Vaccin, imagine simbol

NUCLEARA: ”Guvernul introduce campanie forțată de vaccinare”

1387
(reînnoit 07:01 19.11.2020)
”Pare că ne împing să devenim niște cobai”. Militarizarea tot mai vizibilă a demersurilor anti-pandemie îl face pe unul dintre cei mai avizați demnitari să prevină în legătură cu o măsură care va nemulțumi multă lume

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Această idee a vaccinării forțate în regim de ”campanie” a fost enunțată chiar de un fost premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu și se bazează pe ceea ce se vede în ultima vreme: militarizarea!

”Pare din ce în ce mai clar că guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19!”, spune Tăriceanu, pe care ”desele întâlniri cu conducătorii armatei, insistența cu care se vorbește de o „campanie de vaccinare””îl fac să creadă că ”ne vor obliga să ne vaccinăm!”.

Mai mult, numirea unui medic militar drept coordonator al campaniei de vaccinare ”pare să confirme această ipoteză!”, arată Tăriceanu. De altfel, nu este singurul care a avut o asemenea reacție. 

Fostul premier atrage atenția că nu este un ”anti-vaccinist”. ”Eu fac parte dintr-o generație care a fost vaccinată în perioada copilăriei”.

”Cred că vaccinurile au fost eficiente și m-au ferit de cele mai frecvente boli”, recunoaște Tăriceanu, care spune însă că… ”vremurile sunt altele acum”.

La ce se referă? La faptul că acum 50-60 de ani erau niște vaccinuri care ”au fost folosite ani și ani la rând, chiar și de părinții noștri”.

Ori, astăzi ”ni se flutură ideea unor vaccinuri care cred că sunt insuficient testate - adică pare că ne împing să devenim niște cobai”, scrie fără echivoc Tăriceanu.

”Aș vrea să vă întreb direct: credeți că guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ne forțeze să ne vaccinăm sau vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie facultativă?”, încheie fostul premier cu această întrebare cheie.

Reamintim că, întrebat fiind despre obligativitatea vaccinării, președintele Iohannis a răspuns ambiguu:

”Ar fi excelent să avem un vaccin și, în măsura în care vom avea acest vaccin, se va pune problema obligativității - eu sunt de părere că lumea trebuie să se vaccineze, dar chestiunea trebuie analizată foarte atent”, a spus Iohannis.

Ciudat este și că Guvernul și celelalte autorități nu susțin vaccinul descoperit și cercetat în România, la Institutul Oncogen din Timișoara.

 

1387
Tagurile:
Calin Popescu Tăriceanu, Vaccinare, Guvern, vaccinare obligatorie
Etnicii maghiari purtând uniforme de epocă ridică steagul secuiesc

Ce va mai spune Iohannis? Proiect pentru autonomia Ținutului Secuiesc cu sprijin UDMR

242
(reînnoit 12:19 16.06.2021)
Proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc va ajunge iar în dezbaterea Parlamentului României, având susținerea unui deputat UDMR, ceea ce riscă să iște un mare scandal în Coaliția de dreapta

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Uniunea Maghiară din Transilvania a anunțat că proiectul de lege al autonomiei Ținutului Secuiesc, care a fost deja respins în mai multe rânduri de Parlamentul României, va fi depus iar sub semnătura  deputatului József Kulcsár-Terza (ajuns în Parlamentul României din Partidul Civic Maghiar dar pe listele UDMR) și a deputatului UDMR Zoltán Zakariás.

Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, care riscă să inflameze iar spiritele, a fost dezbătut de parlamentarii Uniunii Maghiare din Transilvania la o reuniune a Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanţilor maghiari din bazinul carpatic în Parlamentul maghiar de la Budapesta. Așadar, proiectul are o rezonanță care depășește granițele României și se înscrie într-o politică mai largă a Ungariei de promovare a maghiarilor de peste hotare.

Un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost depus în Parlamentul României și în luna aprilie a anului trecut, iniţiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi apoi respinsă de Senat, moment în care partidele politice românești s-au acuzat reciproc de pactizare cu autonomiștii maghiari.

Soarta celui prezent va fi probabil aceeași, cu diferența că UDMR este acum la guvernare, ceea ce va îndrepta acuzațiile spre toată Coaliția de dreapta.

Trebuie amintit că anul trecut chiar și președintele Klaus Iohannis s-a amestecat în discuția privind politica maghiară din Transilvania, acuzând PSD că ar vinde Ardealul în complicitate cu UDMR. Acum însă, UDMR face parte din coaliția aflată la guvernare cu binecuvântarea și sprijinul aceluiași Klaus Iohannis, ceea ce face ca noul proiect privind autonomia să fie un cartof fierbinte atât pentru majoritatea parlamentară, cât și pentru Cotroceni.

