebuie să-i fie redat proiectului pieței interne consistența sa, care trece prin diferențierea între a produce în Europa și a produce în afara Europei, și prin preferința pentru ”produs în Europa, de către europeni”.

Trebuie afirmată datoria de independență și de securitate a Uniunii, indisociabilă de capacitatea nucleară a Franței, de locul său de membru permanent al Consiliului de Securitate și de modelul său de armată. Și trebuie, mai mult decât orice, să îi asigurăm pe europeni că ei fac legea la ei acasă, în țările lor, în Europa, că ei decid asupra legilor lor, asupra cui poate să câștige drept de rezidență și să aibă acces la solidaritatea europeană, și că votul lor primează asupra ideologiei Comisiei, a Curții de Justiție și a administrațiilor care guvernează împotriva Uniunii Națiunilor.

Una din preocupările Dvs. foarte neliniștitoare ne vorbește de pierderea diversității umane. Care este de fapt scopul politicii migratorii a Bruxelles-ului, impusă cu atâta obstinație în țările occidentale, ca și în cele ale Europei Centrale și de Est, și cum ne putem opune?

Libertatea politică este proprie omului, manifestarea cea mai puternică a capacității sale de alegere, și ea are drept consecință că societățile nu urmează același drum, că oamenii nu se supun acelorași legi și că oamenii nu sunt la fel. Cum spunea Joseph de Maistre: am întâlnit români, bretoni, chinezi han, dar nu am întâlnit niciodată Omul! Altfel spus, delfinul vorbește limba ”delfină”, dar omul nu vorbește limba ”umană”!

De câteva decenii, Uniunea Europeană se vrea multiculturală și adoptă cele mai mari stupidități venite de peste Atlantic: discriminarea pozitivă, cultura ”cancel” etc. În realitate, multiculturalismul este supresiunea oricărei culturi care este prin natura ei colectivă, discriminatorie, exigentă. În lipsa unei culturi dominante, în lipsa acceptării rădăcinilor sale creștine și spirituale, Uniunea Europeană devine din ce în ce mai incapabilă să înțeleagă ce este o religie – vedeți neînțelegerile cu Islamul care rămâne tot ceea ce este o religie! – sau să înțeleagă ceea ce este Celălalt – cel care nu va fi niciodată Același, asemănător cu noi, și prin aceasta merită respect, interes și conversație!

UE se erijează în modelul lumii, vrea să dea lecții lumii, dar ea se trăiește în afara sa, este pe cale să piardă acea înțelegere a lumii care a făcut din ea ceea ce este. Ar trebui să scriem despre ea la trecut?

2097
Tagurile:
Herve Juvin
Александр Хроленко, обозреватель МИА Россия сегодня

Hrolenko, despre participarea pacificatorilor din Transnistria în conflicte militare

301
(reînnoit 09:03 22.04.2021)
Trupele rusește de menținere a păcii nu vor participa la nici un fel de acțiuni militare, iar discuțiile pe acest subiect sunt din domeniul fantasticii, a declarat pentru Sputnik Moldova expertul militar Alexandr Hrolenko.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. În cadrul Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului, au fost audiați au fost audiați reprezentanții Ministerului Apărării, SIS, MAI și ai Biroului de Reintegrare. La ședință s-a vorbit de mobilizarea militară în regiune.

Președintele Comisiei, Sergiu Sîrbu, și-a exprimat speranța, miercuri, la un briefing de presă, că forțele ruse din regiunea transnistreană nu vor fi implicate în eventual conflict care eventual al putea izbucni între Ucraina și Rusia.  

Expertul militar rus Alexandr Hrolenko a declarat într-un interviu Sputnik Moldova că nu există nici măcar obiectul pentru o astfel de discuție privind participarea contingentului de trupe ruse și de menținere a păcii la oricare acțiuni militare.

