Razvan Savaliuc

Savaliuc revine în forță mesaj incendiar despre vaccinare! ”Nu acceptați fiți proști”

3470
Reputatul investigator a trecut prin boală, chiar printr-o formă gravă, a tras niște învățăminte și a cercetat – acum vine cu niște concluzii dure: ”Incompetența și iresponsabilitatea, amestecate uneori cu ticăloșia, mustesc la toate nivelurile!”

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Revenit după ce a trecut printr-o formă destul de grea de COVID-19, Răzvan Savaliuc pune în fața românilor românilor o problemă cheie: ”De ce te grăbești să te vaccinezi, românule? De frică?”

Într-un excelent editorial intitulat semnificativ ”Gândesc, deci sunt “terorist”, Răzvan Savaliuc consideră că singurul motiv pertinent pentru vaccinare este ”ca să poți calatori, ca să eviți carantinarea”.

”Dar dacă doar frica e motivul, de ce nu stai o clipă să cugeți românule, dacă merită să te supui unui experiment medical, care ți-ar putea cauza mai multe daune decât beneficii?”, întreabă Savaliuc, completând – ”asta sunt la momentul actual vaccinurile Pfizer și Moderna - niște experimente genetice”.

Cunoscutul investigator consideră că Pfizer și Moderna ”nu sunt doar experimente prin faptul ca nu au fost suficient testate, și folosesc o tehnologie care nu s-a mai aplicat la oameni - ci pentru că intervin genetic în organismul uman, cu efecte care încă nu pot fi cuantificate pe termen mediu și lung”.

Savaliuc subliniază că o simpla analiză generală relevă câteva aspecte grave:

- vaccinurile nu previn răspândirea virusului Covid 19 -  ”chiar dacă te-ai vaccinat, poți purta virusul și să-l împrăștii la alții ca oricare nevaccinat”, fapt constatat la multe persoane;

- vaccinurile nu garantează că nu te vei îmbolnăvi de Covid 19 spune Savaliuc subliniind că, ”dimpotrivă, vei putea lua boala ca și până acum”. Pe de altă parte – ”dacă te încălzește că unii iți spun că, vaccinat fiind, nu vei mai face forme severe ale bolii, ci doar forme ușoare, atunci vaccinează-te romanul, acesta poate fi un motiv”;

- vaccinurile ”nu sunt deloc sigure”, punctează Savaliuc, dovada fiind chiar AstraZeneca ”scos (suspendat) din o grămadă de state europene pe motiv de efecte secundare periculoase, deși celelalte vaccinuri, Pfizer și Moderna, după știința mea, au mai multe efecte secundare nedorite, dar de asta nu se va vorbi prea mult prin presă, că nu s-a dat OK european”.

- vaccinurile ”ți le faci pe propria răspundere și dacă cineva va muri sau va rămâne cu sechele pe viată, producătorii de vaccinuri nu poartă nicio răspundere, caci au primit imunitate de la Uniunea Europeană”;

Ori, conchide Savaliuc, așa stand lucrurile, ”care ar fi rațiunea pentru care ar trebui să ne vaccinam cu produse experimentale genetice, care nu sunt sigure?”.

Investigatorul aduce ca argument chiar ”Strategia UE privind vaccinurile împotriva Covid 19”, emisă la Bruxelles la 17.06.2020, pe care puțini români o cunosc. (documentul integral).

Ori, ce găsim în document, Savaliuc citează chiar de pe prima pagina: “Găsirea unui vaccin împotriva COVID-19 este însă deosebit de dificilă dată fiind urgența situației. Pentru a se dezvolta un vaccin este nevoie, de regula, de peste 10 ani”.

Reacția jurnalistului e firească: ”Îmi spune și mie cineva cum e posibil ca la un virus nou apărut, să se găsească vaccinuri în doar 6 luni? Puse pe piață cu “aprobarea provizorie” a Agenției Europene a Medicamentului, fără să se parcurgă perioada normală de testare de minim doi ani?”.

”Toate statele UE, ca la un ordin, scot bani din visterie să plătească aceste vaccinuri, pe contract, înainte ca ele să apară?”, întreabă uimit Savaliuc, aducând aminte că la noi, în România, ”nici nu apăruseră vaccinurile fizic, și președintele Klaus Iohannis ne mințea că “vaccinurile sunt sigure””.

Uite ca nu sunt, replică Savaliuc – în cazul AstraZeneca faptul e dovedit, iar per total ”deja sunt o grămadă de morți”.

