Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.

Reacții incendiare din România la atacurile anti-Putin legate de protestele din Rusia

1555
(reînnoit 12:55 25.01.2021)
Publicarea în revista ”Q Magazine” a unei analize a lui Iulian Chifu în care sunt atacați Putin și conducerea de la Moscova îi face pe români să reacționeze extrem de dur

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Revista ”Q Magazine” publică o analiză semnată de Iulian Chifu, controversat consilier al lui Traian Băsescu, cel care pretinde că ar fi directorul unui așa zis Centru pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Валерий Мельников

Analiza a fost publicată sâmbătă, 23 ianuarie, și este suficient de mare ca să ne întrebăm dacă nu cumva era parțial scrisă – la fel ca alte materiale ale unor propagandiști NATO și ”progresiști”.

Concluzia ”analizei” apare chiar din titlu – ”Moscova, RIDICULIZATĂ în „OPERAȚIUNEA NAVALNÎI”, se vorbește de ”Probe indubitabile” care  ”au expus programul de asasinate al FSB” și proclamă înfrângerea serviciilor ruse de către ”presa occidentală”.

Deci, un articol tipic pentru Iulian Chifu, cel transformat din știrist de găini care nasc pui vii și pasionat promotor al lui Michael Jackson pe plaiurile moldave, în analist și consilier pe probleme de securitate.

Reacția cititorilor Florianei Jucan la postarea care anunță „analiza„ spune totul! ”Analiza”, autorul dar mai ales ideea sunt făcute praf! Am reprodus aceste comentarii, fără corectură și fără răspunsurile la comentarii, care sunt cam de același fel…

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

 

Ioan Bacos: ”Putin,ultimul mohican inaintea globalizarii totale.Din nefericire, au sa.l termine si pe el.Daca citim Apocalipsa din biblie ,o sa vedem ca ciparea,respectiv, controlul omenirii ,are sa aiba loc pe intreg pamintul.Chiar si in Rusia Mama. De aceea s.a intors globalistul rus acasa. Sa destabilizeze. Sper ca Putin sa gaseasca o solutie rapida!”

Dorin Barbu: ”Nu pot eu să contrazic veridicitatea anchetei coordonate a unor giganți ai presei mondiale, dar... Să pornim și o altfel de analiză - în rezumat, bineînțeles . Toate aceste trusturi de presă, au în comun două componente de orientare majore, politica neo stângistă și globalistă , și comunitatea distrugerii oricărei opozanți ai ideilor izvorîte din ordinele Ocultei Mondiale după fiecare forum economic. Tot presa aceasta l-a dărâmat și pe Trump. Iar ciorba, cu armele chimice și de distrugere în masă, este a N-a oară încălzită și pusă pe tapet, ca și cum ceilalți sunt curați, doar unul e murdar. Ceea ce le stă lor în cale, globaliștilor, este o Rusie, devenită incomod de puternică, sub Putin și care este cel mai puternic oponent al dezvoltării planului de sodomizare planetară. Că Rusia, are abaterile sale de la democrație, este real, dar ce să spunem atunci despre proaspetele exemple, ale încheiatei perioade, din SUA, pe care le putem găsi cu greu asemănarea cu țări avansate ?!!”

Marta Ilinca: ”Câinii latra,ursul merge!„

Sonia Soare: ”Ramane totusi o intrebare : de ce s a intors Navalnîi in Rusia , Unde stia ca l asteapta practic moartea ?”

Eduard Rădulescu: ”Sa ne uitam in gura fostului consilier al lui Basescu? Un om cu pretentii de profesionist, chipurile erudit si cu staif, sa accepte o asemenea pozitie, dinaintea unui individ ca Basescu? Hai sa fim seriosi! Nu mai poate Putin de "presa occidentala", care apartine unor mari oligarhi mondiali, cu interese politice si financiare, cu partizanate fatise si asa mai departe. L-au rapus pe Trump si acum vor sa-l inlature pe Putin..hai sa nu le iasa si asta! Decat cu degradarea si tirania Vestului care se prabuseste sub ochii tuturor, cu ultra-progresismul care calca in picioare drepturi si libertati in numele intaietatii unor minoritati de orice fel, mai bine cu Putin si cu Rusia, cu normalitatea si cu firescul, unde Statul este Stat, puternic si suveran, stapan pe fortele sale si aparator al cetatenilor patrioti, si nu o colonie precum Romania, supusa Americii, guvernata de Germania si Franta prin binecunoscutii oameni ai acestor state..sa nu-i mai numesc, ii stim cu totii!”