"Grupul de trupe ruse din regiunea transnistreană nu poate să participe la niciun fel de conflicte sub aspect tehnologic. În primul rând, este puțin numeros, acum acolo sunt dislocați nu mai mult de 2 000 de militari și nu dispune nici măcar de tehnică și armament greu. În la doilea rând, el are două obiective clar definite, - misiunea de menținere a păcii și de pază a depozitelor cu muniții. Trebuie să ai un fel de fantezie hipertrofiată ca să-ți imaginezi că un mic contingent se va porni în ofensivă spre Odesa, Kiev și nu mai știu unde își imaginează deputații parlamentului moldovean", afirmă Hrolenko.

Expertul rus spune că nu există nici un temei să așteptăm un conflict armat ruso-ucrainean de proporții.

"Discuția privind o posibilă contrapunere armată între Rusia și Ucraina vine de la cel viclean. Cred că acum tuturor le este clar că Federația Rusă nu are nevoie de un astfel de conflict, iar Ucraina a pierdut orice spirit de luptă. Da, la sfârșitul anului trecut, pe fondalul evenimentelor din Nagorno Karabah, cuiva în Kierv i-au venit idei cum ar fi "dar să nu lovim oare și noi cu drone turcești asupra Donbasului". Dar a fost suficient ca Rusia să verifice pregătirea în luptă a trupelor, dislocând în mod rapid două armate și trei divizii aeropurtate în sud-vestul țării și peninsula Crimeea, ca nimeni să nu mai aibă îndoieli cu ce se va sfârși în mod inevitabil aventura generalilor ucraineni. Și astăzi într- o astfel de evoluție a situației nu este interesat nici la Washington, nici la Bruxelles, și nici măcar la Kiev", se arată convins Hrolenko.

Președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului, a criticat-o pe președintele Maia Sandu, care este comandantul suprem al armatei, că nu acordă suficientă atenție acestui subiect și evită să-l discute la ședințele Consiliului Suprem de Securitate.

Cum îi tratează pe pacienți din Karabah medicii militari ruși
© Video : Ruptly / Минобороны России

Potrivit lui Sîrbu, autoritățile au confirmat o mobilizare militară fără precedent la frontiera Ucrainei cu Federației Ruse, însă au dat asigurări că, în acest moment, nu există premise pentru declanșarea unui conflict militar în zonă care ar putea să ne afecteze.

„Sperăm foarte mult să nu existe un conflict între cele două țări. Și pentru noi este foarte important acest lucru, deoarece știm că în regiunea transnistreană există un contingent militar al Federației Ruse și există un risc mare ca, în cazul în care ar putea începe acest conflict, să nu fie implicate și forțele rusești din regiunea transnistreană, or Transnistria este parte a teritoriului Republicii Moldova”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Grupul operativ de trupe ruse, dislocat pe malul stâng al Nistrului, îndeplinește două sarcini principale: desfășoară o misiune de menținere a păcii împreună cu forțele de menținere a păcii transnistrene și moldovenești, precum și paza depozitelor militare din zona așezării Cobasna.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a spus că Rusia nu este interesată să provoace un război civil în Donbas și va face tot posibilul pentru a-i proteja pe locuitorii regiunii.

Confruntarea armată din Donbas se desfășoară de șapte ani, iar aproximativ 13 mii de persoane au murit. Reglementarea conflictului este discutată în cadrul reuniunilor grupului de contact de la Minsk. Participanții la acest dialog au adoptat mai multe documente menite să rezolve conflictul, dar împușcăturile continuă.

Un regim cuprinzător de încetare a focului a intrat în vigoare în iulie 2020. Cu toate acestea, din februarie, luptele s-au intensificat, iar în aprilie DPR a raportat moartea unui copil după ce a fost lovit de o dronă ucraineană. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei trag asupra celor două republici autoproclamate cu armel interzise în cadrul înțelegerilor Minsk-2.

