Raluca Turcan

Turcan, atac de o violență extremă! Caz penal sau psihic?!

2790
(reînnoit 06:45 20.11.2020)
Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a lansat aseară un atac de o violență extremă la o instituție fundamentală a statului, încălcând grav limitele declarației politice și afectând imaginea respectivului for. Raluca Turcan a avut o ieșire controlată sau nu?…

BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Atac de o violență fără precedent a vicepremierului Raluca Turcan la CCR, pe care a acuzat-o că ”favorizează infractorii” și că e arma folosită de PSD ca să controleze şi alte instituţii ale statului!

”Este deja evident pentru toată lumea că această instituţie atât de importantă în respectarea legii a devenit instrument politic”, a spus Turcan la postul Realitatea Plus, adăugând că ”Pur şi simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate şi cu discursul public, şi cu deciziile interne ale PSD”.

Turcan pune în seama CCR ”menţinerea lui Florin Iordache în funcţie în Consiliul Legislativ” – și îl numește pe acesta ”autorul moral al Ordonanţei 13, de măcelărire a justiţiei şi de favorizare a infractorilor”.

Acest presupus fapt ”arată cât de clar prin CCR, practic, urmăresc să controleze politic şi alte instituţii ale statului”, consideră Turcan.

”Prin CCR controlează şi Consiliul legislativ, şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, şi Avocatul Poporului”, a declarat Turcan.

Mai mult, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan a acuzat că ”CCR favorizeze infractorii”!

”CCR favorizează infractorii, aşa cum şi PSD, la guvernare şi cu majoritatea parlamentară, favorizează infractorii - şi o spun cu maximă responsabilitate, pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii”, spune Raluca Turcan.

Turcan se referă la controversata punere în libertate înainte de termen a unor condamnați, unii săvârșind din nou infracțiuni. Evident, Turcan induce generalizarea – ”au fost puşi în libertate infractori periculoşi, care după aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol şi crimă?”.

”Am uitat oare cum marii corupţi au fost puşi la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să îi scoată în afara ispăşirii pedepselor?”, a mai spus Turcan.

Evident, prim-vicepreşedintele PNL a insistat că ”singura metodă prin care se poate schimba organizarea CCR este modificarea Constituţiei, iar pentru aceasta e nevoie de o majoritate calificată în Parlament”. 

Așa cum se vede afirmațiile și atacurile Ralucăi Turcan sunt de o gravitate excepțională – introducând în bătălia politică instituția fundamentală constituțională – și denigrând-o într-un mod care nu poate rămâne fără consecințe.

De asemenea, se pune problema dacă nu cumva un om care face asemenea afirmații se poate controla, sau vorbim de o problemă psihică – iar asemenea declarații scapă de sub controlul celui care le-a rostit.

Și într-un caz și în celălalt trebuie luate măsuri, pentru că s-a ajuns prea departe – mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană pune atât de mare preș pe respectarea statului de drept – deci și a instituțiilor fundamentale ale acestuia.

2790
Tagurile:
Raluca Turcan
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

45
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

45
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

212
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
212
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...

VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

0
Inginerii militari ruși și geniștii au plecat în Nagorno-Karabah pentru a se alătura trupelor de menținere a păcii din regiune și pentru a ajuta localnicii să revină la o viață normală.

În republica nerecunoscută Nagorno-Karabah au fost expediați ingineri militari și geniști militari. Specialiștii din Rusia vor examina terenul pentru a identifica dispozitive explozibile în zonele unde au avut loc acțiuni militare și se vor ocupa de așa-numita deminare umanitară, care se efectuează la solicitarea administrației republicii Nagorno-Karabah. Adică, geniștii vor interveni inclusiv pe terenurile private.

De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah>>>

Potrivit inginerilor militari, deminarea primară poate dura câteva luni, însă pentru a curăța în totalitate regiunea de mine și bombe nedetonate vir fi necesari câțiva ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...