Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, demers excepțional care vizează partidele

934
O ultimă încercare de trezire a partidelor și parlamentarilor – un demers care pune în prim plan situația gravă actuală rezultată în urma creșterii importante a numărului de infectări

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Deputatul Liviu Pleșoianu face încă o încercare de a trezi… conștiința în partidele parlamentare, drept pentru care le adresează un ”Apel”, de data asta… în versuri.

Nu e de comentat reușita poetică, dar mesajul este extrem de puternic: ”NU chemați cetățenii români la ultima urnă!”.

Iată mesajul în versuri:

”Vă e teamă că veți pierde procente amânându-vă alegerile?

Să vă fie teamă că veți pierde vieți ascuțindu-vă secerile!

Vă interesează doar ca românii să vă voteze în urnă?

Să vă intereseze să nu fie cea de pe urmă!

Vă preocupă doar contabilitatea propriei voastre prosperități?

Să vă preocupe contabilitatea propriei lor sănătăți!

Vreți fotoliu de parlamentar?

Nu secerați românii la hectar!

V-a mai rămas prin sac vreun dram de umanitate?

Nu trimiteți oameni în tranșee promițând prosperitate!

Riscați-vă voi azi cariera politică!

Nu aduceți România în situația critică!

Pretindeți că voi chiar iubiți România?

Nu siluiți atunci, parlamentar, democrația!

Nu le interziceți să meargă să se-nchine, spunându-le apoi: “Votează-mă pe mine!”...

Le spuneți că e rea chiar și o strângere de mână?

Atunci fiți consecvenți: “Scrutinul se amână!”...

Restaurantele, în chip inevitabil, se închid, în timp ce urnele – ce confortabil! – se deschid?

E foarte grav dacă mănâncă, dar foarte buni de vot sunt încă?”.

În afară de acest mesaj rimat, Liviu Pleșoianu transmite și un mare adevăr, dar care cu greu poate fi asociat cu România de azi: ”...În momentele de cumpănă ale unei națiuni se numără oamenii politici, politicienii mărunți și politrucii cinici și iresponsabili!”.

Soluția i se pare simplă lui Liviu Pleșoianu: ”Dacă există responsabilitate și interes față de cetățean, atunci partidele parlamentare ar trebui să treacă prin Parlament, în regim de urgență, un proiect legislativ prin care alegerile parlamentare să fie amânate pentru anul viitor!”.

Problema este că în Parlament există o asemenea propunere legislativă, dar e greu de presupus că va deveni lege în timp util, date fiind multe posibilități de întârziere: atacuri șa CCR, retrimitere de către președinte și, mai ales, intervalul de 20 de zile pe care Iohannis îl are… ”pentru a se gândi”.

Marea întrebare este de ce s-a depus atât de târziu propunerea – și, culmea, de un independent, nu de către PSD?

Deci, singura cale ar fi un consens politic, în care PNL să fie parte și Iohannis să accepte amânarea alegerilor. Ceea ce ei… nu au interesul.

„Dacă avem o clasă politică alcătuită din OAMENI politici, atunci ne va interesa sănătatea oamenilor și ne va interesa și sănătatea democrației!”, spune corect Pleșoianu, arătând că ”pe lângă MILIOANELE de oameni care se află în categoriile de risc, există și MILIOANELE de oameni care NU vor merge la vot pentru că nu se simt în siguranță având în vedere modul în care sunt gestionate aceste alegeri!”

În fața avalanșei de infectări, Pleșoianu face un apel la rațiune: ”Să nu chemăm MILIOANE de oameni în secțiile de votare în condițiile în care noi dezbatem și votăm ONLINE, iar cel puțin două partide parlamentare (PSD și USR) și-au ținut congresele tot ONLINE!”.

”Să nu mimăm grija față de oameni deși știm foarte bine că ceea ce facem noi, de fapt, este să chemăm la vot MILIOANE de oameni aflați în categoriile de risc! Să nu mimăm democrația deși cunoaștem foarte bine că MILIOANE de oameni oricum NU vor merge la vot pentru că nu se simt în siguranță!”, scrie Pleșoianu.

