Aurelian Pavelescu

Aurelian Pavelescu, verdictul politic al momentului: ”Iată cauza tuturor dezastrelor”

380
Cunoscutul avocat și om politic face o tentativă de a schimba mersul lucrurilor în țară și în politică – o soluție, poate târzie, în condițiile în care  ”tehnicile de asmuțire au luat forme de manipulare care au atins perfecțiunea”

BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Sub forma unui apel ”pentru ieșirea din cercul urii”, Aurelian Pavelescu și PNȚCD lansează în spațiul public o provocare: aceea de a observa și înțelege cauza tuturor relelor – manipularea prin dezbinare, prin votul negativ, a asmuțirii și revanșei.

”Privind în urmă, cauza tuturor dezastrelor care au cuprins România a fost dezbinarea națiunii”, arată Pavelescu, prezentând un mare adevăr: ”Partidele s-au propulsat la putere numai acuzându-se reciproc și instigând populația unele împotriva altora, culegând votul negativ”.

De fapt, au câștigat ”cei care-au reușit să învrăjbească mai mult, să producă mai multă ură” – iar acesta este adevărul care ar trebui recunoscut. Și, în consecință, ”niciodată în ultimii 30 de ani n-au fost promovate proiecte de țară în jurul cărora să se unească națiunea”.

”A existat mereu o revanșă, promisiuni că țara va fi luată înapoi de la cei aflați la putere și redată cetățenilor, pentru ca, apoi, cei din fosta opoziție să aibă drept unic obiectiv distrugerea adversarului și intrarea într-un nou ciclu al urii”, scrie Pavelescu, subliniind că ”Tehnicile de asmuțire și de justificare, fără ca guvernanții să se ocupe și de țară, ci doar de revanșă, dând vina pe moșteniri, au luat forme de manipulare care au atins perfecțiunea”.

Și, atenție la un alt aspect important: ”Numai în România s-a întâmplat asta în tot spațiul european”.

Rezultatul a fost clar și îl vedem toți: ”Ce-au încercat să facă unii, a devenit obiectivul celorlalți să distrugă, de multe ori pentru simplul motiv că n-au fost ei cu meritele”.

”Acest comportament are o motivație mai adâncă: tentația dictatorială moștenită din comunism - a lichida adversarul politic, a-l  umili, cu o agresivitate ieșită din comun”, scrie Pavelescu. Un comentariu la care am adăuga că ”tentația dictatorială” s-a suprapus peste meteahna luptei între partide, specifică perioadei interbelice din România.

Acum, Pavelescu spune clar: ”Nu există practic partide, ci grupări de gherilă, de vânătoare de oameni, mecanisme ale urii dusă la extrem. Un mod de a face politică pentru mediocri, incompetenți, lași, ticăloși și obraznici”.

”A fost șansa lor să prolifereze și să preia puterea. Cu mult mai ușor să acuze, să înjure și să-și ascundă nulitatea”, scrie Pavelescu, punctând: ”Poporul a fost transformat în triburi și galerii. Și, cu cât sărăcia a fost mai mare, cu atât mai simplu de apăsat pe coarda violenței și răzbunării”.

Ce se poate face în această situație? Președintele PNȚCD consideră că avem o singură soluție: ”să ieșim din cercul urii”.

”Unii vor crede că e prea târziu - și chiar dac-ar fi, este singura șansă”, scrie Pavelescu, subliniind că ”este obligația politică a PNȚCD să dea astăzi acest mesaj, partidul conștiinței naționale, al valorilor democratice și creștine”.

Pavelescu și PNȚCD își asumă responsabilitatea de a le transmite românilor ”nevoia de solidaritate, că sunt mai multe care să ne unească, decât cele care să ne dezbine, iar, cu cât vom gândi prin excludere, cu atât ne vom scufunda noi și generațiile care vin”.

Oamenii să poată discerne și ”să fie cu adevărat liberi, să-și urmărească propriile interese, să se implice mai mult în viața țării”, vrea PNȚCD.

”Să-i aducem în spațiul public pe aceia care, dezgustați de atâta violență, intoleranță și ură, au ales să stea deoparte sau, și mai grav, să contribuie prin pasivitate și dispreț la această nenorocire: să aducem în spațiul public adevărata elită”, este dorința PNȚCD.

Argumentul este clar: ”De la vechile generații până la cele mai noi, România are un potențial uman uriaș. Numai împreună cu ei vom putea ajunge la lumină”.

Așa cum titram este analiza – sau chiar verdictul politic al momentului. Dar cine are mintea să îl accepte?

380
Tagurile:
Aurelian Pavelescu
Sorin Ovidiu Vântu

Vântu: ”Ucraina este o țară ostilă nouă, nu mișca un deget pentru ei”

157
Sorin Ovidiu Vântu a lansat astăzi un mesaj video pe facebook unde critică faptul că, pe lângă spaima colosală legată de COVID și vaccinuri, oamenilor li s-a băgat în cap și spaima unui război între ruși și restul lumii

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Discurs excepțional din partea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu care își declară public atitudinea anti-americană și dejoacă planurile de manipulare prin înfricoșarea oamenilor cu vești despre război.

”Ești bombardat de peste tot cu amenințarea unui război între ruși și restul lumii. Generație, nu există nici un risc pentru România să intre într-un război pentru că nu va avea loc vreun război. Dacă rușii intră în Ucraina, să fie sănătoși. Ucraina este o țară ostilă nouă. N-aș mișca un deget pentru ei”, spune Vântu în stilul lui caracteristic.

