Joe Biden

Putin nu are niciun motiv să-l felicite pe Biden

766
(reînnoit 16:00 10.11.2020)
Vladimir Putin nu are niciun motiv pentru care ar trebui să-l felicitate pe Joe Biden pentru victoria în alegeri.

MOSCOVA, 10 nov – Sputnik, Piotr Akopov. Joe Biden, care s-a declarat învingător al alegerilor prezidențiale din SUA, a primit mesaje de felicitare din partea conducătorilor mai multor țări, nu doar din spațiul occidental. În acest context, se evidențiază tot mai mult tăcerea celor care nu se grăbesc să-i expedieze telegrame de felicitare. Spre exemplu, președinții celor mai mari state din America Latină – Brazilia și vecinul SUA, Mexic. Totodată, dacă liderul brazilian, Bolsonaro, își exprima întotdeauna admirația față de Trump, atunci mexicanul Andrés Manuel López Obrador nu vrea să pară “tupeist” și preferă să aștepte “încheierea tuturor procedurilor juridice” din motive strict personale – acesta consideră că acum 14 ani i-a fost furată victoria în alegerile prezidențiale, iar atunci liderii străini au procedat la fel și au adresat mesaje de felicitare oponentului lui, fără a mai aștepta rezultatele oficiale.

Nu l-a felicitat pe Biden nici mareșalul Kim Jong-un, care s-a întâlnit de trei ori cu Trump, tace și Recep Tayyip Erdogan, care are relații foarte bune cu actualul șef de la Casa Albă. Însă cel mai mult se evidențiază tăcerea Moscovei și Beijingului – Vladimir Putin și Xi Jinping nu se grăbesc să-l felicite pe Biden.

Acest lucru este deosebit de semnificativ pe fundalul afirmațiilor din ajunul alegerilor că “rușii l-ar susține pe Trump, iar chinezii – pe Biden”. Cică, Beijingul s-ar bucura de înfrângerea lui Trump, care a provocat un război comercial cu China, iar Biden ar fi mai apropiat de chinezi. Însă, Xi Jinping tace, iar Beijingul pornește de la ideea că rezultatul alegerilor este determinat de încheierea tuturor procedurilor legale americane. Luând în considerație că procesele vor dura mult timp, Biden nu are nicio șansă să primească felicitări când va împlini 78 de ani peste zece zile.

The New York Times consideră că tăcerea lui Vladimir Putin reprezintă primul semn că Rusia se pregătește de niște “relații profund ostile” cu noul președinte al SUA. Pe Trump, în 2016, președintele rus l-a felicitat peste câteva ore după anunțarea victoriei. Acum e o tăcere, iar asta ar prevesti niște ani tensionați între cele două state, scrie The New York Times.

Aici totul e haios – cât de tensionate mai pot fi relațiile dintre cele două țări? Acestea au fost aduse la o astfel de stare nu de către Trump, ci, atât de acea elită americană globalistă, care și în perioada mandatului actualului președinte controla Congresul (care joacă un rol important în politica externă), cât și de statul american în sine, nu doar cel “profund”. Nu, Putin tace nu pentru că s-ar pregăti de o confruntare cu Biden, ci pentru că îl respectă pe Trump. Da, factorul uman joacă și el un rol.

Desigur, pe primul loc se află un calcul pragmatic – Rusiei îi este convenabil ca America să se înglodeze în conflicte interne. O astfel de abordare nu are nimic în comun cu un amestec în problemele interne ale SUA (chiar dacă am avea un astfel de drept, luând în considerație principiul reciprocității) – nu, aici e o simplă constatare a faptului. Dacă rezultatul alegerilor prezidențiale vor intensifica divergențele interne, ar fi straniu ca Rusia (ca și orice putere, percepută de SUA ca un oponent al Americii) să nu profite de acest lucru. Dacă este mai convenabil să nu fie felicitat Biden până la inaugurare, atunci așa va fi.

