Migranți

Expert: UE ar trebui înăsprească normele cu privire la migrație

54
(reînnoit 14:03 30.10.2020)
Uniunea Europeană trebuie să se gândească la înăsprirea legislației cu privire la migrație și să acționeze spre prevenirea atentatelor teroriste, nu postfactum.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Uniunea Europeană trebuie să se gândească asupra înăspririi politicii cu privire la migrație și să acționeze preventiv în lupta cu terorismul, a declarat RIA Novosti profesorul asociat al catedrei dreptului european al Institutului de Stat pentru Relațiile Internaționale din Moscova a MAE al Rusiei, Nikolai Topornin.

Expertul a amintit că anumite schimbări în legislația europeană cu privire la migrație au fost aduse, însă acest lucru este dificil de realizat, odată ce este nevoie de acordul tuturor membrilor UE. “Există așa-numitul “Protocol de la Dublin” din 1990, în care au fost adus anumite schimbări, care vizau, în special, procedura de acordare a azilului. Însă în condițiile actuale, probabil, ar trebui să se gândească la înăsprirea acestui regulament și la adoptarea unor măsuri mai eficiente”, a declarat acesta.

Însă problema terorismului nu se rezolvă doar prin modificarea legislației cu privire la migrație, a menționat Topornin. Potrivit lui, de cele mai dese ori principala amenințare vine nu din partea migranților proaspăt veniți – până la atacul din Nisa au existat atentate comise de migranții din primul și al doilea val sau oameni care dețin cetățenia statelor europene.

Europa trece prin cea mai mare criză a migrației din toată perioada de după cel De-Al Doilea Război Mondial, provocată, în primul rând, de numeroase conflicte armate și probleme economice acute în țările din Africa și Orientul Mijlociu.

“Ar fi naiv să credem că într-o bună zi Uniunea Europeană își va închide granițele pentru noi veniți, pentru că economia UE, în special cea a statelor membre vechi, unde are loc un proces de îmbătrânire a populației și e nevoie de brațe de muncă tinere, va reuși să atragă altă forță de muncă”, a spus acesta.

În opinia expertului, serviciile pentru migrație și de frontieră trebuie de pe acum să se ia în considerație problemele de securitate în perspectivă, pentru că atentatele oricum sunt comise de cei veniți. “Probabil, e nevoie de o adaptare și a legislației cu privire la drepturile omului, în care ar putea fi aduse elemente ale amenințării teroriste, pentru că drepturile omului trebuie apărate, inclusiv de terorism”.

“Terorismul individual e imposibil de controlat, pentru că acesta apare fără niciun fel de logică, fără niște motive obiective”, a menționat expertul. În opinia lui, unul din factorii cheie este influența fanatismului și radicalismului asupra oamenilor, inclusiv prin rețele de socializare.

“Organele de drept trebuie să prevină, nu să reacționeze postfactum. Trebuie să detecteze rețelele, să identifice inițiatorii, instigatorii, care ar putea instiga oamenii din alte țări, prin rețele de socializare”, a subliniat expertul.
54
Tagurile:
migrație, Refugiați
Тема:
Criza refugiaților (90)
Tematic
Nivelul de alertă în Franța a fost ridicat la „urgență atentat”
VIDEO: O nouă IZOLARE în Franța - proteste nocturne la Paris
VIDEO - Manifestanții turci au strigat în Franța ”Allahu Akbar”
Atacuri teroriste Franța: „Suntem în război”
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

260
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

260
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

895
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
895
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Marcel Ciolacu, PSD

Premieră: PSD atacă la CNA intervențiile lui Iohannis

0
(reînnoit 16:07 25.11.2020)
Social democrații au depus o sesizare la CNA prin care cer o ”decizie de îndrumare” pentru posturile TV și radio care preiau intervențiile lui Iohannis în cadrul campaniei electorale.

Ştire în curs de actualzare

0
Tagurile:
PSD

Загрузка...