Răzvan Savaliuc

Savaliuc marea NUCLEARĂ: Iohannis și Secretul lui COLDEA!

2183
Răzvan Savaliuc dă marea lovitură – scoate la lumină un document care poate fi fatal pentru Iohannis – și poate lămuri un mare mister legat de puternicul general Florian Coldea

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Este poate cel mai ”exploziv” articol publicat de ”Lumea Justiției”! Pe scurt, este vorba de o sesizare făcută de fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, împotriva lui Iohannis, cu un an înainte de cucerirea primului mandat.

Este o sesizare din 2013, privind infracțiunea de conflict de interese despre care Savaliuc spune că ”îl îngroapă pe Iohannis”.

”Iată acte care dovedesc ca Iohannis intervenea în procesele sale ca Primar al Sibiului, uzurpând interesele Statului Roman, ca să-și protejeze casele luate pe acte false”, scrie LuJu, aruncând și ipoteza bombă: ”De asta a fost mazilit Coldea de la șefia SRI?”.

De remarcat că ancheta și dosarul apar cu puțin timp înainte de “Procesul Iohannis 6 case”, care va fi soluționat de Secția penală a ÎCCJ mâine, miercuri, 21 octombrie 2020 -  în urma plângerii făcute de Redacția Lumea Justiției împotriva soluției de clasare data de Parchetul General pe 6 februarie 2020.

Dosarul în cauză - conflict de interese pe numele lui Klaus Iohannis – are numărul 644/P/2013 și, notează LuJu – ”nimeni nu a auzit nimic” de el!

Și, totuși, LuJu a primit un răspuns din partea Serviciului de Documente Clasificate. Atenție:

“Urmare a adresei dvs nr. 260/P/2018 din 12.11.2018 va comunicam ca au fost verificate registrele de evidenta din perioada 2000 – 2014 și au fost identificate următoarele documente:

- o informare strict secretă din 10.06.2004 a Ministerului Justiției – Serviciul Independent de Protectie și Anticoruptie (1 fila) care a fost trimisa La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, cu o adresa strict secreta din 17.06.2004 (borderoul nr. 131 din 18.06.2004);

- un document clasificat strict secret emis de Serviciul Roman de Informații – Cabinet prim adjunct (1 fila) și un document clasificat secret de serviciu emis de PICCJ – Secția de urmărire penala și criminalistica (1 fila) privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, arhivat în cadrul serviciului nostru la dosarul penal nr. 644/P/2013”.

Printscreen Facsimil
© Photo : Luju.ro
Printscreen Facsimil

Documentul pare dincolo de orice dubiu – și se scrie clar, atât numele lui Klaus Iohannis, cât și infracțiunea de conflict de interese. Dar, bine spune Savaliuc, despre dosarul 644/P/2013 NU s-a auzit niciodată în public!

Ori, potrivit legii, ”asemenea informații nu puteau fi clasificate - iar cuprinsul sesizărilor trebuia declasificat și să constituie obiectul unui dosar penal a cărei soluție sau existență trebuia să fie o informație publica ținând cont de calitatea persoanelor implicate”, scrie Savaliuc, citând art. 13 din Legea 544/2001: “Informațiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituție publică nu pot fi incluse în categoria informațiilor clasificate și constituie informații de interes public”.

”Se știe ca Klaus Iohannis nu l-a înghițit niciodată pe generalul Coldea, căruia i s-a făcut vânt în mod foarte ușor de la șefia SRI, profitându-se de scandalul cu înregistrările prezentate în spațiul public de fostul deputat Sebastian Ghiță”, scrie Luju, subliniind că ”fără voința Președintelui României, generalul Coldea nu putea fi debarcat”.

Savaliuc și cei de la ”Lumea Justiției” spune ferm: ”Opinia noastră este ca tocmai inițierea unui dosar de conflict de interese – atestat de documentul PICCJ - pe numele lui Klaus Iohannis a fost motivul pentru care generalul Florian Coldea a fost debarcat de la șefia SRI”.

