Adrian Zuckerman

Unic în istorie: Ambasadorul SUA făcut praf de personalități!

1312
Vestea plecării ambasadorului SUA a prilejuit reacții incendiare: ”Cel mai jalnic ambasador al SUA”,  ”mai prost decât Klemm și mai canalie decât Gitenstein”, ”nedemn, sfertodoct, penibil, libidinos, bălos”, ”o rușine nu atât pentru SUA, cât mai ales pentru România”

BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik. Nu îmi amintesc ca vreun ambasador să fi fost atât de blamat, de… călcat în picioare la plecarea din România. Cu atât mai puțin un ambasador american, reprezentantul unei țări pentru care românii nutreau o sinceră simpatie.

Folosesc timpul trecut, pentru că ultimii ambasadori – și mai cu seamă acest Adrian Zuckerman – au făcut ca foarte mulți români să piardă această simpatie.

Am consemnat reacții  ale mai multor personalități publice – mai ales din politică și presă – pentru că situația merită consemnată, ca o bizară pagină de istorie. Cum bizară, dar și scandaloasă, a fost și evoluția acestui așa zis ambasador – primit cu multă speranță, pentru că este român, de origine. Mai mult, faptul că este evreu român ne făcea să sperăm și mai mult de la el, pentru că marea majoritate a evreilor plecați din România s-au dovedit mari patrioți români.

Din păcate, nu a fost așa – iar imixtiunea tupeistă, aproape la limita rațiunii, a lui Adrian Zuckerman, încălcarea regulilor diplomației și lipsa profundă de respect pentru suveranitatea decizională a țării în care a fost trimis (țara lui natală, culmea!) – toate astea au revoltat mulți români și au creat o imagine total nefavorabilă SUA.

Iată mai multe reacții, într-o ordine aleatorie:

Adrian Severin

”Adrian Zuckerman-Zaharescu: mai prost decât Klemm și mai canalie decât Gitenstein. Mai rău de atât nu se poate? Ba se poate!”

Bogdan Duca

”Pleacă Zuckerman - o caricatură  jignitoare pentru ideea de diplomație. Cine știe cine  vine în locul lui? Adrian Zuckerman: - nedemn, sfertodoct, penibil, libidinos, bălos- și cu toate astea, dând dovadă de o perversiune care depășea și cele mai negre fantezii bdsm, politicienii români și "societatea civilă" de la noi, au mimat orgasm după orgasm în compania lui. Doar e american și... Ambasadorul SUA. Scurtul său mandat a fost ca un soi de test a limitelor perversiunii filo-americane la români”.

Ionuț Cristache

”Asta ar fi un prim efect pozitiv al înfrângerii lui Trump care ne vizează direct! Cel mai jalnic ambasador al SUA, pe care România l-a găzduit, pleacă! #LaRevedere”

Aurelian Pavelescu

”Când l-ați înlocuit pe dl fost-fost ambasador Hans Klemm, românii eram proști, săraci și triști. Acum, când plecați, am rămas și mai proști, și mai săraci și cu mult mai triști!  Urările noastre de bine v-au fost transmise de ministrul de externe, Bogdan Aurescu, una dintre puținele persoane din România lipsită total de umor! O tragedie aproape antică!”

Bogdan Tiberiu Iacob

”Cel mai jalnic ambasador american din istoria României se cară acasă cu coada între picioare. Ducă-se... cel mai neinspirat și mai incorect ambasador care a descins vreodată pe pământul României, americanul Adrian Zuckerman (…) considerat unul dintre diplomații care au rușinat obrazul Americii peste hotare, Zuckerman era deja pe lista neagră a noii administrații, alături de alte câteva nume de același calibru.

”Probabil că niciun alt ambasador al SUA numit de Trump nu a avut o comportare mai scandaloasă și mai neprincipială în raport cu normele diplomatice decât Adrian Zuckerman”.

Daniel Tomozei-Dimian

”Gunoiul diplomației SUA a sucombat! Brusc! Da, da, da ... de Adrian Zuckerman vorbesc”

Dan Chitic

”Partea plină a paharului foarte gol... Plecarea imediată a lui Zukerman este, de departe, cea mai bună veste a începutului de an. Comportamentul și atitudinea lui Zaharescu au fost o constanta umilință la adresa poporului roman și o Rușine pentru Diplomație”.

Dana Budeanu

”Cel mai mare MĂSCARICI de ambasador, pe care toți sclavii l-au lins!”

Ion Cristoiu

”Adrian Zuckerman – o rușine nu atât pentru SUA, cât mai ales pentru România”

Precizez că Ion Cristoiu a dedicat un întreg comentariu plecării lui Zuckerman, un text de o duritate excepțională, pe care îl vom reproduce separat.