Caterin Hoffman: ”Io cred ca Putin a facut pipilica pe el. Sa fim seriosi! Ce articol de...pipi, ca sa fiu eleganta in exprimare”.

Liviu Gheorghina: ”Rahat cu apă rece! Totu-i dezinformare! Fraierii pum botul și nu-și văd necazul din țară!”

Mihai Niculescu: ”Dacă ar fi nebun Chifu ăsta ar fi sub tratament...doar că prostia nu are tratament...ghinion!”

Dan Mateescu: ”Au demonstra in capul vostru de ziaristi telecomandati de sionisti si masoni.....da au demonstrat ca exista democratie si dreptul de a urla ca prostu si atat ,iar in rest i -se rupe lu piticu de americanii comunisti si de satelitii lor printre care si prostii de romani...”

Marian Bereanda: ”O să-l pupati in tuhas pe PUTIN . De cînd îi dă tircoale americani sa înconjoare RUSIA. Troglodiți aia habar nu au că Navalstuica asta e omul Vestului”.

Stelian Mihai: ”Adio, Q magazin! Încet, încet se autodetoneaza toate conservele”.

Jan Radu: ”Poveste lungă, stufoasă, plină de tot felul de ,, certitudini" și ,,probe" de parcă ăștia de la serviciile ruse ar fi niște novici care lucrează in văzul lumii și spun la colț de stradă cu ce se ocupă ei ! Nemaivorbind de Putin care după unii, ar fi ,,omorâtorul- șef " ! Și până la urma Navalnai ăsta ce vrea, ce hram poartă, in numele cui face figuri.........de unde atâta opoziție in condițiile in care Putin este cotat acum ca popularitate la peste 65% ! Așa că să mai lase dracu" vrajeala organismele interesata in destabilizari !”

Delian Costea: ”crezi in Moș Crăciun?”

Florentin Banica: ”Dacă zice Chifu...”

Victoria Boicecofschi Vasiloi: ”Da valiza ? N-au găsit nici o valiză prin plantațiile de cartofi siberiene(fiecare țară cu culturile ei, la noi valiză lui Dragnea a fost găsită în porumb?”

Mihai Claudiu-Marian: ”Nici Sputnik n are informațiile astea„

Elena Dumitrescu: „Circ ! Ăștia cred ca au de-a face cu copii!”

Gabriela Ionita: „Preluare a Bellingcat, Floriana? C'mon! Chiar și voi puteți ceva mai mult și mai credibil...”

Livius Popika: „Nici serviciile de securitate nu mai sunt ce erau odata!!! Sa fim seriosi daca putin il vrea mort pe navalnii e mort si punct. Propaganda neomarxista europeana incearca din rasputeri sa prezinte faptele in mod diferit de realitate„

Vasile Ciosu: „MAI BINE NE-AM JUDECA PE NOI CĂ AM AJUNS UNDE AM AJUNS= IN PRAGUL DESFIINȚĂRII: TRĂIASCĂ JAVRELE ( HOȚI)”

Constantin Luta: ”Când toți tembelii cu aere de jurnaliști sunt in libertate.. E imposibil de citit pana la capăt.. "Așa, ca fapt divers. O dronă filma ea, nestingherita, casa lui Putin. 3... 2...1...Bwahaha”

Petre Corici: ”Articolul este ori naiv ori fake. Ori amandoua la un loc”.

Dana Gabriela Burtea: ”Iulian chifu nu e ăla căruia îi fătau găinile pui vii?”

Ivan Adina: „Hai sa fim seriosi !!! Putin the best !!!”

Petrescu Mihu: ”Mai cunostem pe unul care a venit din Germania in Rusia in 1917 și a adus comunismul...”

Marilena Profiton: „Toata mass media vrea sa arate un fel de 89, numai ca nu mai tin miciunile si manipularile la bobor. Ghinion !”

Marko Tolis: ”Cel mai curios lucru la novichokul ăsta,e că tot occidentul are formula!”

Cosmin Constantin Calugarescu: ”,"datorită capacității unor instituții mass-media de a identifica și expune public trafic de telefonie, călătorii, probe de coordonare, persoane implicate, inclusiv celebra discuție telefonică în care unul dintre ofițerii operativi, păcălit de Navalnîi, recunoaște și prezintă în detalii totul, dezvăluit într-o convorbire înregistrată." Cine crede așa ceva? A fost "aranjată" de Occident cu câțiva infiltrați și alți câțiva corupți...”