301
Tagurile:
militari, Transnistria
Tematic
Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin
SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
Militarii ruși de menținere a păcii se îndreaptă spre Karabah

Загрузка...
Larisa still 03

Filmul ”Larisa” povestea unei vieți pe două continente

162
Ruxandra Cernat, președintele Asociației ArtViva, este câștigătorul concursului de scenarii din Federația Rusă, prilej cu care a realizat, alături de o echipă extraordinară, filmul de scurt metraj ”Larisa”. O poveste impresionantă, care arată că viața e surprinzătoare.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. O poveste de viață derulată pe două continente – Europa și Asia: aceasta poate fi, în linii mari, ideea centrală a filmului de scurt metraj produs de ArtViva.

Numai că povestea filmului este una mult mai complexă, tulburătoare și neașteptată, o răsturnare de situație produsă după ce protagonista primește un telefon de la… Ambasada Rusiei.

Președintele Asociației ArtViva, Ruxandra Cernat, a vorbit exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik, despre acest proiect remarcabil, precum și despre clipa când vom putea viziona și noi filmul ”Larisa”.

Larisa still 01
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 01

Ești primul român care a câștigat concursul de scenarii din Federația Rusă. Despre ce este vorba?

Ruxandra Cernat: Împreună cu Republica Kazahstan, cu regiunea Kazan, s-a făcut un proiect prin care, în fiecare an – în 2021 va fi al treilea an – au fost atrași cineaști din întreaga lume care să participe cu un scenariu și în acest scenariu să fie o poveste care să cuprindă cumva personaje, cultura, locurile din Kazan, respectând cu strictețe anumite norme mai degrabă religioase decât culturale, având în vedere că vorbim despre o țară musulmană, Kazahstan.

Ce fel de scene nu pot fi arătate în pelicule?

Ruxandra Cernat: În filme nu se pot arăta scena intime sau că se consumă alcool etc. Iar produsul final urmează să fie un film de lung metraj de tip omnibus, deci mai multe povestiri legate sub umbrela tematică a regiunii respective, care va intra în cinematografe din toamnă. Anul acesta va intra filmul produs in primul an, deci primele zece filme făcute in Kazan. Au avut noroc că a fost înainte de pandemie și au filmat acolo, pentru că Ministerul Culturii din Federația Rusă susține acest proiect și, practic, toți cei selectați urmau să stea o săptămână acolo, cu echipa proprie si echipe locale, să scrie, să filmeze, să monteze și, după aceea ne întorceam acasă lăsând filmul pentru post producție.

Larisa still 02
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 02

Cum s-a făcut regizarea, ținând cont de condițiile dificile existente la nivel mondial, generate de pandemia de coronavirus?

Ruxandra Cernat: Anul trecut, am fost primul român al cărui scenariu a fost selectat și a trebuit să mă confrunt cu problema regizării prin Whatsapp și a comunicării cu o echipă de acolo în condițiile în care orice punem noi ca personaj in film nu putea să se lege cu filmarile din Kazan pentru că nu puteau călători nici măcar actorii. Tot ce însemna recuzită sau costume la fel, trebuia să găsești ideintic acolo, sau să fie și ușor de făcut și in acelasi tip aparte ca să fie firul roșu al povestii. Totul s-a facut online, să alegem actorii din Kazan, să alegem costumele, locatiile. Echipa de productie de acolo era deja prestabilita pentru noi, am avut sansa sa ne fie repartizati cei mai buni.

Care este povestea filmului tău?

Ruxandra Cernat: Eu am ales să fac cumva scenariul in doua perioada diferite - prezentul în România și trecutul, în urmă cu 32 de ani, în Kazan. Aici a fost provocarea pentru că toată echipa din kazan era tânără și se punea întrebarea cum era în anii 80 acolo, să găsească locații care existau și atunci, costumele, atitudinea. Au cautat mult prin second hand-uri… Noi am sperat până în ultima clipă, în decembrie, că vom putea pleca și filma acolo, proiectul fusese deja amanat din august de 2 ori, dar din cauza pandemiei nu s-au mai deschis granitele și atunci, în decembrie, am facut totul pe repede-înainte pentru ca trebuia închis proiectul pe anul respectiv ca finanțe cu ministerele de resort din Rusia.

