Klaus Iohannis

Arbidolul din Rusia, posibilă acuzație pentru Iohannis mulți români puteau fi salvați!

1270
(reînnoit 14:25 29.01.2021)
Deși a fost trecut în schema de tratament, antiviralul ARBIDOL produs în Rusia NU a fost pus pe piața din România și nici produs aici, deși au existat discuții. Ce implicare are Iohannis

BUCUREȘTI, 29 ian – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut în România cu gestionarea pandemiei este greu de înțeles: de la scandaloasele afaceri cu măști, materiale sanitare și medicamente, până la lipsa de dialog cu medicii români, în multe situații, cum ar fi cea a vaccinului ales.

Acum apare un alt șoc, legat de un medicament cu rezultate excelente în combaterea COVID-19, antiviralul Arbidol, produs în Rusia. Este medicamentul adus în țară de omul de afaceri și filantropul George Becali… care era să o și pățească atunci când a dorit să aducă o cantitate și mai mare!

Nota bene, Becali a adus medicamentul pentru a-l dona spitalului Matei Balș, dar și unor prieteni și oricui a avut nevoie.

Dar, acum apar alte date, care duc la un scandal monstru, cu posibil impact… chiar la Cotroceni! Aceste noi date au fost oferite chiar de un fost ministru ale Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog.

Invitat de PS News în secțiunea multimedia, al emisiunea Puterea Știrilor, senatorul Bodog a aruncat „nucleara”: ministrul PNL Nelu Tătaru a trecut în schema de tratament anti-covid Arbidolul, dar acesta NU a fost pus pe piața din România.

”Noi găsim acest medicament în protocolul Ministerului Sănătății, s-a și folosit în România sub formă de studiu, dar nu este pus oficial pe piață”, a spus Bodog, subliniind – ”Cred că dacă introducem un antiviral în schema oficială de tratament și noi nu îl avem, asta înseamnă lipsă de responsabilitate”.

Mai mult, dr. Florian Bodog subliniază calitățile medicamentului, atestate chiar din practica medicilor: ”Am colegi medici care au luat Arbidol cumpărat din străinătate și care au mers foarte bine și se pare că este un medicament care dă rezultate”.

Deci, un medicament bun, pe care România îl cunoștea și îl trecuse ca tratament dar nu s-a permis aducerea și comercializarea lui! Cine e de vină?

Florian Bodog aruncă vina pe Nelu Tătaru, considerând că este ”absolut responsabil” pentru această situație!

În plus, Bodog spune că s-a pus chiar problema producerii Arbidol în România și că au existat discuții pentru asta.

„Înțeleg că au existat discuții cu antibiotice Iași care nu s-au finalizat”, a spus Bodog, explicând că, ”Practic, avem o fabrică ce ține de Ministerul Sănătății și ministrul nu a luat măsuri ca acest medicament să se producă în România în așa fel încât orice medic de specialitate să îl poată prescrie”.

Fostul ministru PSD consideră că, de fapt, ”orice fabrică din România îl putea produce și se putea administra pacienților”.

”Ceea ce însă știu și se constituie ca o acuzare pentru Ministerul Sănătății și ministrul Tătaru personal este faptul că au autorizat un antiviral, de fapt l-au trecut în schema de tratament, care se produce în Rusia, și nu a fost pus pe piață în România nici până astăzi”.

Deci, revenim la întrebare: oare Nelu Tătaru să fie de vină și să fi luat de capul lui o asemenea decizie? Sincer? Mi se pare greu de crezut!

PNL, după cum se știe, este dominat de președintele Iohannis. Ori, să ne amintim de un detaliu esențial, de anul trecut: după ce Rusia a anunțat descoperirea primul vaccin, Sputnik V, Iohannis a fost întrebat dacă România va folosi acest vaccin.

”România este parte din Uniunea Europeană și încheie contracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând ”NU există nicio validare pentru acel vaccin pe care l-ați menționat”.

