Lt. Gen. Ben Hodges

NUCLEARA: Un cunoscut general american propune României… un ACT de RĂZBOI față de Rusia!

3024
Unul dintre cei mai importanți comandanți ai armatelor SUA face o propunere care, dacă ar fi pusă în aplicare, ar echivala cu un ACT de RĂZBOI la adresa Rusiei – și nu numai

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik. Unul dintre cei mai importanți comandanți ai Forțelor armate ale SUA în perioada în care a fost activ, generalul (r) american Ben Hodges, a participat la Dialogul de Securitate SUA-Ucraina.

A fost o conferință online, la care fostul comandant al Forțelor terestre ale SUA în Europa, a făcut o adevărată pledoarie pentru sporirea presiunilor asupra Rusiei, pe mai multe planuri. Inclusiv cel militar!

Ei bine, dezamăgit de interesul relativ scăzut al puterilor europene și chiar al SUA pentru Marea Neagră, el a propus o ”strategie” de ”incomodare” a Rusiei în Crimeea – inclusiv prin ”minarea apelor din jurul Crimeei ocupate”! Și nu de oricine, ci de Ucraina și… România!

Iată pasajele din declarația șocantă a generalului american (traducere ”Umbrela strategică”):

„Trebuie să-l facem pe comandantul Flotei Mării Negre (a Rusiei, n.n.) să se simtă foarte inconfortabil la cartierul său general ilegal. Trebuie să se trezească în fiecare dimineață gândindu-se: «fir-ar să fie, sunt în raza tuturor acestor sisteme (antinavă), am Marina română și Marina ucraineană care plasează mine în jurul Crimeii, navele mele nu au voie să acosteze nicăieri»”, a spus Hodges.

Și asta nu e tot, pentru că Hodges a completat tot pe această idee – ”Dacă nu facem niciunul dintre aceste lucruri, atunci în următorii doi ani, așa-numita criză a apei din Crimeea va servi drept pretext pentru un dezastru umanitar, iar rușii nu vor avea de ales decât să intre și să salveze săraci oamenii care mor din cauza lipsei de apă, cauzată de guvernul cel rău de la Kiev. Acesta va fi pretextul pentru ei să termine de blocat coasta Ucrainei și să izoleze Ucraina de Marea Neagră”.

Desigur, ideea minării apelor internaționale este o nebunie – fiind un ACT de RĂZBOI.

”Minarea, fără o declarație formală de război, este, ce să vezi, un act de război, pe care îl comite România, pe barba ei, de vreme ce idiotul nu vorbește explicit de NATO”, !”, reacționează analistul Constantin Gheorghe, fostul consilier politic al lui Iliescu și Năstase.

Inutil să mai precizăm stupiditatea totală a ideii ”izolării Ucrainei de Marea Neagră” – fapt imposibil! ”Omul ăsta a văzut o hartă a zonei? Cum poate să blocheze Rusia accesul Ucrainei la Marea Neagră? Poate vorbește despre altceva: ieșirea Ucrainei din Marea de Azov prin Strâmtoarea Kerci”, comentează Constantin Gheorghe.

De asemenea, analistul remarcă modul în care generalul Hodges ”același idiot belicos, recunoaște existența crizei apei în Crimeea, provocată artificial de Ucraina, pentru a-i obliga pe ruși să reacționeze, și să creeze un pretext pentru chemarea armatei americane în Ucraina”.

O ipostază dorită de unii vectori ai războiului și industriei de armament, așa cum este și Ben H.

Da altfel, acesta deconspiră și interesul financiar din spatele propunerii nebunești: vânzarea de echipamente militare către România, Ucraina și alte state de la Marea Neagră:

”Nu-mi imaginez că România, Bulgaria vor crește dimensiunea forțelor navale, nu cu nave de suprafață, dar există o mulțime de tehnologii promițătoare de care sunt încântat - sistemele maritime fără pilot, drone, care sunt foarte eficiente împotriva submarinelor, detectarea minelor și recunoaștere. Cred că acestea sunt foarte eficace, precum și mai eficiente decât încercarea de a spori dimensiunea forțelor navale din regiune”, a declarat Hodges.

Din nou îl citez pe Constantin Gheorghe: ”În sfârșit, scoate nasul și adevăratul mobil al delirului - zi așa, bre! Ești comis voiajor, vrei să ne vinzi și tu ceva fiare vechi! Aferim!”

Deci, declarații complet iresponsabile, făcute de un personaj controversat, dar primit cu toate onorurile în România – și care acum încearcă să împingă la lucruri nebunești, care ar putea avea consecințe de o gravitate maximă. Pentru România și toată zona Mării Negre.

3024
Tagurile:
România, Ucraina, Crimeea, Rusia, Război, SUA
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă vorbește despre PARTIDUL ei și… Marine Le Pen!

528
(reînnoit 07:29 20.04.2021)
Senatoarea a răspuns întrebărilor presei și a dezvăluit ce construcție politică pune la cale – și a vorbit de celebra politiciană naționalistă franceză

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Senatoarea Diana Șoșoacă nu stă o clipă – iar după aprigele bătălii din Senat pleacă în colegiu, la Iași – iar timpul liber și-l consumă călătorind în țară.

În ultimele săptămâni, ”senatoarea fenomen” a fost în Maramureș, Cluj, Satu Mare, urmează Dolj și alte zone. De fapt, unde se duce și ce face acolo senatoarea?

”Mă duc unde mă cheamă lumea, mă întâlnesc cu oamenii, care fie îmi cer sfaturi, fie se bucură că, în fine, un parlamentar vine și le ascultă problemele”, a explicat Diana Șoșoacă.

