"Deja a fost testat": Rusia își va proteja teritoriile nordice cu o armă neobișnuită

2227
Capacitate înaltă de deplasare pe teren accidentat, precizie în tragere, abilitatea de a acționa acolo unde tehnica obișnuită de luptă, pur și simplu, nu supraviețuiește – Rusia se pregătește să-și doteze armata cu instalația de artilerie autopropulsată "Magnolia".

MOSCOVA, 29 mart – Sputnik, Nikolai Protopopov. Această armă va fi trimisă unităților arctice, care îndeplinesc sarcini în condiții climatice extreme. Despre cel mai nou autotun și despre alte echipamente unice ale bazelor din Arctica – în materialul Sputnik.

Cerințe speciale

Despre noua instalație autopropulsată pentru unitățile din Nordul Îndepărtat s-a aflat încă în 2017. Atunci, Ministerul Apărării a declarat că "Magnolia" de 120 de milimetri va fi pusă pe șasiul transportorului blindat cu două șenile.

Modelele experimentate sunt supuse testărilor preliminare, care au arătat deja că instalația poate acționa în mod eficient pe soluri instabile, inclusiv în zone mlăștinoase și înzăpezite. Iar motorul funcționează fără probleme la temperaturi extrem de scăzute.

Испытания крылатой ракеты с ядерным двигателем «Буревестник»
© Photo : Министерство обороны РФ
Proiectul a fost elaborat de către specialiștii Institutului Central de Cercetări Științifice "Burevestnik" în cadrul lucrării experimentale de proiectare "Nabrosok". În afară de autotun, se presupune că va fi lansată o întreagă familie de mortiere de artilerie, extrem de mobile, pe diverse șasiuri, proiectate special pentru operațiunile de luptă în Nord.

Caracteristicile tehnice ale instalației "Magnolia" au fost parțial dezvăluite în cadrul forumului "Armiya 2019". Tractor – vehiculul blindat ATV cu șenile de 27 de tone DT-10PM "Vityaz", cu o capacitate transport de mai mult de zece tone cu un motor diesel de 800 de cai putere. Viteza – până la 45 de kilometri pe oră, depășirea obstacolelor de apă – până la șase kilometri pe oră. Distanța pe care poate să o parcurgă fără realimentare – aproximativ 700 de kilometri. Echipajul – patru persoane, unitatea de luptă este situată în secțiunea din spate.

Arma combinată semiautomată cu ghinturi combină funcțiile obuzierului și mortierului. Dispune de o gamă largă de muniții, inclusiv trage cu proiectilele autotunului "Nona". De asemenea, se pot utiliza ghidatele "Kitolov-2", destinate pentru distrugerea tehnicii ușor blindate și instalațiilor inginerești. Grație sistemului de ghidare semi-activ cu laser, probabilitatea unei lovituri precise a unei ținte fixe, fără o lovitură de probă, ​​este aproape de 100 de procente.

Muniția – 80 de proiectile. Arma își atinge obiectivul cu muniție puternic explozibilă la o distanță de mai mult de opt kilometri, cu muniție ghidată – până la zece. Cadența de tragere – zece lovituri pe minut.

"Panțir-ul" Arcticii

Principalele sarcini ale "Magnoliei" – distrugerea obiectelor de apărare antiaeriană și a luptei electronice, a instalațiilor de rachete, a vehiculelor blindate, a structurilor de fortificare, a mijloacelor de debarcare și a forței vii a inamicului.

Cu toate acestea, autotunul promițător este departe de a fi unicul exemplar al echipamentului militar destinat condițiilor climatice dure ale Arcticii.

De exemplu, pentru unitățile de apărare antiaeriană, a fost dezvoltată versiunea arctică a complexului de rachete antiaeriene "Panțir". Acest complex s-a dovedit a fi eficient în mai multe conflicte militare, dar, pentru Nordul Îndepărtat, s-au efectuat mai multe schimbări semnificative în construcția acestuia.

Unitatea de luptă a complexului "Panțir-SA" a fost plasată pe același tractor blindat "Vityaz", dar au renunțat la sistemul automat antiaerian, deoarece la temperaturi extrem de scăzute, eficiența de tragere a acestuia scade foarte mult. În locul acestui sistem, au fost adăugate șase lansatoare suplimentare de rachete cu o rază de acțiune de până la 20 de kilometri.

Un alt mijloc de apărare antiaeriană cu un grad de pătrundere sporit pe tern accidentat este complexul "Tor-M2DT", care a pus în dotarea armatei în vara anului trecut. Acest sistem poate funcționa la temperaturi sub minus 50 de grade, să se deplaseze de-a lungul terenurilor accidentate și să depășească obstacolele de apă. Complexul se bazează pe un vehicul blindat ATV cu două șenile. În partea din față – modulul de susținere a vieții echipajului, iar lansatorul – în spate, în cel de-al doilea modul.

