Răzvan Savaliuc

Savaliuc, fulminant: ”Băga-ți-ai schiurile în f*** Iohannis, cu tot Guvernul tău!”

13592
Este poate cel mai dur și bine scris pamflet – masaj de revoltă din ultimii ani! Răzvan Savaliuc, ziarist și revoluționar, a izbucnit după dovezile de cinism și nepăsare oferite de președinte și de miniștrii săi

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Da, editorialul ”Băga-ți-ai schiurile în fund Iohannis, cu tot Guvernul tău!” este poate cel mai dur și bine scris pamflet pe care l-am citit în ultimii 30 de ani! Autorul cunoscutul jurnalist de investigații, Răzvan Savaliuc, explodează de mânie, revoltat pe președintele Iohannis:

”Câtă nesimțire ai omule, să te duci la schi a doua zi după uriașa tragedie de la Spitalul “Matei Balș”, când te-ai deranjat 5 minute să te prefaci preocupat de problemele din spitale, și să lauzi “eroismul” trupelor de intervenție ale lui Arafat pentru modul în care au intervenit să care cu paturile morții carbonizați, în timp ce un alt mort, nedescoperit de vajnicele trupe ale lui Arafat, zăcea într-o baie în care nu a catadicsit să intre nimeni...?”.

Și, continuă Savaliuc, criticându-l și pe Arafat și ai săi – ”s-au lăudat cu peste 100 de mașini de intervenție, cu sute de “eroi” sosiți val vârtej să salveze morții, în timp ce un mort zăcea într-o baie fără să fie văzut de nimeni!”

Incompetență, prostie, crasă nesimțire – este verdictul dat de investigator reacției lui Iohannis și a autorităților.

Răzvan Savaliuc spune că Arafat, Cîțu și Vlad Voiculescu îi consideră pe români ”un popor de prosti, numai bun de manipulat”.

”Dezastrul din spitalele românești, unde mor oamenii de vii, carbonizați, a fost transformat de Iohannis într-un act de eroism - la pachet cu Cîțu, Arafat și Vlad Voiculescu, care la înțelegere au ieșit pe televiziuni să ridice ode de eroism forțelor de intervenție, de parcă cine știe ce isprava s-a făcut!

Atât au dat ăștia pe România – se revoltă Savaliuc – ”Atât valorează țara asta pentru Iohannis, căruia i s-a acordat cinstea nemeritată de a fi președinte, deși mulți știu cum a furat 6 case și au fost mințiți că le-a dobândit din meditații...”.

”Crăpai, Iohannis, dacă nu fugeai la schi? Te sufocai? Incendiul de la “Matei Balș” ți-a deranjat weekendul? Pentru tine Președinția României e un parc de distracții?”, întreabă dur Savaliuc.

După toate astea, spune ziaristul, ”mă simt umilit ca român în propria mea țară. Plătesc taxe și impozite pentru tâmpiții de la guvernare, care nu fac decât să ne distrugă și să ne lase pe mâini străine”.

”Țara arde și prostovanul național se dă cu schiurile!”, scrie Savaliuc, ”Ai rezolvat problemele din țara asta, Iohannis, ca să primești dreptul să te dai cu schiurile în fața țării întregi? Ești cumva rege/împărat sau ești președintele unei țări democratice în care președintele trebuie să se sacrifice pentru poporul sau? Din turnul tău de fildeș, din care sugi banii acestui popor pe toate capriciile și mofturile tale, mai vezi suferințele poporului român?”

Ziaristul continuă unul dintre cele mai dure rechizitorii la adresa lui Iohannis cu o altă realitate dureroasă: ”România a ajuns la cheremul unor șmecheri din afară, care și-au pus slugi în funcții cheie -  și toți trebuie să suportam ifosele și tabieturile cretinilor ăstora, care se cred mari scule că au pus mana pe cate o funcție - cretinii ăștia care au uitat că trebuie să-si slujească poporul”

Savaliuc declară ferm: ”Eu nu vreau să mai tac!”. Și asta pentru că ziaristul și revoluționarul din 1989 este convins: ”Realizez ca vom dispărea ca nație sau că vom ajunge slugi în propria țară dacă noi, românii, vom mai tolera nesimțirea incomensurabilă a guvernanților, și a acestui președinte care de 6 ani nu a făcut nimic, dar absolut nimic, afara să sădească ura și dezbinarea între români”.

”Alo, români, de ce nu putem fi ca ungurii, ca polonezii și ca alte popoare, și acceptam să fim conduși de niște neica nimeni, impuși de afară și aleși prin fraude și manopere la care își dau concursul propriile noastre servicii de informații? De ce nu putem să fim uniți și să nu mai acceptam să ni se distrugă viitorul”, se adresează fulminant ziaristul românilor.

