Victor Ciutacu

Ciutacu e în formă, îi face de comandă pe Arafat și Iohannis

1157
Victor Ciutacu, nu îi slăbește nici din izolare pe ”prietenii” săi Arafat și Iohannis, pe care îi pune în fața dezastrului actual din mai multe domenii

BUCUREȘTI, 8 dec – Sputnik. Nu e bine să te iei de Victor Ciutacu – este o ”regulă” pe care o înțelege de ceva timp și Raed Arafat.

Mare iubitor de feline, reputatul ziarist și realizator TV îi pune în brațe ”pisica neagră” a dezastrului actual, funcția de premier!

”Nimeni nu e mai potrivit, în aceste clipe grele pentru țară, decât Raed Arafat”, consideră Ciutacu, închinându-i șefului DSU un portret în… vorbe grele: ”Capac etanș peste dezastru, premier peste strânsura poreclită de dreapta pe o visează profesorul de forță de frecare pe plan înclinat”.

Concluzia e clară: ”Numai indispensabilul Comandant al Operațiunii poate fi cel desemnat să aprindă focul de artificii care să marcheze festiv falimentul statului român”.

Și un îndemn în acest sens pentru Iohannis: „Hai, Roboate, înverșunează-te, nu te dezamăgi pe tine însuți!”.

Despre Iohannis, Victor Ciutacu folosește tot cuvinte bine ticluite: ”Principal autor al dezastrului, fălos ca măgarul la trăsură”!

”Principalul autor al dezastrului electoral al PNL bate penibil obrazul electoratului că a venit în număr redus la vot, reinventează aritmetica și anunță, fălos ca măgarul la trăsură, că PSD a pierdut dramatic alegerile”, scrie Ciutacu, apreciind și efectele prestației lui Iohannis: ”Mai bagă-n traista lui Ciolacu și continuă să se facă de râs la modul cel mai grandios cu putință”.

Victor Ciutacu se află în izolare, în urma unui test pozitiv pentru COVID-19. Dar, ”bătrânul” jurnalist se simte bine, va termina curând din izolare și, precum Arghezi, va ieși cu bastonul prin oraș, spre disperarea multora.

1157
Tagurile:
Victor Ciutacu, Klaus Iohannis, Raed Arafat
Tematic
Ciutacu face praf PNL: ”Lăcomie, Arafat, slugi la străini”
Victor Ciutacu, mișto total de liderii politici după alegeri
Bogdan Lucian AURESCU

Analiză de la Beijing: Analfabetismul funcțional al MAE român

127
(reînnoit 19:17 26.01.2021)
O analiză care scot în evidență nu numai analfabetismul funcțional în relația cu Estul, ci și câteva caracteristici generale: slugărnicie, impostură și… prostie!

BUCUREȘTI, 26 ian  - Sputnik. Precizez că este vorba de Analfabetismul funcțional al MAE român în „democratizarea” estului – după cum titrează cunoscutul jurnalist român de la Radio China International, Daniel Tomozei Dimian.

Ziaristul face o analiză dură a unei diplomații române ”incapabilă să își protejeze proprii cetățeni, să le asigure minime servicii consulare și de asistență juridică în situațiile limită”, care dă imaginea unei Românii care ”coțăie cu superioritate și dă lecții de democrație, drepturi și libertăți în termeni inacceptabili pentru o țară transformată în colonie de mâna a doua!”.

Concret, Dan Tomozei asară cum, ”cu o vitejie de politică externă greu de ghicit la dimensiunea, potența și imaginea reală, Ministerul român de Externe rezolvă din cuvinte ordinea legislativă din Republica Moldova, drepturile și libertățile din Belarus, și chiar aplicarea legii în Federația Rusă!”.

„Cu un asemenea potențial și așa arie de acoperire, Bogdan Aurescu poate candida cel puțin la poziția de președinte al UE, dacă nu al planetei Terra!”, scrie ironic Dan Tomozei. ”Însă, cine nu știe că Aurescu, la fel ca Iohannis și guvernele lui, nu este decât un umil executant lăsat să viseze importanța celui mai uriaș (!?) dintre pitici!”.

Dar, ziaristul subliniază că, din păcate, în notă extrem de serioasă, ”Ministerul român de Externe sub Bogdan Aurescu manifestă un nepermis analfabetismul funcțional în materie de diplomație, politică și relații externe, situația care plasează România în cea mai cenușie și insalubră reprezentare … diplomatică!”.

Analiza jurnalistului de la Beijing vizează acțiunea MAE în cele trei cazuri menționate – Moldova, Belarus și Rusia.

