Donald Trump,  Joe Biden

Ce președinte al SUA va fi mai convenabil Rusiei?

145
(reînnoit 19:09 02.11.2020)
Victoria cărui candidat în alegerile prezidențiale din SUA va fi convenabilă în mai mare măsură Rusiei? Răspunsul, în materialul RIA Novosti.

MOSCOVA, 2 nov – Sputnik, Piotr Akopov. Ce i-ar păsa Rusiei de rezultatele alegerilor americane? Oricine ar învinge pe 3 noiembrie, relațiile dintre cele două țări nu se vor schimba. Confuzia în SUA se va aprofunda, indiferent de victoria sau înfrângerea lui Trump. Așadar, ce va conta numele președintelui SUA pentru următoarele patru ani?

E un punct de vedere popular în Rusia, însă extrem de incorect.

SUA au intrat într-o perioadă a crizei de sistem, fiind în același timp o criză internă, în calitate de stat național, cât și a ordinii mondiale, a modelului atlantic al globalizării. E imposibilă prognozarea, termenii și viteza aprofundării a acestor procese, însă e clar că aceste procese sunt interdependente și se alimentează reciproc. Iată de ce Rusia nu poate fi indiferentă față de situația din SUA, pentru că de ele depinde comportamentul americanilor pe arena internațională.

Însă nu există o corelație simplă – ar fi extrem de simplist să credem că niște State Unite divizate și adâncite în haos ne-ar fi convenabile, pentru că așa ar avea mai puține forțe și posibilități pentru activități externe. America a ieșit din sângerosul război civil din secolul XIX, consolidată, iar peste o jumătate de secol s-a îndreptat spre o dominație mondială.

Acum, desigur, e o altă situație, însă adâncirea inevitabilă a problemelor interne în SUA nu presupune o retragere a lor de pe înălțimile geopolitice. America va continua să se retragă, însă pentru noi este important ca această retragere să aibă un caracter organizat și asumat. Pentru că în acest caz sunt mai mici șanse pentru acțiuni haotice, iresponsabile, cum ar fi “astăzi Washingtonul este înfrânt, iar mâine trece la un contraatac și întâmplător declanșează un război nuclear”.

Rusiei, desigur, îi convine ca Statele Unite să fie preocupate mai mult de problemele interne. Însă problema constă în faptul că haosul, cu care sunt speriați adversarii lui Trump, cel mai probabil, se va instaura în cazul înfrângerii lui. Mai mult, dacă actualul președinte va fi declarat perdant, divizarea va fi una mai mare decât în cazul realegerii lui: susținătorii lui nu vor crede într-o victoria onestă a lui Biden.

Biden nu va declanșa noi războaie și nu va introduce noi sancțiuni. Problema nu e în faptul că a acuzat deja Rusia în tentative de a-i împiedica alegerea prin publicarea unor materiale de pe hard discul din laptopul fiului lui. Pur și simplu, el va reveni la stilul obișnuit al politicii americane, la ceea ce își doresc elitele globaliste: America trebuie să vegheze asupra popoarelor și să-și continue construcția proiectului global atlantic. Nu contează că acesta a eșuat, ei cred invers, fiind convinși că totul mai poate fi corectat și salvat.

Această cale sinucigașă pentru America (atât în calitate de stat național, cât și din punct de vedere al unui centru de asamblare a “ordinii mondiale atlantice”), însă Biden, adică establishmentul american, vor încerca să-și întoarcă țara înapoi, iar odată cu ea și restul lumii, care (o parte deschis, o parte în taină) și-a luat adio de la ordinea mondială, edificată în jurul unei singure supraputeri. Lui Biden îi va fi extrem de greu să schimbe vectorul, mai ales că administrația lui se va scufunda tot mai mult în problemele politice interne. Însă anume aceasta va fi predispoziție democraților, în cazul în care își vor lua revanșa.

Pe acest fundal, realegerea lui Trump devine mult mai avantajoasă pentru întreaga lume, în ambele variante. Dacă victoria lui Trump va provoca o criză profundă în SUA (inclusiv la o sciziune), America va slăbi și cu cât mai mult va fi preocupată de sine, cu atât mai mult planeta se va mișca în direcția unui nou sistem de control și echilibrare, unui noi echilibru postamericane de forțe. Cea mai periculoasă variantă ar fi doar destrămarea SUA și colapsul sistemului de control a unei puteri nucleare, însă un astfel de scenariu, într-o perspectivă medie, este absolut improbabil.