Deputatul le cere colegilor să nu se prefacă, ”de dragul procentelor”, că nu înțeleg că aceste alegeri ”vor fi profund viciate democratic!”.

”Să nu contribuim, ca niște politruci iresponsabili, la cel mai mare simulacru de democrație din ultimii 30 de ani!”, scrie Pleșoianu.

În final, Liviu Pleșoianu își exprimă speranța ca acest apel ”nu va fi doar un strigăt în pustiul politic românesc!”.

”Sper că vor exista suficient de mulți colegi, indiferent de partidul lor politic, care vor VORBI și vor ACȚIONA. Dacă există VOINȚĂ POLITICĂ, totul se poate rezolva în Parlament în doar câteva zile!”, transmite Liviu Pleșoianu.
934
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Rachetă balistică americană

“Trebuie încercăm”. Un americanist, despre prelungirea New Start

59
(reînnoit 16:23 20.10.2020)
Kremlinul a comentat declarațiile SUA în legătură cu New Start, menționând că dialogul cu Washingtonul în privința stabilității strategice continua. La radio Sputnik, americanistul Constantin Blohin, a explicat cu cine, în opinia lui, va fi mai ușor de purtat discuții.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Moscova speră că dialogul cu Washingtonul în privința stabilității strategice va continua, în pofida respingerii de către partea americană a propunerii președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a prelungi New Start cu un an, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anterior, Casa Albă a declarat că respinge propunerea lui Putin cu privire la prelungirea tratatului cu un an, fără a înainta condiții prealabile.

“Sperăm că în orice caz vor fi menținute contactele cu partea americană. În ansamblu, desigur, așa cum a spus președintele, prelungirea tratatului ne-ar fi permis să câștigăm timp, să obținem aceste 12 luni pentru niște negocieri substanțiale și serioase în problemele controlului asupra înarmărilor”, a spus Peskov.

De asemenea, el a subliniat că privarea întregii lumi de această “piatră unghiulară a stabilității și securității mondiale” ar putea avea niște urmări grave.

“Iată de ce am fi preferat să auzim din partea partenerilor noștri americani că sunt gata să prelungească acest document”, a menționat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Deocamdată, potrivit lui, nu se observă un progres. Însă, o astfel de situație nu înseamnă că trebuie să “suspendăm toate contactele”.

La radio Sputnik, expertul Centrului de Studii de Securitate a Academiei de Știință a Rusiei, americanistul, politologul Constantin Blohin, și-a exprimat opinia că soarta tratatului depinde în mult de cine va învinge în alegerile prezidențiale în SUA.

“Reprezentantul Partidului Republican, Donald Trump, în primul rând, urăște China și leagă New Start cu China. Iar în al doilea rând, în mod tradițional, Partidul Republican încearcă să distrugă controlul asupra înarmărilor. Reamintesc că în perioada administrației ui George Bush junior, americanii s-au retras din Tratatul privind rachetele antibalistice, iar Trump s-a retras din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare și Acordul Cer Deschis. Dacă va învinge în alegeri, atunci probabilitatea retragerii din New Start e foarte mare”, consideră Constantin Blohin.

Dacă va învinge reprezentantul democraților, Joe Biden, în opinia americanistului, există o probabilitate a prelungirii tratatului.

“Tradițional, Partidul Democrat se pronunță pentru o înțelegere cu rușii în probleme de stabilitate strategică. Reamintesc că anume administrația Obama, împreună cu Medvedev au prelungit actualul acord. Însă, indiferent cine va învinge, încheierea unui nou acord în câteva luni este imposibilă. Iată de ce trebuie să încercăm să prelungim acordul existent, pentru ca în decursul unui an să încheiem unul nou. Iată această idee este destul de interesantă”, menționează americanistul.

New Start (SNV-III) este singurul tratat în vigoare între Rusia și SUA legat de limitarea înarmărilor. Documentul expiră pe 5 februarie 2021, iar dacă nu va fi prelungit, nu va mai exista niciun instrument care ar limita arsenalele marilor puteri nucleare.

