Adrian Zuckerman

NUCLEARA: Zuckerman, interes ascuns cu companiile municipale

1535
O schimbare radicală față de discursul public al lui Zuckerman apare în postarea oficială a Ambasadei SUA – schimbând radical totul! Nu se mai urmărește desființarea companiilor municipale, ci privatizarea! Pentru cine? Aflați în continuare…

BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Rafală de intervenții ale lui Adrian Zuckerman în materie ce privatizări și companii de stat – o atitudine practic incompatibilă cu funcția sa și care, în mod normal, ar trebui sancționată de autoritățile române. Dar, acestea tac, la fel ca Opoziția, care nu scoate un sunet, deși e făcută mereu praf de Zuckerman!

Un exemplu remarcabil este chiar apriga Gabriela Firea – gagafonia este potrivită! – căreia Zuckerman i-a făcut ieri o ”dedicație specială” – s-a pus pata pe companiile municipale, marea creație administrativă a fostului primar! 

Ei bine, nicio reacție a Gabrielei Firea, altfel estrem de sensibilă și reactivă! I-o fi teamă?

Bomba a venit mai târziu, când reputatul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob și cunoscutul economist Dan Diaconu sesizează că, de fapt, Zuckerman NU e interesat să se desființeze companiile… ci să se privatizeze!

Surpriza a apărut odată cu comunicatul Ambasadei SUA. Dacă în direct, Zuckerman a declarat că ”este nevoie să existe o rezoluţie pentru DESFIINȚAREA companiilor deţinute de municipalitate”, câteva ore mai târziu, în comunicatul oficial al ambasadei se spune:

”Astăzi, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a întâmpinat la Ambasadă pe noul Primar al Bucureștiului, Nicușor Dan și pe Prim-ministrul Ludovic Orban (…) au mai vorbit și despre importanța PRIVATIZĂRII companiilor municipale, care, în ciuda hotărârilor pronunțate în instanță, continuă să funcționeze”.

Deci, constată uimit jurnalistul, ”legendarele și păguboasele companii ale primăriei generale, declarate ilegale de instanță, pline de datorii, suprapopulate cu angajați și falimentare nu mai trebuie închise, așa cum a promis permanent și justificat Nicușor Dan de amar de vreme – iar companiile bucureștene, cele 22, trebuie privatizate”.

Și, este foarte adevărat, Nicușor Dan și USR – care a atacat în instanță crearea companiilor – au anunțat desființarea companiilor, nu ”privatizarea”!

Ce observă Bogdan Iacob – că respectivele companii acoperă domenii precum ”administrarea parcurilor, a cimitirelor, segmentul medical, imobiliare și consolidări, străzi, poduri și pasaje, iluminat public, parcări, optimizarea circulației rutiere și pietonale șamd” și întreabă – „Care ar fi punctul lor de atracție pentru eventualii investitori interesați?”

Concluzia de impune: ”Anunțul ambasadei SUA ridică semne imense de întrebare și deschide drum pentru la fel de imense speculații: se pregătește terenul pentru transformarea administrării Capitalei, cu un buget de miliarde de euro pe mandat, într-un nou Fond Proprietatea, în care, în locul marilor companii naționale, să fie introduse controversatele companii înființate aberant de către Gabriela Firea?”.

Mai mult, întrebarea subsecventă este mai plină de consecințe: ”Vor moșteni firmele private care cumpără companiile primăriei contractele exclusive cu aceasta?”.

Sigur, Bogdan Tiberiu Iacob îi cere noului primar general și premierului României ”să ofere răspunsuri urgente” – ceea ce nu o vor face, e clar!

În schimb, un răspuns în poate oferi întrebarea ”nevinovată” a lui Dan Diaconu: ”Și dacă veți afla că, pentru eficiență, managementul căldurii din București va fi preluat de o ... corporație americană?”.

”Adică ei vor factura căldura și tot ei vor superviza „reconstrucția” rețelei - iar pentru minunatul serviciu vor opri bani atât de la cetățeni cât și de la Primărie”, scrie economistul, completând ironic – ”C-așa e când vine dreapta neocomunistă la putere”.

Întregul articol al lui Bogdan Tiberiu Iacob îl puteți citi pe ”Inpolitics”

 

 

1535
Tagurile:
companii, București, interes, Adrian Zuckerman
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

94
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

94
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

328
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
328
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți

Cristache, despre un dascăl: ”I-a fost schimbată încadrarea”

0
Liderul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a explicat ce poate face un elev care este agresat în mediul online de către profesor, în timpul orelor de curs și ce urmări pot exista.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a explicat cum poate face un elev dovada că a fost agresat verbal de un cadru didactic în timpul cursurilor online, în condițiile în care nu poate înregistra ora.

Liderul FNAP spune că acesta este și motivul pentru care profesorii se opun înregistrării orelor și că singurul lucru de care te poți folosi este sistemul audierii martorilor.

Însă, nu este voie ca un minor să fie audiat în absența părintelui său.

”De aceea, măcar la nivelul unității de învățământ, aceste lecții trebuiau, cu ajutorul platformei pe care se predau, înregistrate pentru o perioadă scurtă de timp. După o perioadă de 48-72 de ore, dacă nu sunt sesizări, atunci ele să fie șterse automat”, spune Iulian Cristache.

Ilinca Rădoi, elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă ”Nicolae Tonitza” din București a vorbit, în cadrul unei conferințe, despre un asemenea exemplu de profesor.

Eleva a precizat că, la liceu, este o profesoară care, încă de la primele ore, nu a fost agreată de elevi. Și aceasta pentru că dascălul era destul de agresiv și în mod direct, și în mod indirect.

De asemenea, eu, în calitate de corespondent al Agenției de Presă Sputnik am primit o sesizare cu privire la un profesor de limba română de la Colegiul ”Emil Racoviță” din București care ar fi avut un comportament total neprofesional cu elevii în timpul orelor online. Mai exact, vorbim despre o reacție total nepotrivită față de un elev care nu înțelesese ceva pe grupul de Whatsapp și, prin urmare, a pus trei semne de întrebare.

Ce este de făcut în asemenea situații?

Iulian Cristache precizează că lucrurile s-ar rezolva foarte ușor dacă părinții ar sesiza conducerea unității de învățământ și dacă ”directorul și-ar face datoria”.

Chiar dacă lecția nu este înregistrată, părintele poate merge la directorul școlii, la sesizarea copilului și conducerea unității de învățământ poate intra pe platforma pe care profesorul își susține orele și poate asista.

”Pentru fapte grave, te poți folosi de înregistrare. Și nici o instanță nu te poate scoate vinovat de așa ceva. Adică pentru a-ți demonstra nevinovăția, eu cred că nici un judecător nu va da o soluție nefavorabilă unui elev care înregistrează un abuz din partea unui profesor. Și este valabilă și reciproca”, a precizat liderul FNAP.

Din păcate, situații de genul celor prezentate mai sus nu sunt singulare, Cristache precizând că a primit numeroase sesizări în acest sens.

Cel mai bine este ca, atunci când apar asemenea probleme, să sesizeze toți părinții, pentru ca, astfel, dascălul să nu mai facă abuzuri.

În acest sens, liderul FNAP spune că a avut o sesizare de la o școală din București despre o profesoară care era și dirigintă.

”I-a fost schimbată încadrarea. Rostul părinților nu este să schimbe încadrarea unui profesor. Este atributul directorului, dar în momentul în care este vorba despre o bătaie de joc, atunci părinții trebuie să acționeze”, a subliniat Iulian Cristache.
0
Tagurile:
dascăl, Iulian Cristache

Загрузка...