La sigur nu va exista cel mai radical pas – nerecunoașterea legitimității lui Biden în calitate de președinte. Această variantă este posibilă din punct de vedere teoretic. Dacă pe 20 ianuarie Biden va fi declarat președinte, iar Trump (cu sau fără republicani) nu-i va recunoaște legitimitatea, Moscova ar putea avea un motiv să afirme că odată ce alegerile au fost incorecte (nu toate litigiile ar putea fi încheiate la acea etapă), atunci SUA nu are un șef de stat legitim. E un procedeu destul de american, însă e clar că Rusia nu va juca un astfel de joc în SUA.

Nimic personal, pur și simplu, nu ne convine. Factorul personal începe mai departe, aici e vorba deja de relațiile dintre Putin și Trump. Desigur, ne este mai convenabilă realegerea lui, reieșind din ambele scenarii ale celui de-al doilea mandat. Mai ales, dacă Trump își va consolida puterea și va recurge la desecarea “mlaștinii de la Washington”, adică principalul habitat al globaliștilor. Inclusiv, dacă realegerea lui Trump va duce la o divizare în interiorul Americii – până la o dualitate a puterii. Deocamdată, varianta celui de-al doilea mandat al lui Trump nu trebuie scoasă din calcul: litigiile vor fi însoțite de manifestații și acțiuni de stradă ale susținătorilor acestuia, iar situația ar putea ieși de sub controlul “mlaștinii de la Washington”.

Însă e puțin probabil ca Putin să mizeze pe succesul lui Trump în apărarea victoriei sale. Nu există nicio îndoială că aceasta a fost furată. Cum ar putea Kremlinul crede în victoria onestă a celor care acum patru ani promovau povestea falsă despre imixtiunea rusească și relațiile lui Trump cu rușii? Ce îndoieli ar putea exista în faptul că oamenii care au organizat un complot împotriva președintelui ales (iar Trump a fost luat în chingi imediat după alegerile din noiembrie 2016, chiar dacă l-au filat și s-au pregătit mult mai devreme) sub pretextul “factorului rusesc”, nu vor recurge la mașinații pentru ca acesta să piardă la următoarele alegeri?

Sistemul este mai puternic decât Trump – deocamdată este mai puternic, cât timp nu a început să comită niște erori grave, dintre care una ar putea fi “victoria” lui Biden – anume de astfel de considerente se conduce Kremlinul. Însă relațiile personale între Putin și Trump au o influență doar într-o direcție pozitivă – bravo, nu se predă, e un luptător.

Simpatiile reciproce dintre cei doi președinți nu s-au transformat deloc în niște relații umane foarte apropiate – timp de trei ani și jumătate, aceștia s-au întâlnit doar de câteva ori, în cea mai mare parte nu tete-a-tete, ci din mers. Însă până a face cunoștință direct, Trump vorbea despre Putin cu simpatie și respect, iar experiența negocierilor cu el doar a reconfirmat această opinie. Recent Trump l-a numit pe Putin “șahist de cea mai înaltă clasă”, adăugând că unei astfel de categorii pot fi adăugați și Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan și Kim Jong-un. Ce îi unește pe cei patru, pe lângă faptul că sunt într-adevăr niște jucători geopolitici puternici (ai căror putere se datorează independenței absolute ai țărilor lor)?

Faptul că ei nu se grăbesc să-l felicite pe Biden pentru victoria obținută. În discursul în care vorbea despre șahiști, Trump a spus că Biden, în cazul în care va deveni președinte, nu va putea activa la egal cu Putin, Xi, Erdogan și Kim – e un adevăr absolut.

Biden a avut doar o singură întrevedere cu Putin – pe 10 martie 2011, însă chiar și în cadrul acesteia, el a avut tupeul să spună interlocutorului săi să nu candideze pentru funcția de președinte al Rusiei. Lui Xi Jinping (pe atunci, adjunctul președintelui Chinei), vicepreședintele Biden acum zece ani în urmă a propus fără succes crearea unui G2. Adică, atunci Biden nu a reușit să obțină succese și doar a ostilizat “partenerii” împotriva lui și a SUA. Dacă acesta va deveni președinte al SUA, aceștia vor avea de a face cu el, doar că dintr-o postură de oponenți.