”Ne bazăm în acest raționament și pe documentele care atestă ca Iohannis, pe când era primar al Sibiului, a trimis la dosarele civile - în care s-a demonstrat încă de la primele faze procesuale ca actele care au stat la baza dobândirii imobilelor din Sibiu sunt falsuri grosolane ale emitenților - cereri în numele Statului roman, dar care în fapt îi susțineau interesele  în toate aceste intervenții în instanțe”, scrie LuJu.ro. .

Primăria Sibiu, prin primarul Klaus Iohannis trimitea întâmpinări, cereri, cai de atac etc folosind următoarea formulare: “STATUL ROMAN REPREZENTAT PRIN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SIBIU... (…) … s.s. PRIMAR KLAUS IOHANNIS”, precizează LuJu, prezentând și documente.

Desigur, în ancheta echipei lui Răzvan Savaliuc – care merită citită integral - găsiți multe alte date și documente care se referă la dobândirea caselor de către familia Iohannis.

Dar, ne întrebăm  - nu aceeași situație, despre care se spune că a fost sesizată de generalul Coldea, se regăsește cumva în cazul celor din Grupul Etnic German? Respectiv a Forumului Democratic German? Fapt care ar fi cu mult mai grav… și mai demn de atenția (și sesizarea) celui mai puternic om din Intelligence-ul român, cel puțin la acea dată.

O ”nucleară” marca Savaliuc – ”Lumea Justiției”, care nu poate să rămână fără reacții.

2183
Tagurile:
Florian Coldea, Klaus Iohannis, Răzvan Savaliuc
M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), a multiple rocket launcher

De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

530
(reînnoit 14:16 26.11.2020)
De ce sistemele HIMARS nu reprezintă un pericol atât pentru Rusia, cât pentru România și statele din regiunea Baltică.

MOSCOVA, 26 nov – Sputnik, Aleksandr Hrolenko. Statele Unite și aliații lor din NATO nu deține arme care cu adevărat și în mod ultimativ ar amenința Rusia în peninsula Crimeea și regiunea Kaliningrad. Numărul aliaților NATO nu poate fi convertită în calitatea operațiunilor militare, chiar și în Afganistan (talibanii nu sunt un adversar dotat cu tehnologii). Americanii nu sunt jenați de rămânerea în urmă față de Rusia la capitolul tehnologiilor militare (rachete hipersonice, sisteme de apărare antiaeriană și luptă radioelectronică, sisteme submarine robotizate). Exersând tactica “desfășurării războiului hi-tech”, trupele terestre ale SUA au transferat, săptămâna trecută, în câteva ore, pe calea aerului din Germania în România două sisteme de lansare multiplă a rachetelor HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), au efectuat câteva lansări de rachete în direcția Mării Negre și operativ au readus lansatoarele pe baza Ramstein.

Potrivit publicației Forbes, scurta misiune cu lansări în România a devenit o demonstrare de forță a armatei americane, „un mesaj pentru Moscova” și o „surpriză cu rachete” pentru grupul de forțe ale armatei rusești din Crimeea. Altfel nici nu se putea, pentru că Marea Neagră „se transformă rapid într-un lac rusesc”, fapt care amenință interesele Statelor Unite.

Desigur, două lansatoare HIMARS nu schimbă mult lucrurile în regiune, însă în 2018 în Germania a revenit brigada americană 41 de artilerie, în dotarea căreia sunt două baterii ale HIMARS (36 de lansatoare cu suma salvelor de 216 cu rachete de 227 milimetri).

Americanii consideră că vitează mare de desfășurare a HIMARS va complica contraatacul inamicului: “E dificil să lovești un lansator care se află la sol doar câteva ore” și efectuează atacuri asupra câteva puncte.

Exerciții similare Rail Gunner Rush, cu sistemul HIMARS, au avut loc mai devreme în Estonia, la o distanță de 110 de kilometric de frontiera rusă. În acest fel, în septembrie 2020, SUA și-au demonstrate “adeziunea față de securitatea regiunii Baltice”. Moscova, la rândul ei, a calificat Rail Gunner Rush “provocatoare și extrem de periculoasă pentru stabilitatea regională”.

