Ion Cristoiu

Cristoiu compară alegerile din SUA cu decembrie 1989

537
Ion Cristoiu scrie pe blogul său că, la fel ca și Ion Iliescu în decembrie 1989, Joe Biden s-a autoproclamat Președinte și acum urmează să apară Teroriștii.

BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik. Ion Cristoiu consideră în analiza de pe blogul său că televiziunile din SUA, într-o înțelegere pe sub masă, l-au proclamat pe Joe Biden cel de-al 46-lea președinte ales al Statelor Unite ale Americii.

Dar proclamarea s-a făcut pe baza unor proiecții și nu pe baza rezultatelor definitive ale numărătorii și cu atât mai puțin pe baza deciziilor luate de Justiție, arată analistul care anunță că ”indiscutabil, Joe Biden va fi următorul președinte al Americii”.

El atrage însă atenția că, din punct de vedere legal, el poate fi proclamat drept președinte ales doar dacă Donald Trump își recunoștea înfrângerea sau doar după ce se epuizau toate procedurile legale.

Mai departe, spune Cristoiu, ”mă aștept să vină teroriștii” și face o comparație între starea de facto din SUA și decembrie 1989 în România.

În 22 decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu i-a luat pe complotiști prin surprindere plecând de pe acoperișul CC, fără a opune o minimă rezistență, rememorează Cristoiu momentele acelea de maximă tensiune.

”Scenariul inițial paria pe o rezistență sângeroasă a lui Nicolae Ceaușescu în sediul CC. Armata, desfășurată în inel în jurul Clădirii, trăgea pe rupte în Poporul venit cu brațele goale să dărâme alcătuirea simbol a Odioasei Dictaturi. Numărul morților sporea dramatic. Oricât de mult se umflaseră prin manipulare proporțiile represiunii de până atunci, nu se putea vorbi de Monstrul, de Diavolul, de Sinistrul care trebuie împușcat ca un câine”, relatează Cristoiu.

Dar, plecând fără să se tragă un foc, Nicolae Ceaușescu dejucase Planul, crede Cristoiu, și anume acela de a-i face pe români să fie de acord cu uciderea lui Nicolae Ceaușescu în ziua sfântă de Crăciun și de a spulbera orice urmă de moștenire ceaușistă.

Cum au apărut ”teroriștii”

”Și atunci, au apărut Teroriștii”, mai scrie Cristoiu care consideră că teroriștii n-au existat, dar au fost inventați pentru că, acuzându-l pe Ceaușescu pentru că i-ar fi asmuțit pe teroriști împotriva populației, a copiilor, a spitalelor, acesta se dovedea un Monstru care, de dragul rămânerii la putere, aruncase țara într-un masacru.

”A fost vorba de una dintre cele mai mari manipulări din istoria presei, o manipulare imposibil de justificat, dacă ne gândim că teroriștii ca luptători ai lui Nicolae Ceaușescu în tentativa acestuia de a rămâne la putere, deși Poporul l-a alungat, au fost cultivați cu precădere de ziariștii străini prezenți la fața locului după 22 decembrie 1989”, subliniază Cristoiu.

Reîntorcându-se la situația din SUA, Cristoiu arată că Donald Trump nu e obligat să-și recunoască înfrângerea după proclamarea sa ca învins de către presă, care presă a lucrat cu proiecții și nu cu rezultate definitive obținute după numărătoarea tuturor voturilor, o dată pentru că nu s-a încheiat numărătoarea voturilor, și apoi pentru că nu se cunoaște rezultatul contestațiilor în Justiție.

În plus, din punct de vedere constituțional, abia când se reunesc marii electori și-l votează pe Joe Biden se poate vorbi de un președinte ales, observă analistul român.

Planul anti-Trump

Dar Donald Trump e oricum președinte până pe 20 ianuarie 2021 așadar se poate vorbi despre refuzul lui Donald Trump de a părăsi puterea abia în 20 ianuarie 2021, dacă el refuză să predea puterea lui Joe Biden, atacă Cristoiu noua modă în presa de peste Ocean de a-l acuza pe Trump că refuză să se recunoască învins.

