Sorin Roșca Stănescu

Închiderea minelor, ”tentativă de atentat la siguranța națională”

417
Sorin Roșca Stănescu numește închiderea minei de uraniu de la Crucea drept o ”crimă politică” și ”o tentativă de atentat la siguranța națională”, el devoalând interesele străine din spatele acestor manevre

BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. Analistul Sorin Roșca Stănescu a publicat pe Corectnews o analiză în care dezvăluie dedesubturile acțiunilor guvernamentale de închidere a minei de uraniu de la Crucea.

”De astă dată, autoritățile vor să abandoneze nu cărbunele, ci uraniul. Și mai grav. Și totul s-ar fi produs pe ascuns, dacă nu ar fi existat atâta cinism. Nu am fi știut nimic, dacă acești mineri din județul Suceava, plătiți cu salarii de mizerie de 2.500-3.000 de lei, și-ar fi primit banii la timp și sporul de masă caldă, de care autoritățile au uitat”, își începe SRS analiza.

Mai mult, el amintește că directorul exploatării, Vasile Chiruță, le-ar fi spus minerilor că, dacă nu le convine, nu au decât să plece la cules de sparanghel în Germania!

Dar iată resorturile ascunse ale acestei povești. România dispune de singurul lanț complet din Europa în ceea ce privește acest important și extrem de scump minereu, relatează SRS, care arată că în zona respectivă există mai multe zăcăminte.

Pentru moment este exploatat cel de la Crucea, iar conflictul de muncă aflat în plină desfășurare are loc la mina Botușana, dar în apropiere există și alte zăcăminte care pot fi exploatate, cu o rentabilitate și mai mare, spune SS, care arată cum România are tot lanțul necesar producției uraniului, o uzină aflată în funcțiune unde uraniul poate fi îmbogățit, la Feldioara, lângă Brașov, plus cele două reactoare nucleare de la Cernavodă, la care se vor mai adăuga încă două, în urma unei investiții americane.

Potrivit lui SRS, conflictul de muncă de la Crucea, cu toate circumstanțele lui, atrage atenția asupra unei ”tentative de atentat la siguranța națională”.

Analiza arată imediat spre Guvernul Cîțu care intenționează să pună cruce nu numai exploatării de la Crucea, ci chiar Companiei Naționale a Uraniului. Și aici, SRS îl citează pe  Ștefan Aurelian Băișanu, care a condus această companie și care explică cum, la vârful ei, au fost aduși de către noii guvernanți mai mulți tineri ”care și-au făcut mâna lucrând în companii cu capital străin”. Scopul aducerii lor la CNU? Desființarea companiei. De ce? Deoarece, pentru companiile străine din domeniu, România poate reprezenta o pradă.

”De ce să ne exploatăm noi înșine zăcămintele de uraniu și de ce să nu o facă alții, pentru ca românii să plătească mai scump și să stea la mâna acestora? Printre acești mulți alții, există și o companie canadiană Cameco, care a întreprins deja primii pași. Oferă României uraniu la preț de dumping. Un preț atât de scăzut, încât le oferă autorităților argumentul de a închide pur și simplu minele de uraniu, declarându-le nerentabile. Va fi acest dumping o investiție, care poate va dura câțiva ani. După care, Cameco își va scoate pârleala cu vârf și îndesat”, scrie SRS.

Astfel, străinii vor deveni singurii furnizori de uraniu pentru cele patru reactoare de la Cernavodă, iar după ce minele românești vor fi închise, compania canadiană va putea să urce prețul cât de sus va dori, crede SRS. Acesta adaugă că, în cele din urmă, străinii vor solicita dreptul de a exploata minele românești de uraniu și vor vinde uraniul românesc la un preț ridicat centralei de la Cernavodă.

”Nu se cheamă asta trădare națonală? Nu este această mișcare pe tabla de șah o tentativă de știrbire a suveranității naționale? Înțelegem acum mai ușor de ce minerii de la Crucea sunt plătiți mizerabil, atunci când sunt plătiți, și sunt trimiși cu un cinism fără margini la cules de sparanghel în Germania?”, atrage SRS atenția asupra acestei drame.

Iar în final, analistul accentuează faptul că se derulează același scenariu care are loc la Petroșani, când se discută din ce în ce mai oficial despre închiderea exploatărilor miniere și reconversia forței de muncă, doar pentru ca, în viitorul apropiat, companiile germane să vină și să valorifice cărbunele românesc.

417
Tagurile:
Mineri, Uraniu
Sorin Ovidiu Vântu

Vântu: ”Ucraina este o țară ostilă nouă, nu mișca un deget pentru ei”

169
Sorin Ovidiu Vântu a lansat astăzi un mesaj video pe facebook unde critică faptul că, pe lângă spaima colosală legată de COVID și vaccinuri, oamenilor li s-a băgat în cap și spaima unui război între ruși și restul lumii

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Discurs excepțional din partea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu care își declară public atitudinea anti-americană și dejoacă planurile de manipulare prin înfricoșarea oamenilor cu vești despre război.

”Ești bombardat de peste tot cu amenințarea unui război între ruși și restul lumii. Generație, nu există nici un risc pentru România să intre într-un război pentru că nu va avea loc vreun război. Dacă rușii intră în Ucraina, să fie sănătoși. Ucraina este o țară ostilă nouă. N-aș mișca un deget pentru ei”, spune Vântu în stilul lui caracteristic.