Într-adevăr, Biden este un jucător geopolitic slab, chiar dacă are în spatele lui cea mai puternică mașinărie de stat. Dar și aceasta funcționează defectuos, iar dacă va reuși să-l înfrângă pe Trump, atunci această “victorie” ar putea fi cea din urmă. Iată de ce nu există niciun motiv pentru care i-am putea felicita.

766
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin, Donald Trump, Joe Biden
Tematic
Avocatul lui Trump: Posibil, fraude au existat în 10 state
Presa: Melania Trump “numără fiecare minut” până la divorț
Trump planifică proteste pentru a contesta rezultatele alegerilor
Reacție surpriză a Melaniei Trump pe Twitter după alegeri
Alegeri SUA: Președintele Trump „încă are şansa victoriei”
Echipa lui Trump contraatacă: recurs în Pennsylvania
Biden și-a anunțat victoria, Trump nu cedează: de ce e periculos conflictul
Aurelian Pavelescu

Lecție superbă: Pavelescu îl umilește pe Tudor Chirilă!

37
(reînnoit 07:15 24.11.2020)
Un mesaj genial: cu o eleganță desăvârșită, celebrul avocat  îi umilește pe Tudor Chirilă  și pleiada de artiști ai #M…ie – dându-le o lecție excepțională și punându-i în genunchi în fața propriilor fapte

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Puțină lume știe că unul dintre cei mai apreciați avocați, Aurelian Pavelescu, a fost asistent  la Academia de Teatru și Film, iar  cunoscându-i bine pe mulți artiști, inclusiv pe Tudor Chirilă, îi dă acestuia o lecție dură după ce cantautorul #REZIST și mulți colegi de-ai săi au cerut bani de la stat!

Într-o postare intitulată ”ACTORUL ȘI ACTIVISTUL #REZIST TUDOR CHIRILĂ VREA DE LA STAT!”, celebrul avocat îl întreabă direct pe Chirilă: ”PĂI, NU VREI DE LA CORPORAȚII?”.   

Pavelescu povestește că și-l amintește pe Tudor Chirilă de la fosta ATF (Academia de Teatru și Film), actuala UNATC, el fiind asistent universitar la catedra de regie teatru – Chirilă,  student la actorie.

”N-am lucrat cu el și colegii lui, ci cu studenții de la regie, dar l-am remarcat printre alții, educat și harnic, dintr-o familie de artiști, cu tot viitorul de partea sa”, scrie Pavelescu, arătând că, mai târziu, ”după ce-am intrat într-o altă lume, am văzut că a mers pe alt drum, de cântăreț de succes și actor semi-amator, ceea ce mi-a displăcut: era o trădare a profesiei de actor, nobilă și extrem de dificilă pentru cei care o fac cu adevărat, foarte puțini de altfel”.

Nu-i fac niciun reproș, spune Pavelescu, dându-i o primă lecție lui Chirilă, ”mulți actori talentați au făcut compromisuri după ce teatrul și filmul au decăzut într-o industrie a distracției, invadată de vulgaritate”.

”Nu s-a oprit, însă, aici, ci a devenit unul dintre liderii mișcării așa-zis civice #rezist, globalistă, anti-națională și anti-creștină, luat de valul vedetismului, victimă a propagandei dusă împotriva propriului său popor - împreună cu cei mai mulți dintre colegii de generație”, acuză Pavelescu.

Ironic, celebrul avocat caracterizează creația lui Chirilă: „Opera sa, un cântecel în care ne spune că s-a certat cu iubita și pleacă la mare, venea la pachet cu mișcarea protestară exhibiționistă, de înțeles pentru tinerii de 20 de ani, dar impardonabilă pentru alții”.

”I-am certat pe actori în urmă cu câțiva ani, cu severitate, atrăgându-le atenția că sunt folosiți și că își calcă în picioare demnitatea profesională - pe vremea când ”m...ia” devenise refrenul lor și țara le era de rușine”, scrie Pavelescu.

Și, atenție – avocatul le-a spus atunci că ”au devenit slugile corporațiilor, deși sunt slujbași ai statului, și că ar trebui să fie plătiți de corporații, dacă tot fac propaganda acestora”.

