Raed Arafat

Arafat, răspuns cinic care va enerva sute de mii de români

621
(reînnoit 07:39 07.11.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, tratează cu cinism și chiar persiflează o problemă sensibilă pentru foarte mulți români

BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. Una dintre diferențele care au fost observate între restricțiile din starea de urgență din primăvară și cele de acum, din starea de alertă, se referă la excepția de care beneficiau cetățenii de a ieși din casă cu animalele de companie la orice oră, deci și după ora limită de noapte.

Ei bine, acum, în starea de alertă – teoretic, o formulă mai puțin drastică decât cea de urgență - această excepție nu mai e prevăzută!

Deși s-a crezut că este o scăpare ce ar putea fi remediată până luni, când intră în vigoare restricțiile - ei bine, nu! Raed Arafat a spus clar că nu, nu e nicio omisiune în Hotărâre în acest sens!

Mai mult, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dat un răspuns cinic la întrebarea ce se întâmplă dacă animalele de companie au nevoie să iasă afară pe timp de noapte?

”Animalele de companie pot fi plimbate toată ziua, până la ora 23.00, când va intra în vigoare și restricția de liberă circulație pentru oameni, începând de luni – dar între 11 și 5… poate că le convingem să nu ceară plimbare atunci”, a replicat Raed Arafat.

Replica aproape batjocoritoare a secretarului de stat de la MAI surprinde, mai ales că superiorul său, ministrul Marcel Vela, s-a manifestat în repetate rânduri ca un mare iubitor de animale!

Ori, acum, subalternul său, vorbește cu atâta cinism de această problemă?

Nu trebuie să se uite că în România sunt milioane de proprietari de animale de companie, iar sute de mii de familii au câini pe care îi scot la plimbare – în general la ore târzii, pentru a nu deranja pe cei care se plimbă cu copiii sau care fac jogging pe străzi – ori pur și simplu pentru a evita aglomerația care nu este pe placul animalelor.

Trebuie menționat că plimbatul câinilor exclude practic deplasarea în grup, pentru că cea mai mare plăcere pentru un câine este să se plimbe numai el cu stăpânul său, pe care nu vrea să îl ”împartă” cu nimeni - cu alți căței sau oameni!

Este un adevăr pe care iubitorii de animale îl cunosc – și ar face bine MAI să se informeze înainte de lua măsuri stupide, care ar putea deranja sute de mii – poate milioane! - de români. 

621
Tagurile:
Raed Arafat
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

43
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

43
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

187
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
187
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...

VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

0
Inginerii militari ruși și geniștii au plecat în Nagorno-Karabah pentru a se alătura trupelor de menținere a păcii din regiune și pentru a ajuta localnicii să revină la o viață normală.

În republica nerecunoscută Nagorno-Karabah au fost expediați ingineri militari și geniști militari. Specialiștii din Rusia vor examina terenul pentru a identifica dispozitive explozibile în zonele unde au avut loc acțiuni militare și se vor ocupa de așa-numita deminare umanitară, care se efectuează la solicitarea administrației republicii Nagorno-Karabah. Adică, geniștii vor interveni inclusiv pe terenurile private.

De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah>>>

Potrivit inginerilor militari, deminarea primară poate dura câteva luni, însă pentru a curăța în totalitate regiunea de mine și bombe nedetonate vir fi necesari câțiva ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...