”Mașinăria anti-Trump știe acest lucru. Ea are însă interesul de a-l face odios pe Donald Trump. La ora actuală, cu cele 70 de milioane de voturi determinate, date de americani care au înfruntat Pandemia pentru a merge la urne și a-l vota pe Donald Trump, președintele în exercițiu e un pericol mortal pentru adversarii săi prin mitul creat deja în jurul celui învins. Ca și în cazul lui Nicolae Ceaușescu e nevoie de o manipulare uriașă pentru a-l face odios, criminal, sinistru în încăpăținarea de a nu pleca de la putere”, își continuă Cristoiu comparația dintre SUA și România lui decembrie 1989.

Cristoiu arată, astfel, că momentul de sâmbătă seara a fost debutul campaniei de diabolizare a lui Donald Trump prin crearea imaginii de Cel care nu vrea să plece, de Cel care e gata să provoace un război civil numai de dragul de a rămâne la Casa Albă, deși Poporul nu-l mai vrea.

Aici intră apoi tot ce se întâmplă în ultimele zile: proclamarea lui Joe Biden ca președinte înainte ca numărătoarea să se fi încheiat, mesajele de recunoaștere din partea unor lideri ai altor țări înainte de termen, toate fiind condiții pentru a transforma refuzul lui Donald Trump de a-și recunoaște înfrângerea în refuzul de a pleca de la Casa Albă.

Și paralele continuă în analiza lui Cristoiu: în decembrie 1989 TVR susținea că Nicolae Ceaușescu se cramponează de putere folosind pe teroriștii criminali, iată că în noiembrie 2020, CNN susține că Melania Trump și ginerele lui Trump îl sfătuiesc pe președinte să accepte înfrângerea, dar că acesta refuză.

Tocmai de aceea, Cristoiu consideră că Trump trebuie să cedeze cât mai repede și să-și recunoască înfrângerea, ca fiind singura modalitate de a scăpa din capcana pe care i-au întins-o adversarii în preocuparea lor de a spulbera moștenirea Donald Trump.

537
Tagurile:
Alegeri, SUA, Ion Cristoiu
Tematic
Alexandru Petria: ”În SUA am văzut o lovitură de stat”
În SUA au izbucnit proteste după alegeri
Serviciul Secret sporește protecția lui Biden – presa din SUA
VIDEO, alegeri SUA: ciocniri între protestatari şi poliţie
SUA: Trump, cenzurat de Twitter şi de alte canale americane
Florin Cîțu și Klaus Iohannis

Fost demnitar acuză România va fi vândută pe bucăți

552
Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, scrie, pe pagina sa de Facebook, faptul că actualul Guvern pregătește vânzarea unor obiective strategice ale României, ”pe nimic”. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, trage un puternic semnal de alarmă și acuză că actualul Guvern are intenții dintre cele mai nefavorabile pentru România.

”Gaşca lui Cîţu, cu ”oamenii noi” gata să apese pe butoane, pregăteşte vânzarea pe nimic a unor obiective strategice ale statului român. Pe nimic pentru stat! În condiţiile în care transportul aerian a început să îşi revină după perioada extrem de grea a pandemiei, Ministerul Transporturilor trimite în şomaj tehnic 50% din personalul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA”, scrie Cuc.

Acesta se întreabă de ce sunt trimiși acum oameni în șomaj tehnic, în condițiile în care zborurile se reiau, iar Aeroportul ”Henri Coandă” are câteva intervale orare în care este sub presiune, se aglomerează, iar indicatorii economici sunt în creştere.

Tot Cuc are răspunsul. În opinia sa, când ceva merge prost, se vinde mai ieftin.

Iar situația de la Transporturi nu este singulară. Fostul ministru al Transporturilor avertizează că Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va creşte alocarea de fonduri din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către operatorii privaţi din Sănătate.

Adică, spune Cuc, nu va mai evacua nimeni Spitalul Foişor, pentru că Guvernul va da bani spitalelor private.

În opinia sa, în loc sp pună pe picioare rețeaua de sănătate plătită de toți românii, ”Guvernul-foarfecă se pregăteşte să livreze 250 de milioane de euro către privaţii la care au acces numai cei care îşi pot permite”.

