Dan Chitic

Oana Lovin și Dan Chitic, replică excepțională lui Zuckerman

8040
Doi tineri curajoși, care vorbesc în locul politicienilor temători să reacționeze atunci când ambasadorul SUA aruncă pe piață idei – fie ele și de un tupeu șocant!

BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Frumoasa protestatară și curajosul avocat nu formează un cuplu – dar sunt pe aceeași fază atunci când vine vorba de demersuri pentru dreptate și pentru România – chiar și atunci când e vorba să îi dea o replică unui personaj puternic precum ambasadorul SUA.

Recent, Adrian Zuckerman a dat o ”indicație prețioasă” României – să privatizeze tot ce a mai rămas! Aici intră CEC, companii de energie și alte câteva fără de care statul rămâne chiar un instrument fără aplicație, din multe punte esențiale de vedere.

”De Ziua Morților ar trebui să aprindem anticipat o lumânare pentru trecerea în neființă a României”, scrie Oana Lovin – ”SUA a dat deja măsurile coșciugului iar PNL ascute fervent lopețile ce vor îngropa ultima fărâmă de demnitate națională”.

Și, spune sec Oana Lovin, ”coliva se servește în deal la Cotroceni”, încheind funest – „Să-i fie țărâna ușoară...”.

Avocatul Dan Chitic constată la rândul său: ”Zuckerman Pașa dictează exproprierea României”, observând că ”E același discurs, la virgula, cu cel din anii ’90”, când s-a început desființarea economiei pas cu pas.

Acum, ”PeNaLii Gauleiterului Iohannis vor executa”, consideră avocatul.

În schimb, ”dacă ar fi avut un alt plan sau o minima demnitate, l-ar fi convocat de îndată la MAE pe Zuckerman”.

”Eu, unul, dacă as fi fost la guvernare, l-as fi expulzat imediat pentru încălcarea flagrantă și repetată a Convenției de la Viena”, mărturisește Dan Chitic, care știr însă că ”Lu’Covid tace... și execută!”.

Ca o paralelă între situație din anii 90 și cea de acum, avocatul scrie că „dacă în anii ‘90 puteam înțelege de ce ni se lua totul - doar pierdusem războiul rece și ne aflam de partea pierzătoare a Cortinei de fier, acum, după 3 decenii, aceasta explicație nu ar trebui să mai fie de actualitate aceasta paradigma!”.

”Nu ar trebui... Doar suntem “aliați”, “parteneri”... nu?! Nu suntem nici sclavi, nici vasali și nu mai suntem nici măcar pierzători într-un război”, scrie Chitic, punctând ideea – ”Aparent...”.

Aparent, pentru că, observă el, ”iată cum arată condițiile finale ale capitulării începute in ‘90 și finalizate 30 de ani mai târziu”.

E vorba de recenta declarație a lui Zuckerman – care spune că ”Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat”.

”Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200 - are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat”, spune ambasadorul SUA, subliniind că ”România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă”.

Dar, continuă Zuckerman ”indicațiile”,  Guvernul nu dispune de ”competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile”.

”Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism și alte mediocrități”, expune Zuckerman argumentele ideologice – ”Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică”.

Tupeul ambasadorului SUA este fără limită, iar Dan Chitic conchide: ”Un lucru e clar: în 2021, sub PeNaLi, vom rămâne așa cum am venit în lume: în pielea goală, flamanzi, speriați și înlăcrimați”.

”Doar păcatele și prostia vor fi sporit”, încheie avocatul.

Deci, așa cum titram, două voci curajoase și consecvente – care spun lucrurilor pe nume! De fapt, vorbesc în locul celor care tac! În special PSD – pe a cărui pagină NU se face NICIO referire la declarația șocantă a lui Zuckerman, care calcă în picioare chiar legea PSD prin care interzicea, în următorii doi ani, înstrăinarea participațiilor statului.

8040
Tagurile:
Adrian Zuckerman, replica, Dan Chitic, Oana Lovin
Tehnica militară a Armeniei

Care este cauza pierderilor mari de echipament militar ale părții armene?

132
În timpul ostilităților din Karabahul de Munte, în comunitatea de experți și în spațiul media, au apărut discuții privind eficacitatea armelor fabricate în Rusia, pe care le avea în dotare armata armeană.

Sputnik a încercat să afle dacă este vorba de arme sau despre instruirea personalului și organizarea apărării.