Deci, Iohannis a definit paradigma: ”România este parte din Uniunea Europeană și încheie contracte cu entități din UE” – așa că nu cred că Nelu Tătaru își putea permite să aducă medicamente sau licențe de producție din Rusia! Cu toate că ar fi fost, probabil,  un medicament salutar pentru mulți!

Precizez că Arbidol se produce și Ucraina (Arbivir) și în Belarus (Arpeflu), variante existente și pe piața din Republica Moldova. Dar nu și în România!

Cine este vinovat în cazul Arbidol? Dar în cel al inexistenței unor variante de vaccinare, inclusiv cea clasică, reprezentată de vaccinul din Rusia?

Răspunsul urcă dealul Cotrocenilor, iar de acolo… cine știe ce spații geografice mai traversează!

Cert este un adevăr: românii au fost lipsiși de unele medicamente din motive politice sau ”strategice”! Cine va răspunde pentru asta – și mai ales pentru cei care puteau fi salvați?...

Închei cu un aspect important: Iohannis a ținut să arate cât de implicat este în lupta cu pandemia. Oare când e vorba de răspundere, se va dori/simți la fel de implicat? Fostul său omolog, Donald Trump, este acum acuzat pentru gestionarea pandemiei din SUA, asta așa , ca exemplu ”strategic”.

 

1270
Tagurile:
România, COVID-19, Tratament, Rusia, Arbidol
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, succes major! Primește o recunoaștere de prim rang!

1009
În ciuda unor interpretări ale presei, senatoarea Diana Șoșoacă a primit aseară o recunoaștere de prim rang a activității sale politice

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik. Sunt puțini realizatori TV și puțini politicieni care să nu caute audiența cu orice preț, cu orice compromis. Răzvan Dumitrescu este unul dintre acei rari oameni de televiziune care nu coboară standardele eticii profesionale – iar Adrian Năstase… rămâne Adrian Năstase, oricât s-ar chinui unii să-l denigreze!

În aceste condiții, orice persoană căreia cei doi îi alocă timp din discuția lor capătă recunoaștere! Chiar o recunoaștere de prim rang, în opinia mea.

Ori, în emisiunea de aseară, Răzvan Dumitrescu l-a întrebat direct pe Adrian Năstase ce părere are de Diana Șoșoacă și de șansele acesteia? Mai bine zis, despre șansa unui om… cât un partid.

Atenție la răspunsul lui Adrian Năstase: ”Eu am un alt stil – mi-e greu să accept stilul acesta în care argumentele sunt strigate. Îmi plac lucrurile mai așezate”…

Deci, din prima, Adrian Năstase pleacă de la recunoașterea faptului că Diana Șoșoacă ARE argumente!

Urmează o replică de nota zece a lui Dumitrescu, în completarea și traducerea răspunsului lui Năstase: ”Dar în România de azi, dacă nu strigi argumentele, te mai aude cineva?...”

”Asta e o întrebare foarte bună… nu am un răspuns aici”, a replicat Adrian Năstase, subliniind că ”Asta ține de calitatea liderilor de azi. Calitatea liderilor politici a scăzut foarte mult”.

Ori, Diana Șoșoacă nu este un lider politic – ci un tribun care strigă dorințele poporului! 

Răzvan Dumitrescu a revenit cu o altă replică importantă: ”Pe Diana Șoșoacă o vedeți că strigă argumentele – dar și #REZIST și-a strigat întâi argumentele în stradă și apoi a ajuns la putere. O vedeți pe Diana Șoșoacă ajungând la Putere?”

”Nu mi-a plăcut niciodată formula ”poporul are întotdeauna dreptate? Ce înseamnă asta? Ei decid! Diana Șoșoacă reușește să capteze o zonă a electoratului care era obișnuit cu stilul PRM, al lui Vadim...”

Deci, o asociere a noii politiciene cu marele om politic român, simbol al naționalismului și al ideii de voce a poporului!