”Aurescu ceartă Parlamentul Republicii Moldova”

Dan Tomozei citează Ministerul Afacerilor Externe: ”MAE constată că, în pofida semnalelor primite din partea partenerilor internaționali ai Republicii Moldova (RM), inclusiv România, coaliția parlamentară formată din PSRM și Platforma “Pentru Moldova”, care include Partidul Șor, continuă să adopte legi cu efecte negative pentru dezvoltarea Republicii Moldova, stabilitatea financiară și credibilitatea sa internațională”.

Cu alte cuvinte, Bogdan Aurescu ”dă lecții de democrație, fără să observe haosul din Parlamentul și Guvernul de la București!”, remarcă jurnalistul.

La fel de ”vigilent”, Aurescu anunță că ”România a luat notă de faptul ca există contestări puternice ale societății civile din Republica Moldova” – adică ”generând o manipulare la modă în democrație, prin menținerea în anonimat a puternicilor contestatari din societatea civilă”, arată Dan Tomozei.

”Și dacă Parlamentul de la Chișinău nu este bun, Aurescu dă lecții și în domeniul legii bugetului de stat din RM (nu contează că România nu are încă un buget pe 2021, care potrivit legii trebuia adoptat în 2020) și chiar în domeniul audiovizualului! (vezi AICI)”, subliniază revoltat Dan Tomozei.

Întrebare firească: ”Dacă nu pentru a intervenii nepermis în jocul electoral, pentru ce se avântă Aurescu și Ministerul român de Externe în problemele Republicii Moldova?”.

”Grija pentru bunăstarea basarabenilor este o gogoriță uriașă, însă nu atât de mare încât să nu se vadă sărăcia, lipsa de bunăstare, anxietatea socială din România, probleme de care ar trebui să fie preocupat Aurescu și guvernul din care face parte!”, conchide Dan Tomozei.

”Belarus … deja o obsesie!”

În cazul Bielorusiei, Aurescu a anunțat că România susține „aspirațiile legitime ale poporului belarus pentru libertate și democrație, condamnând represaliile la adresa reprezentanților opoziției și a protestatarilor pașnici, precum și arestările jurnaliștilor” – și asta chiar în cadrul reuniunii informale a Consiliului de Securitate al ONU, organizată zilele trecute de Estoni, precizează Dan Tomozei.

Mai mult, amintește Dan Tomozei, ministrul Aurescu ”a evidențiat contribuția voluntară a țării noastre în valoare de 100.000 euro pentru susținerea societății civile și a jurnalismului independent din Belarus”, sumă acordată prin intermediul European Endowment for Democracy (EED), precum și decizia Guvernului român de acordare a 100 de burse studenților din Belarus, ce va fi operațională într-un orizont de timp apropiat (vezi mai mult AICI)

”STOP!”, exclamă revoltat Dan Tomozei – ”Prin urmare, România insistă și continuă să fie parte la destabilizarea unei țări suverane, acțiune la care contribuie financiar și uman!”.

De fapt, într-o altă analiză, Dan Tomozei a mai denunțat faptul că România ”devine oficial exportator de instabilitate”. Dar, acum ”avem și mecanismul prin care țara noastră este atrasă în jocurile ABSOLUT DELOC CORECTE DIPLOMATIC: Fondul european pentru democrație (EED)!”.

”Ca să traducem în cuvinte simple, UE a preluat modelul SUA și a inventat „onegheuri” (pe înțelesul lui Iohannis) cu care infiltrează și generează destabilizare”, scrie Dan Tomozei.

Acest EED a fost înființată în 2013 de țările membre UE, și „încurajează democrația în vecinătatea europeană și nu numai” (vezi AICI), precizează Dan Tomozei.

”Se impune o întrebare: dacă din toată sărăcia România a contribuit cu 100.000 de euro la proiectul de destabilizare a Belarus, care să fie suma totală aferentă celor 27 de țări membre UE?”, încheie Dan Tomozei acest capitol.

”Cu limba scoasă spre porțile Federației Ruse!”

În fine, Rusia, unde, ”pentru că este un luptător neobosit pe tarlaua drepturilor și libertăților”, ministrul Bogdan Aurescu ”nu avea cum să nu se înscrie în corul european al celor care mor de grija unui figurant, pe numele lui  Alexei Navalnîi”.

”Plonjând fără pic de reținere în ridicol, Aurescu a transmis pe Twitter că „reținerea liderului opoziției din Rusia, Navalnîi, la reîntoarcerea sa în țară după ce s-a recuperat de la otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziție, este pur și simplu nedemocratică””, consemnează Dan Tomozei.

Reacție jurnalistului e dură: ”Când ești ministru de Externe, chiar și într-o țară transformată în colonie și portavoce cum a ajuns România sub Iohannis, rămâne ca inacceptabil să te comporți „oneghistic”, speculant, lipsit de probe juridice, și mai prost chiar și decât Navalnîi, cel pe care Aurescu îl cocoloșește, în ciuda tuturor evidențelor și bunului simț!”