Alte pasaje edificatoare din Strategia UE privind vaccinurile împotriva Covid 19 relevă aspecte scandaloase:

-”decizia de elaborare și punere pe piață a unor vaccinuri – despre care chiar UE recunoaște că nu poate fi produs în mai puțin de 10 ani – a fost luată de niște politicieni de la Bruxelles”, iar Savaliuc subliniază tăios – ”Credeți că ei nu au proștii lor, așa cum îi avem și noi pe ai noștri? Incompetența și iresponsabilitatea, amestecate uneori cu ticăloșia, mustesc la toate nivelurile!”

- UE a pus niște miliarde de euro bune pe masă ”și a invitat niște companii farmaceutice să elaboreze vaccinuri, încălcând toate normele medicale privind siguranța medicamentelor pe motiv de “curaj” și “asumare de riscuri””.

Ori, în această situație, Savaliuc pune problema că, în fața unei decizii politice - cine primea aprobare să vaccineze întreaga Uniune Europeana, și nu numai, ”avea în față un profit de zeci de miliarde de euro” - mai ales că UE ”a oferit imunitate penală și civilă producătorilor de vaccinuri”.

Altfel spus – ”Afacerea lumii, fără nici un risc!”, conchide Savaliuc.

Ei bine, acum investigatorul ajunge la o parte la fel de interesantă - de ce Uniunea Europeana ”nu a găsit înțelept să investească niște miliarde în găsirea unei medicamentații (ieftine și) eficiente împotriva virusului?”.

”De pildă să luam o pastilă, două și să scăpam de Covid? Cum se întâmplă de exemplu în India (și nu scrie nimeni)”, arată Savaliuc, punctând – ”De ce s-a ales doar calea vaccinurilor genetice? Ce se urmărește oare prin administrarea lor?”.

Ca o concluzie a analizei sale, Savaliuc îi invită din nou pe români ”să aveți “olecuță de răbdare”, cum se zice în popor”.

”Părerea mea e să nu credeți niciun mesaj de genul “vaccinurile sunt sigure”, căci nu sunt. Părerea mea e să nu acceptați niciun vaccin genetic de tip ARN Mesager și să mai așteptați până apar vaccinurile clasice (cele cu administrare de viruși inactivi)”, scrie Savaliuc, subliniind ”Altfel faceți totul pe riscul propriu, așa cum sunteți puși să semnați la vaccinare țidula cu așa-zisul “consimțământ informat”, moment din care “ura și la gară”, orice vi s-ar întâmplă”.

Totul a fost perfect gândit – consideră reputatul jurnalist de investigații.

În privința acuzațiilor “anti-vaccinist terorist”, conform ”scurt circuitelor mintale ale premierului Florin Cîțu, personaj care face praf economia și ne duce în prăpastie”, Savaliuc dă replica: ”Adevărul e că nu vreau să fiu luat de prost și nu vreau să ajungem să fim obligați prin lege să ne injectam cu niște substanțe experimentale, pentru care nu răspunde nimeni”.

”Am senzația că afacerea cu vaccinurile (despre care cred că în curând ni se va spune că sunt inutile) nu va mai ține mult. Cel puțin în privința celor genetice...”, scrie Savaliuc, subliniind că ”în toata lumea avem zilnic proteste de amploare”.

Răzvan Savaliuc consideră că putem vorbi deja de ”o Revoltă Mondială împotriva măsurilor aberante, care nu mai au nimic de a face cu protecția împotriva unei pandemii, ci mai degrabă cu încercarea de manipulare și control a maselor, de încălcare brutală a Drepturilor Omului”.

Încă un aspect final – așa cum am precizat, Răzvan Savaliuc a fost bolnav de COVID, nu a avut o formă ușoară și chiar el mărturisește: ”Am avut Covid, am trecut prin spitale, și am simțit cum acționează acest virus”.

Ei bine, tocmai în urma acestei experiențe, Savaliuc spune ferm: ”NU vaccinul te vindecă, ci medicamentația”.

”Este de neînțeles pentru mine de ce Guvernul României a băgat atâtea milioane de euro în media, pentru a exacerba campania de vaccinare, dar nu acționează deloc pentru găsirea unei medicamentații eficiente, pe care oricine să și-o permită - și pe care să și-o poată procura de la farmacie și administra în fazele ușoare și medii de Covid, ca în cazul oricărei răceli sau gripe...”, încheie Savaliuc, conchizând ”România nu știe altceva decât să facă campanie la vaccinurile genetice”.