”Și AUR încearcă, dar s-a mai domesticit”, spune cu ironie Adrian Năstase, completând ”Nemulțumirii profunde ale unui segment din populație îi oferi fie soluții economice și sociale - gen impozitarea progresivă - sau îi oferi circ. Sigur, circul nu durează foarte mult. Nu e o soluție să oferi mereu circ”, a mai spus fostul premier.

Deci, atenție, deși mass media a interpretat că prin ”circ” Năstase s-a referit la Diana Șoșoacă, fostul premier a făcut o referire general – cu bătaie poate spre AUR.

Așa cum precizam la început – simplul fapt că Dianei Șoșoacă i s-a alocat timp și a fost tratată ca un subiect distinct într-o asemenea discuție este o recunoaștere de prim rang a sa ca om politic! Iar faptul că Adrian Năstase nu i-a negat nici proprietatea argumentelor, nici stilul – asociindu-l cu al unui mare om politic și cu electoratul unui fost mare partid – și asta este o recunoaște majoră a noii politiciene.

Declarațiile lui Adrian Năstase despre Diana Șoșoacă
© Screenshot / Facebook / Subiectiv
Declarațiile lui Adrian Năstase despre Diana Șoșoacă
1009
Tagurile:
Adrian Năstase, Diana Șoșoacă
Tematic
Fenomenul Diana Șoșoacă – simbolul Luptei care reîncepe
Paul Ghițiu explică evoluția senzațională a AUR și succesul de public al Dianei Șoșoacă
Cea mai tare intervenție OFICIALĂ a Dianei Șoșoacă! Așa ceva NU s-a mai spus vreodată!
Diana Șoșoacă și Dan Chitic aruncă NUCLEARA: opozanții, internați la psihiatrie!

Загрузка...
Dr. Monica Pop

Monica Pop, revoltă fulminantă contra ”autorităților” COVID!

459
Celebrul medic constată aberații ale „autorităților” anti-COVID și pune cele mai tăioase întrebări – ”CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI?! NU PLĂTESTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul medic Monica Pop este revoltată de ultimele măsuri anunțate de autoritățile anti-pandemie: ”Iar STRATEGII GREȘITE și SUSPICIUNI?!”

Medicul se referă la faptul că până acum ”S-a anunțat mereu că vaccinul ASTRA- ZENECA  NU e indicat după 55 de ani!”.

În schimb, ”mâine, la noi, se va ridica RESTRICȚIA de VÂRSTĂ??!!”, întreabă uimită doctorița. 

”Când au dat indicația de a NU se face DUPĂ 55 de ani, știau bine  DE CE, NU?!!”, întreabă dr. Pop.

Ce argumente există acum? ”Au făcut studii în plus?! Până acum o lună NU era indicat după 55 de ani și acum e? Până la ce vârstă? SAU FĂRĂ LIMITĂ?!”

Iar întrebarea cheie vine acum: ”NU E ACELAȘI VACCIN? E NORMAL??!!”

Dr. Pop se referă la intervenția de aseară a colonelului dr. Gheorghiță că azi ”se va hotărî ridicarea restricției de vârstă pentru acest vaccin, despre care s-a anunțat mereu că nu se face persoanelor de peste 55 de ani!”.

”CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI?!”, întreabă dr. Pop, subliniind un fapt clar – că ”se spun multe despre acest tip de vaccin!”.

”După câte știm, sunt state care nu-l fac!”, spune dr. Pop, punând degetul pe rana sistemului: ”De ce strategii care generează mereu suspiciuni?!”.

Tot dr. Pop atacă frontal și problema măștilor și a problemei purtării lor, mai ales în cazul măștilor neconforme.

”CINE răspunde pentru achizițiile a MILIOANE de MĂȘTI NECONFORME?!”, întreabă Monica Pop, subliniind că ”NU s-a auzit să fi fost retrase! El poartă încă mulți!”.