Dacă după victoria sa Trump va reuși să respingă toate atacurile își va păstra puterea, atunci cel de-al doilea mandat va fi unul mult mai “trumpist” decât primul. Chiar dacă nu va avea un control asupra congresului, acesta își va promova propria politică – atât în relațiile bilaterale cu diverse state, cât și pe arena internațională în ansamblu. Ca și anterior, acesta va exercita presiuni, va negocia la sânge și va ridica mizele, însă va fi mult mai dispus spre înțelegeri.

Și cel mai important lucru – realegerea lui Trump nu doar va îngropa toate speranțele atlantiștilor că anul 2016 a fost doar simplu un accident și totul poate fi restabilit. Aceasta va schimba atitudinea aliaților americanilor și a sateliților din întreaga lume. America nu va mai fi niciodată ca altădată. Prin urmare, va fi nevoie de edificarea unui nou sistem de relații cu atât cu SUA, cât și pe toată arena internațională.

145
Tagurile:
Rusia, Alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden, Donald Trump
Tematic
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Biden: Rusia este cea mai mare amenințare pentru SUA
Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei
NUCLEARA: Biden, făcut praf de… România! Scandal mondial!
Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!
Test: cu cine ați vota la alegeri, în SUA? Trump sau Biden?
Dan Chitic

Exit-poll Dan Chitic: Iată ”rezultatul alegerilor de duminică”

400
Dan Chitic face public ”rezultatul alegerilor” generale – anunțând și ce se va petrece după oficializarea noii configurații parlamentare

BUCUREȘTI, 3 dec - Sputnik. Cunoscutul avocat Dan Chitic transmite fără nicio umbră de îndoială: „Știu deja rezultatul alegerilor de duminică: Sistemul va avea majoritate absolută în Parlament!”.

Deci, nu e vorba de procente pe partide – ci de un total pe care „Sistemul” îl va obține prin componentele sale politice, de toate culorile! 70% va fi scorul ”sistemiștilor”!

”PSD, PNL, USR-Plus, PMP și AUR (dacă vor intra), toți susțin cătușele și “justiția macovistă”, toți vor desființarea SIIJ, toți susțin “lupta împotriva corupției”... împreună sistemiștii vor avea peste 70% din Parlament!”, prognozează Dan Chitic.

Ce mai înseamnă asta? Că ”Împreuna vor putea modifica și Constituția, după ordinele primite de la înstelații din pădure care îi controlează!”.

Cât despre ”Restul”... ”sunt nuanțe pentru naivi”, consideră Dan Chitic. Ce mai înseamnă asta? Avocatul patriot răspunde clar:

”După cum se vede, românul are o sete nepotolită de dictatură! Românul va avea ce își dorește: cătușe și dictatură!”.

De fapt, totul de așează în matcă: ”Există un Sistem și acesta stăpânește România!”. Iar asta se vede încă de acum, când toți liderii marilor partide, în frunte cu (cei ai) PSD, nu mai suflă o vorbă despre Sistem!

Ce nu spune Dan Chitic – este… în numele cui stăpânește Sistemul România? Îi lansăm provocarea de a dezvolta ideea.

400
Tagurile:
exit poll, Dan Chitic

Загрузка...
Participarea lui Klaus Iohannis la Ziua Națională a României, 1 decembrie 2020

Iohannis, desființat la Beijing: ”Ordinar plantat președinte”

1275
(reînnoit 08:43 03.12.2020)
Text antologic – unul dintre cele dure scrise despre președinte, o capodoperă a pamfletului politic serios! Acuze grave lansate la adresa lui Iohannis – și catalogarea într-un mod extrem de dur a comportamentului președintelui

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. ”Nimic, absolut nimic nu rămâne în urma acestui ordinar plantat președinte cu pretenții de rege, dar cu un comportament de frustrat din tagma minorităților la modă în noua ordine mondială”.

Cuvintele acestea dure au fost scrise la Beijing de reputatul jurnalist Daniel Tomozei-Dimian, românul care lucrează la Radio China International.

Tomozei dă în vileag și aspecte despre care ”nimeni nu îndrăznește să îl întrebe pe Iohannis” – și anume… ”dacă are o pasiune aparte, dincolo de “soția mea Geta””. Interesant, nu?

Apoi – ”dacă merge la biserică doar dintr-un reflex de comunitate, pentru a semna condica și pentru a repeta că tot ce adună în cârdășie cu biserica, rămâne bisericii”.