1312
Tagurile:
Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA
Флаги России и США

Politolog militar: se schimbă vectorul interacțiunii dintre SUA și Federația Rusă

326
(reînnoit 17:42 20.01.2021)
Administrația președintelui ales, Joe Biden, intenționează să ia în considerare o posibilă prelungire a Tratatului New START imediat după inaugurare. În emisie directă la radio Sputnik, aceste intenții au fost comentate de către politologul militar Andrei Koșkin.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Administrația președintelui ales al SUA, Joe Biden, imediat după inaugurare, se va ocupa de problema Tratatului privind măsurile pentru reducerea și limitarea ulterioară a armelor strategice ofensive (New START), a declarat candidatul la funcția de secretar de stat, Anthony Blinken.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
© Sputnik / Григорий Сысоев

Potrivit acestuia, noua echipă din Casa Albă va căuta prelungirea acestui tratat. Candidatul la funcția de secretar de stat a asigurat că administrația nu va accepta orice restricție în ceea ce privește sistemul de apărare antirachetă.

În emisie directă la radio Sputnik, politologul militar, șeful catedrei de politologie și sociologie de la Universitatea Rusă de Economie Plehanov, Andrei Koșkin a comentat aceste intenții.

"Putem doar încuraja administrația Biden în intenția ei dea a extinde Tratatul New START. Într-o anumită măsură, acest lucru schimbă vectorul de interacțiune dintre Statele Unite și Federația Rusă. Aceasta – dorința de a păstra totuși mecanismul de reținere a cursei înarmărilor nucleare – va fi probabil începutul unei alte politici a administrației Statelor Unite în ceea ce privește conținerea armelor strategice. Și, cel mai probabil, ar trebui să ducă la crearea altor acorduri, care ar putea permite pe deplin controlul asupra mijloacelor nucleare ale statelor, inclusiv ale Statelor Unite", a spus Andrei Koșkin.

Tratatul New START dintre Rusia și Statele Unite a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. Acesta prevede că ambele părți își vor reduce arsenalele nucleare, astfel încât, peste șapte ani și ulterior, numărul total de arme să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1.550 de focoase și 800 de lansatoare desfășurate și ne-desfășurate.

În prezent, Tratatul New START este singurul tratat activ de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite; expiră pe 5 februarie 2021.

326
Tagurile:
Rusia, SUA
Tematic
Motivele pentru care SUA se opun apropierii dintre Germania și Rusia
Rusia, SUA și Franța vor emite o declarație comună în legătură cu Karabahul
SUA și Rusia, discuție la nivel înalt – o propunere binevenită a președintelui Putin

Загрузка...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Reacție dură la linșajul mediatic contra ÎPS Teodosie

439
Se insistă cu privire la sancționarea de către Jandarmerie a arhiepiscopului Teodosie – iar o parte a presei face presiuni în acest sens. O reacție a unui cunoscut preot

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Cunoscut pentru atitudinea sa intransigentă și pentru excelentele texte publicate, preotul jurnalist Eugen Tănăsescu reacționează la insistențele unei părți a presei privind sancționarea ÎPS Teodosie.

E vorba de sancționarea episcopului pentru slujbele de Bobotează și Sfântul Ion, dar și pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

”Comunistele "tribunale ale poporului" s-au mutat prin unele redacții”, scrie în replică Eugen Tănăsescu, subliniind că ”"Sancționarea lui Teodosie" este visul oricărui mic comunist securist, care vrea BOR fie eliminată, fie sclava statului”.

Deci, atenție la acuzația adusă seculariștilor și progresiștilor – vor ”BOR fie eliminată, fie sclava statului”!

Preotul jurnalist îi acuză pe aceștia că ”doar ei pot inventa vinovății închipuite, pentru a incita poporul la ură de clasă (clasa religioasă în cazul de față)”.

Să vedem, ce a făcut IPS Teodosie pentru a fi sancționat? – întreabă Eugen Tănăsescu, punctând faptele arhiepiscopului:

1. Și-a făcut slujbele prevăzute de canoane”.

2. N-a purtat mască la slujbă, excepție legală.

3. A împărtășit canonic credincioșii – iar Tănăsescu explică aici nu e ”legal treaba statului cum ne organizăm noi ritualul și nefiind dovedit vreodată că lingurița e focar de infecție, cum visează unii care ne tot dau în judecată (a treia oară e deja obsesie)”.

4. A chemat credincioșii la slujbă - dar, atenție – ”nu el i-a înghesuit sau le-a dat jos masca de la gură”.

5. A susținut dreptul credincioșilor de a participa la slujbe și de a nu li se mai închide bisericile, în acord cu drepturile la liberă exprimare și la libertatea de conștiință.

Concluzia: ”Așadar, e vinovat că... nu se lasă controlat de stat”, sau, completează Eugen Tănăsescu, ”Vorba cuiva: "scuzați-mă că exist!"”.

Desigur, odată cu avântul căpătat de ”progresiști” odată cu instalarea lui Joe Biden, este previzibilă o întețire a unor atacuri contra pilonilor credinței și tradițiilor, așa cum este ÎPS Teodosie.

439
Tagurile:
Presiuni, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

0
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

0
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...