Ion Cristoiu

Cristoiu aruncă NUCLEARA: ”Sunt convins Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid”

1990
”Marine Le Pen de România” a ales ”Acțiunea violentă, care sfidează ordinea stabilită” – în timp ce George Simion va vrea să arate că ”AUR e un partid care poate fi invitat la Guvernare”. Ion Cristoiu arată care dintre cei doi greșește!

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Declarațiile lui Traian Băsescu privind o posibilă ruptură în AUR, între cei mai vizibili lideri, George Simion și Diana Șoșoacă, au avut o replică imediată, constată Ion Cristoiu. 

Celebrul ziarist a notat că liderul AUR, George Simion, ”a intervenit în direct la România TV, pentru a-l contrazice pe Traian Băsescu”, în privința unor disensiuni cu Diana Șoșoacă”, dar, remarcă Ion Cristoiu – ”realitățile îl dezmint”.

În analiza de pe blogul personal, Cristoiu reia episoadele contradictorii ale acțiunilor separate ale celor doi politicieni,  remarcând și aici că Diana Șoșoacă a lipsit la prima mare acțiune a AUR după intrarea în Parlament, protestul de la Ministerul Sănătății, organizând în schimb propria manifestare, derulată în cu totul alt stil!

”E limpede că, deși, cel puțin teoretic, George Simion și Diana Șoșoacă au aceeași platformă, în chestiunea formelor de acțiune, ei se deosebesc ca de la cer la pămînt”, remarcă Ion Cristoiu.

Jurnalistul constată că, față de protestul AUR, care a lăsat ”impresia generală a unor acțiuni de partid”, asemănătoare cu ale PSD, acțiunile de protest ale Dianei Șoșoacă au fost ”net diferite”, Cristoiu semnalându-le ca ”Scandaloase, violente, chitite pe încălcarea ordinii”.

Manifestațiile acestei ”Marine Le Pen” de România au lăsat impresia că ”exprimă o emoție violentă: exasperarea față de faptul că după Piatra Neamț, alți români veniți la spital ca să se însănătoșească mureau arși într-un incendiu”.

Mergând cu observațiile mai departe, Ion Cristoiu arată că de la intrarea în Parlament, George Simion ”încearcă să-și facă loc în lumea bună a politicii”.

”Cînd împotriva AUR s-a declanșat, evident, și cu complicitatea PSD, o campanie menită a-l prezenta drept un partid nefrecventabil, George Simion s-a grăbit să demonstreze contrariul”.

Cristoiu se aștepta ca George Simion să fie ”mai agresiv, mai pus pe scandal, așa cum cerea situația”. Dar… dimpotrivă: ”George Simion a fost invitatul multor talk-show-uri. A vorbit frumos, a fost convingător în argumente”.

Și, totuși… ”Din nenorocire, n-a creat nici un eveniment mediatic. N-a creat nici măcar o știre”.

”Se vede limpede că George Simion, odată ajuns în Parlament, vrea să demonstreze că AUR nu mai e partidul Răscoalei la vot a românilor, partidul care a dat curs furiei populare la 6 decembrie 2020, ci un partid care se încadrează perfect în ordinea stabilită. Răsculații care dădeau foc pe internet conacelor au devenit persoane onorabile. Stau cuminți în băncile Parlamentului”, scrie Cristoiu.

În schimb, constată Ion Cristoiu, Diana Șoșoacă a ales o altă formulă de acțiune: ”Acțiunea violentă, care sfidează ordinea stabilită”.

Culmea este că, dintre cei doi, Diana Șoșoacă este persoana educată, cu studii înalte, cultă, de familie bună! Cristoiu recunoaște că interviul pe care i l-a luat senatoarei ”a fost remarcabil”.

”Diana Șoșoacă a fost ceea ce se cheamă o doamnă. A răspuns argumentat la toate întrebările, chiar și la cele incomode. Nu s-a dat o clipă în spectacol”, amintește Cristoiu, care a și întrebat-o: ”Cum se explică ipostaza ei de avocată profesionistă, care a surprins și surprinde prin minuțioasa pregătire (…) și ipostaza de scandalagioaică, de protestară care zbiară prin portavoce și e cît pe-aci să se bată cu jandarmii”.

Diana Șoșoacă l-a uimit cu onestitatea ei pe marele ziarist, explicându-i că ”numai astfel, strigînd în portavoce, năpustindu-te asupra zidurilor de jandarmi, dai curs furiei populare împotriva unui regim care folosește drept armă principală nepăsarea”.