Ei bine, iată, că a venit ”momentul adevărului” , când ”statul, așa cum era el, nu mai are bani” – și, atrage atenția Pavelescu, „nu orice stat, ci cel condus de aceia pe care Tudor Chirilă și colegii săi l-au dorit, o guvernare a corporațiilor”.

”Și, ce credeți că s-a întâmplat? Chirilă și colegii NU cer acum bani de la corporații, să-i sprijine să treacă prin pandemie, ci DE LA STAT!”, observă Aurelian Pavelescu, arătând spre scrisoarea artiștilor: ”Mai multe trupe de artiști tocmai au cerut guvernului, printr-o Scrisoare deschisă, să fie și ei cuprinși în schema de AJUTOR DE STAT!”.  

Întrebare dură: ”Acum nu mai sunt cerșetori și infami PENSIONARII, părinții și bunicii lor, care voiau și ei măriri de pensii pentru medicamente și mâncarea de zi cu zi? Pensionarii care nu doreau o schemă de stat, ci să le fie plătite drepturile după zeci de ani de muncă?”.

”Acum, statul condus de Iohannis și liberali, care a furat din banii alocați pentru măști și aparate de oxigen, nu mai este corupt?”, continuă Pavelescu, răsucind cuțitul în rană: ”Este tocmai bun să le dea lor, celor care au susținut că statul trebuie să fie slab și importante sunt corporațiile, cererea și oferta?”.

Păi, de unde să vă dea, îi întreabă avocatul – ”că n-ați vrut un stat mai puternic? Iohannis și PNL-ul v-au făcut pe plac, privatizează tot, și aerul, de unde să mai dea statul?”.

Lecție totală pentru Chirilă și alți artiști ”de dreapta”: ”Iată, Primăriile v-au tăiat de la bugete, iată, ”la mare, la soare” nu mai merge deloc, iată că, dacă te supără iubita nu-ți mai poți pune coada la spinare să-ți găsești o alta pe litoral! Iată, multinaționalele nu vă dau nimic - ȘI-AU FĂCUT TREABA CU VOI!”.

 Și, completează Pavelescu – ”încă ceva: bunicii și părinții nu mai au de unde, că DACĂ AR FI AVUT PENSII MAI MARI, V-AR FI DAT - vă dau și acum din puținul lor, dar e prea puțin...”.

Finalul lecției fostului dascăl de la ATF este cel mai dur – fiind și de o eleganță aparte: ”Desigur, susțin Scrisoarea lui Chirilă și a colegilor săi! Să fie trecuți și ei la ajutorul de stat, n-au nicio scăpare altfel!”.

”Dar, măcar se vor maturiza? Măcar vor cere iertare propriilor lor părinți și țării vreodată?”, întreabă Pavelescu, atrăgând atenția că ”Răul pe care l-au făcut este pentru generații sau pentru totdeauna. Au participat direct la pârjolirea și batojocorirea propriei patrii, probabil nu se va mai putea întoarce”.

Fapt final: ”O rugăciune, în singurătate, se poate totuși. Să se împace cu Dumnezeu nu e prea târziu!”.

37
Tagurile:
Tudor Chirilă, Aurelian Pavelescu

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE!”

28
(reînnoit 07:05 24.11.2020)
Fostul ministru al Finanțelor îl desființează pe Florin Cîțu, după ce acesta s-a pus singur într-o situație penibilă participând la un fel de manifestare în fața sediului central al PSD

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Între Eugen Orlando Teodorovici și Florin Cîțu există o rivalitate firească – însă prin care s-a văzut și un anume respect pe care cei doi finanțiști îl au unul față de celălalt, în ciuda vorbelor dure aruncate.

Ei bine, după ce Florin Cîțu și-a lăsat pentru câteva ore fotoliul celui mai important minister pentru a participa la un soi de manifestare în fața sediului PSD, Teodorovici îi transmite un mesaj de reproș.

”Decât să se vândă electoral în fața sediului PSD pentru câteva voturi, mai bine își punea biroul de ministru-sinistru AFARĂ, în fața ministerului sau a guvernului, să lucreze acolo, în frig, o zi întreagă‼️”, scrie Teodorovici.