 Siberian Constantin: ”Fără supărare dacă Radu Tudor sau Chifu Iulian sunt analiști politici pe strategii mondiale eu o să mă Călugăresc. Nu sunt vizibil deloc în media și nu mă preocupă”.

Dan Virna: ”Terminati cu prostiile. Este un om puternuc, al unui stat mare si puternic. Ce globalizare sa-l distruga? O fi valabil p-aci prin tarisoara asta fara de popor istet, la ei, e altceva”.

Nelu Enache: „Gogoși la kilogram! Chiar asa?”

Florin Borza: „Chifule, ziceai de noi ca primim ruble.... Tu pe ce lucrezi? Euro? Perimat. Dolari? Prea jos au ajuns? Renmimbi, cel mai probabil”

 Ela Gabrielescu: ”După Trump, globalistii vor capul lui Putin.....”

Tim Rogers: „Și totuși , Navalnii este un ESCROC de drept comun care a tepuit firma Yves Rocher , împreună cu fratele său , cu cca 500 000 euro . Pentru aceasta a fost condamnat Năvalnici la pușcărie in Rusia !!! Iar plângerea a fost depusă de firma Yves Rocher . Cât despre Bellingcat și Marco Grozev , mă faceți să rad când spuneți că sunt ong urî„

Lucian Tuicu: „Nutreț pentru cretini și detergent pentru creiere netede. Nu cred că ruși dau greș în asemenea tipuri de operațiuni și nu cred că cineva de la Moscova îl vrea mort pe Navalni. Restul e propagandă de tip Hollywood”.

Alina Irimia: ”Le inchide gazul si lasa Germania in frig,vai de capul lor si a Macroului”

Marian Stanca: ”Putin esti un criminal ai prea multe crime lasa rusia e timpul sa te retragi”

Veronica Vio: ”Peste tot sau băgat sorosisti sa distrugă tarile sa dezbine popoare! Vor sa depopuleze, sa dețină control în final sa creeze o rasa modificata genetic, controlata, robotizata,. Navalnii a fost cipat și programat sa incite la revolta!!”

Viorel Cretu: ”Ridiculizată? O glumă !”

Ciprian Ivas: „Articolul ăsta e pe bune sau e la mișto?”

Vasile Marcu: „La 210 milioane cit sunt , o mina de neica nimeni = ZERO !!!!”

Cristiana Georgescu: „De ce Navalnii a lasat copii in Germania .?”

Rodica Sumca: ”Cine crede ca la 140 mil de locuitori, poate mai multi, conteaza cateva mii de protestatari, se amageste. Nu canta nimeni in curtea lui Putin! El nu e UE!„

Grunia Chitu: ”Ce fantasmagorii! Ce să vezi, novichok nu omoară pe nimeni, serviciile rusești sunt proaste...”

Ioly Achim: ”"Presa libera" din lume si-a dat mana pt aflarea "adevarului". Au terminat cu Trump si au trecut la Putin. Sa fim seriosi !”

Dan Virna: „Au. Rad. Da, am urmarit /fb video-uri cu super teorii. Anume" Ca Putin, Jian Zemin, Biden, etc, ar fi clone, ca sunt entitati nepamantene care au facut asa ceva si care vor sa conduca Terra. Bine ca nu vor extinctia. Voi ce credeti?”

Tim Rogers: „Va descalificați cu propaganda din asta , madam Jucan ! Navalnii este agentul Vestului trimis să destabilizeze , la fel cum e Guaido , cum sunt Băsescu și Iohannis și mulți alții pe la noi și cum au in toate tarile” .

Sanda Voinescu: „o mare fâsâială ziua de azi. La Moscova, oraș cu 12 milioane de locuitori, au scos 40000 in strada. Daca BBC zice 40000, or fi fost 30000?”

Dan Paraschiv Constantin: „Îmi pare rău, dar eu nu dau nici doi lei pe acest articol. Nici un copil de grădiniță nu poate crede ca serviciile rusești ar fi atât de prost pregătite încât să le atragă în cursă acest Navalnîi( a se vedea faza cu numărul ascuns). Iulian Chifu, ne lași?”

Cristian Barbulescu: ”Chifu e spion sau idiot? Sau spion idiot?”