Astăzi, există tentative izolate de a justifica înfrângerea părții armene prin «inutilele» avioane multirol Su-30SM, «oarbele» sisteme de rachete antiaeriene S-300, prin «ineficientele» sisteme electronice de luptă și tancurile «cu sistem greșit»,  de fabricație rusă. De parcă partea armeană nu ar fi achiziționat niciodată arme din țări terțe (de exemplu, radarele indiene Swathi), iar trupele azere ar fi fost înarmate exclusiv cu modele israeliene și turcești (cum ar fi «Bayraktar»), care au și determinat «marele punct de cotitură».

Турецкий дрон Bayraktar TB2
© AFP 2020 / BIROL BEBEK
Турецкий дрон Bayraktar TB2

Discursul general: Karabah va ajusta furnizarea armelor rusești către aliați și parteneri. Schemele bombastice ale unui astfel de raționament maschează gafele strategice ale conducerii politico-militare și concurența acerbă pe piața mondială a armelor. Este mai oportun să ne întoarcem la realitate.

Mulțumim Rusiei: În Karabah se redeschid școlile și spitalele
© Ruptly / Минобороны России / МЧС России

Moscova a acordat mai multe împrumuturi militare Armeniei.  Respectiv, construcția militară ulterioară reprezintă deja problema părți armene. În cazul în care sistemele de apărare antiaeriană S-300, fabricate de Rusia, au participat totuși la acțiunile militare din Karabah, și au avut de suferit din cauza lipsei unui sistem antiaerian de apărare fiabil (eșalonat), atunci radarele indiene contra-baterie Swathi, menționate anterior, care au costat 40 de milioane de dolari, nu au lăsat urme de activitate. Dar ele ar fi trebuit, conform adnotării comerciale, să detecteze focurile de mortiere la o distanță de până la 20 km, de artilerie – până la 30 km și de rachete – până la 40 km (fiecare instalație ar fi trebuit, să fie în stare să urmărească până la șapte  ținte simultan). Este posibil ca militarii respectivi să nu fi reușit să se familiarizeze deplin cu noile radarele. Pregătirea specialiștilor armeni pare a fi o verigă slabă și în ceea ce privește exploatarea echipamentului militar de fabricație rusă (arma în sine nu împușcă). Și, desigur, în chestiunile militare dezorganizarea și aroganța sunt complet intolerabile.

Pierderi și trofee

Pe 1 decembrie, liderul Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în discursul său adresat națiunii, a vorbit în detaliu despre pierderile de echipament militar ale părții armene în Karabahul de Munte. Lista lungă include sute de diverse arme distruse și luate ca trofee. Președintele azer a menționat, de asemenea, și sistemele de rachete, și sistemele de rachete multiple, și tancurile, și sistemele electronice de luptă.

Aceste cifre pot fi tratate în mod diferit, la fel ca și lăsarea în mod deliberat «în umbră » a pierderilor armatei azere (cu siguranță semnificative). Dar, în situația actuală (întoarcerea a celor șapte regiuni), președintele nu are niciun motiv să exagereze radical datele despre pierderile inamicului. În mod firesc, apare întrebarea cu privire la nivelul de organizare militară a grupării armene în timpul celor 44 de zile de luptă în Karabahul de Munte.

Numărul mare de echipamente distruse ale trupelor armene se poate explica prin confruntarea acerbă militară, dar, în același timp, uimește lăsarea celor 79 de tancuri, 47 de vehicule de luptă de infanterie, 104 arme de artilerie (tunuri și mortiere), 5 tunuri antiaeriene «Șilka», 93 de vehicule speciale, 270 de camioane (posibil că aceste trofee vor fi prezentate în continuare la Baku drept dovadă a spuselor șefului statului).

Între timp, doar 79 de tancuri pregătite de luptă reprezintă armamentul a două batalioane și jumătate de tanchiști (o mare putere în atac și apărare).

Presupun că «generozitatea» excesivă a părții armene poate avea doar două explicații: sau echipamentul militar a fost abandonat în timpul unei retrageri neorganizate (spontane), sau nu a fost livrat combustibilul necesar (probleme logistice), iar mașinile pur și simplu nu au putut merge mai departe.

În orice caz, este necesar să fie trase concluzii organizaționale, dar aceasta este prerogativa Statului Major al Apărării și a conducerii politico-militare din Armenia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

132
Tematic
Senatul Franței cere recunoașterea independenței Karabahului
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah
Calea spre pace: Cum ajută Rusia locuitorii din Nagorno-Karabah
VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah
Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin
Turcomanii sirieni în Karabah: veniți la război sau o mare populare?
Miturile despre eficiența dronelor turcești în Karabah
Mulțumim Rusiei: În Karabah se redeschid școlile și spitalele - Video

Загрузка...
Dan Chitic

Exit-poll Dan Chitic: Iată ”rezultatul alegerilor de duminică”

826
Dan Chitic face public ”rezultatul alegerilor” generale – anunțând și ce se va petrece după oficializarea noii configurații parlamentare

BUCUREȘTI, 3 dec - Sputnik. Cunoscutul avocat Dan Chitic transmite fără nicio umbră de îndoială: „Știu deja rezultatul alegerilor de duminică: Sistemul va avea majoritate absolută în Parlament!”.