Întreaga analiză o puteți citi pe ”Lumea Justiției”.

3470
Tagurile:
coronavirus, Vaccinare, Răzvan Savaliuc
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Александр Хроленко, обозреватель МИА Россия сегодня

Hrolenko, despre participarea pacificatorilor din Transnistria în conflicte militare

302
(reînnoit 09:03 22.04.2021)
Trupele rusește de menținere a păcii nu vor participa la nici un fel de acțiuni militare, iar discuțiile pe acest subiect sunt din domeniul fantasticii, a declarat pentru Sputnik Moldova expertul militar Alexandr Hrolenko.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. În cadrul Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului, au fost audiați au fost audiați reprezentanții Ministerului Apărării, SIS, MAI și ai Biroului de Reintegrare. La ședință s-a vorbit de mobilizarea militară în regiune.

Președintele Comisiei, Sergiu Sîrbu, și-a exprimat speranța, miercuri, la un briefing de presă, că forțele ruse din regiunea transnistreană nu vor fi implicate în eventual conflict care eventual al putea izbucni între Ucraina și Rusia.  

Expertul militar rus Alexandr Hrolenko a declarat într-un interviu Sputnik Moldova că nu există nici măcar obiectul pentru o astfel de discuție privind participarea contingentului de trupe ruse și de menținere a păcii la oricare acțiuni militare.

"Grupul de trupe ruse din regiunea transnistreană nu poate să participe la niciun fel de conflicte sub aspect tehnologic. În primul rând, este puțin numeros, acum acolo sunt dislocați nu mai mult de 2 000 de militari și nu dispune nici măcar de tehnică și armament greu. În la doilea rând, el are două obiective clar definite, - misiunea de menținere a păcii și de pază a depozitelor cu muniții. Trebuie să ai un fel de fantezie hipertrofiată ca să-ți imaginezi că un mic contingent se va porni în ofensivă spre Odesa, Kiev și nu mai știu unde își imaginează deputații parlamentului moldovean", afirmă Hrolenko.

Expertul rus spune că nu există nici un temei să așteptăm un conflict armat ruso-ucrainean de proporții.

"Discuția privind o posibilă contrapunere armată între Rusia și Ucraina vine de la cel viclean. Cred că acum tuturor le este clar că Federația Rusă nu are nevoie de un astfel de conflict, iar Ucraina a pierdut orice spirit de luptă. Da, la sfârșitul anului trecut, pe fondalul evenimentelor din Nagorno Karabah, cuiva în Kierv i-au venit idei cum ar fi "dar să nu lovim oare și noi cu drone turcești asupra Donbasului". Dar a fost suficient ca Rusia să verifice pregătirea în luptă a trupelor, dislocând în mod rapid două armate și trei divizii aeropurtate în sud-vestul țării și peninsula Crimeea, ca nimeni să nu mai aibă îndoieli cu ce se va sfârși în mod inevitabil aventura generalilor ucraineni. Și astăzi într- o astfel de evoluție a situației nu este interesat nici la Washington, nici la Bruxelles, și nici măcar la Kiev", se arată convins Hrolenko.

Președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului, a criticat-o pe președintele Maia Sandu, care este comandantul suprem al armatei, că nu acordă suficientă atenție acestui subiect și evită să-l discute la ședințele Consiliului Suprem de Securitate.

Cum îi tratează pe pacienți din Karabah medicii militari ruși
© Video : Ruptly / Минобороны России

Potrivit lui Sîrbu, autoritățile au confirmat o mobilizare militară fără precedent la frontiera Ucrainei cu Federației Ruse, însă au dat asigurări că, în acest moment, nu există premise pentru declanșarea unui conflict militar în zonă care ar putea să ne afecteze.

„Sperăm foarte mult să nu existe un conflict între cele două țări. Și pentru noi este foarte important acest lucru, deoarece știm că în regiunea transnistreană există un contingent militar al Federației Ruse și există un risc mare ca, în cazul în care ar putea începe acest conflict, să nu fie implicate și forțele rusești din regiunea transnistreană, or Transnistria este parte a teritoriului Republicii Moldova”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Grupul operativ de trupe ruse, dislocat pe malul stâng al Nistrului, îndeplinește două sarcini principale: desfășoară o misiune de menținere a păcii împreună cu forțele de menținere a păcii transnistrene și moldovenești, precum și paza depozitelor militare din zona așezării Cobasna.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a spus că Rusia nu este interesată să provoace un război civil în Donbas și va face tot posibilul pentru a-i proteja pe locuitorii regiunii.