Caracteristicile tactice și tehnice sunt aceleași ca și la convenționalul "Tor". Acesta distruge toate tipurile de obiective aeriene: aeronave, elicoptere, rachete de croazieră, muniții ghidate și drone de dimensiuni mici la o distanță de până la 16 kilometri și la o altitudine de până la 12 kilometri. Muniția – 16 rachete anti-aeronave, lansate la un interval de 2,5 secunde. Mai mult decât atât, "Tor" funcționează pe principiul "o rachetă – o țintă", care confirmă precizia ridicată a acestuia.

Pentru ostilitățile la sol, unităților arctice le vor fi furnizate tancurile modernizate T-80BVM, precum și obuziere bazate pe transportatorii blindați MT-LB.

Mijloace de livrare

Personalul militar al unității arctice se deplasează, de asemenea, pe tehnici special pregătite. De exemplu, pe elicopterul Mi-8AMTSH-VA. Una dintre caracteristicile acestui elicopter – încălzirea agregatelor sistemelor de ulei și transmisie, respectiv motoarele se pornesc fără probleme chiar și la minus 60. Cabina de marfă a aeronavei este, de asemenea, încălzită.

Raza de acțiune a elicopterului arctic MI-8, cu rezervoare suplimentare de combustibil, depășește 1400 de kilometri, iar în aer mașina se poate afla mai mult șapte ore.

La sol, militarii folosesc și bine-cunoscutele vehicule MT-LB, dar cu șenile speciale, care exercită asupra solului o presiune de doar 0,28 kilograme pe centimetru pătrat – mai mică decât cea exercitată de un pieton.

Există vehicule destinate zonelor mlăștinoase și înzăpezite, care au anvelope enorme cu presiune ultra-scăzută. Militarii le utilizează pentru a explora terenul, pentru a stabili rute, pentru a evalua situația privind gheața și pentru a însoți coloanele cu echipament militar.

În plus, soldații și ofițerii se deplasează pe snowmobiluri cu cabine încălzite, pe camioanele cu tracțiune integrală "Ural" și KAMaz, adaptate la temperaturi extrem de scăzute, pe pernoptere. În unele unități, sunt folosite chiar și săniile trase de câini sau reni – transportul extrem de vechi, capabil să treacă acolo unde s-ar bloca cel mai echipat ATV.

Desigur, unitățile arctice primesc și îmbrăcăminte specială. Setul de îmbrăcăminte standard constă din aproximativ 20 de elemente. Echipamentele sunt fabricate din material multistrat, foarte cald, care cântărește puțin și nu limitează mișcările luptătorului.

2227
Tagurile:
armă, Rusia
Tematic
În Rusia s-a dat startul producerii vaccinului "CoviVac"
Mesaj din Bundestag pentru România: Casa comună a Europei NU poate exista excluzând Rusia
Rusia promite un răspuns adecvat la întărirea prezenței NATO în Marea Neagră
Sorin Ovidiu Vântu

Vântu: ”Ucraina este o țară ostilă nouă, nu mișca un deget pentru ei”

194
Sorin Ovidiu Vântu a lansat astăzi un mesaj video pe facebook unde critică faptul că, pe lângă spaima colosală legată de COVID și vaccinuri, oamenilor li s-a băgat în cap și spaima unui război între ruși și restul lumii

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Discurs excepțional din partea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu care își declară public atitudinea anti-americană și dejoacă planurile de manipulare prin înfricoșarea oamenilor cu vești despre război.

”Ești bombardat de peste tot cu amenințarea unui război între ruși și restul lumii. Generație, nu există nici un risc pentru România să intre într-un război pentru că nu va avea loc vreun război. Dacă rușii intră în Ucraina, să fie sănătoși. Ucraina este o țară ostilă nouă. N-aș mișca un deget pentru ei”, spune Vântu în stilul lui caracteristic.

Omul de afaceri mai arată că Europa nu va îndrăzni să atace Rusia, după cum nici americanii.

”Să presupunem că americanii sunt atât de tâmpiți încât să intre peste ruși, o superputere militară”, își continuă Vântu mesajul. Ei bine, arată acesta, indiferent cine câștigă în urma unui conflict între  ruși și americani, SUA vor fi atât de slabe după un război, încât chinezii ”vor defila prin America precum pe propriile lor bulevarde”.

Dar, observă Vântu, SUA sunt conștiente de acest lucru și atacă numai state slab înarmate, chiar dacă și acolo pot lua bătaie, ca în Vietnam și Afganistan, îi ironizează el pe americani.

Despre forța politică americană, Vântu atrage atenția că prin maniera în care SUA au folosit această forță ”au devenit antipatizate pe aproape întreg globul”.

”Eu sunt un anti-american convins. Nu cu populația din America... ci cu cei care conduc America, grupurile de interese și centrele de putere care conduc cu adevărat America. Îi detest”, mai spune Vântu, făcând o mărturisire unică în felul ei.