242
Tagurile:
Klaus Iohannis, UDMR, Ținutul Secuiesc, Autonomie

Загрузка...
Boris Johnson și Joe Biden la G7

De ce are nevoie Occidentul de dușmani!

159
Avocatul Dan Chitic a făcut o analiză a ”nevoii de dușman” a Occidentului, arătând în ce măsură această mentalitate afectează și societatea românească

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Dan Chitic arată într-o postare pe canalul său de Telegram că societatea occidentală funcționează din punct de vedere emoțional și intelectual exclusiv in sistem binar.

”Dualismul este o constantă a psihicului occidental, doar că în loc ca aceasta caracteristică a modului nostru de a gândi să devină mai rafinată, mai elaborată, noi, de zeci de ani încoace, alunecăm de la un dualismul cartezian într-un bogumilism de manea”, mai arată Dan Chitic.
Exemplificarea acestui sistem de gândire din societatea occidentala, a cărei a doua trăsătură esențială este caracterul războinic și expansiv, consideră cunoscutul avocat, se poate vedea în aceea că, într-o lume pe care Vestul a cotropit-o economic și cultural “globalizând-o”, Occidentul ”a rămas în pană de combustibil: a rămas în pană de dușmani!”

De aici și nevoia Vestului de a căuta noi și noi dușmani, văzuți și nevăzuți, continuă Dan Chitic, pentru că fără inamici, lumea occidentală ar sucomba, ar face implozie din vădita lipsa de consistență intelectuală și spirituală ca urmare a autodistrugerii singurului element ce dădea substanța și sens Occidentului, și anume creștinismul.

Chitic spune că acum ”dușmanul” este folosit pentru disciplinarea populației și controlul ei absolut.

”De aceea societatea occidentală e in Căutare de dușmani! Zilele trecute Secretarul General al NATO ne spunea iarăși ca “Dușmanul e aproape”… în fine, nu a putut preciza care e pericolul, cu ce suntem amenințați, dar clar e ca acest dușman exista: e China, e Rusia, sunt amândouă? Nici nu contează! Bine ca avem un dușman. La ce bun sa fim “Aliați” și să plătim sute de miliarde pe arme fără dușman? “Viața ar fi pustiu”…”, arată Dan Chitic cum inventează NATO dușmanii pentru a justifica cheltuielile militare.

În egală măsură, și politicienii și ”Deep state” au nevoie de dușmani, dar invizibili: teroriști sau viruși, observă Chitic. Iar virușii transformă în dușman aproapele fără mască, nevaccinat, nedisciplinat!

Iar avocatul crede că, până la urmă, acest dușman se ascunde chiar înlăuntrul nostru, fiind modul nostru de a fi și de a gândi!

159
Tagurile:
Dan Chitic, China, Rusia, Inamic, Occident

Загрузка...
Один день ученика в пандемии

Cursuri de limbă rusă pentru copii în Centrul Bucureștiului

0
(reînnoit 10:45 17.06.2021)
Casa Rusă din București anunță începerea înscrierilor pentru cursul de limbă rusă intensiv pentru începători. Care este programul cursurilor și cum puteți înscrie copiii.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Vești bune pentru părinți și copii: o dată cu începerea vacanței de vară, cei mici pot învăța limba rusă.

Casa Rusă din București anunță începerea înscrierilor pentru cursul de limbă rusă intensiv, pentru începători.

Programul anunțat de reprezentanții Casei Ruse din București este unul care avantajează părinții și copiii.

Astfel, cursul se va desfășura timp de patru zile pe săptămână. Fiecare curs va avea o durată de două ore și jumătate.

Ele sunt programate să aibă loc în zilele de luni, marți, miercuri și joi, orele 10.00, 12.00 sau 18.00, în funcție de disponibilitatea părinților și, de ce nu, a celor mici, știut fiind faptul că micuții mai sunt antrenați în diverse alte activități cum ar fi cursuri de dans sau diverse sporturi.

Perioada de desfășurare: 5-28 iulie 2021, cu prezență fizică.

Prețul întreg este de 1150 de lei.

Prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 850 de lei.

”Așteptăm mesajele dumneavoastră la adresa de e-mail: secretariatccr@mail.ru”, precizează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.

0
Tagurile:
limba rusă, Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura

Загрузка...