Și, desigur, strategia: ”Numai astfel reușești să spargi barajul mediatic la care sînt supuși cei care refuză ipocrizia corectitudinii politice”.

Iar Ion Cristoiu constată că senatoarea s-a ținut de această tactică – ”a provocat de atunci numeroase scandaluri”, inclusiv la televiziuni – cu Mihai Gâdea, cu Victor Ciutacu…

”Unii spun că-i lipsește o doagă - eu nu cred asta”, mărturisește Ion Cristoiu. ”Eu cred că Diana Șoșoacă se poartă astfel dinadins, potrivit unei unui program de acțiune. Cel de a face scandal cu orice preț, pentru că numai astfel protestul e luat în seamă. Atît de autorități, cît și de presă”.

Ion Cristoiu dă chiar un verdict: ”Fără aceste scandaluri, AUR ar fi un partid mort din punct de vedere mediatic, supus embargoului la care e supus orice astfel de partid în Europa”.

În plus, Cristoiu consideră că AUR a obținut ”scorul surprinzător”, pentru că ”mulți români furioși au văzut în el expresia stării lor de spirit. Al furiei lor împotriva unui regim care prin nepăsare, prin neluarea în seamă a criticilor, prin nesimțirea de sobă de tablă cu tăciunii stinși demult, tipică politicii duse de Klaus Iohannis, a creat o atmosferă de resemnare națională”.

Deci, concluzia lui e… exact ce-i spunea Diana Șoșoacă!

Ei bine, ultimul incident, tragedia de la ”Matei Balș”, a dat în vileag dihotomia din AUR: în fața nepăsării, a nesimțirii regimului, ”George Simion a ales formula tradițională a partidelor vechi, serioase, zise și frecventabile: Cea de a bate la ușă, de a cere audiență, de a protesta cuminte, ordonat, de a spune lozinci și nu de a le striga”.

Întrebarea lui Cristoiu lovește la țintă: ”Exprimă această formulă de acțiune starea de spirit a celor care au votat AUR? Nu cred”.

”Față de nesimțirea dovedită regim în cazul tragediei de la Matei Balș, electoratul AUR așteaptă de la liderii partidului să spargă ușa”… ”E ceea ce face Diana Șoșoacă”.

Deci, demonstrația diferenței fundamentale între Simion și Șoșoacă fiind făcută, Ion Cristoiu nu mai pierde timp cu tranziții literale și pune punct:

”Sînt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid. AUR va vrea să arate astfel că e un partid care poate fi invitat la Guvernare”, scrie Cristoiu, punctând eroarea: ”Da, dar nu-l va invita nimeni. În veci!”.

Întregul articol ”AUR între Diana Șoșoacă și George Simion” îl puteți citi pe cristoiublog.ro

1990
Tagurile:
Partid, AUR, Ion Cristoiu, Diana Șoșoacă
Tematic
Scandalos: Cristoiu, suspendat - ”A fluierat în biserică”
Cristoiu: „Marele Învins al anului 2020 e Klaus Iohannis”
Cristoiu: ”Matei Balș a fost mai mult decât un accident” – ce interese ar fi spate
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, succes major! Primește o recunoaștere de prim rang!

1214
În ciuda unor interpretări ale presei, senatoarea Diana Șoșoacă a primit aseară o recunoaștere de prim rang a activității sale politice

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Sunt puțini realizatori TV și puțini politicieni care să nu caute audiența cu orice preț, cu orice compromis. Răzvan Dumitrescu este unul dintre acei rari oameni de televiziune care nu coboară standardele eticii profesionale – iar Adrian Năstase… rămâne Adrian Năstase, oricât s-ar chinui unii să-l denigreze!

În aceste condiții, orice persoană căreia cei doi îi alocă timp din discuția lor capătă recunoaștere! Chiar o recunoaștere de prim rang, în opinia mea.

Ori, în emisiunea de aseară, Răzvan Dumitrescu l-a întrebat direct pe Adrian Năstase ce părere are de Diana Șoșoacă și de șansele acesteia? Mai bine zis, despre șansa unui om… cât un partid.

Atenție la răspunsul lui Adrian Năstase: ”Eu am un alt stil – mi-e greu să accept stilul acesta în care argumentele sunt strigate. Îmi plac lucrurile mai așezate”…

Deci, din prima, Adrian Năstase pleacă de la recunoașterea faptului că Diana Șoșoacă ARE argumente!