Desigur, nu este nimic de reproșat Florianei Jucan sau excelentei sale publicații, pentru că e foarte normal ca o revistă obiectivă să publice articole de diverse orientări și puncte de vedere – mai ales când poartă semnături cunoscute, cum, din păcate (pentru România), este cea a lui Chifu.

Per total – TOATE comentariile, cu excepția a 2 (unul dintre ele nu l-am publicat, era o aberație) desființează autorul și articolul – iar majoritatea sunt favorabile lui Vladimir Putin. Asta ca o dovadă că, oricât se străduiesc propagandiști de tip Chifu să distrugă imaginea și credibilitatea lui Putin și a Rusiei NU reușesc.

Deci, repet, comentariile sunt necorectate – am eliminat doar insultele și… unele chestiuni aberante, foarte puține, de altfel. Merită citite integral!

1555
Tagurile:
Alexei Navalny, Proteste, Putin, România
HIMARS на авиабазе Баграм в Афганистане

De ce are nevoie România de HIMARS la graniță cu Moldova?

128
(reînnoit 08:30 04.03.2021)
Sistemul de rachete HIMARS a fost conceput și luat în dotare de Pentagon în 2005, dar este greu de înțeles de ce o astfel de armă puternică este desfășurată în Estul României, la 220 de kilometri de Tiraspol și la 270 de kilometri de depozitul de muniții de la Cobasna.

Sistemul de securitate a statelor de la Marea Neagră este demontat sistematic de Statele Unite și NATO. Desfășurarea armelor grele în Europa de Est are anumite obiective determinate și nu va rămâne fără un răspuns din partea Ministerului Apărării al Rusiei.

În portul Constanța a sosit primul lot al sistemelor de rachetă cu lansare multiplă HIMARS, care vor intra în dotarea armatei naționale. Nou sistem va primi Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice, dislocat în Focșani, aproximativ la 70 de kilometri de frontieră cu Moldova. Mai devreme, Departamentul de Stat al SUA aprobase livrarea în România (în cadrul programului “Vânzări militare străine”) 54 de lansatoare HIMARS, 81 de containere cu rachete ghidate M31A1 GMLRS cu un focos unitar exploziv, 81 de containere cu rachete ghidate M30A1 GMLRS cu un focos alternativ, 54 de containere cu rachete operative tactice M57 (ATACMS) cu o focoasă unitară, 54 de mașini de transport-încărcare. Suma totală a contractului este de 1,25 miliarde de dolari.

Sisteme de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată HIMARS (High-Mobility Artillery Rocket System) sunt destinate atacării zonelor cu o concentrație de sisteme de artilerie, mijloace de apărare antiaeriană, noduri de transport și alte ținte majore, pe o rază de acțiune de până la 300 de kilometric. Bucureștiul nu dispune de inamici în raza aplicării HIMARS.

E greu de înțeles de ce o astfel de armă puternică este desfășurată în Estul României, la 220 de kilometri de Tiraspol și la 270 de kilometri de depozitul de muniții de la Cobasna (unde din anii 90 au fost depozitate sute de mii de tone de muniții și substanțe explozibile).

Pentru a înțelege ceea ce se întâmplă, să atragem atenția că Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea Poloniei a 20 lansatoare HIMARS în valoare de 655 milioane de dolari. România a primit de două ori mai multe – 54 de lansatoare. În acest fel, Marea Neagră este considerat “principala direcție de atac” a NATO, fiind format un “pumn” în acest sens.

Bâta pentru operațiuni speciale 

Sistemul de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată HIMARS a fost conceput și luat în dotare de Pentagon în 2005, în interesul unităților infanteriei marine, trupelor aeropurtate și forțelor de desfășurare rapidă.

Trupelor speciale nu le sunt caracteristice acțiunile defensive, sarcina lor constă în desantarea pe țărm sau în spatele liniei inamice, capturarea și controlarea platoului până la sosirea întăririlor (pe mare sau din aer), pentru dezvoltarea unor acțiuni ofensive. Artileria grea HIMARS este destinată redislocării operative în orice teatru de acțiuni militare. Lansatorul este amplasat pe un camion ușor blindat Stewart & Stevenson cu roți 6x6 și este capabil să tragă la 10 minute de la descărcare din avionul С-130 Hercules sau navă desant.

