Su-57

Care este prima țară în care vor ajunge Su-57 rusești?

918
(reînnoit 13:53 06.10.2020)
Care va fi prima țară care își propune să achiziționeze cele mai nou avioane rusești de luptă Su-57.

MOSCOVA, 6 oct – Sputnik, Aleksandr Hrolenko. Armele cu o tehnologie avansată continuă să cucerească lumea și piața internațională. Algeria, unul din cei mai mari parteneri ai Rusiei în domeniul cooperării tehnico-militare, își propune să devină primul importator al avionului Su-57 de generația a cincea.

Publicația de analiză militară The Military Watch Magazine informează: pentru înlocuirea vechilor MiG-uri, Algeria a expediat în Rusia o comandă pentru avioanele de luptă Su-57 și altă tehnică aeriană. Totodată, directorul Serviciului Federal pentru cooperarea tehnico-militară din Rusia (FSVTS), Dmitri Șugaev, a purtat recent negocieri cu colegii săi din Algeria, părțile discutând despre detaliile livrării a 14 avioane Su-57E.

Anterior, Algeria și-a exprimat dorința de a deveni primul deținător din bazinul mediteranean al avioanelor de generația a cincea. În luna decembrie a anului trecut, portalul algerian de știri militare Menadefence a anunțat despre semnarea de către partea algeriană a unor contracte pentru livrarea câtorva partide de cele mai noi avioane de vânătoare și bombardiere de producție rusească.

Decizia principială a fost luată în vara anului 2019, în urma vizitei delegației algeriene la salonul aeronautic MAKS. Livrările urmează să fie încheiate până în anul 2025, fapt care va permite forțelor aeriene ale Algeriei să desfășoare câte o escadrilă Su-57, Su-35, MiG-29M2 (câte 14 avioane în fiecare), precum și două grupuri de Su-30MKA și 14 bombardiere Su-34. În contextual consolidării forțelor aeriene ale vecinilor regionali (Maroc mizează pe 25 de avioane de luptă F-16, Italia planifică achiziționarea de F-35) e destul de clară dorința Algeriei de a dispune de propriile avioane invizibile de generația a cincea. În cooperare cu alte avioane moderne de luptă de producție rusească, Su-57 asigură o supremație în aer.

Valoarea contractelor algero-rusești în sectorul aviației militare constituie, conform diverselor estimări, de la 2 la 6 miliarde de dolari. FSVTS nu au confirmate și infirmate informațiile despre oferirea avioanelor Su-57 Algeriei. Însă nu există fum fără foc. În marja celei de-a VI-a ediții a forumului internațional de tehnică militară ARMY-2020, purtătorul de cuvânt al FSVTS, Maria Vorobieva, a anunțat despre existența unor solicitări din partea câtorva țări pentru achiziționarea avioanelor rusești Su-57.

Datorită avioanelor și mijloacelor aeriene de distrugere de producție rusească, forțele aeriene ale Algeriei sunt considerate cele mai avansate, echilibrate și puternice de pe tot continentul african. Baza forțelor aeriene constituie 45 de avioane de luptă grele Su-30MKA (generația 4+), capabile să lovească o gamă largă de ținte aeriene și terestre cu rachete cu rază lungă de acțiune. Noile capacități de luptă ale Su-30, purtătoare de rachete de croazieră X-31 (cu o viteză de peste 3 Mach), patru escadrile MiG-29 și 36 de bombardiere Su-24M.

Garanții sigure

Opțiunea Algeriei în favoarea armelor rusești (în cer, la sol, pe mare) nu este deloc întâmplătoare. Superior oricăror modele asemănătoare conform tuturor parametrilor, avionul rusesc Su-57 nu are nevoie de publicitate. În condiții de luptă, eficienta suprafață de reflecție face avionul Su-57 invizibil pentru radarele inamicului (materiale compozite constituie 70 la sută din suprafață și 25 la sută din greutate).

Dominația în aer este asigurată de un motor cu un vector de tracțiune tridimensional, stație de radar și “învelișul inteligent” al Su-57, un sistem optico-electronic de detectare a țintelor și un sistem de generare a unor interferențe electronice.

Avionul rusesc este capabil să detecteze ținte aeriene și terestre de la o distanță de 400 de kilometri, să urmărească până la 62 de obiecte, să atingă o viteză supersonică într-un regim non-postcombustie, să poarte 14 tipuri de arme (tot arsenalul de 10 tone este amplasat în două secțiuni interne).

Su-57 are un raport record între încărcătura de arme și propria greutate, iată de ce, conform acestui indicator, nu există avioane echivalente din generația a cincea. Raza de acțiune este de 5500 de kilometri, rachetele au fost testate cu succes la îndeplinirea misiunilor în Siria. Într-o bătălie ipotetică, Su-57 este capabil să detecteze mai devreme și să distrugă „invizibilele” F-22 și F-35. La acest capitol n-am avea ce adăuga.