Și, evident, nimeni numai ”sapă” după chestiuni palpabile din controversatul său trecut de edil: ”dacă vreodată a făcut ceva în mod real, nu doar a vampirizat bugete, prietenii, parteneriate și alianțe politice!”, notează Dan Tomozei, care și-a început cariera la Sibiu, fiind unul dintre cei mai vechi critici ai lui Iohannis.

„La tupeul cu care este gonflat zilnic de slugile îmbrăcate în haine de general, să nu cumva să se spargă de colțul unei stele de securist ținut prea aproape”, continuă sarcastic Dan Tomozei, traducând ideea într-un sens apropiat de un anume decembrie: ”În cazul lui Iohannis, povestea cu “Victoraș ai grijă de copii” nu se aplică, pentru că el investește în imobiliare, copiii îi tranzacționează”.

Trecând la analiza realității naționale sub Iohannis, Dan Tomozei scrie clar: ”Sub președintele deșertăciunilor, România este tot mai săracă, tot mai îndatorată, iar valorile îi sunt extirpate cu sprijinul unor prea puțin dispuși să își rumege bine gândurile”.

Pe scurt: Primo - ”Prigoana Ortodoxiei ar putea să fie climaxul, însă, cu Iohannis niciodată nimic nu este gata!”; secundo, terzo etc. – ”Nici România educată, nici România normală, nici România lucrului bine făcut, nici războaiele cu legea, Constituția, cu românii…!”.

Și dacă astea nu sunt de ajuns, atunci Dan Tomozei întreabă - ce poate fi mai elocvent decât menținerea în frig a bolnavilor, „cu precădere a celor cu COVID-19, în condițiile în care și un copil știe astăzi că frigul, lipsa de alimentație și umiditate, sunt factori agravanți?”.

În acest plan, pus în fața realității generate de guvernul lui PNL, ”demagogul președinte lansează teme de dezbatere, de reflexie, în locul măsurilor și soluțiilor imediate, în locul sancționării celor care îi sunt de-o măsură”.

”Cu fiecare apariție, președintele deșertăciunilor se manifestă tot mai corect cu sine”, constată Dan Tomozei, punctând: ”Da! Acesta este adevăratul Iohannis: infatuat, narcisist, pasionat de întruniri unde “se pune prosopul” pentru a “semnaliza” activitatea în derulare, un prost care nu suportă să fie înconjurat de oameni capabili, numai dacă aceștia se fac sclavi și lingăi”.

Ziaristul de la Beijing îl spulberă pe Iohannis: ”Făcătorul de nimic își laudă zilnic impotența umană, politică, emoțională, punând distanțe tot mai mari nu doar între el și poporul care îl hrănește și îi tolerează absurditățile, ci și între el și realitate”.

”Înconjurat de lingăi, de cățeluși și trupeți disperați să parvină, de o masă degenerată uman, Iohannis este înghițit de lumea paralelă, cu forța cu care tragedia sufocă România!”, scrie jurnalistul sibian, stabilit la Beijing.

Iar esența acestui pamflet (fără metafore și pasaje umoristice!) ar putea fi următoarea: ”O Românie în profundă criză, din care valorile, tradițiile, cultura și credința, sunt ostracizate la nivel de stat, pentru a promova și impune degenerați rujați, pensați, în rochii și cu tocuri!”

”Președintele deșertăciunilor devine pe zi ce trece un pacient care trebuie băgat în cămașa de forță și tratat în izolatoarele psihiatrice, necum să conducă o țară pe care o face țăndări, numai și numai pentru a da satisfacție șefilor de la Berlin, Bruxelles sau Washington”, scrie în final Dan Tomozei.

Iar încheierea acestui text demn de o antologie a criticii perioadei Iohannis este fulminantă: ” Iohannis este capabil de absolut orice numai să fie lăsat să domnească liniștit peste o țară pe care, la final de mandat sau de viață, o va lăsa exact așa cum este ca președinte … o deșertăciune!”.

Repet, este unul dintre textele care trebuie citate într-o antologie a pamfletului anti-prezidențial, anti-sistem – și mai ales anti-ocupația României, prin personaje descrise și în scrierea de față.

1275
Tagurile:
Dan Tomozei, Klaus Iohannis

Загрузка...
Coronavirus în România, ambulanță

Coronavirus în România, 3 decembrie: cifrele zilei, în plină campanie

0
(reînnoit 13:02 03.12.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 3 decembrie 2020

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Autoritățile precizează că, până ieri, 2 decembrie 2020, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

ANUNȚ: Astăzi, 3 decembrie 2020, începând cu ora 14.00, la sediul MAI, va avea loc o declarație de presă susținută de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.

Știre în curs de actualizare...

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...