În anul 2018, în Germania a revenit brigada 41 de artilerie americană, în componența căreia se află patru baterii HIMARS – doar 36 de lansatoare cu o salvă totală de 216 rachete și rachete operative tactice. De ce ar avea nevoie Bucureștiul de 54 de lansatoare HIMARS, mai multe decât are la dispoziție brigada americană de artilerie, și cât 10% din totalitatea sistemelor de acest tip în arsenalul Pentagonului? E o forță vădit excesivă pentru o armată de 70 de mii, care nu dispune de mijloace de redislocare a armelor grele la o distanță mare și ocupă un loc modest 41 în clasamentul mondial al forței militare Global Firepower.

Putem admite că sistemele americane au fost oferite României pentru o păstrare responsabilă, la momentul oportun, vor apărea avioanele și navele cu steagul american, care se vor ocupa de transportarea HIMARS mai aproape de Rusia, cum ar fi în regiunea Herson. Ipotetic, într-o situație de război, brigada de artilerie 41 a SUA ar putea împrumuta sistemele “românești” HIMARS, în drumul lor spre Georgia sau Ucraina. Nu e nicio conspirologie, pentru că întreținerea manevrelor Pentagonului în regiunea Mării Negre este destul de transparentă.

La sfârșitul anului 2020, forțele terestre ale SUA au exersat în România tactica “războiului hi-tech”: în câteva ore au transportat pe calea aerului din Germania, în baza aeriană Kogâlniceanu, două sisteme HIMARS și au efectuat câteva lansări de rachetă în direcția Mării Negre. Amintesc, distanța de la țărmul românesc, până la cel rusesc este de 400 de kilometri, una de neatins pentru rachetele HIMARS. Cu toate acestea, potrivit aprecierilor publicației Forbes, misiunea românească a Pentagonului a devenit “un mesaj pentru Moscova” și “o surpriză cu rachete” pentru gruparea rusească de forțe din Crimeea.

Exerciții militare similare Rail Gunner Rush, cu tragere din HIMARS au avut loc mai devreme în Estonia, la o distanță de aproximativ 110 kilometri de frontieră cu Rusia. Desigur, nimeni nu poate garanta securitatea populației pașnice în zonele desfășurării sistemelor  cu lansatoare multiple de rachetă.

Merite fără lupte

Situația politico-militară din regiune devine tot mai tensionată. Chișinăul devine ostaticul armelor americane și al prezenței unităților Pentagonului în România. Conform Constituției, Republica Moldova este un stat neutru, însă Chișinăul și Bucureștiul au încheiat în anul 2013 un acord de cooperare militară, care supune trupele moldovenești Statului Major din România și permite jandarmilor români să “restabilească ordinea” pe pământul moldovenesc.

Analiștii centrului RAND Corporation, apropiat de Pentagon, examinează scenariul potrivit căruia trupele SUA ar putea intra în Moldova pentru a participa la exerciții militare și să nu plece sub pretextul “amenințării rusești”.

Manevrele americane și înarmările în Europa de Est amenință nu atât Rusia, cât România, statele din regiunea Baltică și alte “platforme” de desfășurare temporară sau permanentă a sistemelor HIMARS, care, apropo, pot fi dotate și cu focoase nucleare. Moscova este nevoită să reacționeze, să întreprindă măsuri de răspuns.

Federația Rusă nu este Afganistan, nici Irak sau Libia. Trupele și forțele agresorului pot fi distruse cu utilizarea tehnologiilor avansate chiar la trecerea pe mare, pe aerodromuri în timpul încărcării și descărcării sau în aer. Sistemele rusești de rachetă cu bazare pe țărm, navală și aeriană funcționează în regim non-stop și sunt capabile să îndeplinească operativ sarcinile conform destinației – în cazul în care mintea cuiva va ceda în fața trufiei. Totodată, sistemele de rachetă din România ar putea deveni ținte prioritare pentru Iskander.

În SUA au fost fabricate peste 500 de lansatoare HIMARS, care au intrat în dotarea forțelor armate din Emiratele Arabe Unite, Iordania, Singapore. Cu toate acestea, adevăratele merite și nivelul de eficacitate a HIMARS nu sunt cunoscute pentru publicul larg. Sistemul a fost utilizat în premieră în condiții reale de război în cadrul operațiunii “Libertatea irakiană”. Au fost efectuate câteva sute de lansări a rachetelor de diverse tipuri, asupra diverselor obiective, iar date cu privire la eficiența atacurilor nu există.

