Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Sondajul care face praf guvernarea! Cel mai dur rezultat!

1211
(reînnoit 06:50 19.11.2020)
Cercetare sociologică de ultimă oră care scoate în evidență cel mai grav semnal de alarmă – și cea mai dură reacție a românilor față de actuala guvernare

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. O cercetare sociologică realizată de  Grupul de Studii Socio-Comportamentale ”Avangarde” a fost prezentat de profesorul Marius Pieleanu la emisiunea lui Mihai Gâdea, ”Sinteza zilei”.

Fără a comenta prea mult, prezentăm întrebarea în urma căreia se poate… pune cruce actualei Guvernări:

”Dumneavoastră personal credeți că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună sau într-o direcție proastă?”.

Ei bine, vorba lui Mihai Gâdea, ”răspunsul este copleșitor”:

- 73% dintre cei respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită;

- 12% nu știu ce să răspundă

- NUMAI 15% consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună!

Comentariile sunt de prisos! Păi unde e liniștea ”parteneriatului strategic”, siguranța bunăstării ca membrii ai UE?... Probabil în acel procent infim de… 15%!

Continuând, o altă întrebare sună așa: ”Pe o scală de la 1 la 10, unde 5 reprezintă nota de trecere, ce notă ați acorda Guvernului României pentru modul în care a gestionat până în acest moment Pandemia Covid 19?”

Rezultatul este de asemenea copleșitor, iar Mihai Gâdea comentează logic: ”În momentul în care oferi de la 1 la 10 posibilitatea să răspundă la această întrebare, 1 fiind nota cea mai mică din tot eșantionul, răspund 19%, ceea ce eu cred că înseamnă un fel de furie. 19% spun că nota 1 merită Guvernul pentru modul în care a gestionat această pandemie”.

Ajungem și la celebra ”Românie educată” prin întrebarea: ”Din punctul dvs de vedere sistemul de educație online este unul eficient?”.

Rezultat:

- 56% - ”Nu, nu este eficient”;

- 29% - ”Este eficient”

- 15% - ”Nu știu/ Nu răspund”;

Altă întrebare despre Educație:

”Ținând cont de evoluția pandemiei în România considerați că școala ar trebui să se desfășoare în continuare în sistem online sau ar trebui ca elevii să revină în clase?”

Raspuns:

- 51% - ”Să revină în clase”

- 35% - ”Online”

- 14% - ”Nu știu/ Nu răspund”.

Un test: ”Din punctul dvs de vedere care dintre următoarele afirmații sunt adevărate și care nu?”.

- ”Pandemia va continua și în anul 2021 și vom avea restricții!”

Răspuns: 83% - DA, 4% -s NU.

- ”În anul 2021 vom avea o criză economică majoră!”

Răspuns: 64% - DA, 11% - NU.

- ”În anul 2021 va începe un război!”

Răspuns: 66% - NU, 3% (!!!) DA, 31%  - Nu știu/ Nu răspund.

 

Prezentarea sondajului: captură ecran de la Antena3
© Screenshot / Antena3
Prezentarea sondajului: captură ecran de la Antena3

- ”Din punctul dvs de vedere decizia de a închide piețele este una corectă sau una greșită?”

 

Răspuns: 72% - ”O decizie greșită”, 12%  - ”O decizie corectă”, 16% - ”Nu știu/ Nu răspund”.

În secvențele de mai jos vedeți și restul cercetării sociologice.

De precizat că studiul s-a făcut pe un eșantion de 815 subiecți (eșantion probabilist, aleator simplu), prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu marja de eroare: 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%. Sondarea s-a făcut în perioada 15-17 noiembrie.

Un singur comentariu: rezultă clar două aspecte – românii nu sunt mulțumiți de mersul lucrurilor – dar nici nu mai înghit marea și costisitoare gogoașă a ”amenințării militare”, prin care România e spoliată și supusă unui regim de colonie.

1211
Tagurile:
Avangarde, avangard, Sondaj
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

85
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

85
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

322
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
322
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

Mahler, ”Marius Nasta”: în noiembrie, morți mulți

0
Medicul spune că situația arătată de cifrele zilnice privind evoluția pandemiei de COVID-19 este una îngrijorătoare, iar mortalitatea este în creștere, inclusiv la pacienții internați. Ce este la Anestezie Terapie Intensivă.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Situație îngrijorătoare în România, generată de explozia de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, se declară îngrijorat de mortalitatea care este în creștere, inclusiv la pacienții internați.

Acest lucru înseamnă că formele care ajung și foarte târziu sunt forme severe, cu mortalitate crescută.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler referitor la necesitatea unei carantinări a Bucureștiului.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că, la momentul de față, spitalul are 60 de pacienți COVID cu forme severe. Aceștia sunt internați pe secție, fiindcă, deși o mare parte a pacienților ar avea nevoie de terapie intensivă, nu sunt locuri disponibile.

Resursă umană deficitară la ATI

Problema legată de secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România a fost ridicată și de sindicaliștii de la SANITAS care, la protestul din data de 3 noiembrie 2020 din fața Guvernului au adus un pat. Ei au vrut să atragă atenția asupra faptului că situația este gravă și că nu se referă numai la lipsa locurilor de la Terapie Intensivă.

Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, care sunt dificultățile întâlnite la secțiile de Anestezie Terapie Intensivă din România.

Acesta a amintit de o serie de declarații făcute de autoritățile române la finalul lunii octombrie referitoare la suplimentarea numărului de paturi la Anestezie Terapie Intensivă și spune că problema nu este rezolvată.

”Personalul medical nu a fost suplimentat, nu a fost stimulat să vină să muncească la ATI și este în continuare umilit prin neacordarea drepturilor prevăzute în legislație. Degeaba vorbești de paturi când nu asiguri resursa umană”, a precizat Hușanu.
0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...