Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea: ”Fritz de la Timișoara are problemuțe cu diploma”

8132
(reînnoit 07:44 13.10.2020)
Și nu numai cu diploma, din câte ies la iveală! Cunoscutul avocat publică o notă incitantă despre ”surpriza” alegerilor – iar o analiză cu multe date te face să te gândești… la și mai multe

BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Scandalurile cu diplome false par a nu se mai termina! Cel mai nou îl vizează primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz.

”Cică Fritz de la Timișoara are și el nește problemuțe cu diploma”, scrie ironic avocatul Piperea, completând ”Nește mici goluri în sivi”.

Cunoscutul avocat și profesor universitar de Drept privat continuă sarcastic la adresa zonei politice din care provine Dominic Fritz.

”Ne-am umplut de “ielite”, care știu pe de rost, chiar și în somn, formule de calcul al ariei cercului, integrale și logaritmi de calcul al infectărilor în raport de populația care când are 22 mil, când 19,9 mil...”, scrie Piperea, închizând deocamdată subiectul – ”Te doare capu’”.

Cert este că prestigiosul ”Cotidianul” îi dedică o analiză ”specială” lui Dominic Fritz, în care apare o constatare importantă:

”După terminarea liceului a făcut – brusc, un an de voluntariat în România, la o casă de copii. (…)  din propriile declarații, aflăm că a studiat științe politice și administrative, ca bursier al Fundației Academice Naționale Germane – o organizație obscură, fără site, adresă sau alte informații, apoi la universitatea din Konstanz, tot în Germania, chiar la Sciences Po Paris (Franța), dar și la Universitatea din York (Anglia”).

Oare a studiat cineva atent acest finanțări? Cine ar putea să o facă?...

Apoi, din incitantul articol din ”Cotidianul” am selectat un subcapitol  -”Mici fisuri și lipsuri biografice” – dintr-un capitol cu un titlu incendiar: ”Este primarul Timişoarei un proiect al serviciilor secrete germane?”.

Autorul pune un semn de întrebare lângă mențiunea biografică ”șef de cabinet (?) al fostului președinte german, Horst Kohler” și arată cum, ”după aventura Kohler, Samuel Dominic se revarsă, pur și simplu spre Timișoara (2019), cu intenția de a-și consolida „propria opțiune” și anume aceea de a ajunge „burgermaisterul” orașului”.

”Apar, însă, unele fisuri în frumosul basm imaginat de un copil german născut în Munții Pădurea Neagră”, scrie autorul, arătând că există aluzii despre originea etnică a lui Fritz – dar și ciudata excelență a acestuia în vorbirea limbii române.

Fritz vorbește fluent și corect gramatical limba română, ”dar nu spune dacă a urmat undeva, cândva, cursuri pentru a o învăța - el folosește chiar și regionalisme bănățene în exprimare, așa, ca să dea impresia unui localnic”.

”Deși era implicat în activități de consiliere în Germania, în anul 2015, anul în care debutează mișcarea #Rezist, Fritz cumpără un apartament, cu două camere, la Timișoara, pentru el și partenera sa, o tânără din Asia, cu o slujbă bine plătită la ONU”, scrie ”Cotidianul”, subliniind că „Investiția nu s-ar justifica în condițiile în care cumpărătorul stătea mai bine de zece luni pe an în țara lui Wagner, iar vizitele în Timișoara, ocazionate de concertele Gospel, erau rare”.

Și încă un amănunt – ”din anul 2017, Fritz se implică, atunci când prezența îi permitea, în demonstrațiile de stradă din România, împotriva guvernului PSD-ist”, subliniază autorul, în ideea controverselor biografice – dar și a ”misiunii” actualei primar ”de Banat”.

În concluzie, un personaj care merită studiat mai atent – așa cum sugerează ”Cotidianul„ – și despre care Gheorghe Piperea a aruncat o aluzie. Și avocatul nu face așa ceva fără motiv…

8132
Tagurile:
Timișoara, Gheorghe Piperea
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

386
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

386
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Великая Отечественная война 1941-1945 гг. Обучение бойцов перед отправкой на фронт. Казармы Н-ского полка им. Ворошилова. Москва, август 1941 год.

Cum a influențat istoria omenirii Marele Război pentru Apărarea Patriei

71
(reînnoit 17:35 22.06.2021)
Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acest fapt a marcat viața o milioanelor de oameni, inclusiv și a moldovenilor care au luptat pe front, cot la cot cu URSS.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Marele Război pentru Apărarea Patriei a schimbat soarta a milioane de oameni, iar ziua de 22 iunie pentru mulți este marcată cu negru în calendar. Istoricul și politologul Boris Șapovalov a declarat pentru Sputnik Moldova că ziua de 22 iunie este o dată tragică și că această zi a influențat întregul parcurs istoric al întregii lumi.