Cu toate acestea, The Military Watch Mafazine a scris despre o posibilă apariție a unei noi rachete rusești K-77, de tip “aer-aer”, concepută anume pentru Su-57 – “pionerul tehnologiilor revoluționare”. Potrivit publicației, extreme de compactă și periculoasă, racheta R-77 are o rază de acțiune de 193 de kilometric. E mai mult decât la cele mai de top rachete americane AIM-120D (180 kilometri). Iar cel mai important, noua rachetă îmbină o rază lungă de acțiune cu manevrabilitatea și precizie. Tehnologia ghidării cu matricea de antene fazate oferă o eficiență înaltă rachetelor K-77 chiar și în cazul unor ținte mișcătoare mici la distanțe extreme. Sistemul complex de radar în partea frontală a rachete are capacitatea de a ocoli “câmpul vizual” și permite ținerea în vizor 360 de grade în jurul său. Niciun avion de luptă a inamicului nu va putea să ocolească, să iasă din vizorul K-77.

Su-57 poate purta peste 8 astfel de rachete, un supliment de atac impresionant la toate celelalte calități incredibile ale avionului. E îmbinarea strașnică între frumusețe și forță, care garantează pace și securitatea deținătorului unei astfel de arme.

Conducătorul FSVTS, Dmitri Șugaev, a menționat recent că în sfera cooperării tehnico-militare, Rusia acționează ca un partener sigur, în strictă conformitate cu legislația și angajamentele internaționale.

Nu în zadar portofoliul rusesc al comenzilor pentru anul 2020 se estimează la 55 miliarde de dolari (ponderea statelor CSI este de 2 miliarde de dolari) și își păstrează această pondere pe parcursul mai multor ani. Peste 45 la sută din comenzi reprezintă aviația, o treime revine tehnicii de apărare antiaeriană și peste 15 la sută – tehnicii terestre. Probabil, în următorii ani, avionul de luptă Su-57 își va extinde numărul comenzilor în sectorul de bază.

918
Tagurile:
Algeria, Rusia, Su-57
Тема:
Industria militară rusă (160)
Bogdan Aurescu

Aurescu, propunere rușinoasă: apără ipocrizia SUA și umilirea românilor!

880
După ce România a renunțat la dreptul său în relația cu SUA, ministrul de Externe vine cu o propunere prin care face jocul ipocrit al autorităților americane și susține umilirea românilor de către autoritățile de la Washington

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Nici un demnitar român nu pune problema OBLIGAȚIEI Statelor Unite de a ridica vizele pentru români. O obligație care rezultă fără dubii din calitatea României de membru al UE.

Neîndeplinirea de către SUA a obligației de a ridica vizele pentru TOATE statele UE ar trebui, în mod normal și legal să ducă la introducerea vizelor europene pentru cetățenii SUA.

Culmea este că, periodic, autoritățile UE ridică (formal, cel puțin) această problemă și apare propunerea (tot formală) de a introduce vize pentru americani, ca răspuns la nerespectarea obligației de către SUA – în schimb autoritățile române… tac mâlc! Deci, mai curând Bruxellesul apără drepturile românilor în fața SUA decât Bucureștiul!

În aceste condiții, președintele Iohannis, ministrul Aurescu și partidele de la putere s-au mulțumit cu firmituri aruncate de SUA – loteria vizelor, vize pe termen scurt și alte formule… ca pentru țările din lumea a treia sau ca pentru țările din care se consideră că provin… teroriști!

Da, noi, ”parteneri strategici” – suntem tratați ca o țară de mâna a cincea sau chiar una periculoasă!

Ei bine, ce spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu, principalul responsabil de situația relației cu SUA. Surpriză sau nu, el cere românilor… să nu mai aplice pentru viză!

Deci, în loc să le arunce în față americanilor nerespectarea obligațiilor, el se „pliază” pe politica lor impertinentă și le spune românilor… să se informeze mai bine când aplică, pentru că altfel… strică socoteala!

Teoretic și matematic are dreptate, pentru că americanii nu bagă România în ”Visa Waiver”  din cauza ratei mari de respingere a cererilor depuse. Ori, dacă vor aplica mai puțin dintre cei care nu au șanse, procentajul ar scădea, poate chiar sub limita maxim admisibilă de 3%, iar România ar avea mai multe șanse să culeagă firmitura aruncată de americani!

Deci, Aurescu cere să acceptăm umilința și să ne băgăm mințile în cap, să ne cunoaștem locul… în genunchi!

”Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz”, a spus Aurescu la emisiunea ”Insider Politic” (Prima Tv).

 Și, atenție, ministrul ”român” spune că, dacă în momentul de faţă rata de refuz este de 9-10 %, ”situaţia nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane”.

Deci, concluzia ministrul României e clară: românii sunt de vină!

”Atunci, dacă fiecare cetăţean român ştie exact dacă se încadrează sau nu în aceşti parametri, ştie să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are şanse să fie acceptată şi în felul acesta procentul de refuz va scădea”, a spus ministrul.

Problema e că Aurescu nu numai că acceptă ca România să fie umilită – dar acoperă și ipocrizia americană!

Pentru că, de fapt, americanii care resping accesul unor români cinstiți și muncitori, au dat viză multor interlopi, infractori sau urmăriți din România!