Omul de afaceri mai arată că Europa nu va îndrăzni să atace Rusia, după cum nici americanii.

”Să presupunem că americanii sunt atât de tâmpiți încât să intre peste ruși, o superputere militară”, își continuă Vântu mesajul. Ei bine, arată acesta, indiferent cine câștigă în urma unui conflict între  ruși și americani, SUA vor fi atât de slabe după un război, încât chinezii ”vor defila prin America precum pe propriile lor bulevarde”.

Dar, observă Vântu, SUA sunt conștiente de acest lucru și atacă numai state slab înarmate, chiar dacă și acolo pot lua bătaie, ca în Vietnam și Afganistan, îi ironizează el pe americani.

Despre forța politică americană, Vântu atrage atenția că prin maniera în care SUA au folosit această forță ”au devenit antipatizate pe aproape întreg globul”.

”Eu sunt un anti-american convins. Nu cu populația din America... ci cu cei care conduc America, grupurile de interese și centrele de putere care conduc cu adevărat America. Îi detest”, mai spune Vântu, făcând o mărturisire unică în felul ei.

În concluzie, Vântu spune că nu există riscuri de conflict în Ucraina în care să intre și România, dar recunoaște că dacă americanii ar da ordin, este posibil ca ”imbecilii” care conduc România să acționeze. Însă Vântu nu crede că americanii vor declanșa un asemenea conflict, el spunând că ”or fi e proști, dar nu chiar atât de proști”.

O luare de poziție unică prin curajul ei și care este foarte apreciată de internauți, mesajul video al lui Sorin Ovidiu Vântu având toate șansele să se viralizeze.

157
Tagurile:
Sorin Ovidiu Vântu, Ucraina
Tematic
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram face praf un ministru de prim rang îi în vileag trei minciuni!

548
Cunoscuta realizatoare TV și europarlamentar dă în vileag trei minciuni ale ministrului unui domeniu de maximă importanță – și cum afectează asta pe cei care activează acolo

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Apreciată pentru reportajele și anchetele sale de excepție, Carmen Avram nu se dezminte nici ca europarlamentar! Rămâne aceeași căutătoare a adevărului, gata să dea în vileag aspectele pe care alții încearcă să le ascundă. 

În cazul de față, ministrul Agriculturii, domeniul în care România își punea mari speranțe în urmă cu câți va ani, mai precis pe vremea guvernărilor PSD, cu Petre Daea ministru.

Acum însă, Carmen Avram denunță un ”mare scandal mare la Ministerul Agriculturii”, unde ministrul liberal Adrian Oros ”nemaivăzutul” a fost prins cu… ”trei minciuni”.

Iată cele ”trei minciuni”, așa cum le prezintă Carmen Avram:

  1. ”Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

De fapt, spune Carmen Avram este 𝐌INCIUNĂ! ”Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles”.

  2. ”I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe”.

Din nou… MINCIUNĂ! ”Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană”, arată europarlamentarul.

  3. ”Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai Planului Național de Redresare și Reziliență”.

Și iar 𝐌INCIUNĂ, acuză Carmen Avram, deoarece ”Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR - Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR”.

Consecința acestor ”MINCIUNI”? ”Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles”.

În aceste condiții, Carmen Avram consideră că singura șansă este o nouă revizuire - a patra - a PNRR. ”RUȘINE!!”, exclamă Carmen Avram.

Întrebarea noastră este – crede Carmen Avram că această a patra revizuire va fi gata și transmisă până la finele lui mai – adică peste o lună, ca să mai prindem fonduri în octombrie? În opinia noastră, așa ceva este greu de crezut!

În caz contrar, dacă intrăm în vară fără PNRR aprobat, va mai veni vreun ban anul acesta? Răspuns clar - NU!

548
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Liviu Dragnea

Ultima oră: Încă o victorie pentru Liviu Dragnea!

0
(reînnoit 16:07 23.04.2021)
Victorie și în instanță pentru fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea – e la un pas de revenirea la libertate!

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. O veste bună a venit pentru Liviu Dragnea de la judecătoria Sectorului 5, care a admis plângerea făcută de fostul președinte al PSD împotriva Penitenciarului Rahova.

Astfel, judecătorul instanței de la Sectorului 5 a fost de părere că lui Liviu Dragnea trebuie să-i fie recunoscute drept muncite ”o parte dintre zilele pe care nu le-a putut lucra efectiv în spatele gratiilor”, transmite mass media.

 Dragnea a cerut instanței să recunoască faptul că direcțiunea penitenciarului nu i-a acceptat dreptul la muncă timp de 49 de zile - zile care ar fi putut fi socotite la primirea avizul de eliberare condiționată al comisiei în luna februarie.

În condițiile legii, zilele lucrate în penitenciar îi ajută pe deținuți să iasă mai repede, existând posibilitatea să fie scăzute din perioada de pedeapsă în cazul  liberării condiționate.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru ”instigare la abuz în serviciu” în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

De asemenea, amintim că, săptămâna aceasta, fostul președinte PSD a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

În curând, instanța va anunța decizia cu privire la eliberarea lui Liviu Dragnea - pe data de 27 aprilie, dacă nu se va face apel.

0

Загрузка...