Deci, nu e vorba de procente pe partide – ci de un total pe care „Sistemul” îl va obține prin componentele sale politice, de toate culorile! 70% va fi scorul ”sistemiștilor”!

”PSD, PNL, USR-Plus, PMP și AUR (dacă vor intra), toți susțin cătușele și “justiția macovistă”, toți vor desființarea SIIJ, toți susțin “lupta împotriva corupției”... împreună sistemiștii vor avea peste 70% din Parlament!”, prognozează Dan Chitic.

Ce mai înseamnă asta? Că ”Împreuna vor putea modifica și Constituția, după ordinele primite de la înstelații din pădure care îi controlează!”.

Cât despre ”Restul”... ”sunt nuanțe pentru naivi”, consideră Dan Chitic. Ce mai înseamnă asta? Avocatul patriot răspunde clar:

”După cum se vede, românul are o sete nepotolită de dictatură! Românul va avea ce își dorește: cătușe și dictatură!”.

De fapt, totul de așează în matcă: ”Există un Sistem și acesta stăpânește România!”. Iar asta se vede încă de acum, când toți liderii marilor partide, în frunte cu (cei ai) PSD, nu mai suflă o vorbă despre Sistem!

Ce nu spune Dan Chitic – este… în numele cui stăpânește Sistemul România? Îi lansăm provocarea de a dezvolta ideea.

826
Tagurile:
exit poll, Dan Chitic

Загрузка...
Peșteră

Uimitor: Au fost descoperite mii de desene preistorice - FOTO

0
O descoperire arheologică majoră a fost făcută în Columbia, unde au fost dezgropate mii de picturi preistorice. Situl are o anumită configurație geografică, prin care lucrările au putut fi conservate.

BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Arheologii britanici și columbieni au descoperit un sit uriaş cu picturi preistorice în inima pădurii tropicale amazoniene, anunţa un comunicat al Universității din Exeter. Este unul dintre cele mai importante grupuri de picturi pe rocă din America de Sud. Cercetătorii estimează că majoritatea lucrărilor au o vechime între 12.600 și 11.800 de ani.

Tunel, imagine simbol
© Sputnik / Дмитрий Знаменский

Sunt reprezentate modele geometrice, amprente de mână, figuri umane. De asemenea, apar şi multe animale desenate, precum maimuțe, șerpi, aligatori, dar și unele specii dispărute. În ciuda dispariției acestor specii, oamenii de știință consideră că picturile reprezentând aceste specii sunt deosebit de realiste.

„Sunt imagini cu adevărat incredibile, create de primii locuitori din Amazonul de Vest. Ei s-au stabilit în regiune într-un moment de schimbări climatice extreme, care au provocat transformări în vegetație și în compoziția pădurii ”, a declarat în comunicatul de presă Mark Robinson, unul dintre arheologi, citat de Sputnik France

Picturile au fost descoperite pe o piatră din Serrania de La Lindosa, o zonă montană din Columbia. Picturile s-au acumulat pe sit timp de sute, dacă nu chiar mii de ani, una peste alta. Unele au fost făcute de câțiva metri înălțime, fiind folosite scări speciale, realizate din materiale din pădure.

Artiștii preistorici au exfoliat și decojit stânca cu ajutorul focului, pentru a crea suprafețe netede pe care să deseneze.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din cadrul proiectului ERC LASTJOURNEY şi va fi subiectul unui episod TV difuzat de Channel 4, intitulat „Jungle Mystery: Lost Kingdoms of the Amazon”. Descoperirile în urma săpăturilor sunt publicate în revista Quaternary International

0
Tematic
Arheologii au făcut o descoperire biblică majoră
Unde este patria viticulturii și a vinificației: arheologii au un răspuns
Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat nedeteriorat
(VIDEO) Arheologii au deschis mormântul lui Iisus Hristos
Descoperire arheologică: urme ale femeilor din Dacia, într-un sat din Bavaria?
Descoperit în Rusia: Un sit arheologic cu 1000 de ani mai vechi decât piramidele egiptene
Arheologii sunt șocați: Misterul galeriilor descoperite în Chișinău
Sit arheologic, descoperit pe traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Загрузка...