Spectacol pentru Europa

Armata SUA din Europa are tendința de a ignora interesele aliaților și chiar geografia. Publicația Forbes menționează: “De la țărmul românesc, până în Crimeea sunt doar 250 de mile (400 kilometri) prin Marea Neagră. Sistemele HIMARS, transferate în România reprezintă o amenințare serioasă și impredictibilă pentru trupele rusești din regiune”. Comandantul trupelor terestre ale României, generalul maior Iulian Berdilă, confirm: “Fatalitatea, demonstrată astăzi la distanță, utilizată în exercițiile de la Marea Neagră, e de la sine înțeles”. Apropo, România se află în plin proces de achiziționare din SUA a propriilor sisteme HIMARS și planifică să încheie procesul de pregătire a exploatării armei în 2022.

S-ar părea că în România a avut loc o demonstrație reușită a compatibilității operative cu sistemele românești, NATO și-a format un mediu operational și a exersat o variantă eficientă a unei descurajări în teatrul de acțiuni militare. În realitate, personalul american al două M142 High Mobility Artillery Rocket (HIMARS) din cadrul brigăzii 41 de artilerie s-a ambarcat în avioanele MC-130J, au sosit pe baza aeriană românească Kogălniceanu, au interacționat formal cu militarii unității 352 a operațiunilor speciale ale SUA și cu unitățile trupelor terestre ale României. Au tras în gol în Marea Neagră și au revenit în Germania.

Probabil, observăm doar exersarea logisticii, iar într-o luptă reală, brigada de artilerie 41 a armatei SUA va ateriza în Georgia sau Ucraina, mai aproape de inamic. Chiar și în acest caz sistemele HIMARS pot fi distruse în aer sau în aerodromuri, în timpul descărcării, mijloacele rusești de spionaj spatial, sistemele de apărare antiaeriene S-400 și sisteme operativ-tactice de rachetă “Iskander-M” nu vor permite acest lucru. În orice situație, astfel de operațiuni (spectacole) ale armatei SUA în Europa amenință nu atât Rusia, cât România, statele baltice și alte platforme de amplasare temporară sa permanentă a sistemelor HIMARS, ale căror muniții reactive și rachete pot fi dotate cu focare tactice nucleare. Moscova este nevoită să reacționeze, elaborând măsuri de răspuns.

Posibilitățile reale

În condițiile de război, sistemul american HIMARS a fost testat pentru prima dată în februarie 2010, în Afganistan. Au fost efectuate după lansări a rachetelor, care s-au abătut semnificativ de la traiectoria stabilită și au căzut departe de țintă (fapt care a provocat decese în rândul civililor). Pe perioada de anchetă, exploatarea HIMARS a fost suspendată, însă astăzi armata SUA are în dotare peste 400 de lansatoare. În Irak sistemele HIMARS erau utilizat în luptele cu teroriștii începând cu noiembrie 2015. Au fost efectuate câteva sute de lansări a rachetelor de diverse tipuri asupra diverselor obiecte. Nu există informații cu privire la eficiența acestor acțiuni.

High-Mobility Artillery Rocket System reprezintă un sistem de artilerie cu rachetă de o mobilitate înaltă a armatei SUA, plasat pe șasiurile FMTV, poate transporta șase muniții reactive de 227 milimetri (similare sistemelor rusești „Uragan” și „Smerch”) sau o rachetă operativ-tactică ATACMS (similară rachetei rusești “Tocika-U”). Poate fi transportat cu avionul C-130 Hercules.

Absența propriilor dispozitive de orientare, mașina o compensează cu un spectru de containere cu munitții reactive de diverse tipuri și calibre. Sistemul autopropulsat de lansare poate purta rachete cu diverse caracteristici (neghidate și ghidate). La întreprinderile producătoare, munițiile și rachetele sunt amplasate în containere de transportare și lansare ermetice, fără a fi prevăzute serviciile de mentenanță până la tragere.