New Start a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011 și prevede că fiecare parte își reduce arsenalele nucleare în așa fel, încât peste șapte ani cantitatea însumată a armelor să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1550 focoase și 800 de sisteme de lansare desfășurate și nedesfășurate.

59
Tagurile:
Rusia, SUA, New Start
Tematic
Remdesivir: poate fi fabricat de un producător român?
Jaloane mai puțin cunoscute ale strategiilor unipolare
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre situația din Karabah
Germania și NATO se pregătesc pentru un război nuclear

Загрузка...
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu, scos din presă după emisiunile curajoase?

7522
(reînnoit 10:30 20.10.2020)
Se încearcă scoaterea din presă a lui Răzvan Dumitrescu – aceasta ar putea fi intenția din spatele atacurilor la curajosul jurnalist, cel care a abordat pandemia din alte unghiuri decât cele dorite de ”Establishment”

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Mulți comentatori laudă emisiunile lui jurnalistului și realizatorului TV Răzvan Dumitrescu – mereu pe fază, curajoase, abordând teme sensibile din unghiuri de care alții se feresc. Marea experiență a jurnalistului, cultura și seriozitatea atentă cu care privește orice subiect fac din ”Subiectiv” o emisiune de ”Top 5” în presa celor 30 de ani.

În plus, talentul realizatorului de nuanța întrebările prin ton, insinuant dar nu ostentativ, abilitatea de a-și valorifica perfect ironia dubitativă specifică (nativă, poate), conturată printr-o mimică a scepticului care nu crede până nu vede dovada - completează o emisiune de jurnalism de mare clasă.

Și, desigur, emisiuni precum cea a lui Răzvan Dumitrescu ar putea concura pe plan internațional dacă ar avea în spate o echipă întreagă – pe modelul ”În premieră”, din perioada Carmen Avram.    

Am făcut această (meritată) introducere pentru a sublinia de ce Răzvan Dumitrescu poate fi mult mai periculos decât alții atunci când abordează un subiect care deranjează – și de ce spectatorii, indiferent de orientare, au început să ia ca reper de obiectivitate… ”Subiectiv”.

Ei bine, problema e că Răzvan Dumitrescu îndrăznește de luni bune să scoată la lumină ceea ce autoritățile de străduiesc să acopere în complexul caz al Pandemiei, de multe ori cu complicitatea vădită a presei, dar și… a Opoziției!

Dar, când toate par aranjate, de la legendare și camuflaj, până la tăcerea asurzitoarea a celor care ar trebui să se sesizeze, apare un Mircea Badea cu o chestie spusă pe șleau, în glumă serioasă – și ”Subiectiv”, cu întrebări care nu s-ar fi dorit a fi puse. Ba chiar și cu declarații și  interviuri care dau peste cap ”Establishment-ul” – conducând la concluzii periculoase.

Bunăoară ieri, ce să vezi, Răzvan Dumitrescu a sesizat că Rafila a aruncat bomba, printre rânduri: cei de la CNSU, care iau deciziile drastice din pandemie, nu mai consultă de mult timp specialiștii!

Evident că PSD sau alt partid NU a preluat  ”Nucleara” – în schimb brusc a apărut un atac murdar… la Răzvan Dumitrescu! Și, desigur, nu a apărut (doar) pentru episodul de ieri – ci pentru emisiunile pe care le face, așa cum menționam, de la debutul pandemiei.

Conform tentativei de compromitere, ziaristul ar despica firul în prea multe părți pentru că… ar fi aservit partinic și ar vrea să intre în combinația politică. Să candideze – că tot sunt la modă exemplele Rafila și Streinu, pe care, nu este clar pentru mine de ce, Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu vor să-i compromită îmbarcându-i pe o navă în derivă. Nu-mi spuneți de sinecuri, pentru că nu aveau nevoie cei doi doctori de așa ceva! Și nici de ”putere”, pentru că PSD se îndreaptă fix către opoziție.

Revenind la Răzvan Dumitrescu, acesta respinge ideea, zvonul, atacul – și dă vina pe ”securiștii de bine”.  

”Niște "oameni de bine" s-au gândit ei așa să lanseze un zvon, cum că Dumitrescu va candida la Parlamentare. Este o mizerie!”, reacționează indignat jurnalistul.