Savaliuc spune fără ocolișuri: ”Suntem cea mai bogată țară din Europa – nici o țară europeană nu are, nici pe departe, resursele noastre naturale. Resursele sunt singurul motiv pentru care încă mai existam”.

În aceste condiții, ”cum am ajuns să fim cea mai distrusă țară din Europa? Cu cel mai mare exod din lume, după Siria tocată sub bombardamente de marile puteri...”, întreabă Savaliuc.

”Vă place români ce ni se întâmplă?”, continuă incendiar ziaristul. ”Cât mai punem botul la împărțirea noastră în PSD-iști, PNL-iști, USR-iști? În timp ce toți șmecherii ne fură. Ne irosim aiurea în patimi politice gratuite, ne certam în familii, între prieteni pentru preferințele noastre electorale, în timp ce nimeni nu pune preț pe noi...”

Și iată un alt adevăr, pe care Savaliuc îl spune deschis: ”Ne mințim între noi românii, că preferații noștri politic sunt mai cinstiți decât ceilalți! Nu vrem să vedem ce nu ne convine, din orgoliul prostesc de a nu fi ales pe cine nu trebuia. Furăciunile la alții le vedem imediat, dar la preferații noștri politic niciodată, orice ar face”.

De fapt, ”am devenit fricoși, indiferenți, și nu ne pasă de celălalt dacă avem burta plină. A ajuns să ne fie frica să nu cumva să murim, de orice... Fără să înțelegem că fără libertate nu există nimic, că fără drepturile fundamentale ale omului nu contăm nici cât negrul sub unghie pentru nimeni”, scrie Savaliuc.

Români, declară Răzvan Savaliuc, ”suntem conduși de un Guvern care minte cum respiră, format la cheremul iresponsabilului Iohannis, cu agende străine, susținut din afară, care nu are nimic de-a face cu acest popor”.

Investigatorul acuză Guvernul: ”a mințit ca nu va tăia pensiile și salariile și acum distruge tot. Guvern care se împrumută premeditat pentru a îngloda țara în datorii - ca să ajungem sclavi în propria țară!”.

Unde sunt cele peste 35 de miliarde euro împrumutate în ultimul an? - întreabă Savaliuc, acuzându-l pe ”nesimțitul de premier Florin Cîțu” că ”nici măcar nu vrea să spună! Se crede superior, el nu da nimănui socoteală. A refuzat să vina să spună până și în fața Parlamentului ce-a făcut cu uriașele sume împrumutate!”.

”Suntem mințiți și manipulați la tot pasul”, declară Savaliuc. ”Nici un român patriot și cinstit nu-și mai găsește locul în tara asta, care mustește la vârf de impostori, neaveniți, proști și teleghidați din afară”.

Răzvan Savaliuc mărturisește, în finalul fulminantului său editorial: ”Am făcut Revoluția din Decembrie 1989 în prima linie de la Baricada de la Intercontinental! În noaptea de 21 decembrie 1989. Aveam pe atunci 22 ani”.

”Am crezut că dacă vom scăpa de comuniști vom avea un viitor așa cum merită națiunea noastră. Nu avem niciun viitor dacă nu ni-l facem singuri!”, scrie Savaliuc, trăgând o concluzie gravă: ”Ce se întâmplă acum cu România e mai rău decât pe vremea comuniștilor! Globalismul, neo-marxismul, userismul și acest președinte iresponsabil cu toata camarila lui, cu tot “Guvernul Meu” impus din afară, sunt cancerul acestei țări. Să plece!”

Iar ziaristul încheie acest mesaj-pamflet-manifest totodată, cu un îndemn la fel fulminant ca întregul text: ”Ieșiți în strada români! Apărați-va dreptul de a fi cetățeni europeni!”.

Așa cum scriam la început, acest editorial din ”Lumea Justiției” este poate cel mai dur, bine scris și incendiar pamflet de la celebrul „Baroane…” al lui Tudor Arghezi încoace! Dacă nu sunteți de aceeași părere… mai citiți-l odată!

13592
Tagurile:
schi, incendiu, Spitalul Matei Balș, Răzvan Savaliuc
Тема:
Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
Feodor Lukianov

Lukianov: Moldova devine tot mai puțin interesantă pentru Rusia și Occident

1
În condițiile înrăutățirii relațiilor dintre Rusia și Occident, Moldova nu ar trebui să dea preferință niciunei părți, concentrându-se pe dezvoltarea internă, consideră redactorul-șef al revistei “Rusia în politica globală” Fiodor Lukianov.