De asemenea, sistemele HIMARS au fost desfășurate în Afganistan, unde pe 14 februarie 2010 printr-o salvă au fost uciși 12 civili din orașul Marja (nu se cunoaște cât de mare este abaterea rachetelor de la ținta stabilită). Coaliția internațională, condusă de SUA, a utilizat în 2018 rachetele HIMARS în timpul atacurilor asupra orașului sirian Hajin, provincia Deir ez-Zor. În confruntările cu un inamic dotat cu arme avansate sistemele nu au fost utilizate.

128
Tagurile:
Sistemul de rachete HIMARS

Загрузка...
Enter

Fabrica de fake-uri și adevărații ei stăpâni

152
(reînnoit 19:34 03.03.2021)
În ultimul timp agenția de știri Bellingcat a ajuns din nou în atenția buletinelor de știri. Personajul, care este prezentat de presă drept “Eliot Higgins”, a lansat o carte.

MOSCOVA, 4 mart – Sputnik, Viktoria Nikiforova. Tovarășul lui, „Christo Grozev”, alias “Moritz Rakuszizky”, a promis noi dezvăluiri. Valoarea acestor dezvăluiri e știută – autorii fake-urilor despre Boeing-ul doborât în Donbass, atacurile chimice din Ghouta, otrăvirea lui Skripal și Navalnîi nu și-au propus niciodată să pară credibili.

E imposibil să discuți serios despre aceste invenții care compromit genul investigațiilor jurnalistice. Cel mai interesantă este ieșirea la lumina zilei a Bellingcat. Cum a apărut această fabrică de falsuri?

La începutul anului 2010, șeful spionajului american în Afganistan, Michael Flynn, a publicat un raport interesant, întitulat “Repararea serviciului de informații” (“Fixing Intel”).

Cum a apărut controversata agenție britanică Bellingcat și cine sunt adevărații ei stăpâni

Războiul de partizani aducea noi provocări, la care serviciile nu erau în stare să țină piept. Flynn și coautorii raportului au propus colegilor să obțină informații de la toți cei care sunt gata să o împărtășească – localnicii, jurnaliștii, reprezentanții ONG-urilor și organizațiile de femei, angajații ONU și activiștii civici.

Era vorba nu doar de informații cu caracter militar, dar despre orice evenimente din țară. În același timp, desecretizând tot ce este posibil, pentru a oferi datele colectate aliaților din NATO, jurnaliști, ONG, tuturora.

O informație redactată și bine prezentată devine o armă. Aceasta arăta localnicilor cum ocupanții au grijă de ei, distanțând populația de partizani. Iar în afară permitea demonstrarea unui chip luminos al democrației americane, care a adus ordinea și legea în Orientul Mijlociu.

Informația trebuie să fie sortată de analiști selecți – Flynn a sfătuit alegerea „celor mai talentați și flămânzi”. Aceștia urmând să observe toate detaliile mărunte, să știe să lucreze cu geolocația și sursele publice. În final, autorii au citat un veteran al spionajului american, Samuel Wilson: “90 la sută din informații, considera fostul șef al Agenției de Informații a Ministerului Apărării din SUA, revine surselor deschise. (...) Adevăratul erou al spionajului este Sherlock Holmes, nu James Bond”.

Aproximativ în același timp, în Afganistan slujea ofițerul armatei britanice Bob Seely. Ziarele britanice îl consideră un spion, fără a prezenta probe. Probabil, din 2008, până în 2017, Seely s-a ocupat de cu totul altceva în Irak, Afganistan, Libia și Siria.

Astăzi, odată ce a devenit un politician public, Seely se comportă ca un Stierlitz. Nu a publicat nicio imagine în care ar apărea persoanele lui apropiate, părinții sau misterioasa soție. În cartea pair-urilor ea este trecută ca “Nata Rasimas”, însă nu a lăsat nicio urmă în câmpul informațional. Seely apare peste tot singur și, apropos, promovează foarte activ drepturile homosexualilor.

Biografia lui este una curioasă în felul său. Seely provine dintre familie nobilă, care acum o sută de ani era una din cele mai bogate în Anglia. Arborele lui genealogic poate fi citit ca un poem – e plin de baroni, baroane, guvernatori, miniștri, parlamentari. Toți fiii studiază în Harrow, nașii lor devin ba Winston Churchill, ba prințul Philipp. Recent, Seely s-a înrudit cu actorul Benedict Cumberbatch, un aristocrat cunoscut și el. În calitatea lui de mare proprietar de pe insula Wight, localnicii l-au trimis în 2017 pe Seely în parlament – e o tradiție familială. Acolo, deputatul conservator promovează agresiv o agenda antirusă.