Ați reușit să plecați, în cele din urmă?

Ruxandra Cernat: Totul a fost prin online, adică prin telefoane, prin Zoom, prin Whatsapp, numai așa și pe urmă pe transferuri de fișiere video și audio ce au filmat ei, ce am montat noi aici cu Dorwin Rowan. Au fost 10 proiecte. Din România am fost noi, cu filmul ”Larisa”. Au fost din Franța, din Germania, din China, din Vietnam, din Noua Zeelanda, din Nicaragua și trei proiecte rusești. Acestea 10 au fost cele alese ca să fie produse și să intre în filmul de lung metraj final care pentru Rusia înseamnă premieră în cinema in septembrie 2021. Eu am solicitat să aducem și filmul de anul trecut dar, mai ales, filmul de anul acesta care va trebui să fie cu premieră în septembrie pentru că acolo este România si sper să-l putem aduce într-o premieră exclusivă la Casa Rusă.

Larisa still 03
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 03

Cât a costat?

Ruxandra Cernat: Noi nu am avut acces la bugetul lor, practic ce bani au fost dați pentru cei de acolo care au fost susținuți de fondurile din Federația Rusă – practic, au fost plătiți acolo actorii, echipa de productie. Pentru noi ar fi fost acoperite toate costurile de transport, cazare si filmare in caz ca ajungeam acolo, asa a trebuit sa ma descurc cu parteneriate locale ca sa putem face totusi filmul cu care am castigat selectia. Dar si la ei au fost reduceri mari de buget. Când am auzit că numai pentru echipamentul de filmare era bugetul 150 de euro am spus ”Nu vreau să întreb mai mult”, si am trimis doar lista pentru echipa de productie de acolo, am nevoie de asta, de asta, de asta și, practic tot ce a fost pe România a fost prin asociația mea, ArtViva cu parteneriate, cu Uniunea Producătorilor UPFAR ARGOA care oferă producătorilor independenți, membri ai Uniunii, sprijin cu echipamente și am putut lua de acolo tot ce am avut nevoie pentru filmare și cu locația – Hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei.

În rest, toată lumea a venit cu inima deschisă, bucuroși că putem să jucăm, să filmăm, după toată perioada asta…

Când am scris scenariul, am încercat să respectăm toate normele de siguranță. Am ales o încăpere foarte mare, nu erau decât 2 actori la cadru, în prima zi și un actor, în a doua zi, iar echipa, am fost 3 în spatele camerei, tocmai ca să nu ne complicăm nici unuia viața.

Larisa still 04
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 04

Care este povestea?

Ruxandra Cernat: Povestea, gândită în cele două unități de timp, este despre o tânără din România care este directoarea unui hotel. Primește un telefon de la Ambasada Rusiei că are de ridicat o scrisoare oficială. Se prezintă, ridică această scrisoare, prin care îi este anunțat că i s-a lăsat moștenire un hotel în Kazan, iar ca simbol de recunoaștere primește un cercel, ea având de la mama ei cealaltă jumătate a acestei perechi. Așa află, de fapt, despre tatăl ei care a fost un tătar pe care nu l-a cunoscut, mama ei murind la naștere, și pleacă în Federația Rusă să-și găsească rădăcinile. Ce a fost frumos este că povestindu-le celor din echipă despre proiect cu directoarea hotelului de aici am aflat că dorința ei este să primească la un moment dat moștenire un hotel de la o ruda necunoscuta, iar producătorul executiv din Rusia, colega mea Xenia Koltzova, cu care am lucrat cel mai strâns, mi-a spus că este chiar povestea vieții ei. Ea nu și-a cunoscut tatăl și dorindu-și foarte mult să ajungă la studii în Kazan, atunci când a plecat i s-a spus că are un unchi care este rectorul unei universități de lângă Kazan. Așa a ajuns, practic, să afle că de acolo este tatăl ei și să găsească întreaga familie.