Implicarea în jocurile geopolitice străine niciodată nu a fost spre binele cuiva. Nici în Moldova nu trebuie să se mizeze pe acest lucru, a declarat cunoscutul politolog rus, redactor-șef al revistei “Rusia în politica globală” Fiodor Lukianov.

“State precum Moldova au ajuns divizate din punct de vedere al opiniei publice, al acțiunilor interne ale diverselor forțe politice, iar acum, din câte îmi dau seama, ajung într-o situație dificilă”, declară Lukianov într-un interviu oferit Sputnik Moldova. – Pentru că pe marea arenă internațională s-a declanșat un război rece de proporții 2.0, care după formă se deosebește de cel din a doua jumătate a secolului XX, însă în conținut este același. Acest lucru presupune că statele care se află la o răscruce de drumuri, iar Moldova se află printre ele, pierd foarte mult din spațiul de manevră”.

Lukianov consideră că pasiunile care se aprind în relațiile dintre Rusia și comunitatea occidentală se vor replica într-o versiune miniaturală în politica internă a țărilor care se află într-o situație similară cu cea a Moldovei. Tot aici el concluzionează: aceste procese nu vor avea un final fericit.

“Cum trebuie să se comporte Moldova în această situație? Cred că republica nu trebuie să penduleze dintr-o parte în alta, ci să încerce să-și traseze o direcție de protejare a propriilor interese. Chiar dacă acestea nu vor coincide întru totul cu prioritățile rusești, oricum vor fi luate în considerație de Federația Rusă cu tot respectul”, se arată convins politologul.

Altceva este, presupune Lukianov, că și Moldova, și multe alte state din spațiul fostei URSS nu sunt capabile să-și formuleze clar propriile interese. Prin urmare, se transformă într-o arena a realizării unor interese străine. Anume acest lucru, în opinia redactorului-șef al revistei “Rusia în politica globală”, provoacă cele mai multe îngrijorări – “am temeri că tulburările interne din Moldova vor fi agravate de contextul conflictual extern”.

Valentina Matvienko
© Photo : предоставлено пресс-службой Совета Федерации

În același timp, Lukianov consideră pentru multe țări conceptul de opțiune devine vag.

Pe de o parte, relațiile dintre Rusia și Occident se tensionează, iar pe de altă parte, din câte îmi dau seama, Rusia, statele europene și SUA se concentrează tot mai mult pe propriile probleme interne, în special, în condițiile extraordinare ale pandemiei.

Prin urmare, interesul sau entuziasmul față de luptele geopolitice și încercările de a atrage de partea lor statele care se află în fața unor opțiuni se diminuează la toți. Moldova devine tot mai puțin interesantă pentru Rusia și Occident”, susține expertul rus.

Acest lucru doar subliniază necesitatea statelor din fosta URSS să atragă atenția la propria dezvoltare internă.

“Moldova, cred eu, trebuie să răspundă sie însăși la întrebarea: este viabilă în calitate de formațiune statală, are capacitatea de a asigura dezvoltarea propriei societăți? Nu să aleagă la infinit între Rusia și Occident în calitate de direcție de bază a politicii”, a conchis Lukianov.

Reamintim că pe 19 aprilie președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a rostit un discurs în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și în decurs de 40 de minute a răspuns la întrebările adresate de deputații APCE. La subiectul legat de relațiile cu Federația Rusă, șeful statului, de facto, a recunoscut că odată cu preluarea mandantului de președinte, relațiile s-au înrăutățit. Totodată, Sandu a declarat că cele două state au “o agendă serioasă” – comerțul, migranții, Transnistria, trupele de menținere a păcii. În afară de aceasta, președintele Sandu și-a exprimat speranța că se va reveni la regimul moldo-rus de comerț, care a existat până la semnarea de către Moldova a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1
Tagurile:
Occident, Moldova, Rusia

Загрузка...
MIG-21 LanceR

Spectacol cu pilotul avionului prăbușit a fost accident sau regie?

252
MApN a făcut un adevărat spectacol din aducerea pilotului care s-a catapultat din avionul prăbușit – iar propaganda NATO a profitat de ocazie promovând ideea că trebuia dați mai mulți bani pentru cumpărarea de avioane și dotări militare

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Am relatat ieri că un avion MIG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș, iar pilotul s-a catapultat.

Am sesizat promptitudinea excepțională cu care a apărut SMURD la fața locului, preluându-l pe pilotul care, inițial, nu avea nimic, apoi se afla în stare stabilă – pentru ca mai apoi să trebuiască să fie transferat la București.

Și nu oricum, ci folosind o ditamai aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române – și asta cu echipa de filmare a propagandei NATO – emisiunea lui Radu Tudor – pe pista de aterizare!