Absolvind Harrow, la începutul anilor 90 Bob Seely a activat în calitate de stringer în spațiul ex-sovietic. A realizat reportaje din Kiev, Tiraspol, Cecenia. Principalul său angajat era ziarul The Times.

La începutul anului 2021, în spațiul virtual a apărut blogul Brown Mozes. E titlul unei piese a lui Frank Zappa. Seely preferă muzica rock, o perioadă a lucrat și în cadrul MTV britanic, cântă bine la chitară.

Apoi, Brown Mozes va fi prezentat de presă drept “un blogger genial”, însă lecturarea lui este imposibilă. Materialele lui reprezintă o compilare plictisitoare, monotonă și deloc captivantă de articole de ziar.

Inițial, Mozes a reflectat scandalul legat de furtul datelor personale din News Corporation a lui Rupert Murdoch. Atunci opinia publică suspecta că pentru magnatul media australian lucrau agenți corupți ai serviciilor de informații. Blogul Brown Mozes devia stăruitor atenția cititorilor de la acest subiect, acuzând Scotland Yard. Însă nimeni nu-i citea materialele. “Bloggerul genial” a obținut doar câteva comentarii din partea publicului său.

Peste o anumită perioadă, Brown Mozes se concentrează pe subiectul Siriei. Bloggerul necunoscut face ceea ce ar trebui să facă un analist “talentat și flămând” din raportul lui Flynn. Acesta urmărește imagini video din Siria, încărcate pe YouTube, și le oferă titluri șocante, cum ar fi: “Aproximativ o duzină de bebeluși morți cu răni de șrapnel!”.

Totuși, bloggerul nu analizează informația, ci doar ajustează totul la un răspuns. Acesta acuză autoritățile siriene de tragedia din Hula, chiar dacă investigațiile ulterioare au arătat că asasinatele în masă au fost comise de teroriști. Aici nu mai e vorba de spionaj, ci de o pură și distilată propagandă.

Anume în acest moment este “găsit” și prezentat publicului de către reporterul militar al The New York Times, fostul pușcaș marin, care o vreme a condus o reprezentanță a ziarului la Moscova, Christopher John Chivers. Acesta publică o investigație despre exportul de arme din Croația în Siria. În articol se susține că materialele au fost prezentate de bloggerul care semnează cu pseudonimul Brown Mozes, iar în realitate numele lui e „Eliot Higgins”.

Presa britanică și americană îl promovează foarte activ pe Eliot Higgins. În ciuda faptului că este un “ochelaristul modern”, “un tocilar inteligent”, acesta reușește să scoată la iveală “crimele” regimului sirian. Numele lui reprezintă o aluzie la cunoscut poet, numele de familie precum cel al eroului piesei „Pigmalion” al lui George Bernard Shaw – se reține ușor. Cu toate acestea, în pofida faptului că apare în presă de opt ani, nu se cunoaște nimic despre părinții lui. Iată de ce numele și prenumele lui putea fi, pur și simplu, inventate - highly likely, cum preferă să ne spună partenerii noștri.

Nu există nicio dovadă că acesta locuiește în Leicester cu soția lui turcoaică și doi copii. Nu se cunosc sursele lui de venit, din momentul ce zile întregi petrecea în YouTube. Cine îi achita ratele la ipotecă și îl asigura cu toate necesare? Nu cumva soția, care e angajată a poștei? Totodată, cum un student care nu a reușit să absolve facultatea, concediat de peste tot, care nu cunoaște limbi străine, nu a slujit în armată și, potrivit mărturiilor lui, “se pricepe la arme precum orice jucător  X-Box”, se transformă la un moment dat într-un analist militar profesionist?

Nici Higgins nu e în stare să explice multe. În anul 2013, reporterul New Yorker, care îl simpatizează, l-a întrebat de ce și-a ales un astfel de nume blogului. “Accidental”, a răspuns bloggerul.

Pe numele lui Higgins a fost înregistrată agenția Bellingcat, care a lansat noi și noi “dezvăluiri” antirusești. Niciuna din acuzații nu a fost probate. Cu toate acestea, fiecare devine un motiv pentru atacuri informaționale asupra Rusiei, urmate de sancțiuni.