Confruntarea armată din Donbas se desfășoară de șapte ani, iar aproximativ 13 mii de persoane au murit. Reglementarea conflictului este discutată în cadrul reuniunilor grupului de contact de la Minsk. Participanții la acest dialog au adoptat mai multe documente menite să rezolve conflictul, dar împușcăturile continuă.

Un regim cuprinzător de încetare a focului a intrat în vigoare în iulie 2020. Cu toate acestea, din februarie, luptele s-au intensificat, iar în aprilie DPR a raportat moartea unui copil după ce a fost lovit de o dronă ucraineană. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei trag asupra celor două republici autoproclamate cu armel interzise în cadrul înțelegerilor Minsk-2.

302
Tagurile:
militari, Transnistria
Tematic
Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin
SUA acuză militarii ruși de provocarea unui incident cu militari americani în Siria
Militarii ruși de menținere a păcii se îndreaptă spre Karabah

Загрузка...
Larisa still 03

Filmul ”Larisa” povestea unei vieți pe două continente

162
Ruxandra Cernat, președintele Asociației ArtViva, este câștigătorul concursului de scenarii din Federația Rusă, prilej cu care a realizat, alături de o echipă extraordinară, filmul de scurt metraj ”Larisa”. O poveste impresionantă, care arată că viața e surprinzătoare.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. O poveste de viață derulată pe două continente – Europa și Asia: aceasta poate fi, în linii mari, ideea centrală a filmului de scurt metraj produs de ArtViva.

Numai că povestea filmului este una mult mai complexă, tulburătoare și neașteptată, o răsturnare de situație produsă după ce protagonista primește un telefon de la… Ambasada Rusiei.

Președintele Asociației ArtViva, Ruxandra Cernat, a vorbit exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik, despre acest proiect remarcabil, precum și despre clipa când vom putea viziona și noi filmul ”Larisa”.

Larisa still 01
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 01

Ești primul român care a câștigat concursul de scenarii din Federația Rusă. Despre ce este vorba?

Ruxandra Cernat: Împreună cu Republica Kazahstan, cu regiunea Kazan, s-a făcut un proiect prin care, în fiecare an – în 2021 va fi al treilea an – au fost atrași cineaști din întreaga lume care să participe cu un scenariu și în acest scenariu să fie o poveste care să cuprindă cumva personaje, cultura, locurile din Kazan, respectând cu strictețe anumite norme mai degrabă religioase decât culturale, având în vedere că vorbim despre o țară musulmană, Kazahstan.

Ce fel de scene nu pot fi arătate în pelicule?

Ruxandra Cernat: În filme nu se pot arăta scena intime sau că se consumă alcool etc. Iar produsul final urmează să fie un film de lung metraj de tip omnibus, deci mai multe povestiri legate sub umbrela tematică a regiunii respective, care va intra în cinematografe din toamnă. Anul acesta va intra filmul produs in primul an, deci primele zece filme făcute in Kazan. Au avut noroc că a fost înainte de pandemie și au filmat acolo, pentru că Ministerul Culturii din Federația Rusă susține acest proiect și, practic, toți cei selectați urmau să stea o săptămână acolo, cu echipa proprie si echipe locale, să scrie, să filmeze, să monteze și, după aceea ne întorceam acasă lăsând filmul pentru post producție.

Larisa still 02
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 02

Cum s-a făcut regizarea, ținând cont de condițiile dificile existente la nivel mondial, generate de pandemia de coronavirus?

Ruxandra Cernat: Anul trecut, am fost primul român al cărui scenariu a fost selectat și a trebuit să mă confrunt cu problema regizării prin Whatsapp și a comunicării cu o echipă de acolo în condițiile în care orice punem noi ca personaj in film nu putea să se lege cu filmarile din Kazan pentru că nu puteau călători nici măcar actorii. Tot ce însemna recuzită sau costume la fel, trebuia să găsești ideintic acolo, sau să fie și ușor de făcut și in acelasi tip aparte ca să fie firul roșu al povestii. Totul s-a facut online, să alegem actorii din Kazan, să alegem costumele, locatiile. Echipa de productie de acolo era deja prestabilita pentru noi, am avut sansa sa ne fie repartizati cei mai buni.