Desigur, o întrebare firească este – ”Cum știm că achizițiile astea NU continuă, punând în pericol viețile românilor?”.   

Și, atenție, Monica Pop NU este împotriva măștii: ”MASCA E NECESARĂ!”, spune celebrul medic, subliniind – ”PROTEJEAZĂ însă DOAR dacă e CONFORMĂ!”

Medicul spune lucrurilor pe nume - populația, în marea ei majoritate, poartă mască – ”însă unele, s-a constatat și anunțat că NU au calitățile necesare pentru a proteja!”.

”S-a luat vreo măsură? Au fost retrase?  NU?!  Atunci,  E UNUL DIN MOTIVELE foarte SERIOASE ALE CREȘTERII numărului de INFECȚII!”, punctează dr. Pop.

Întrebare – ”E vinovată populația?!” Răspunsul vine dintr-o altă întrebare adresată autorităților – ”Nu era normal să se anunțe care sunt măștile NEconforme?!”.

Și un reproș direct, care subliniază stupiditatea sistemului:  ”Pentru nepurtarea măștii se dau amenzi imense iar pentru cei care au făcut achiziții incorecte, au câștigat bani mulți, oamenii  le-au cumpărat cu bani munciți și nici măcar nu sunt  protejați (unii s-au îmbolnăvit și chiar au decedat, din cauza  acestor achiziții iresponsabile), NIMIC?!”.

”Ei nu sunt trași la răspundere?!”, întreabă dr. Pop, răspunzând – ”Nici măcar nu s-a  anunțat care sunt măștile  neprotectoare pentru a fi retrase! Criminal!”

Concluzia: ”NU PLĂTESTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”

Așteptăm replica unor site-uri finanțate din ”spațiul euroatlantic” – ”Rușii dezinformează”. Ei bine, în acest caz, îi invităm pe ei să o informeze pe prof.dr. Monica Pop cu ce o interesează.

459
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Adina Monica Popescu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Gazprom

Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”

0
Compania rusă Gazprom a furnizat prima partidă de gaz lichefiat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Gazprom a livrat companiei britano-olandeză Shell Global LNG prima partidă de gaz lichefiat, neutru din punct de vedere al emisiei de carbon.

“Gazul natural este cel mai curat din punct de vedere al emisiilor hidrocarburilor. Datorilor unor acțiuni suplimentare de diminuare a nivelul emisiilor, precum și activităților intense în sfera compensării impactului asupra mediului înconjurător, gazul natural va rămâne cel mai important element în energetica globale pentru decenii înainte”, a declarat directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova, citată într-un comunicat al companiei.

Marfa a fost transportată de nava-tanc LNG Megrez, care a sosit din Murmansk, în terminalul Dragon din Țara Galilor. Gazul este destinat consumatorilor britanici.

Compania Shell menționează în comunicatul său că în mediu o partidă de gaz lichefiat, cu un volum de aproximativ 70 mii de tone, emite aproximativ 240 de mii de tone echivalente CO2 în tot lanțul de creare a valorii. Pentru compensarea emisiilor sunt utilizate așa-numitele credite de carbon.

Gazprom și Shell compensează în comun amprenta de carbon a transportului cu certificate de tip Verified Carbon Standard (VCS)  și Climate, Community and Biodiversity (CCB). Cotele de emisie de CO2 utilizate în tranzacție vor fi anulate. Astfel, partide de gaz lichefiat devine neutră în ceea ce privește emisiile pe parcursul întregului său ciclu de viață: de la extracție și producție la transport și consum final.

0
Tagurile:
Europa, Gazprom
Tematic
Exclusiv: Ziua în care „Gazprom” și „Moldovagaz” vor semna contractul - Video
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze
Zelenski a decis ce va face cu 3 miliarde de dolari, oferite de Gazprom
Un angajat al Gazprom este infectat cu COVID-19
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic

Загрузка...