Și, atenție la ipoteza pe care o lansează Răzvan Dumitrescu – și cred că NU fără a avea ceva informații în spate: 

”Probabil că cineva și-a pus în gând să mă scoată din presă și s-a gândit că o metodă este  de a mă lega de o carieră politică, pe principiul că nu contează adevărul, contează impresia pe care zvonul o produce!”, notează jurnalistul, încheind cu o sintagmă… de revoltă sau de ironie?... ”Securiști mizerabili!”.

Interesant de văzut în zilele următoare dacă se vor contura mai clar atacurile și tentativa de a elimina una dintre foarte puținele emisiuni unde se caută… cele ascunse cu grijă.

7522
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...

Sexualitate la limita decenței: Kim Kardashian la 40 de ani

0
(reînnoit 23:19 20.10.2020)
 • Kim Kardashian la ceremonia înmânării premiului CFDA Fashion Awards-2018 în New York
 • Kim Kardashian la Met Gala 2019 din New York
 • Kourtney Kardashian și Kim Kardashian la concertul de gală amfAR în New York, 2019
 • Kim Kardashian la cea de-a 53-a ediție a decernării premiilor GRAMMY la Los Angele, 2011
 • Kim Kardashian și Kanye West la seara festivă a Institutului Costumului a Muzeului Metropolitan, New York, 2015
 • Kim Kardashian însărcinată la concertul de gală LACMA-2015 în Los Angeles
 • Kim Kardashian la Met Gala-2018 în Muzeul Metropolitan din New York
 • Designerul italian Riccardo Tisci și vedeta de televiziune Kim Kardashian la Mademoiselle C' cocktail party de la Pavillon Ledoyen, 2013, Paris
 • Kim Kardashian la prezentarea de modă Tom Ford primăvara-vara 2017, New York, SUA
 • Kim Kardashian la prezentarea băuturii Hype Energy Drinks în Nashville, 2015
 • Kim Kardashian la festivalul Beautycon 2018, Los Angeles
 • Rapperul Kanye West cu soția lui, Kim Kardashian, la prezentarea de modă Versace toamna 2019, New York, SUA
 • Vedeta de televiziune Kim Kardashian la Mercedes-Benz Fashion Week din Miamim, 2007, SUA.
 • Kim Kardashian la ceremonia de decernare a premiilor Bărbatul Anului a revistei GQ la Londra, Marea Britanie
 • Kim Kardashian participă la Met Gala 2017, în muzeul Metropolitan din New York, 2017, SUA
Una din cele mai populare vedete de televiziune din SUA, Kim Kardashian, împlinește astăzi o vârstă de 40 de ani.

Născută pe 21 octombrie 1980, în Los Angeles, statul California, în familia lui Kirs și Robert Kardashian, are trei frați – o soră mai mare Kourtney, Khloe și un frate mai mic – Rob. Tatăl este de origine armeană, iar mama are o descendență olandeză, engleză, irlandeză și scoțiană.

Kim este căsătorită în prezent cu Kanye Wes și are patru copii.

A devenit cunosut în showbizul american după apariția cu întreaga familie în “Keeping Up with the Kardashians”, în anul 2007.

Primul rol important l-a jucat în serialul “Beyond the Break”. A pozat nud pentru ediția din decembrie 2007 a revistei Playboy.

De asemenea, reprezintă imaginea mai multor branduri de haine și unor companii precum Sketchers, Kotex и Quick Trim.

În 2006 au ieșit la iveală niște imagini video porno cu iubitul ei de atunci Ray J. Inițial, ea a respins veridicitatea înregistrării, însă după ce a acționat în judecată compania care a tirajat DVD cu aceste imagini, a recunoscut, de facto, că sunt adevărate.