În acea perioadă, Bob Seely devine un politician și un analist militar cu experiență. Parlamentarul compune texte tot mai războinice. După Brexit, Marea Britanie, în viziunea lui, trebuie să devină una “globală” – adică să-și impună controlul asupra tuturor „partenerilor” săi. Rusia este poziționată de Seely în calitate de inamic central. Acesta proiectează asupra țării noastre toate fobiile sale – ba Rusia își trimite spionii, ba se ocupă de dezinformări, ba “poartă împotriva noastră cel de-al treilea război mondial și câștigă!”.

“Zece metode de protecție de Rusia agresivă”, “50 de instrumente ale Rusiei în războiul hibdrid împotriva Occidentului” – Seely are o adevărată obsesie patologică asupra subiectului rus. Probabil, a pățit ceva în anii 90, pe când se afla în spațiul ex-sovietic.

În calitate de analist militar, acesta dezvoltă tema “războiului neconvențional” – adică a dezinformării, propagandei, provocărilor, evenimente active în rețele de socializare. Este exact ceea ce desfășoară Bellingcat în câmpul informațional.

În anul 2018, Seely a venit cu un coming-out politic. A organizat în parlament o “conferință de presă” pentru Bellingcat, în legătură cu cazul Skripalilor. “Iată care sunt de-alde Sherlock Holmes contemporani”, a prezentat el colegilor pe Higgins și Grozev, defectivele lor digitale sunt unice”.

De atunci, parlamentarul alimentează deschis Bellingcat. A inclus pe Eliot Higgins în Consiliul Atlantic și Societatea Henry Jackson din Cambridge – cele mai agresive centre analitice rusofobe. Dumnezeu știe ce relații există între “ochelaristul din Leicester” și aristocratul de pe insula Wight, însă cea mai puternică legătură între ei este ura față de Rusia.

Curios, unul din cei mai cunoscut strămoși ai lui Bob Seely, generalul John Seely, primul baron Mottistone, a fost un prieten de-o viață cu Churchill, ocupa funcții înalte în țară, dar călătorea în Germania, fiind fascinat de führer: “Domnul Hitler, povestea el la întoarcere pair-urilor din Anglia, este absolut onest, sincer și lipsit de egoism”. Probabil, ideea hitleristă de  Drang nach Osten a fost moștenită de Seely.

Patronul colegului de Bellingcat, misteriosul manager media, Christo Grozev, la fel, are o antipatie față de Rusia. Karl von Habsburg, un mare prieten al lui Grozev, până în ziua de azi este traumatizat de pierderea moșiilor de către strămoșii lui. Odată ajuns în fruntea Casei Habsburg, acesta, spre deosebire de tatăl său, nu a renunțat la drepturile asupra terenurilor imperiale. Pentru el spațiul post-sovietic este doar o moșie dinastică. Apropo, soția lui Habsburg, Francesca Thyssen, este nepoate legendarului industriaș german, care a sponsorizat cu generozitate venirea la putere a lui Hitler și înarmarea lui.

Pentru clanurile de elită din Occident, teritoriul limitrof Rusiei este un pământ al nimănui, terenuri de vânătoare. Populația locală, indiferent dacă este avansat sau rămas în urmă, reprezintă doar o parte a florei și faunei. Instrumentele precum Bellingcat, o armă ideală în războiul hibrid.

152
Tagurile:
stăpânii

Загрузка...
Luca Brand

Luca, cel mai tânăr motociclist de la capătul pământului

0
(reînnoit 09:31 04.03.2021)
Un băiețel român în vârstă de numai 11 ani, cuminte și talentat, are o pasiune mai puțin obișnuită pentru vârsta lui, care îi aduce numeroase satisfacții. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. La vârsta la care alți băieți de vârsta lui se joacă pe calculator, tabletă sau telefon, Luca Brand reușește nu doar să stăpânească, dar și să mânuiască o motocicletă.

Are numai 11 ani. Luca este un copil născut la Brașov, care acum locuiește împreună cu părinții și sora mai mică în Namibia, unde se și antrenează, alături de tatăl său, care îi este nu doar părinte, ci și mentor și prieten de nădejde.

Reprezentanții Consulatului General al României în Cape Town l-au felicitat pe copil pentru curajul, tenacitatea și determinarea de care dă dovadă la vârsta lui.

”O mândrie să te admirăm și să te susținem la probele de motocross, alături de profesioniști”, au scris diplomații.

De asemenea, aceștia subliniază că micul Luca nu își uită originile românești și poartă cu mândri tricolorul României la competiții.

Acest lucru se poate vedea și în galeria foto de mai jos. 

0
Tagurile:
Motociclist

Загрузка...