Omul de afaceri mai arată că Europa nu va îndrăzni să atace Rusia, după cum nici americanii.

”Să presupunem că americanii sunt atât de tâmpiți încât să intre peste ruși, o superputere militară”, își continuă Vântu mesajul. Ei bine, arată acesta, indiferent cine câștigă în urma unui conflict între  ruși și americani, SUA vor fi atât de slabe după un război, încât chinezii ”vor defila prin America precum pe propriile lor bulevarde”.

Dar, observă Vântu, SUA sunt conștiente de acest lucru și atacă numai state slab înarmate, chiar dacă și acolo pot lua bătaie, ca în Vietnam și Afganistan, îi ironizează el pe americani.

Despre forța politică americană, Vântu atrage atenția că prin maniera în care SUA au folosit această forță ”au devenit antipatizate pe aproape întreg globul”.

”Eu sunt un anti-american convins. Nu cu populația din America... ci cu cei care conduc America, grupurile de interese și centrele de putere care conduc cu adevărat America. Îi detest”, mai spune Vântu, făcând o mărturisire unică în felul ei.

În concluzie, Vântu spune că nu există riscuri de conflict în Ucraina în care să intre și România, dar recunoaște că dacă americanii ar da ordin, este posibil ca ”imbecilii” care conduc România să acționeze. Însă Vântu nu crede că americanii vor declanșa un asemenea conflict, el spunând că ”or fi e proști, dar nu chiar atât de proști”.

O luare de poziție unică prin curajul ei și care este foarte apreciată de internauți, mesajul video al lui Sorin Ovidiu Vântu având toate șansele să se viralizeze.

169
Tagurile:
Sorin Ovidiu Vântu, Ucraina
Tematic
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram face praf un ministru de prim rang îi în vileag trei minciuni!

565
Cunoscuta realizatoare TV și europarlamentar dă în vileag trei minciuni ale ministrului unui domeniu de maximă importanță – și cum afectează asta pe cei care activează acolo

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Apreciată pentru reportajele și anchetele sale de excepție, Carmen Avram nu se dezminte nici ca europarlamentar! Rămâne aceeași căutătoare a adevărului, gata să dea în vileag aspectele pe care alții încearcă să le ascundă. 

În cazul de față, ministrul Agriculturii, domeniul în care România își punea mari speranțe în urmă cu câți va ani, mai precis pe vremea guvernărilor PSD, cu Petre Daea ministru.

Acum însă, Carmen Avram denunță un ”mare scandal mare la Ministerul Agriculturii”, unde ministrul liberal Adrian Oros ”nemaivăzutul” a fost prins cu… ”trei minciuni”.

Iată cele ”trei minciuni”, așa cum le prezintă Carmen Avram:

  1. ”Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

De fapt, spune Carmen Avram este 𝐌INCIUNĂ! ”Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles”.

  2. ”I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe”.

Din nou… MINCIUNĂ! ”Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană”, arată europarlamentarul.

  3. ”Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai Planului Național de Redresare și Reziliență”.

Și iar 𝐌INCIUNĂ, acuză Carmen Avram, deoarece ”Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR - Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR”.

Consecința acestor ”MINCIUNI”? ”Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles”.

În aceste condiții, Carmen Avram consideră că singura șansă este o nouă revizuire - a patra - a PNRR. ”RUȘINE!!”, exclamă Carmen Avram.

Întrebarea noastră este – crede Carmen Avram că această a patra revizuire va fi gata și transmisă până la finele lui mai – adică peste o lună, ca să mai prindem fonduri în octombrie? În opinia noastră, așa ceva este greu de crezut!

În caz contrar, dacă intrăm în vară fără PNRR aprobat, va mai veni vreun ban anul acesta? Răspuns clar - NU!

565
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Primarul General, Ion Ceban, a primit astăzi în vizită o delegație a reprezentanților administrației publice locale din România, în frunte cu senatorul Gabriel Mutu

Politicieni români, în vizită la Primăria Chișinău

0
Primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat că mai mulți politicieni români sunt în vizită în Capitala Republicii Moldova.

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Ion Ceban, primarul din Chișinău, a anunțat pe pagina sa de facebook vizita de lucru efectuată în Capitala Moldovei de mai mulți politicieni români: Gabriel Mutu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Vincențiu Voicu și consilierul local al Sectorului 6, București, Constantin Tomescu.

”Împreună cu oaspeții din România pe parcursul a trei zile, cât se vor afla la Chișinău, vom vizita mai multe obiective din capitală, printre care cele realizate cu suportul României”, a anunțat Ion Ceban.

De asemenea, în cadrul întâlnirii vor fi inițiate discuții cu oaspeții din România pe marginea proiectelor care să fie realizate împreună, a adăugat primarul din Chișinău care a arătat cu această ocazie că vor fi semnate și acorduri de înfrăţire între sectoare și cu unele orașe din România.

”Chișinăul este deschis pentru colaborări întru dezvoltarea orașului”, este mesajul cu care își încheie Ion Ceban postarea pe facebook unde atașează și fotografii de la întâlnirea cu oaspeții din România.
0
Tematic
Terapie cu pisici într-o cafenea din Chișinău
Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău
Cutremurul de vineri seară - unda seismică s-a apropiat de Chișinău în 28 de secunde

Загрузка...