0
 • Kim Kardashian la ceremonia înmânării premiului CFDA Fashion Awards-2018 în New York
  © AFP 2020 / Angela Weiss

  Kim Kardashian la ceremonia înmânării premiului CFDA Fashion Awards-2018 în New York

 • Kim Kardashian la Met Gala 2019 din New York
  © AFP 2020 / Neilson Barnard / Getty Images

  Kim Kardashian la Met Gala 2019 din New York

 • Kourtney Kardashian și Kim Kardashian la concertul de gală amfAR în New York, 2019
  © AFP 2020 / Angela Weiss

  Kourtney Kardashian și Kim Kardashian la concertul de gală amfAR în New York, 2019

 • Kim Kardashian la cea de-a 53-a ediție a decernării premiilor GRAMMY la Los Angele, 2011
  © AFP 2020 / Jason Merritt / Getty Images

  Kim Kardashian la cea de-a 53-a ediție a decernării premiilor GRAMMY la Los Angele, 2011

 • Kim Kardashian și Kanye West la seara festivă a Institutului Costumului a Muzeului Metropolitan, New York, 2015
  © AFP 2020 / Timothy A. Clary

  Kim Kardashian și Kanye West la seara festivă a Institutului Costumului a Muzeului Metropolitan, New York, 2015

 • Kim Kardashian însărcinată la concertul de gală LACMA-2015 în Los Angeles
  © AP Photo / Invision / Jordan Strauss

  Kim Kardashian însărcinată la concertul de gală LACMA-2015 în Los Angeles

 • Kim Kardashian la Met Gala-2018 în Muzeul Metropolitan din New York
  © AFP 2020 / Angela Weiss

  Kim Kardashian la Met Gala-2018 în Muzeul Metropolitan din New York

 • Designerul italian Riccardo Tisci și vedeta de televiziune Kim Kardashian la Mademoiselle C' cocktail party de la Pavillon Ledoyen, 2013, Paris
  © AFP 2020 / Franck Fife

  Designerul italian Riccardo Tisci și vedeta de televiziune Kim Kardashian la Mademoiselle C' cocktail party de la Pavillon Ledoyen, 2013, Paris

 • Kim Kardashian la prezentarea de modă Tom Ford primăvara-vara 2017, New York, SUA
  © AFP 2020 / Getty Images for Tom Ford / Dimitrios Kambouris

  Kim Kardashian la prezentarea de modă Tom Ford primăvara-vara 2017, New York, SUA

 • Kim Kardashian la prezentarea băuturii Hype Energy Drinks în Nashville, 2015
  © AFP 2020 / Getty Images / Rick Diamond

  Kim Kardashian la prezentarea băuturii Hype Energy Drinks în Nashville, 2015

 • Kim Kardashian la festivalul Beautycon 2018, Los Angeles
  © AFP 2020 / Getty Images / David Livingston

  Kim Kardashian la festivalul Beautycon 2018, Los Angeles

 • Rapperul Kanye West cu soția lui, Kim Kardashian, la prezentarea de modă Versace toamna 2019, New York, SUA
  © AFP 2020 / Getty Images / Roy Rochlin

  Rapperul Kanye West cu soția lui, Kim Kardashian, la prezentarea de modă Versace toamna 2019, New York, SUA

 • Vedeta de televiziune Kim Kardashian la Mercedes-Benz Fashion Week din Miamim, 2007, SUA.
  © AP Photo / Lynne Sladky

  Vedeta de televiziune Kim Kardashian la Mercedes-Benz Fashion Week din Miamim, 2007, SUA.

 • Kim Kardashian la ceremonia de decernare a premiilor Bărbatul Anului a revistei GQ la Londra, Marea Britanie
  © AP Photo / Invision / Jonathan Short

  Kim Kardashian la ceremonia de decernare a premiilor "Bărbatul Anului" a revistei GQ la Londra, Marea Britanie

 • Kim Kardashian participă la Met Gala 2017, în muzeul Metropolitan din New York, 2017, SUA
  © AFP 2020 / Getty Images for People.com / Mike Coppola

  Kim Kardashian participă la Met Gala 2017, în muzeul Metropolitan din New York, 2017, SUA

Tagurile:
Kim Kardashian
Tematic
Kim Kardashian și-a ieșit din minți: A pozat goală ca să-și promoveze parfumul
Kardashian nu poate bea cafea fără a fi dezgolită complet - Imagini din Instagram

Загрузка...