Urmează o replică de nota zece a lui Dumitrescu, în completarea și traducerea răspunsului lui Năstase: ”Dar în România de azi, dacă nu strigi argumentele, te mai aude cineva?...”

”Asta e o întrebare foarte bună… nu am un răspuns aici”, a replicat Adrian Năstase, subliniind că ”Asta ține de calitatea liderilor de azi. Calitatea liderilor politici a scăzut foarte mult”.

Ori, Diana Șoșoacă nu este un lider politic – ci un tribun care strigă dorințele poporului! 

Răzvan Dumitrescu a revenit cu o altă replică importantă: ”Pe Diana Șoșoacă o vedeți că strigă argumentele – dar și #REZIST și-a strigat întâi argumentele în stradă și apoi a ajuns la putere. O vedeți pe Diana Șoșoacă ajungând la Putere?”

”Nu mi-a plăcut niciodată formula ”poporul are întotdeauna dreptate? Ce înseamnă asta? Ei decid! Diana Șoșoacă reușește să capteze o zonă a electoratului care era obișnuit cu stilul PRM, al lui Vadim...”

Deci, o asociere a noii politiciene cu marele om politic român, simbol al naționalismului și al ideii de voce a poporului!

”Și AUR încearcă, dar s-a mai domesticit”, spune cu ironie Adrian Năstase, completând ”Nemulțumirii profunde ale unui segment din populație îi oferi fie soluții economice și sociale - gen impozitarea progresivă - sau îi oferi circ. Sigur, circul nu durează foarte mult. Nu e o soluție să oferi mereu circ”, a mai spus fostul premier.

Deci, atenție, deși mass media a interpretat că prin ”circ” Năstase s-a referit la Diana Șoșoacă, fostul premier a făcut o referire general – cu bătaie poate spre AUR.

Așa cum precizam la început – simplul fapt că Dianei Șoșoacă i s-a alocat timp și a fost tratată ca un subiect distinct într-o asemenea discuție este o recunoaștere de prim rang a sa ca om politic! Iar faptul că Adrian Năstase nu i-a negat nici proprietatea argumentelor, nici stilul – asociindu-l cu al unui mare om politic și cu electoratul unui fost mare partid – și asta este o recunoaște majoră a noii politiciene.

Declarațiile lui Adrian Năstase despre Diana Șoșoacă
© Screenshot / Facebook / Subiectiv
Declarațiile lui Adrian Năstase despre Diana Șoșoacă
1214
Tagurile:
Adrian Năstase, Diana Șoșoacă
Tematic
Fenomenul Diana Șoșoacă – simbolul Luptei care reîncepe
Paul Ghițiu explică evoluția senzațională a AUR și succesul de public al Dianei Șoșoacă
Cea mai tare intervenție OFICIALĂ a Dianei Șoșoacă! Așa ceva NU s-a mai spus vreodată!
Diana Șoșoacă și Dan Chitic aruncă NUCLEARA: opozanții, internați la psihiatrie!

Загрузка...
Dr. Monica Pop

Monica Pop, revoltă fulminantă contra ”autorităților” COVID!

564
Celebrul medic constată aberații ale „autorităților” anti-COVID și pune cele mai tăioase întrebări – ”CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI?! NU PLĂTESTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul medic Monica Pop este revoltată de ultimele măsuri anunțate de autoritățile anti-pandemie: ”Iar STRATEGII GREȘITE și SUSPICIUNI?!”

Medicul se referă la faptul că până acum ”S-a anunțat mereu că vaccinul ASTRA- ZENECA  NU e indicat după 55 de ani!”.

În schimb, ”mâine, la noi, se va ridica RESTRICȚIA de VÂRSTĂ??!!”, întreabă uimită doctorița. 

”Când au dat indicația de a NU se face DUPĂ 55 de ani, știau bine  DE CE, NU?!!”, întreabă dr. Pop.

Ce argumente există acum? ”Au făcut studii în plus?! Până acum o lună NU era indicat după 55 de ani și acum e? Până la ce vârstă? SAU FĂRĂ LIMITĂ?!”

Iar întrebarea cheie vine acum: ”NU E ACELAȘI VACCIN? E NORMAL??!!”

Dr. Pop se referă la intervenția de aseară a colonelului dr. Gheorghiță că azi ”se va hotărî ridicarea restricției de vârstă pentru acest vaccin, despre care s-a anunțat mereu că nu se face persoanelor de peste 55 de ani!”.

”CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI?!”, întreabă dr. Pop, subliniind un fapt clar – că ”se spun multe despre acest tip de vaccin!”.

”După câte știm, sunt state care nu-l fac!”, spune dr. Pop, punând degetul pe rana sistemului: ”De ce strategii care generează mereu suspiciuni?!”.

Tot dr. Pop atacă frontal și problema măștilor și a problemei purtării lor, mai ales în cazul măștilor neconforme.

”CINE răspunde pentru achizițiile a MILIOANE de MĂȘTI NECONFORME?!”, întreabă Monica Pop, subliniind că ”NU s-a auzit să fi fost retrase! El poartă încă mulți!”.

Desigur, o întrebare firească este – ”Cum știm că achizițiile astea NU continuă, punând în pericol viețile românilor?”.   

Și, atenție, Monica Pop NU este împotriva măștii: ”MASCA E NECESARĂ!”, spune celebrul medic, subliniind – ”PROTEJEAZĂ însă DOAR dacă e CONFORMĂ!”

Medicul spune lucrurilor pe nume - populația, în marea ei majoritate, poartă mască – ”însă unele, s-a constatat și anunțat că NU au calitățile necesare pentru a proteja!”.

”S-a luat vreo măsură? Au fost retrase?  NU?!  Atunci,  E UNUL DIN MOTIVELE foarte SERIOASE ALE CREȘTERII numărului de INFECȚII!”, punctează dr. Pop.

Întrebare – ”E vinovată populația?!” Răspunsul vine dintr-o altă întrebare adresată autorităților – ”Nu era normal să se anunțe care sunt măștile NEconforme?!”.

Și un reproș direct, care subliniază stupiditatea sistemului:  ”Pentru nepurtarea măștii se dau amenzi imense iar pentru cei care au făcut achiziții incorecte, au câștigat bani mulți, oamenii  le-au cumpărat cu bani munciți și nici măcar nu sunt  protejați (unii s-au îmbolnăvit și chiar au decedat, din cauza  acestor achiziții iresponsabile), NIMIC?!”.

”Ei nu sunt trași la răspundere?!”, întreabă dr. Pop, răspunzând – ”Nici măcar nu s-a  anunțat care sunt măștile  neprotectoare pentru a fi retrase! Criminal!”

Concluzia: ”NU PLĂTESTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”

Așteptăm replica unor site-uri finanțate din ”spațiul euroatlantic” – ”Rușii dezinformează”. Ei bine, în acest caz, îi invităm pe ei să o informeze pe prof.dr. Monica Pop cu ce o interesează.

564
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Adina Monica Popescu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Raed Arafat

Raed Arafat, despre oprirea circulației după ora 22.00

0
(reînnoit 08:08 09.03.2021)
Secretarul de Stat MAI Raed Arafat a explicat care este situația privind modificarea orei de interdicție a circulației – de la 23.00, la 22.00 din cauza pandemiei.

BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Știrea zilei de ieri a fost modificarea orei de ”închidere”, de la 23.00, la 22.00. Mai multe surse mass media au transmis această informație – și, chiar dacă nu s-a confirmat încă, se știe că ”nu iese fum fără foc”.

Raed Arafat
© Inquam Photos / OCTAV GANEA

Precizări au venit de la secretarul de stat Raed Arafat, care a declarat aseară la Antena 3, care a fost întrebat dacă s-ar putea introduce declarația pe propria răspundere începând cu ora 22.00.

”Circulația pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00”, a spus Arafat, completând că ”o să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte masuri”.

Arafat nu respinge informația, dar menționează că ”în grupul științific am discutat mai multe aspecte și până nu trece prin CNSU e mai bine sa nu speculăm”, a declarat Arafat.

De asemenea, Arafat a subliniat că în condițiile prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile s-ar putea lua și măsuri mai dure, dar nu s-a discutat despre ”lockdown”.

”Nu avem nicio discutie pe masa pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

0
Tagurile:
Raed Arafat
Tematic
Ciutacu îl face zob pe ”Obraznicul de Raed Arafat” – se ajunge la proces pe bani mulți!
Diana Șoșoacă, miștoul zilei despre Arafat și ”dracii dezbrăcați” ai Clotildei
Raed Arafat, război total cu Ion Cristoiu – insulte grave!

Загрузка...