În concluzie, Vântu spune că nu există riscuri de conflict în Ucraina în care să intre și România, dar recunoaște că dacă americanii ar da ordin, este posibil ca ”imbecilii” care conduc România să acționeze. Însă Vântu nu crede că americanii vor declanșa un asemenea conflict, el spunând că ”or fi e proști, dar nu chiar atât de proști”.

O luare de poziție unică prin curajul ei și care este foarte apreciată de internauți, mesajul video al lui Sorin Ovidiu Vântu având toate șansele să se viralizeze.

194
Tagurile:
Sorin Ovidiu Vântu, Ucraina
Tematic
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram face praf un ministru de prim rang îi în vileag trei minciuni!

584
Cunoscuta realizatoare TV și europarlamentar dă în vileag trei minciuni ale ministrului unui domeniu de maximă importanță – și cum afectează asta pe cei care activează acolo

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Apreciată pentru reportajele și anchetele sale de excepție, Carmen Avram nu se dezminte nici ca europarlamentar! Rămâne aceeași căutătoare a adevărului, gata să dea în vileag aspectele pe care alții încearcă să le ascundă. 

În cazul de față, ministrul Agriculturii, domeniul în care România își punea mari speranțe în urmă cu câți va ani, mai precis pe vremea guvernărilor PSD, cu Petre Daea ministru.

Acum însă, Carmen Avram denunță un ”mare scandal mare la Ministerul Agriculturii”, unde ministrul liberal Adrian Oros ”nemaivăzutul” a fost prins cu… ”trei minciuni”.

Iată cele ”trei minciuni”, așa cum le prezintă Carmen Avram:

  1. ”Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

De fapt, spune Carmen Avram este 𝐌INCIUNĂ! ”Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles”.

  2. ”I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe”.

Din nou… MINCIUNĂ! ”Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană”, arată europarlamentarul.

  3. ”Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai Planului Național de Redresare și Reziliență”.

Și iar 𝐌INCIUNĂ, acuză Carmen Avram, deoarece ”Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR - Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR”.

Consecința acestor ”MINCIUNI”? ”Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles”.

În aceste condiții, Carmen Avram consideră că singura șansă este o nouă revizuire - a patra - a PNRR. ”RUȘINE!!”, exclamă Carmen Avram.

Întrebarea noastră este – crede Carmen Avram că această a patra revizuire va fi gata și transmisă până la finele lui mai – adică peste o lună, ca să mai prindem fonduri în octombrie? În opinia noastră, așa ceva este greu de crezut!

În caz contrar, dacă intrăm în vară fără PNRR aprobat, va mai veni vreun ban anul acesta? Răspuns clar - NU!

584
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
AstraZeneca

OMS cere date despre riscurile vaccinului AstraZeneca

0
În timp ce UE încearcă să scape de contractul cu AstraZeneca, invocând întârzierile de livrare, OMS solicită mai multe date din afara Europei despre acest vaccin și efectele sale secundare

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Experţii în vaccinuri de la OMS au declarat că este necesar să fie colectate mai multe date despre incidenţa cheagurilor de sânge de la persoanele din afara Europei vaccinate cu AStraZeneca, mai ales că cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax sunt de la această companie.

Majoritatea cazurilor de cheaguri de sânge au fost raportate în Marea Britanie şi Uniunea Europeană, dar și țările nordice au relatat situații similare.

„O estimare a riscului necesită colectarea mai multor date şi analize”, a transmis Grupul consultativ strategic de experţi al OMS (SAGE) privind imunizare, care a și reformulat recomandările de precauţie pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca, pe baza datelor despre cazurile cheagurile de sânge apărute în Europa.

"OMS continuă să susţină ideea că beneficiile acestor vaccinuri depăşesc riscurile," a declarat organizaţia într-un comunicat, după ce, pe 7 aprilie, SAGE a declarat că o legătură între vaccin şi cheaguri de sânge este plauzibilă, dar neconfirmată, subliniind că aceste cazuri raportate sunt „foarte rare”.

Recomandările sale au fost actualizate cu noi date din programele de imunizare în curs.

Experţii recomandă ca persoanelor care au suferit cheaguri după prima injecţie să nu li se administreze a doua doză.

„O estimare a riscului în afara Europei necesită colectarea mai multor date şi analize,” notează experţii în noile lor recomandări.

Vaccinul AstraZeneca reprezintă cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax, care permite ţărilor mai sărace să obţină seruri cu fonduri strânse de la donatori.

Până în prezent, peste 40,5 milioane de doze de vaccin au fost trimise în 118 ţări din programul Covax.

Dar un semnal de alarmă a fost deja tras de Danemarca, țară care a oprit cu totul utilizarea vaccinurilor AstraZeneca. Și în România, populația evită mai nou să folosească acest vaccin, îndreptându-se spre alte formule.

0
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
Nu va mai fi prelungit contractul UE cu AstraZeneca?
Suedia: populaţia nu mai vrea să se vaccineze cu AstraZeneca – doze aruncate la gunoi
Comisia Europeană ar putea da în judecată AstraZeneca

Загрузка...