”Trei întrebări…”

Finalul analizei este format din trei întrebări, care scot în evidență tot atâtea caracteristici: slugărnicie, impostură și… prostie! Iată întrebările puse de jurnalistul român de la Beijing:

-”Cât de slugarnic, de obedient sau poate șantajabil este Bogdan Aurescu dacă execută la comandă și cârâie în corul euro-atlantic, sperând să contribuie la o accentuare a tensiunilor sociale și eventual politice din Federația Rusă?”

-”Cât de impostor trebuie să fie ministrul de Externe Bogdan Aurescu dacă se face că nu înțelege că politica anti-rusă dusă de București a fost și este un grav deserviciu adus României, un traseu pe care îl urmează mai nou și în relația cu China?”

-”Nu în cele din urmă, cât de prost este omul Bogdan Aurescu dacă nu înțelege că la judecata istoriei va fi consemnat între cei care au demolat, nu care au construit, între cei care au slugărit la mizeriile altora, nu care au condus spre mai bine destinele propriei țări?”

Articolul a fost publicat de ziaristul Daniel Tomozei Dimian pe blogul său, unde veți găsi și alte  articole excelente – multe despre China, cel mai mare și dinamic investitor mondial, de care actuala conducere încearcă să îndepărteze România.

În primul planul acestei tentative contra istoriei celor două țări și națiuni este chiar Bogdan Aurescu, din păcate ministru de Externe. 

127
Tagurile:
Beijing, MAE
Tematic
Aurescu a atras atenția că certificatul de vaccinare poate da naștere la discriminări
Rușine maximă și cinism: Iohannis și Aurescu neglijează TOTAL românii din Ucraina!
Aurescu, mesaj pro-Navalnîi – e făcut praf de români!

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici le peste nas TRĂDĂTORILOR cu… vaccinul rusesc!

1138
(reînnoit 07:32 26.01.2021)
Eugen Teodorovici reacționează după declarația cancelarului Angela Merkel privind vaccinul rusesc – și le dă peste nas cu… escala la Moscova

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Fost ministru de Finanțe a avut o reacție interesantă la știrea ”Cancelarul german Angela Merkel ia în considerare producerea vaccinului rusesc anti-COVID în Uniunea Europeană”‼️.

”Când eu am fost în vizită în Cuba (cu un zbor ce a avut doar o banală escală la Moscova) pentru a negocia aducerea și/sau producerea vaccinului anti-cancer în România, am fost acuzat chiar de prim-ministrul guvernului de azi, că sunt ”spion rus” ... ”, amintește Teodorovici.

Ori, întreabă Teodorovici, ”oare la această știre, ce ar spune același personaj, despre Frau Merkel - ca să nu mai spun că între timp, alte state UE au reușit să obțină acceptul cubanezilor pentru efectuarea unor studii clinice privind soluția medicală pentru diabet... Alții de ce pot?”.

Postarea lui Eugen Teodorovici a stârnit multe comentarii, iar fostul președinte executiv al PSD a intrat în dialoguri scurte și interesante.

Reproducem câteva dintre ele:

Marioara Sârbu: ”Felicitări domnule Teodorovici pentru tentativa de colaborare cu Cuba. Regret profund ca nu ați reușit. Mai este de știut ca dânșii produc în acest moment 4 variante de vaccin anti-SARS-CoV-2. Ne-ar fi fost tare util să îl avem”.

Eugen Orlando Teodorovici: ”Marioara Sârbu nu am reușit (pentru moment!) pentru că am deranjat interesele rețelelor din Romania‼️”.

***

Iosub Costel: „Din ce a reiterat în interviu reiese că ea (Merkel, n.n.) la sunat pe Putin”.

Eugen Orlando Teodorovici: „Iosub Costel pentru interesul poporului tău faci orice este corect‼️”

***

Nicolae Bancea: ”De ce pot? Că sunt deștepți și Patrioți. Lupta fiecare pentru țara lor. Ai noștri?...”

Eugen Orlando Teodorovici: ”Nicolae Bancea aveți dreptate!”

***

Ruxandra Droc: „Păi și? De ce nu ați reușit să-l aduceți?

Eugen Orlando Teodorovici: „Ruxandra Droc de ce? Citiți declarațiile din acea perioada ale unor trădători de tara‼️ Culmea... ei guvernează azi Romania!!!”

***

Micu Marcela: „Atunci a intervenit ura, invidia contra PSD. Acum e liniște și mult haos!”.

Eugen Orlando Teodorovici: „Micu Marcela mai rea a fost ura... din PSD‼️”

Deci, dialoguri sincere, care pot duce la multe comentarii…

1138
Tagurile:
Sputnik V, vaccin, Angela Merkel, Vladimir Putin, Eugen Teodorovici
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

108
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

108
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...