Masa de luptă a sistemului autopropulsat de lansare cu setul de muniții este de aproximativ 11 tone. Mașina are capacitatea să atingă o viteză de până la 85 kilometri pe oră, să parcurgă până la un punct de alimentare până la 480 de kilometri. Sistemul este dirijat de un echipaj din trei persoane, care se află în interiorul cabinei. Tragerea este posibilă în orice direcție, din unghiuri până la +60 de grade.

530
Tagurile:
rachetă, SUA
Tematic
Analist de top șochează: ”Miliardele date de România pe arme ne duc spre dezastru”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
Crimeea poate răspunde la lansările de rachete ale SUA și României

Загрузка...
Klaus Iohannis

Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”

2241
(reînnoit 07:03 26.11.2020)
Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Iohannis, Orban și Marcel Vela sunt acuzați de celebrul avocat Aurelian Pavelescu că au ”ordonat Poliției să-l atace în Biserică pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!”

Pavelescu, cel mai puternic apărător al Bisericii în multe situații – inclusiv în cazul Fundației Gojdu – consideră că am asistat la ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

Celebrul avocat arată la Constanța a avut loc ”prima acțiune ”manu militari” concretă împotriva Bisericii Ortodoxe Române” ceea ce ”nu s-a mai întâmplat niciodată, nici în perioada comunistă, când metodele au fost diferite”.

Pavelescu traduce simplu și clar: ”Poliția a intrat cu forța în biserica în care Arhiereul săvârșea sfintele taine și i-a scos pe credincioși, îmbrâncindu-i, pentru ca ulterior să-i amendeze și să-i împrăștie”.

”Nu, n-a fost vorba despre o simplă acțiune de ordine publică, cu justificarea pandemiei”, este opinia fermă a avocatului, argumentând că ”Sunt foarte multe biserici în care credincioșii merg și se roagă, se fac slujbe, iar poliția nu a intervenit astfel”.

Pe când aici situația a fost alta, ”cel care era prezent și săvârșea taina împărtășaniei era chiar ÎPS Teodosie, Arhipăstorul locului, cel care a contestat în instanță restricțiile privind libertatea religioasă și cel care a anunțat că va conduce Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei, întâiul chemat al lui Hristos și protectorul României, la 30 noiembrie, sărbătoarea Apostolului”.

”Prin urmare, a fost lansat UN ATAC ÎN FORȚĂ LA ADRESA ÎPS TEODOSIE PERSONAL, o intimidare directă, chiar în timpul când acesta împărtășea poporul!”, acuză celebrul om de Drept.  

Atenție însă, avocatul, președinte al PNȚCD și fost deputat, spune clar că o asemenea acțiune ”n-ar fi fost cu putință decât dacă a fost autorizată și comandată direct de la nivelul zero al puterii politice: șeful statului, șeful guvernului și ministrul de interne, pe acest lanț ierarhic”.

”Atacul la ierarh fiind un atac direct la adresa BOR, a Sfântului Sinod și a Patriarhului Daniel - ca ripostă la uriașul mesaj dat de Preafericitul Patriarh Daniel în urmă cu o lună împotriva prigonirii creștinilor în România: ”DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT!””, scrie Pavelescu.

Altfel spus, adevărul este mai complex: ”Ce s-a întâmplat astăzi la Constanța este o primă măsură de represiune din partea puterii globaliste și anti-creștine de la București la adresa BOR!”.

Desigur, Pavelescu vorbește în numele partidului martirilor, PNȚCD, care ”fidel principiilor, istoriei și modelelor sale politice, va sprijini necondiționat lupta Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte Biserici creștine pentru apărarea libertăților religioase în România!”.

”Transmitem acest mesaj de solidaritate tuturor românilor: să fim alături de Păstorii noștri!”, încheie Aurelian Pavelescu fulminantul său mesaj.
2241
Tagurile:
atac, Aurelian Pavelescu, Biserică, Klaus Iohannis

Загрузка...
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

0
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

0
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...