Într-un excelent dialog televizat realizat în Maramureș, senatoarea a spus că, pe unde se duce, încearcă să își susțină colegii avocați – și este mulțumită de aprecierea pe care aceștia o au față de ea.

Pe de altă parte, presa a fost interesată dacă Diana Șoșoacă își face un nou partid. Senatoarea a confirmat că e nevoie de o nouă forță politică.

”Da, e nevoie de o forță politică a poporului român, în care să nu se amestece serviciile secrete și grupurile de interese”, a spus Diana Șoșoacă. „Adun patrioții, câți mai sunt, și profesioniștii fără implicare politică”.

Senatoarea are o mare durere: ”Statul român nu mai e român, e o colonie”. Din această, cauză a reacționat puternic la întrebarea dacă ea crede că Uniunea Europeană îi va permite să înființeze un asemenea partid ”nealiniat”?

”Cine e Uniunea Europeană să-mi permită mie ceva?!”, a reacționat Diana Șoșoacă.

Despre partid, senatoarea nu a dorit să spună decât că va fi ”altfel decât celelalte” și că ”nu seamănă cu altele din Europa” – nici chiar cu FIDESZ-ul lui Orban Viktor.

Totuși, are ”puncte comune” cu Adunarea Națională a Marinei Le Pen, a recunoscut senatoarea.

”Îmi place Marine Le Pen, știu că sunt asemănată de mulți cu ea, ceea ce nu mă deranjează”, spune Diana Șoșoacă, subliniind că e timpul ca femeile puternice să se afirme în politică și în România.

La fel ca partidul Marinei Le Pen, va fi un partid cu puternic filon național, dar NU va fi un partid de dreapta – va susține credința și tradițiile, puternic atacate în această perioadă.

Când va apărea partidul? Foarte curând spune Diana Șoșoacă – ”În fiecare județ am deja oameni, am oameni din toate partidele care abia așteaptă să apară noul partid”.

Dar sunt oameni de valoare? ”Am oameni cu care pot să scot țara din criză – sunt oameni cu rezultate pe plan internațional”, răspunde Diana Șoșoacă.

Mai jos puteți urmări excelentul interviu acordat de Diana Șoșoacă postului Maramureș TV.

528
Tagurile:
România, Partid, Mișcare, Marine Le Pen, Diana Șoșoacă

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal lovitura momentului! NIMENI nu are răspuns la o asemenea dezvăluire!

555
Cunoscuta jurnalistă independentă și activistă pentru democrație dă o nouă lovitură – și tot folosind date oficiale… uitate! Sau ascunse…

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Problema principală actuală după care strigă autoritățile zilnic este NUMĂRUL insuficient de paturi de la ATI.

Ei bine, situația devine de-a dreptul inexplicabilă atunci când vedem că, în urmă cu zece ani, erau… de două ori mai multe paturi ca acum!

Iosefina Pascal a descoperit că, din datele publicate în 2012 de ONG-ul ”Observatorul Român de Sănătate”, condus de apropiatul USR Vlad Mixich, în anul 2012 ”România avea 6,144 de paturi la ATI”.

”În urma unui calcul folosind datele publicate în 2012 de ONG-ul "Observatorul Român de Sănătate", care acum, în 2021, ia bani de la Ministerul Sănătății pentru a face propagandă pro-vaccinare și a urlă că "nu sunt paturi la ATI", am descoperit că în ANUL 2012 România avea 6,144 de paturi la ATI”, scrie Iosefina Pascal, prezentând documentele.

Acum o săptămână, șeful DSU, Raed Arafat, declara că ”numărul total de paturi de terapie intensivă este de aproape 4.000 în ziua de astăzi”. În schimb, doctorul Dorel Săndesc declara acum o lună că „Avem 2.643 de paturi de terapie intensivă funcţionale”.

Păi de la 6144 în 2011?! Mai mult, Iosefina atrage atenția că ”aveam acest număr de paturi (6,144!!!!) DUPĂ ce au închis BOC&BĂSESCU peste o sută de spitale din România...”.

Așa că întrebarea ei dă peste cap toate datele? ”UNDE SUNT PATURILE DE LA ATI?? În 9 ani de zile au rămas SUB 3000 de paturi la ATI???”.

Chiar 4000 să fie, cum spune dr. Arafat – dar și atunci rămân peste 2000 lipsă!

Postare foto, anchetă Iosefina Pascal
Postare foto, anchetă Iosefina Pascal

Mai jos vedeți și un material video, în care jurnalista explică mai multe despre noua sa anchetă fulminantă.

555
Tagurile:
Iosefina Pascal

Загрузка...

Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a

0
Noul calendar al Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial. Testele se vor da, cu prezență fizică, în intervalul 12-28 mai 2021.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările naționale în acest an în luna mai, adică după revenirea elevilor din vacanța de primăvară, prelungită de minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în scopul limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică.

Elevii de clasa a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare în data de 12 mai 2021, iar cea de Matematică și Științe ale Naturii în data de 13 mai 2021.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: proba de Limbă Română este programată pentru 18 mai 2021, cea de Matematică, pe 19 mai 2021, iar cea de Limbă Maternă, pe 20 mai 2021, informează edupedu.ro.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a se derulează pe durata mai multor zile, din pricina faptului că aici vorbim atât de probe scrise, cât și de probe de citit.

Scris – Limba română – 25 mai 2021
Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
Citit – Limba română – 26 mai 2021
Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
Matematică – 27 mai 2021
Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021.

0
Tagurile:
Evaluarea Naţională
Tematic
Simulare Evaluare Națională 2021: subiectele la Limba Română
Simulare la BAC 2021 - proba Istorie: afișarea baremelor de evaluare
Simulare Evaluare Națională 2021: Când se afișează rezultatele

Загрузка...