Cuc subliniază, însă, că este nevoie și de servicii private în Sănătate.

”Dar nu acoperite din banii tuturor! Şi nu în detrimentul sănătăţii publice”, a precizat Cuc.

Acesta a adăugat că miniştrii USR PLUS au introdus în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă crearea unei agenţii care să controleze toate investiţiile din Sănătate.

”Dar ca tacâmul să fie complet, dacă nu vând obiective care nu le aparțin, hoarda cinică din Piața Victoriei taie tot ce se poate din drepturile românilor. Mai țineți minte promisiunile lui Cîțu, Orban și ale lui Klaus Iohannis legate de creșterea alocațiilor? Nu mai sunt valabile”, a punctat Răzvan Cuc.

Acesta a precizat că, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, copiii vor beneficia doar de trei: cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021 și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022 sunt anulate.

”Pentru toate acestea, și pentru încă multe altele, acest guvern al trădării naționale trebuie să plece!”, a adăugat Cuc.
552
Tematic
Ce nu au voie să facă femeile în Miercurea Mare, ziua în care Iisus a fost vândut
Combinat construit de Ceaușescu în Ucraina, vândut de USR
România, datoare vândută: cifrele dezastrului, plătim mai mult ca europenii

Загрузка...

Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden

326
(reînnoit 15:48 18.06.2021)
Experții sunt de părere că după întâlnirea dintre Putin și Biden Europei îi va fi mai ușor să prietenească cu Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik, Nikita Cikunov. Întâlnirea dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a avut loc ieri, la Geneva. Ambii lideri au rămas mulțumiți de rezultate. Dar au devenit oare negocierile un pas spre apropierea statelor și relaxarea sancțiunilor? Cum va afecta conversația dintre cei doi lideri relațiile Federației Ruse cu Europa? Despre asta – în materialul Sputnik.

Rezultate pentru viitor

Conversația dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva, care a avut loc pe 16 iunie, nu a dus la schimbări revoluționare în relațiile dintre cele două țări, dar poate fi începutul unui dialog cu drepturi depline. Acest punct de vedere este împărtășit de experții care au participat la discuția cu privire la rezultatele summitului pe site-ul centrului internațional de presă multimedia ʺRossiya Segodnyaʺ.

Un rezultat important al întâlnirii dintre cei doi președinți a devenit semnarea unei declarații comune care confirmă angajamentul Rusiei și a Statelor Unite de a controla armele strategice, consideră Andrei Kortunov, directorul general al Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale.

ʺDeși tratatul New START a fost prelungit pentru cinci ani, nu a rămas prea mult timp. Mi-aș dori foarte mult ca părțile să cadă de acord asupra unui nou model de control al armelorʺ, spune el.

Acordul Statelor Unite de a include problema securității cibernetice în cadrul consultațiilor reciproce este, de asemenea, important. Anterior, partea americană a reacționat negativ la o astfel de idee, preferând să acuze nefondat Moscova de atacurile cibernetice, adaugă expertul.

Decizia privind întoarcerea reciprocă a ambasadorilor la Moscova și la Washington inspiră un anumit optimism, continuă Andrei Kortunov. În același timp, el observă că acest lucru nu este suficient pentru a restabili pe deplin relațiile diplomatice.

ʺAmbasadorii sunt ʺgeneraliʺ, dar fiecare general are nevoie de o ʺarmatăʺ. Asta înseamnă că este, totuși, necesar să se restabilească activitatea ambasadelor în întregime, să revină diplomații și serviciile consulare", subliniază specialistul.

În relațiile ruso-americane s-au acumulat multe probleme, care nu vor dispărea după prima întâlnire, constată Valerii Garbuzov, directorul Institutului SUA și Canada al Academiei Ruse de Științe.

ʺSummitul ar trebui să dea startul consultațiilor, negocierilor. Dacă se vor forma grupuri de lucru, dacă se vor începe întâlnirile, iar toate acestea vor fi completate de negocierile telefonice sau întâlnirile în prezență ale șefilor de stat, atunci dialogul va fi reluat. Vom vedea rezultatul în următoarele săptămâniʺ, prezice el.