„Uniunea sovietică a fost atacată și oficial i-a declarat război nouă țări europene cu regimuri fasciste și evident că în frunte cu Germania nazistă. (...) Au fost trei direcții de bază a armatei fasciste. Este vorba despre Moscova și spre nord evident că e Leningrad, ceea ce noi acum numim Sankt-Petersburg, și cea de-a treia direcție a fost sudul. (...) Dacă Moscova și Leningrad sunt centre mari industriale, atunci aici mai degrabă era vorba despre interesele politice ale conducerii germane. Zona de sud era importantă pentru că aici se aflau zone mari industriale”. a precizat Boris Șapovalov. 

Șapovalov a remarcat și rolul moldovenilor în acest război. Istoricul a precizat că țara noastră, fiind parte a URSS, a luptat de comun cu forțele sovietice și că ziua de 22 iunie este o zi plină de durere și pentru poporul nostru. 

„Nemții planificau că dacă nu vor bate armata noastră la hotarul Moldovei, atunci să înceapă operațiunea Munchen, care presupunea atacul la începutul lunii iulie. Lor asta le-a reușit pentru că pe data de 2 iulie, ei au început această operațiune și ideea era că lovitura de bază să fie dată în nordul Moldovei, mai exact Bălți, Vinița și apoi să ajungă în Kiev”, a menționat istoricul Boris Șapovalov.

În cadrul emisiunii „Matinal” de la Radio Sputnik Moldova, istoricul Victor Stepaniuc a menționat că unii încearcă să schimbe istoria și prezintă unele informații despre cel de-Al Doilea Război Mondial eronat. 

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский

„Pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial, moldovenii au participat foarte activ. Desigur că o parte din moldoveni au luptat pe ambele fronturi, și din partea Uniunii Sovietice, dar alții au luptat din partea Germaniei, și din partea României. (...) Ororile războiului nu trebuie să creeze conflicte pentru următoarele generații. Este necesar ca o parte din aceste orori să nu fie aruncate în prim-plan ca să nu otrăvească conștiința generațiilor. La noi desigur că este vorba despre o confruntare geopolitică și această confruntare geopolitică vest-est desigur că afectează. Ea este îndreptată uneori împotriva Occidentului, alteori este îndreptată împotriva fostei Uniuni Sovietice. Noi suntem afectați din cauza că noi atunci eram în componența URSS, Rusia pentru noi mai multe secole a fost o țară aliată, o țară care ne-a susținut în istorie și moldovenilor le este destul de greu să facă alegerea între răsărit și occident”, a declarat Stepaniuc. 

Stepaniuc a mai menționat că în această zi este cazul să le mulțumim bunicilor care au luptat pentru pacea în care trăim astăzi. Istoricul susține că Victoria marcată pe 9 mai este o victorie comună și că poporul post-sovietic trebuie să fie mândru că a reușit, alături de alte state, să învingă în acest război cumplit. 

„Această dramă a războiului care ne-a afectat trebuie să ne împace cu realitățile, istoria trebuie să fie cunoscută. Cei care scriu manuale și ei trebuie să fie foarte atenți pentru ca să nu creeze confuzii, atunci când redau istoria. (...) Unii moldoveni au făcut armata română și au luptat împotriva URSS, dar asta e istoria. Istoria nu trebuie să otrăvească viitorul generațiilor. (...) Trebuie să ne mândrim cu buneii noștri pentru că anume ei au pus capăt acestui război. (...) Victoria cea mare îi aparține URSS-ului și să nu uităm că și noi, moldovenii, am fost afectați de acest război”, a menționat istoricul Victor Stepaniuc.

Generalul Victor Gaiciuc a menționat în cadrul emisiunii de la Radio Sputnik Moldova că practic în fiecare familie există un tată, un bunic sau un străbunic care a căzut în acel război, iar pacea în care trăim li se datorează lor. Ministrul în exercițiu a vorbit și despre cartea pe care a scris-o la tema Celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Президент РФ В. Путин встретился с участниками акции Мы вместе
© Sputnik / Алексей Дружинин

„A fost un război strașnic. Mai mult de 50 de milioane de oameni au murit, ar trebui să scriem 50 de milioane de cărți despre istoria fiecărui cetățean care a participat și a avut de suferit în urma acestui război. (...) Despre jerfele care au fost aduse, inclusiv moldovenii care au căzut, iată despre asta trebuie de scris. (...) Cartea mea este despre acea zi, despre invazie, despre eroismul ostașilor, despre holocaust”, a precizat ministrul în exercițiu al Apărării și generalul Victor Gaiciuc. 

Gaiciuc a menționat că în anul 2001, la evidență erau peste 20 de mii de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, iar acum, în viață au mai rămas 200 de veterani în Republica Moldova. 

71
Tagurile:
Cel de-al doilea război mondial

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”