Proiectul l-am gândit ca un lung metraj. Am întreaga susținere a echipei să îl și facem așa. Practic, noi ne doream să ajungem și în Kazan ca să filmăm continuarea – când Larisa ajunge acolo ce se întâmplă, cum descoperă familia, cultura, mâncarea, muzica, aromele…

Larisa still 05
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 05

Sunt șanse să ajungeți în acest an?

Ruxandra Cernat: Dacă se poate circula ne dorim din tot sufletul. Ideea este că, practic, cei care au sprijinit proiectul de partea rusă își doresc să facă genul acesta de proiecte. Le-a plăcut și povestea . Urmează, acum, să depun o cerere de sprijin financiar către forma de guvernare a regiunii Kazan, către ministrul de Promovare și Cultură. Este chiar doamna care a gestionat, practic, acest proiect. Se cheama ”Film in 7 zile” pentru că 7 zile trebuia să stăm acolo pentru a face filmul si a lucrat cu un coordonator pe scenariu, eu l-am avut pe Thom Palmen anul acesta. Sper să avem șanse să ajungem să filmăm. Practic, față de ce avem noi ca material, într-o săptămână, acolo, am putea filma restul, iar echipele locale vor face toată cercetarea si pregatirile de filmare până să ajungem noi, pentru că și lor le-a plăcut povestea și vor să continue.

În România când am putea vedea filmul?

Ruxandra Cernat: Eu îmi doresc să-l aducem măcar la Casa Rusă într-o vizionare, ori când vom mai avea colecțiile de filme gen ”Aripi”, din diverse țări sau poate tot așa, pe toamnă când se va lansa și în Rusia, să facem o punte de legătură… Altfel, după ce încheiem post producția va fi trimis către festivalurile de scurt metraj, pentru că va fi un film de zece minute, partea noastră, cum se spune, si catre festivalurile de lung metraj intreg proiectul ca omnibus.

Larisa still 06
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 06

Spune-ne, te rog, câteva lucruri și despre echipa extraordinară cu care ai colaborat…

Ruxandra Cernat: Actrița din rolul principal este o fostă colegă de facultate cu care am colaborat foarte frumos și în trecut, Sorina Ștefănescu. O puteți vedea la Nottara. Un coleg, drag și prieten, Adrian Lepădatu – el lucrează la Metropolis și a fost în cîteva reclame care au circulat și pe internet. Pentru imagine, l-am avut pe Andrei Rădulescu, un foarte bun operator și om de lumini – a făcut, practic, toate job-urile care au ținut de departamentul de imagine. Pe partea de sunet și montaj a fost Dorwin Rowan. Noi a trebuit să prezentăm filmul înainte de Crăciun, la festivitatea de închidere, ceea ce a însemnat, cu toate întârzierile, că filmul a trebuit montat în mai putin de 2 zile. Dorwin Rowan, acetsa este numele de artist si ca producator de muzica, s-a ocupat de toată partea asta de înregistrare, de sunet, de post producție de sunet, de montaj video, de colorizare. A compus, de asemenea, coloana sonoră, muzică originală pentru acest film, cu titlul ”Larisa”. Muzica se poate asculta pe toate platformele de specialitate si o puteti adauga postarilor de pe facebook sau instagram, la story. El a compus această muzică înainte ca noi să filmăm, inspirat, practic, din scenariu. Iar pe platoul de filmare inainte de a incepe intreaga echipa am ascultat piesa  ceea ce ne-a dat un vibe extraordinar pentru zilele care au urmat.

Larisa still 07
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 07
162
Tagurile:
poveste, Premiu, film
Тема:
Relațiile româno-ruse
Tematic
Film Horror unic: DNA acuză Cinematografia – PREMII și… 34 abuzuri în serviciu!
Festivalul de film “Aripi”, regal cinematografic la București
Regal de film rusesc în București: Colecția de Aur Mosfilm
Rusia va realiza primul film în Spațiu
Cavalerul Cerului român – nicio țară nu a avut asemenea erou, niciun film nu poate reda!

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...