Faptul pare bizar, pentru că efortul de a-l aduce pe pilotul clujean de la Târgu Mureș la București nu pare a se justifica. La Târgu Mureș este unul dintre cele mai performante centre medicale din țară – iar pilotul era în stare bună!

Într-un comunicat, MApN arăta că ”Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marţi, 20 aprilie, este stabilă”.

”Pilotul a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare. Transferul a fost realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române”, arăta MApN.

Pilotul, locotenent-comandorul Andrei Criste (37 ani), este un experimentat pilot militar, în activitate  din anul 2008, cu 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Așa cum spuneam, faptul a prilejuit o transmisie în direct a propagandistului NATO – cu elogii la adresa pilotului și tot felul de atacuri la adresa celor care nu dau mai mulți bani pentru ca România să cumpere alte avioane.

Problema este că, deocamdată, NU se știe dacă de vină a fost aparatul – sau însuși pilotul! O anchetă se derulează în acest moment. Deci, de ce atâtea laude când nu se știa adevărul?

Am precizat faptul că, dată fiind situația tensionată în care România consideră că se află, este greu de crezut că avionul nu a fost perfect verificat înainte de decolare.

În același timp, misiunea de antrenament/instrucție a fost destul de ciudat aleasă – când condițiile meteo erau foarte rele – cu grindină și nori cu deplasare verticală în zona respectivă.

Deci revin la întrebarea din titlu: a fost accident – sau regie?

În fond, începând cu 1990, MApN și-a bătut joc de multe dintre dotările existente – printre care și avioanele de luptă sau de elicoptere – de exemplu nu a apelat de fabricant pentru a le moderniza, ci a făcut și contracte controversate (unele cu scandal) cu diverse firme. Ca să nu mai zic de cum s-au dat bani pe sistemul de rachete antiaeriene din Olanda, nepus în funcțiune – sau cum s-au jefuit unități militare care s-a decis să fie desființate. Sau scandalul corvetelor. Plus controverse majore la modernizarea unor baze, la diverse furnizări etc. etc.

© AP Photo / Vadim Ghirda

Pe scurt, MApN nu e în niciun caz o floare nepătată. Și, sub nicio formă – nici ”partenerii strategici” nu sunt.

Dimpotrivă! În cazul contractelor de cumpărare a avioanelor, elicopterelor, corvetelor, rachetelor etc. sunt interese uriașe – și nu au fost puțin cazurile în care au izbucnit scandaluri uriașe, în diferite țări ”civilizate”.

Așa că nu m-ar mira ca spectacolul aducerii pilotului și insistența cu care propaganda NATO a cerut, după prăbușirea de ieri, să se cumpere alte avioane de luptă – să fie semne că incidentul ar fi fost regizat.

Motivul? Alți bani pentru dotări militare – adică pentru „partenerul strategic” – în ciuda lipsurilor din țară și a crizei pandemiei.

Desigur, așteptăm ca ancheta oficială să dea mai multe detalii – pe care oameni de specialitate să le analizeze. Eu îmi spun doar opinia de jurnalist care a văzut multe în cei 31 de ani de ”democrație”. Multe și, în cea mai mare parte, urâte și perverse!

Mai jos urmăriți și ”performanța” propagandistului șef al NATO, Radu Tudor – iar ascultându-l cred că e mai ușor de înțeles suspiciunea care mi-a trezit-o.

Rusia a fost împotriva modernizării avioanelor MIG-21 din România

Producătorii ruși de arme au declarat în mai multe rânduri, pe parcursul ultimilor 20 de ani, că se opun modernizării neautorizate a tehnicii militare rusești de către țările terțe, fără participarea sau acordul dezvoltatorilor ruși. Rosoboronexport a menționat anterior că repararea și modernizarea armelor și echipamentelor militare rusești, fără coordonare cu dezvoltatorii și producătorii săi direcți, are adesea consecințe negative, inclusiv până la pierderile umane.

În România, aeronavele de luptă MIG-21 au fost modernizate de compania israeliană Elbit și au primit numele Lancer. Ulterior au fost înregistrate mai multe accidente ale avioanelor din această serie, soldate cu moartea sau rănirea piloților.

"Partea rusă nu a participat la modernizare și nu poate fi trasă la răspundere pentru accidente", a subliniat Rosoboronexport. „Drept urmare, tehnica militară rusească este discreditată în străinătate, iar partea rusă suportă costuri morale pentru calculele greșite ale altora”, au precizat responsabili din cadrul instituției menționate.

252
Tagurile:
România, Armament, Bani, MIG-21, Avion

Загрузка...