Exemplele din trecut sunt multe – ”rechinul” din Craiova, Necolaiciuc, Cristi Rizea și mulți alții. Dar pe lângă asemenea, ”vedete”, în SUA au intrat la greu interlopi din zona clanurilor! Unii s-au și împușcat recent, alții au jefuit mai multe temple budiste din SUA, iar o gașcă de vreo 40 de romi îngrozeau acum câțiva ani statul Pennsylvania!

Cum au ajuns toți aceștia în SUA? Cu viză de la americani, desigur! Aceiași americani care ne dau lecții și ne resping, dar primesc… personaje de tipul acesta! Cum de trec prin filtrul ”unei legislaţii americane, care este destul de strictă”? Simplu – corupție, minciună și fățărnicie… americane!

Ori, această ipocrizie a SUA o apără Aurescu, în loc să apere DREPTUL românilor călcat în picioare de arogantul Washington! De aceea pun în ghilimele ”ministrul român”.

880
Tagurile:
SUA, Bogdan Aurescu

Загрузка...
Florin Cîțu

Ce nu spune Cîțu despre înțelegerile de la Bruxelles - UE le-a tras-o iar românilor?!

963
(reînnoit 10:04 16.05.2021)
De ce se întrec Cîțu și Iohannis în vești bune și amabilități față de români? Un cunoscut economist dă în vileag aspectele neplăcute pe care românii vor trebui să le suporte în urma înțelegerilor făcute de premierul Cîțu în timpul vizitei de la Bruxelles

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Mulți analiști și-au exprimat uimirea față de schimbarea de atitudine a președintelui și premierului în exprimarea publică. De la discursul critic față de românii care nu respectă restricțiile s-a ajuns la mulțumiri, amabilități și vești bune.

Unii au spus că e o schimbare de strategie generată de experții de comunicare ai PNL, alții cred că președintele și premierul pregătesc poporul pentru una sau mai multe vești… negre. 

Ei bine, cunoscutul economist și profesor universitare Adrian Câciu vine cu explicația – înțelegerile de la Bruxelles… sau ”Ce nu vi se spune despre vizita la Bruxelles a premierului Florin Cîțu”.

Ei bine, veste este cu adevărat greu de suportat, mai ales în condițiile creșterii inflației și a scăderii puterii de cumpărare:

”Pensiile, salariile și alocațiile rămân înghețate până în anul 2024” – dezvăluie Adrian Câciu veste pe care premierul nu o dă încă românilor.

Adrian Câciu spune ferm: ”Acesta este angajamentul luat în fața Comisiei Europene pentru a primi derogare pe procedura de deficit excesiv până în 2024”.

”O negociere proastă cu efecte distrugătoare față de societate”, consideră Câciu, subliniind că ”Nu poți trâmbița triumful sacrificând 10,5 milioane de persoane a căror putere de cumpărare scade abrupt”.

Odată cu această dezvăluire, cunoscutul economist punctează și ”lașitatea și lipsa de asumare publică a politicianului Florin Cîțu în fața poporului - nu a avut curajul să vă spună acest adevăr”.

În finalul postării, Adrian Câciu crede că ”pensiile, alocațiile si salariile vor crește doar dacă domnul Cîțu nu mai este premier”. Sincer, un optimist greu de acceptat, atât timp cât România nu pare condusă… nici măcar de Iohannis. Ci de mult mai departe.

Oricum, este de văzut dacă dezvăluirea lui Adrian Câciu va primi vreo replică de la Putere – sau dacă ”opoziția” o va băga în seamă.

963
Tagurile:
România, înțelegere, UE, Bruxelles, Florin Cîţu

Загрузка...
Wang Yi

China spune adevărul în față în evoluția conflictului din Gaza

0
(reînnoit 07:00 17.05.2021)
Stagnarea deciziei internaționale în cazul conflictului din Gaza are o cauză clară – iar China arunca adevărul în fața opiniei publice internaționale

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Evoluția periculoasă a conflictului din Israel și Gaza a necesitat trei întâlniri ale Consiliului de Securitate al ONU. Totuși, nu s-a putut ajunge la un rezultat – la o poziție comună.

Cauza a fost dezvăluită de ministrul chinez de Externe, Wang Yi, care a spus clar: obstrucționarea de către SUA a unei decizii.

 ”Consiliul de securitate trebuie să ia măsuri, dar din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu ajuns la un consens”, a declarat ministrul chinez de Externe.

Șeful diplomației chineze a cerut în acest sens ca Washingtonul să-şi asume responsabilitățile la ONU.

 Wang Yi a atras atenția că Republica Populară China a propus, încă de acum o săptămână, un proiect de rezoluție, alături de Norvegia şi Tunisia.

Reamintim că, până la ora actuală, conflictul din Israel și Gaza a produs aproape 200 de morți, dintre care peste 50 de copii, peste 1500 de răniți și pagube materiale imense.

În plus, evoluția conflictului devine din ce în ce mai periculoasă, susțin analiștii politici și militari.

0
Tagurile:
China, Fâșia Gaza, Israel, Palestina, conflict

Загрузка...