De să facă asta Cîțu? ”Așa, într-un gest de SOLIDARITATE cu bieții oameni alungați din piețele acoperite și obligați să-și vândă produsele AFARĂ, în frig, pe caldarâm‼”, spune Teodorovici.

De aici și concluzia scurtului mesaj: ce așteptări mai pot avea românii, confruntați cu atâtea probleme, de la personaje atât de ridicole?

”Dacă pentru #WERNER, #LuCOVID și întregul guvern #PeNaL, modelul de "FANTASTIK" al lui Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE publică, exemplu de MAIMUȚĂREALĂ și GROBIANISM într-un moment deloc relaxat și ușor pentru România și pentru Europa, nu știu ce așteptări mai pot avea cetățenii români, oamenii simpli, cu griji prea mari ca să-i mai poată urmări și pe SALTIMBANCII de la guvernare‼️”, a scris Eugen Teodorovici.
28
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...
examen

Calendar Titularizare 2021, publicat în Monitorul Oficial

0
Profesorii ce doresc să se angajeze pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ pot începe să se pregătească pentru concursul național de Titularizare, calendarul examenului, plus metodologia fiind deja publicate oficial.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Vești bune pentru profesorii care doresc să facă o carieră în învățământ: calendarul Titularizare 2021 plus etapele de mobilitate pentru cadrele didactice, împreună cu metodologia au fost publicate în Monitorul Oficial și aprobate prin Ordinul nr. 5991/2020.

Proba scrisă este programată pentru data de 21 iulie 2021.

Până la 7 mai 2021 se vor înregistra, analiza și soluționa cererile de concediu fără plată în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratele şcolare.

În data de 10 mai 2021 se va verifica și publica lista finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs.

Înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere este programată pentru intervalul 11-17 mai 2021.

Verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului se va face în perioada 12-18 mai 2021.

În perioadele: 19-20 mai 2021 și 13-16 iulie 2021 pentru absolvenții promoției 2021/absolvenţii 2021 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic se va realiza validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului; neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoțiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs.  

În perioada  11-17 mai 2021 pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2021 – ai studiilor medii/postliceale/universitare de licență/ universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/ departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic- pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 21 iulie 2021, până la ora 8.00. Absolvenţii promoţiei 2021 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică, informează edupedu.ro.

Facem precizarea că, pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidaţii nu mai validează fişele de înscriere şi optează, în scris, pentru judeţul/municipiul Bucureşti în care se prezintă la repartizare.  

© Sputnik / Александр Кряжев

Afișarea, la avizierele inspectoratelor şcolare, a: listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă; listei cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei înscrise la concursul naţional care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul didactic/catedra pe care sunt angajate şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice este programată epntru 21 mai 2021.

Pe toată perioada stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidatul care observă erori în datele afișate informează, în scris, prin poștă electronică, inspectoratul școlar în vederea corectării acestora pânăla data de 16 iulie 2021.

Stabilirea centrelor de concurs şi comunicarea acestora la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar; organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe este programată pentru 24 mai-25 iunie 2021.

Notă: (1) În perioada 24 mai-25 iunie pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) Cadrele didactice titulare solicitate pentru detaşare în interesul învăţământului pot participa la probele practice/orale în perioada 24 mai – 4 iunie 2021.

Calendar titularizare 2021

Proba scrisă este programată pentru data de 21 iulie 2021, iar afișarea primelor rezultate – 27 iulie 2021. Înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare se va face în perioada: 27-28 iulie 2021.

Soluționarea contestațiilor este programată pentru intervalul 29 iulie-2 august 2021.

Pe 3 august 2021 se comunică rezultatele finale, iar pe 4 august are loc repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz;

În data de 5 august 2021 are loc ședința de repartizare, în ordine, a: cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c); cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d); cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e); cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz.

În 6 august 2021 se reactualizează lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate.

În perioada 9-23 august 2021 se emit și se comunică deciziile de repartizare pe post/catedră.

0
Tagurile:
2021, titularizarea, Calendar

Загрузка...