Care este povestea filmului tău?

Ruxandra Cernat: Eu am ales să fac cumva scenariul in doua perioada diferite - prezentul în România și trecutul, în urmă cu 32 de ani, în Kazan. Aici a fost provocarea pentru că toată echipa din kazan era tânără și se punea întrebarea cum era în anii 80 acolo, să găsească locații care existau și atunci, costumele, atitudinea. Au cautat mult prin second hand-uri… Noi am sperat până în ultima clipă, în decembrie, că vom putea pleca și filma acolo, proiectul fusese deja amanat din august de 2 ori, dar din cauza pandemiei nu s-au mai deschis granitele și atunci, în decembrie, am facut totul pe repede-înainte pentru ca trebuia închis proiectul pe anul respectiv ca finanțe cu ministerele de resort din Rusia.

Ați reușit să plecați, în cele din urmă?

Ruxandra Cernat: Totul a fost prin online, adică prin telefoane, prin Zoom, prin Whatsapp, numai așa și pe urmă pe transferuri de fișiere video și audio ce au filmat ei, ce am montat noi aici cu Dorwin Rowan. Au fost 10 proiecte. Din România am fost noi, cu filmul ”Larisa”. Au fost din Franța, din Germania, din China, din Vietnam, din Noua Zeelanda, din Nicaragua și trei proiecte rusești. Acestea 10 au fost cele alese ca să fie produse și să intre în filmul de lung metraj final care pentru Rusia înseamnă premieră în cinema in septembrie 2021. Eu am solicitat să aducem și filmul de anul trecut dar, mai ales, filmul de anul acesta care va trebui să fie cu premieră în septembrie pentru că acolo este România si sper să-l putem aduce într-o premieră exclusivă la Casa Rusă.

Larisa still 03
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 03

Cât a costat?

Ruxandra Cernat: Noi nu am avut acces la bugetul lor, practic ce bani au fost dați pentru cei de acolo care au fost susținuți de fondurile din Federația Rusă – practic, au fost plătiți acolo actorii, echipa de productie. Pentru noi ar fi fost acoperite toate costurile de transport, cazare si filmare in caz ca ajungeam acolo, asa a trebuit sa ma descurc cu parteneriate locale ca sa putem face totusi filmul cu care am castigat selectia. Dar si la ei au fost reduceri mari de buget. Când am auzit că numai pentru echipamentul de filmare era bugetul 150 de euro am spus ”Nu vreau să întreb mai mult”, si am trimis doar lista pentru echipa de productie de acolo, am nevoie de asta, de asta, de asta și, practic tot ce a fost pe România a fost prin asociația mea, ArtViva cu parteneriate, cu Uniunea Producătorilor UPFAR ARGOA care oferă producătorilor independenți, membri ai Uniunii, sprijin cu echipamente și am putut lua de acolo tot ce am avut nevoie pentru filmare și cu locația – Hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei.

În rest, toată lumea a venit cu inima deschisă, bucuroși că putem să jucăm, să filmăm, după toată perioada asta…

Când am scris scenariul, am încercat să respectăm toate normele de siguranță. Am ales o încăpere foarte mare, nu erau decât 2 actori la cadru, în prima zi și un actor, în a doua zi, iar echipa, am fost 3 în spatele camerei, tocmai ca să nu ne complicăm nici unuia viața.

Larisa still 04
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 04

Care este povestea?

Ruxandra Cernat: Povestea, gândită în cele două unități de timp, este despre o tânără din România care este directoarea unui hotel. Primește un telefon de la Ambasada Rusiei că are de ridicat o scrisoare oficială. Se prezintă, ridică această scrisoare, prin care îi este anunțat că i s-a lăsat moștenire un hotel în Kazan, iar ca simbol de recunoaștere primește un cercel, ea având de la mama ei cealaltă jumătate a acestei perechi. Așa află, de fapt, despre tatăl ei care a fost un tătar pe care nu l-a cunoscut, mama ei murind la naștere, și pleacă în Federația Rusă să-și găsească rădăcinile. Ce a fost frumos este că povestindu-le celor din echipă despre proiect cu directoarea hotelului de aici am aflat că dorința ei este să primească la un moment dat moștenire un hotel de la o ruda necunoscuta, iar producătorul executiv din Rusia, colega mea Xenia Koltzova, cu care am lucrat cel mai strâns, mi-a spus că este chiar povestea vieții ei. Ea nu și-a cunoscut tatăl și dorindu-și foarte mult să ajungă la studii în Kazan, atunci când a plecat i s-a spus că are un unchi care este rectorul unei universități de lângă Kazan. Așa a ajuns, practic, să afle că de acolo este tatăl ei și să găsească întreaga familie.