Să nu să repete calea lui Trump

Summitul de la Geneva este comparat involuntar cu întâlnirea dintre Vladimir Putin și Donald Trump, care a avut loc la Helsinki în iulie 2018 – în urmă cu aproape trei ani, notează Valerii Garbuzov.

ʺȘi de la negocierile cu Trump toată lumea a avut multe așteptări. Unii chiar numeau această întâlnire una istorică. Conversația a fost plăcută, toată lumea zâmbea. În cele din urmă, totul ʺs-a dus de râpăʺ. Nu aș vrea să vorbim despre summitul de la Geneva în același mod în viitorʺ, spune expertul.

Dar întâlnirea destul de rapid organizată cu Vladimir Putin vorbește în favoarea lui Biden, atrage atenția Andrei Kortunov. Ex-președintele american – Trump – ar fi avut nevoie de un an și jumătate pentru a desfășura primele și ultimele negocieri separate cu liderul rus.

O altă diferență semnificativă constă în percepția relațiilor ruso-americane de către administrațiile Biden și Trump, adaugă Valerii Garbuzov.

ʺActuala conducere a Casei Albe vorbește despre așa-numita ʺnouaʺ atitudine față de Rusia – cooperarea electorală. Acesta este un indiciu foarte bun. Controlul armelor și problemele de securitate strategică pot deveni nucleul cooperării viitoare. Pe viitor, agenda trebuie extinsă. Declarația celor două părți în urma întâlnirii este un început promițătorʺ, consideră el.

Europa, sancțiunile și Ucraina

Chiar și o mică ʺîncălzireʺ în relațiile dintre SUA și Rusia va slăbi în mod inevitabil retorica antirusească a aliaților europeni ai Washingtonului. Prin urmare, rezultatul pozitiv al summitului este benefic pentru Moscova în ceea ce privește aspectul geopolitic, este sigur Valerii Garbuzov.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

ʺAcum, susținătorilor cooperării cu Rusia de la Bruxelles le va fi mult mai ușor, fiindcă UE se uită mereu, într-un fel sau altul, la Washington. Ei iau în considerare poziția americană față de Rusia. Eu cred că colegilor noștri din Germania, Italia și Franța le va fi mai ușor să înainteze noi inițiative, să propună noi formate de interacțiune cu Moscova decât înainte de întâlnirea de la Genevaʺ, cade de acord Andrei Kortunov.

Expertul nu exclude faptul că negocierile dintre Biden și Putin vor contribui la restabilirea activității Consiliului Rusia – NATO, care a fost suspendată în aprilie 2014. Reînnoirea contactelor ar crea oportunități suplimentare pentru consolidarea securității europene.

În ceea ce privește sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, nu vor exista modificări, presupune Ivan Timofeev, director de program al RIAC, profesor asociat la MGIMO.

ʺÎn viitorul apropiat, sancțiunile americane nu vor fi anulate. Nu există condiții prealabile pentru acest lucru. O serie de sancțiuni sunt înregistrate în legislația SUA. Biden le poate doar suspenda, așa cum s-a întâmplat în cazul proiectului ʺNord Stream – 2ʺ, dar nu le poate anula. Nu cred că va exista nici măcar o relaxare a sancțiunilor. Dar nici nu trebuie să ne așteptăm la noi măsuri draconiceʺ, notează el.

Cu toate acestea, liderii celor două țări nu au reușit totuși să ajungă la o înțelegere reciprocă cu privire la unele probleme importante, constată Andrei Kortunov. El atribuie Ucraina la astfel de subiecte problematice. Opiniile părților diferă foarte mult aici – nu este deocamdată posibil să mizăm pe unitatea pozițiilor.

ʺAmbii președinți au atins acest subiect, dar nu au căzut de acord în nicio privință. Există o înțelegere comună că acordurile de la Minsk trebuie respectate. Problema este că respectarea lor este interpretată în moduri complet diferite de Rusia și de Statele Unite. Formula s-a repetat, dar fiecare a rămas pe poziția lui. S-a ridicat subiectul Ucrainei, dar nu s-au făcut progrese în această privințăʺ, conchide Ivan Timofeev.

326
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...

Efectele vremii în România: oameni și animale evacuate