Proiectul l-am gândit ca un lung metraj. Am întreaga susținere a echipei să îl și facem așa. Practic, noi ne doream să ajungem și în Kazan ca să filmăm continuarea – când Larisa ajunge acolo ce se întâmplă, cum descoperă familia, cultura, mâncarea, muzica, aromele…

Larisa still 05
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 05

Sunt șanse să ajungeți în acest an?

Ruxandra Cernat: Dacă se poate circula ne dorim din tot sufletul. Ideea este că, practic, cei care au sprijinit proiectul de partea rusă își doresc să facă genul acesta de proiecte. Le-a plăcut și povestea . Urmează, acum, să depun o cerere de sprijin financiar către forma de guvernare a regiunii Kazan, către ministrul de Promovare și Cultură. Este chiar doamna care a gestionat, practic, acest proiect. Se cheama ”Film in 7 zile” pentru că 7 zile trebuia să stăm acolo pentru a face filmul si a lucrat cu un coordonator pe scenariu, eu l-am avut pe Thom Palmen anul acesta. Sper să avem șanse să ajungem să filmăm. Practic, față de ce avem noi ca material, într-o săptămână, acolo, am putea filma restul, iar echipele locale vor face toată cercetarea si pregatirile de filmare până să ajungem noi, pentru că și lor le-a plăcut povestea și vor să continue.

În România când am putea vedea filmul?

Ruxandra Cernat: Eu îmi doresc să-l aducem măcar la Casa Rusă într-o vizionare, ori când vom mai avea colecțiile de filme gen ”Aripi”, din diverse țări sau poate tot așa, pe toamnă când se va lansa și în Rusia, să facem o punte de legătură… Altfel, după ce încheiem post producția va fi trimis către festivalurile de scurt metraj, pentru că va fi un film de zece minute, partea noastră, cum se spune, si catre festivalurile de lung metraj intreg proiectul ca omnibus.

Larisa still 06
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 06

Spune-ne, te rog, câteva lucruri și despre echipa extraordinară cu care ai colaborat…

Ruxandra Cernat: Actrița din rolul principal este o fostă colegă de facultate cu care am colaborat foarte frumos și în trecut, Sorina Ștefănescu. O puteți vedea la Nottara. Un coleg, drag și prieten, Adrian Lepădatu – el lucrează la Metropolis și a fost în cîteva reclame care au circulat și pe internet. Pentru imagine, l-am avut pe Andrei Rădulescu, un foarte bun operator și om de lumini – a făcut, practic, toate job-urile care au ținut de departamentul de imagine. Pe partea de sunet și montaj a fost Dorwin Rowan. Noi a trebuit să prezentăm filmul înainte de Crăciun, la festivitatea de închidere, ceea ce a însemnat, cu toate întârzierile, că filmul a trebuit montat în mai putin de 2 zile. Dorwin Rowan, acetsa este numele de artist si ca producator de muzica, s-a ocupat de toată partea asta de înregistrare, de sunet, de post producție de sunet, de montaj video, de colorizare. A compus, de asemenea, coloana sonoră, muzică originală pentru acest film, cu titlul ”Larisa”. Muzica se poate asculta pe toate platformele de specialitate si o puteti adauga postarilor de pe facebook sau instagram, la story. El a compus această muzică înainte ca noi să filmăm, inspirat, practic, din scenariu. Iar pe platoul de filmare inainte de a incepe intreaga echipa am ascultat piesa  ceea ce ne-a dat un vibe extraordinar pentru zilele care au urmat.

Larisa still 07
© Screenshot / Scurt metraj ”Larisa”
Larisa still 07
162
Tagurile:
poveste, Premiu, film
Тема:
Relațiile româno-ruse
Tematic
Film Horror unic: DNA acuză Cinematografia – PREMII și… 34 abuzuri în serviciu!
Festivalul de film “Aripi”, regal cinematografic la București
Regal de film rusesc în București: Colecția de Aur Mosfilm
Rusia va realiza primul film în Spațiu
Cavalerul Cerului român – nicio țară nu a avut asemenea erou, niciun film nu poate reda!

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...